Homeopatia – o minciună periculoasă – Partea a 3-a

Mai întâi aş vrea să anunţ că am acutalizat episodul 2 cu câteva date ştiinţifice.

Promisesem  să vă arăt ce pericol ascunde homeopatia. Şi iată că în sfârşit am ajuns la articolul pentru care am compus întreaga serie, scopul fiind să explic atât istoria cât şi nivelul pericolului pe care îl prezintă o metodă de tratament inutilă, fără eficienţă dovedită dar cu suficient nume bun încât să păcălească mii, poate sute de mii de pacienţi pe an.

Ce voi prezenta în acest episod sunt discuţiile pe care le-am avut (pe email) cu homeopaţi din întreaga ţară. În interesul primirii unui răspuns corect am pozat într-un pacient sincer interesat de rezolvarea a două probleme specifice şi care au recomandări medicale concrete. De asemenea m-a interesat ca eficienţa homeopatiei în aceste două probleme să fie demonstrabil falsă, altfel riscam să intru pe teritoriul lui “dacă” şi “poate că”.

Trebuie să recunosc că nu am fost sincer şi nu am menţionat celor contactaţi faptul că răspunsurile lor vor fi primite de un om care nu crede că homeopatia este o terapie funcţională sau că aceste răspunsuri vor fi făcute publice. Vor afla însă imediat după publicarea articolului.

Atenţie: datorită necesităţii prezentării periculozităţi fiecărui răspuns în parte, articolul va fi  foarte lung. Prefer să am un articol lung în locul unei părţi 4.

Am conceput două cazuri:

1. Fratele meu tocmai a devenit tată şi (fiind în Germania) trebuie să îşi dea acordul pentru fiecare vaccin ce trebuie făcut în primii ani de viaţă. Eu eram interesat să îi ofer o alternativă homeopată, stiindu-se cât sunt de “periculoase” vaccinurile.

2. Un vecin are tuberculoză şi familia lui ia medicamente preventive. Poate face homeopatia ceva pentru a le uşura celor din familie efectele secundare?

Puteţi observa că la punctul 2 am oferit loc suficient pentru clasicul răspuns homeopat “homeopatia întăreşte imunitatea”, dar credeţi că a interesat asta pe cineva?

Pentru cazul 1 am primit următoarele răspunsuri :

Gheorghe Jurj (din Timişoara)

Buna Seara

dupa parerea mea, anumite vaccinuri sunt necesare ( de ex tetanos, polio, meningita) altele sunt inutile ( varicela, rubeola, rujeola, si chiar hepatita)

Nu exista un mijloc atat de specific ca vaccinurile in homeopatie, desi unii pretind, iar eficacitatea NU este garantata.

Deci, trebuie sa ALEAGA cele absolut necesare si pentru rest sa intareasca imunitatea copilului prin homeopatie

Numai de bine

Jurj

Probleme:

 • Rujeola este o boală mortală pentru cei fără imunitate. Pe lângă asta produce complicaţii destul de grave pentru cei care supravieţuiesc. Chiar şi cei care trec fără probleme peste rujeola (majoritatea) pot să o transmită unui pacient compromis imunitar şi îi pot cauza şi mai multe probleme
 • Varicela : Iată o listă de complicaţii ale varicelei. Nu e mai bine să facem un vaccin banal?
 • Hepatita!!?!?!- e de-a dreptul ridicol, cum să nu vrei să te protejezi de hepatită?
 • Părinţii nu trebuie să aleagă ci să fie informaţi ce să aleagă de către medicul curant. A lăsa o decizie medicală să fie responsabilitatea părinţilor care poate nu sunt suficient informaţi despre medicină e o cale sigură către dezastru.

“Întărirea imunităţii” este o falsitate completă, nu îţi poţi întări sistemul imunitar. Un sistem imunitar hiperactiv înseamnă un om bolnav! O să dedic un articol separat acestui lucru.

Adrian Dumitrescu (Bucureşti)

Buna seara,
Ce pot sa va raspund la prima intrebare este ca, daca as fi in situatia de a-mi asuma raspunderea as face-o foarte repede. Cel putin asta as face eu pentru copilul meu. Medicamente homeopate care sa previna bolile copilariei nu sunt dar exista medicamente homeopate care fac ca aceste boli sa se deruleze usor si cu vindecare rapida.

Probleme:

 • Esenţial aici este să observaţi ce mod de ascundere după cireş foloseşte dl Dumitrescu. Nu recomadă direct evitarea vaccinului  ci se ascunde după faptul că el are competenţe medicale şi în nume personal spune că nu ar face-o. Nu îşi asumă însă responsabilitatea acestui sfat, astfel încât dacă eu eram un pacient real şi îi spuneam fratelui meu să nu îşi vaccineze copilul, posibilele complicaţii ale bolilor copilăriei erau problema copilului, nu a medicului.
 • În plus, vaccinarea, atât la adulţi cât şi la copii nu se face doar pentru subiect în sine ci şi pentru a-i proteja pe cei care nu se pot vaccina. A recomanda evitarea vaccinului (chiar dacă în stilul ăsta lipsit de corectitudine) este iresponsabil atât faţă de pacienţi cât şi faţă de restul societăţii.

Radu Sarandan (Timisoara)

EU NU POT SA-I RECOMAND DIRECT CE SA FACA. ESTE RESPONSABILITATEA PE CARE E NECESAR SA SI-O ASUME.
DACA AR FI SA ALEG EU PENTRU COPIII MEI IN AFARA DE ANTI-POLIO SI DTP NU A-SI FACE NIC UN VACCIN.[ MAI ALES NU CELE PENTA – SAU HEPTA-]

Probleme:

 • În primul rând responsabilitatea pentru orice tratament medical aparţine medicului curant. Da, părintele alege ce vrea să facă, dar asta după ce s-a consultat cu un specialist care şi-a petrecut ani întregi studiind riscurile şi beneficiile deciziilor lui (sau cel puţin are informaţia disponibilă). Ce propune dl Sarandan este ca fiecare părinte să facă medicina ca să aibă idee despre ce roluri au vaccinurile.
 • Apoi, se contrazice singur spunând că nu ar face  vaccinurile penta sau hepta dar le-ar face pe cele anti-polio şi dtp. Vaccinurile penta sunt exact anti polio şi dtp (pe lângă altele). Vaccinurile hepta sunt orientate către boli respiratorii

Adrian Alecu (Târgu Mureş)

Atitudinea in homeopatie este de obicei rezervata in ceea ce priveste vaccinurile, binenteles ca ele sunt periculoase. Un tratament homeopatic aplicat corect si la timp poate usura mult o boala infectocontagioasa insa nu exista studii clinice comparabile cu cele ale vaccinurilor pentru a garanta statistic acest lucru. Exista insa tratament homeopatic care se poate administra imediat dupa vaccin pentru a contracara efectele lui negative, asta fara nici o problema. De obicei eu recomand sa se faca vaccinurile “obligatorii” ale primilor 2 ani, macar a celor mai importante (DTP, polio, eventual HPV), cu tratament homeopatic paralel, si evitarea celor ulterioare optionale (RRO, HPV, gripale).

Probleme:

 • În primul rând dl Alecu nu ezită să arunce cu noroi în vaccinuri deşi recunoaşte că homeopatia (sau orice altceva) nu are efect demonstrabil similar. Sigur că putem visa că tratamentul homeopatic ajută cu efectele secundare dar cu siguranţă nu are studii clinice nici măcar pentru asta. Hai să spunem că dl Alecu e cel mai puţin periculos dintre homeopaţii pe care i-am citit astăzi (considerând că nu se opune vaccinărilor din primii 2 ani), dar recomandarea evitării vaccinurilor RRO, HPV şi gripale este în continuare un comportament iresponsabil.  Virusul HPV (responsabil pentru cancerul de col uterin) este un ucigaş tăcut a milioane de fete şi femei, gripa încă ucide oameni şi este extrem de contagioasă. Iresponsabil e un cuvânt prea lejer.

Gabriela Rădulescu (Craiova)

Referitor la prima intrebare ar trebui sa stiu care este schema de vaccinare in Germania si care e situatia epidemiologica acolo ( cat de frecvente sunt bolile pentru care se fac imunizarile ).Oricum, pentru bolile copilariei : varicela, oreion, rujeola nu as recomanda vaccinare, ele se pot trata homeopat .In caz ca se face orice vaccinare, pentru prevenirea efectelor adverse exista remedii homeopate care ajuta organismul sa revina la starea de echilibru.Ar fi bine ca fratele dvs. sa consulte un medic homeopat din apropiere si sa trateze orice problema a bebelusului ( eruptie dentare, colici, diaree, raceli etc.) cu remedii homeopate.

Probleme:

 • Încă un homeopat care crede că bolile copilăriei sunt un fel de răceală la adulţi (banale, comune, fără efecte secundare majore). Nu pare să mentioneze oreionul, rubeola, polio, DTP sau hepatita, aruncându-le pe toate în aceeaşi oală (tratabile cu homeopatie). Cam orice se poate trata homeopat în mintea doamnei Rădulescu chiar dacă colegi de-ai ei neagă asta cu desăvârşire.

Pentru cazul 2 am primit următoarele răspunsuri :

Radu Sarandan:

IN ROMANIA SI CRED CA IN TOATA LUMEA NU SE ACCEPTA TRATAMENT HOMEOPAT PENTRU TUBERCULOZA.
POT SA-L AJUT CA DUPA CE-I CONSULT SA LE RECOMAND UN TRATEMENT DE DETOXIFICARE CARE SA PREVINA EFECTELE SECUNDARE.

Felicitări dl-ui Sarandan pentru că acceptă realitatea. Nu se acceptă tratament homeopat pentru tuberculoză nicăieri în lume (chiar dacă unii homeopaţi ar face acest tratament fără pic de jenă).

Adrian Dumitrescu:

Intrebarea a 2-a este mai delicata. Se poate administra medicamentul homeopat Bacillinum ch 200 (7 granule sublingual, dimineata cu 1/2 ora inainte de masa, 3 zile si ulterior cate o dimineata la fiecare 2 saptamani – 3 luni). Este renumit chiar in vindecarea acestei boli.
In aceste 3 luni se vor evita menta si cofeina si se va folosi o pasta de dinti fara menta.

Probleme:

 • De unde să încep? De la absurditatea  oferirii unui remediu homeopat pentru o boală tratabilă gratuit precum tuberculoza? De la faptul că Bacillinum este o diluţie homepată din sputa unui bolnav de tuberculoză, ceea ce mi se pare complet greţos? De la faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă folosirea homeopatiei pentru nimic?
 • Poate să mentionez că este ilegal nu tratezi cu antibioticele clasice un bolnav de tuberculoză şi că intr-o lume normală Dumitrescu şi-ar pierde dreptul de a profesa pentru că pune în pericol atât viaţa pacientului cât şi a celor din jurul lui? Deja cuvântul iresponsabil este prea puţin pentru o asemenea declaraţie, ca să nu menţionez ridicolul pastei de dinţi fără mentă, care apropo, se găseşte doar la cabinetele homeopate, ce convenabil, nu?

Diana Dragomir

Cand nu existau atatea medicamente alopate tuberculoza se trata homeopat cu succes.Astazi nu-ti mai permiti sa tratezi un pacient cu tuberculoza fara antibiotice, chiar daca acest tratament„vindeca” tuberculoza dar starea de sanatate este mult scazuta.

Probleme:

 • Când nu existau medicamente, bolnavii de tuberculoză mureau pe capete şi cei care scăpau erau excepţia. Iar recuperarea dupa tratamentul cu antibiotice modern este foarte foarte bună, depinzând desigur şi de rapiditatea cu care infecţia este detectată.

Gabriela Rădulescu:

La a 2a intrbare : din pacate tratamentul pt.tbc trebuie facut intocmai si fara abatere cum i s-a recomandat de medicul specialist.Eventual dupa terminarea acestuia daca doreste ma poate contacta pt. a vedea care este starea organismului si a incepe un tratment de echilibrare ( daca este cazul).

Felicitări, un răspuns corect!

Adrian Alecu:

In privinta tuberculozei lucrurile sunt si mai complicate: in India aceasta se trateaza fara probleme prin homeopatie. In Europa insa legislatia este deosebit de stricta si trebuie respectata, iar ea nu permite optiuni variate de tratament pentru pacientul in cauza. Pentru familie insa s-ar putea face tratament homeopatic, nu stiu ce prevede legislatia in acest sens, la urma urmei nici nu sunt convins ca trebuie tratati. Sincer, homeopatii din Europa nu prea trateaza tuberculoza. E un teren minat.
Probleme:
 • De fapt India este una dintre zonele unde tratarea tuberculozei este extrem de importanta, fiind ţara cu cea mai mare incidenţă de bolnavi din lume. Doar în urmă cu 10 ani sistemul medical indian au ajuns la un nivel care să permită tratament corect pentru tuberculoză prin antibiotice. Sunt multe de spus despre asta şi  vă ataşez un document care vorbeşte despre iniţiativele luate de OMS în India şi probleme cu care s-au confruntat. Descarca PDF. Ce puteţi afla din acel document este că tratamentele tradiţionale (homeopate,naturiste, ayurvedice) au fost folosite de-a lungul istoriei însă incidenţa bolii sau statisticile despre mortalitatea bolnavilor nu s-au schimbat.
 • Aşa că tratarea tuberculozei “fără probleme” prin homeopatie este o minciună sfruntată.Pe de altă parte se poate observa că dl Alecu nu ar avea nici o problemă să trateze tuberculoza dacă legea i-ar permite. Mare bucurie că Ministerul Sănătăţii are totuşi responsabilitatea tratării pacienţilor, spre deosebire de acest homeopat.

Am primit un singur răspuns onest şi care înţelegea responsabilitatea unui sfat medical. Iată-l:

1. Legislatia, deontologia nu imi permite sa va dau sfatul sa nu va vaccinati copilul . Eu personal nu mi-am vaccinat copilul, exceptie 1-2 vaccinuri . Mi-am asumat acest risc stiind sa imi tratez copilul la nevoie .
2. Acelasi raspuns .
Imi cereti ceva greu de raspuns, e vorba de raspunderea acestui sfat .
Exista desigur si variante homeo-fitoterapice de preventie .
Dar fara date concrete (numar  limfocite, leucocite, etc ), nu ma hazardez .
Dr Ioan Dumitrescu
Ar fi de discutat un pic exemplul personal, dar e mult mai bine decât ceilalti. Felicitări!

Concluzii

De-a lungul istoriei homeopatia a fost o metodă de tratament care a avut mai întâi un succes fulminant şi apoi a reuşit să fie demonstrată ca şi falsă o dată cu dezvoltarea medicinei. În ciuda faptului că este o metodă de tratament complet inutilă, fără beneficii detectabile şi fără vreun efect demonstrabil, homeopatia are destui adepţi din partea medicilor care se auto-iluzionează, politicieni care sunt prost informaţi şi oameni simpli care sunt păcăliţi de medicii menţionaţi mai devreme.
Pericolul homeopatiei stă şi în faptul că îi îndepărtează pe oameni de opţiuni de tratament valabile şi îi sărăceşte de bani, bani care sunt aruncaţi pe tratamente nefuncţionale.
Medicina modernă în schimb poate învăţa ceva de la homeopaţi: atenţia acordată pacientului. Consultaţia homeopată normală durează aproximativ o oră pe când una normală poate ajunge la 15 minute. Atenţia suplimentară ajută la declanşarea efectului placebo.
Medicii pe care vi i-am prezentat sunt un pericol pentru pacienţii lor şi pentru practicarea medicinei în general, păcălindu-şi pacienţii fie cu bună-ştiinţă fie din lipsă de informare corectă (o chestiune care este impardonabilă pentru un medic)
Cei care sunt informaţi despre homeopatie şi cei care acum au văzut care este pericolul acesteia au obligaţia de a spune cât mai multor persoane
Vă rog să trimiteţi acest articol cât mai multor persoane,pe email, Facebook, twitter sau orice alta metodă de a împărtăşi această informaţie.
În plus, fiţi sceptici şi gândiţi raţional!

114 comments

 1. De menţionat şi cazul următor, poate se mai trezesc la realitate câţiva aburiţi pro-homeopaţi: un cuplu de tâmpiţi homeopaţi şi-a ucis prin neglijenţă fiica de 9 luni “tratându-i” eczema numai cu apă chioară. Micuţa a făcut tot felul de infecţii din cauza pielii iritate de eczemă – cale deschisă de intrare – şi au dus-o la spital prea târziu, după ce părul (fost negru) i se albise şi o infecţie la ochi începuse să-i topească(?) corneea. Cuplul e acum în puşcărie (de unde va ieşi mult prea repede, ţinând cont că soţul era şi “lector” în homeopatie, deci răspândac al acestei minciuni periculoase şi anti-medicale).

  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1216727/Couple-jailed-manslaughter-baby-died-used-homeopathic-remedies-skin-disorder.html

 2. Dumneavoastra cine sunteti???
  Nu aveti nume sau nu aveti atata respect pentru “publicul” dumneavoastra incat sa va semnati articolele?
  Dumneavoastra ati facut un tratament homeopat (se pare ca aveti foarte mare nevoie sa eliminati frustrarile) si sunteti in masura sa spuneti cat de eficienta este homeopatia? Eu sunt absolut sigura ca nu. Nici macar nu ati citit despre homeopatie. Homeopatia VINDECA boli pe care alopatia doar le intretine cu medicamente din ce in ce mai scumpe.

  Daca tot vreti sa fiti sceptic si sa ganditi rational, concentrati-va atentia spre noul plan de decimarea populatiei Romaniei si asupra faptului ca suntem prima tara din lume care va administra PRIN LEGE substante cangerigene populatiei (!):

  “Codex Alimentarius este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise”. Este finantat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia pentru Alimente si Agricultura (FAO), ambele apartinand de ONU. Este cel mai mare dezastru pentru sanatatea noastra, intrucat va interzice elemente vitale de alimentatie. Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca planul “Guvernului Mondial” e menit sa decimeze populatia planetei, aflata in continua crestere. Daca pana acum razboaiele mondiale erau cele care reglau numarul populatiei, de acum solutia sta in alimentatie. Aceiasi adepti sustin ca in 30 de ani de la implementarea Codului, populatia planetei se va stabiliza la doua miliarde, o masa suficient controlabila, care este indeajuns pentru resursele planetei si care este in acord cu normele de poluare etc. In acest interval un miliard de oameni vor muri din lipsa elementelor principale de hrana, iar alte doua miliarde datorita bolilor ce vor fi generate in organism.”
  http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/agentia-de-investigatii/romania-a-aderat-la-codex-alimentarius-95132.html

  1. Doamnă sau domnișoară, am mai spus-o și la comentariile de la propaganda aia nesimțită de la ProTV, eficiența unei metode de tratament se dovedește cu studii științifice făcute bine – dublu orb, cu (grup de) control, fără contaminări etc.

   L-am rugat pe domnul Alecu să arate UN SINGUR studiu făcut bine, nu mai multe, unul singur, care să arate eficiența vreunui preparat homeopat.

   Nu a fost în stare să dea această informație, pentru că NU EXISTĂ NICI UN STUDIU BINE FĂCUT CARE SĂ ARATE CĂ HOMEOPATIA ar fi ceva funcțional în vreun caz.

   Rețineți, e vorba de măcar un singur studiu referitor la o singură afecțiune, nu cer, cum ar fi normal, câte 1-2 studii PER PREPARAT, pentru că, evident, dacă asipirina e bună pentru dureri de cap, asta nu demonstrează că piramidonul e bun pentru inimă, ci FIECARE DINTRE PREPARATE trebuie să-și demonstreze eficacitatea.

   1. Eu stiu un singur lucru: nu am nevoie de studii pro si contra homeopatie, fetita mea s-a vindecat de astm bronsic, alergica fiind, prin tratament homeopat, dupa ce 2 ani de zile am consultat diversi medici alopati, care au batut campii cu gratie.Un efect benefic am observat cand la una din fetite, care a facut varicela, i-am administrat tratament homeopat si atrecut mai usor peste boala, pe cand la prima , nestiind ce sa-i administrez, a durat mai mult si boala a fost chinuitoare! Sunt din Timisoara, si avem medici homeopati ff. buni(dna doctor Simion). Sanatate multa si o minte limpede!Diana Untariu

    1. Bună Diana. Cazul copilei tale nu este din păcate relevant pentru homeopatie. Nu e posibil ca o dată cu înaintarea în vârstă sa fi trecut peste probleme? Cât despre varicela, oare nu cumva ţi-a fost ţie mai uşor pentru ca stiai.ce se vă întâmpla sau pur şi simplu copilul avea altă conformatie? Chiar şi aşa sunt multe variabile şi nu se poate studia validitatea unei teorii prin cazuri anecdotic. Ştiinţa nu funcţionează aşa.

  2. Nu te stresa cu substantele cancerigene si codexul alimentar, romanii se omoara inainte prin excesele de mancare: porc, slana, alcool mult si branza cat incape, toate fiind comportamente asociate cu cresterea probabilitatii de infarct sau accident vascular fatal in creier – cele mai comune cauze de moarte din Romania.

   Iar homeopatia este o escrocherie. Inteleg e slab sistemul actual, dar acesta trebuie schimbat, nu inlocuit cu vrajitorie ieftina.

 3. va rog mai usor cu teoria codex alimentarius, daca nu stiti despre ce e vorba atunci internetul ofera multiple surse de informare care sa va mai ostoiasca grijile. Vrajeala asta cu 2 miliarde se vantura de decenii intregi si populatia tot creste.

  Codex Alimentarius este doar un set de standarde de calitate pentru mancare. Daca nu vreti ca mancarea vanduta in magazine sa indeplineasca vreun standard permiteti-mi sa va consider parerea absurda.
  Puteti oricand sa va cresteti propriile vaci si plante pentru consum propriu.
  Oh, si apropo, nu e nici un secret, sedintele comisiei Codex sunt publice la fel ca si documentele. Dar evident documentarea este dificila cand inseamna doar cateva cuvinte introduse in google.

  Cat despre homeopatie, aceasta nu vindeca nimic si experienta mea personala este prea putin importanta. Ce este esential este studiul stiintific care arata fara putere de tagada ca homeopatia este o pacaleala.
  Cititi va rog in articolul al doilea studiile stiintifice care dovedesc asta, orice om onest va intelege adevarul.

 4. @pro homeo
  tin sa va amintesc pe aceasta cale faptul ca dvs ati uitat sa mentionati CONSPIRATIA IUDEO-MASONA-REPTILIANA -SERPILIANA
  sfat: nu mai puneti piciorul in nici o farmacie si tratati-va cu grau incoltit. Face minuni!

 5. Ma amuza teribil modul cum este redactat “articolul”, il pot cataloga cel mult in categoria : amuzamente.
  PS: un articol scris pe genunchi, cu informatii amestecate fara nici o noima si fara nici un argument (cu atat mai mult irefutabil)

  1. cel mult tind sa cred ca vreti mai multe clickuri pe blog, introducand in ecuatie si anumite medii profesionale, care in alte circumstante nu ar vizita acest blog.

   1. Scris pe genunchi? De fapt e scris la laptop, deci nu pe genunchi , nu.obişnuiesc sa scriu aşa cred că e incomod. Petre, ai.o critică solidă a articolului sau nu aveai ce face seara şi ai.zis sa comentez inutil? Dacă poţi critica informaţia din articol da-i drumul.

   2. Exact, asta e. Vreau clicuri pe blog pentru ca nu mai vezi conţinutul din cauza reclamelor şi culorilor ţipătoare. Ca sa nu zic ca oricine poate prelua articolele, cu linkback. Exact de bani mă doare Petre. Care e categoria aia atât de spexiala, încât mi-o doresc inconstient cu atâta ardoare?

   3. Cică “medii profesionale”. :))
    N-ar fi exclus, la cum merg lucrurile în ţara asta – dacă s-a ajuns să propunem includerea vrăjitoriei în nomenclatorul meseriilor, de ce nu şi escrocheria anti-ştiinţifică şi anti-medicală? Altfel te simţi când eşti numit “şarlatan profesionist” decât doar “şarlatan”, nu? 😀

   4. Ca fapt divers, denumirea de laptop provine de la lap=poala asa cum desktop vine de la desk=birou. Cum ti-ai formulat tu raspunsul parca ai vrut sa confirmi ca ai scris articolul in poala, adica pe genunchi. Un fel de gura pacatosului…
    Faptul asta divers este insa relevant pentru ignoranta cu care abordezi ideile in general. Articolul e scris cu evidenta rea intentie si dincolo de declaratiile tale de informare si indemnuri spre gandire rationala poate sa fie incadrat la categoria dezinformare si superficialitate in gandire

    1. @lerap, ca fapt divers denumirea de laptop vine de unde zici tu, dar laptopul poate sta bine merci pe birou. E o categorie specială numită desktop replacement.

     Cât despre articol reaua mea voinţa are o bază evidentă în ceea ce spun homeoapatii. Dacă ţie nu ţi se pare grav e problema ta, mie îmi provoacă scârbă si silă. Iar îndemnurile sunt acolo pentru ca nu sugerez nimănui să mă considere deţinătorul adevărului absolut.

     Dar pentru răspunsurile homeopatilor nu am nici un pic de respect.

     Dacă îmi arăti unde sunt superficial aş fi recunoscător.

 6. Acuma cu vrajitoria e asa o chestie: daca e ilegala sa le bage la puscarie, daca e legala sa le treaca la impozite ce vrajitoare si gata. Asta nu inseamna ca-s mai putin sarlatani, insa daca nu-s penali n-ai ce le face. Solutia? Pana cand n-o sa fie niste cazuri de inselatorie cu ceva efecte negative n-o sa-si bata nimeni capul cu vreo modificare legislativa, si si cand o sa fie reprezentantii nostri o sa faca ce se pricep cel mai bine cu ea (modificarea): or s-o mutileze pana la imposibilitatea recunoasterii. Asta fiindca mama Omida e neam cu Nastase si Flacara violet e rector te miri la ce pseudofacultate recunoscuta dupa gard.

 7. Din pacate, atunci cand romanul de rand se loveste prin spitalele numai de doctori dezinteresati si incompetenti, cauta cu disperare o alternativa si gaseste ce poate. Fara alternativa acel roman risca sa ajunga deprimat si sa renunte. Daca sistemul medical nu functioneaza, de ce sa nu-l lasi sa se zbata optimist? Dar, da… dragut blogul.

  1. Nu neg ca sistemul medical românesc e bolnav si el, dar asta nu e o scuză pentru a-ţi arunca banii pe tratamente care nu funcţionează sau şi mai rău, sunt periculoase.

   1. Un amic a facut un site cu nu’s ce numeroligie chinezeasca, pentru ca a descoperit ca unii oamenii sunt dispusi sa plateasta cativa centi, ca sa li se citeasca in numere. Intr-o zi, luandu-si pranzul intr-un restaurant, frate-su ii tinea morala ca nu-i frumos ce face. El, om serios, sa ia astfel bani de la neferici. Un nene de la masa alaturata ii intrerupe si ii spune ca face foarte bine, recupereaza banii de la prostime. Nu pot sa il contrazic!

    Totusi, oamenii care au ajuns sa recurga la homeopatie, au ajuns acolo pt ca aveau nevoie sa simta ca fac ceva si manuiesc un placebo cu succes. Ok, cu tuberculoza nu e de glumit. In afara de cateva astfel de cazuri extreme, homeopatia este inofensiva, dar ii face sa se simta mult mai bine. Asemanator cu religia. Incearca sa iei religia unui credincios. Daca reusesti, il dai peste cap total. Lovitura ii va fi fatala. Si daca nu vrei sa il aduni de pe jos cu farasul, tre sa o pui la loc. Sa vezi atunci munca.

    Nu ca as fi cumva impotriva articolului. Dar, da, cred ca starea sistemul medical romanesc este o scuza pentru ca unii oameni sa isi arunce banii pe fereasta si sa se simta mai bine (cel putin psihic) atata timp cat nu sunt contagiosi (= nu afecteaza alte pesoane).

    1. Păi dacă îşi stimulează efectul placebo vor începe imediat sa propovãduiascã tuturor ce bine le-a făcut lor tratamentul homeopatie. Cum a povestit una foarte încântată despre cum s-a dus ea la biorezonanti si aia i-au spus ca ii e frică de şerpi, e pe aici comentariul.
     Nu mi se pare moral sa pacalesti cu bună ştiinţă, dar dacă pui toate disclaimerele in site si anunţi ca nu faci decât sa vinzi placebo e altceva. Bănuiesc ca acea cunoştinţă nu făcea asta.
     Si oricum este relativ necinstit, dacă ai informaţia mai bine distribui cunoasterea stiintifică chiar si fără bani.

   2. Katara, problema cu homeopatia este că nu-i deloc atât de inofensivă. Dacă s-ar limita homeopații („alternativii” în general, din toate cele 50+ ramuri din Anexa la L. 118/2007) la afecțiuni ușoare și care „trec de la sine”, ar mai fi cum ar fi.

    Dar nu o fac. Din contră, cu puține excepții, pretind că pilulele lor de zahăr previn sau vindecă mai orice, de la simple răceli și indispoziții, la boli grave și agresive, adesea fatale dacă nu sunt tratate la timp (cancere, astm, TBC, hepatite, malarie etc.).

    Sistemul medical românesc o avea probleme, nu neg asta (cum, dealtfel, are probleme și în alte țări). Dar soluția este rezolvarea acestor probleme în măsura în care e posibil, nu convingerea populației că o alternativă la fel de sau mai bună este zahărul vândut de 200 de ori mai scump ca la alimentara.

 8. Invatamantul este la pamant, sistemul de sanatate tot asa; la ce altceva sa ne asteptam? Semanam ignoranta, culegem superstitii si preudostiinta.

  Felicitari pentru seria asta si la cat mai multe!

 9. nici nu meriti o replica , esti RIDICOL SI IGNORANT in plus nu ai pregatire medicala .

  1. Gabriela crezi ca dacă ma insulti dovedeşti ca homeopatia funcţionează?

 10. Daca tot vorbim de pseudostiinta, ar fi bine sa se stie ca medicina alopata se incadreaza cu succes la acest capitol inaintea homeopatiei.
  Pentru a testa un medicament de sinteza inainte de a fi scos pe piata, se testeaza efectul comparativ cu placebo : De exemplu, se testeaza un medicament antihipertensiv, iar raportul final suna ceva de genul pe scurt : 35 % au obtinut o scadere cu X unitati comparativ cu 20 % carora li s-a administrat placebo, etc. E fantastic, asa ca repede trecem la fabricarea lui.

  Deci, in traducere, marea stiinta alopata spune ca dand zahar la un bolnav de hipertensiune a obtinut o scadere a presiunii arteriale .Uraa, ce tare ! Asta inseamna ca doar 80 de bolnavi din 100 o sa trebuiasca sa stea la coada la sfarsit de luna la farmacie pt tot restu vietii sa faca bani industriei farmaceutice ( pardon, vroiam sa zic sa se trateze ) iar restu de 20 poate sa mance zahar si o sa fie sanatosi tun. Amin !

  1. Sergiu, ce spui tu este o aberatie.
   Medicina are efect peste placebo si asta este masura eficientei medicamentului. Efectul psihologic al oricarui medicament este variabil dar daca obtii efect placebo + efect real inseamna ca ai rezultate. Si acel rezultat va functiona si daca nu crezi in medicament, iti va oferi protectia de care ai nevoie chiar daca esti convins ca functioneaza sau nu.

   Prin comparatie beneficiile homeopatiei sunt nule vs placebo, prin urmare nu exista nici un motiv pentru care sa fie recomandata.

   Iti sugerez sa te documentezi inainte sa spui asemenea chestii, este lipsit de etica sa dai placebo pacientului pacalindu-l ca il faci bine.

   Si apropo, nu exista medicina alopata, exista doar medicina bazata pe dovezi si minciuni.

   1. “Medicina are efect peste placebo ” …. cam cu cat ? cu mult , cu putin, cu putin mai mult ? Ce inseamna peste ? Adica totusi are efect si placebo… adica se obtin imbunatatiri cu efectul placebo ?
    Cum se justifica din punct de vedere stiintific efectul placebo ?
    Exista vreo justificare oare?

    DA, si apropo, nu exista medicina alopata, medicina e una singura , in cadrul medicinei exista mai multe terapii : alopate ( foarte recenta comparativ cu existenta umanitatii si care ar trebui sa dispara cat mai repede) , naturopata ( care are multe subramuri ) , etc.
    Defapt nu as numi nici macar terapie alopata, as zice ca se numeste biopiraterie ( furtul substatelor care le ofera natura si modificarea lor in scopul patentarii si a fabricarii de bani pe seama bolnavilor naivi ).

    Nu este lipsit oare de etica ceea ce fac medicii care amelioreaza efectul si lasa cauza deoparte pacalind omul de rand care habar nu are de ce inghite ? Nu este lipsit de etica sa ameliorezi efectul unei boli si acel pacient sa dezvolte alte zeci de boli pe langa ? Bineinteles ca nu , ca in felu asta poate doar sa prospere cea mai profitabila industrie din lume : MULTI BOLNAVI PE TERMEN CAT MAI LUNG !

   2. Eu am o curiozitate,de fapt o intrebare….in Ungaria exista o clinica care trateaza bolnavi de cancer prin terapia Gerson si ii vindeca(cunosc caz concret).Intrebarea era…daca tot sunt excroci hemeopatii cum de reusesc bolnavi care au intrat pe ,,targa,, sa iasa pe propriile picioare? Cazul cunoscut de mine este urmatorul,barbat 50 ani,cancer la plamani..trimis acasa pt ca nu mai era nimic de facut,si asta nu de medici din Romania m,ci de o clinica din strainatate unde s-a tratat.A recurs la acesta clinica din Ungaria ca o ultima incercare si in 3 saptamani au aparut semne de imbunatatire a starii de sanatate,iar dupa 4 saptamani s-a intors acasa.Traieste,insa de atunci si-a schimbat stilul de viata,e raw vegan.

  2. Ai lucrat cumva intr-o clinica medicala care efectueaza asemenea trialuri cu substante aflate in faza de experimentare pe bolnavi? Studiile clinice presupun procente net decalate intre lotul placebo si cel cu substanta activa. Iar azi in prima faza se studiaza actiunea biochimica moleculara a viitorului medicament in vitro apoi pe animale si intr-o ultima faza la pacientii voluntari, stiindu-se deja mecanismul biochimic al substantei testate. Ceea ce spui tu o fi fost acum doua sute de ani. Uite-asa isi dau cu parerea toti igniorantii.

 11. Raspunsul corect este: efect relevant statistic. Si da efectul placebo are efect singurel in anumite cazuri. Exista si o justificare. Iti recomand articolul meu despre efectul placebo, da o cautare.

  Te inseli, medicina moderna este singura care da consecvent rezultate. Medicina naturista ofera rezultate bune in anumite cazuri, si in cazul in care rezultatele sunt foarte bune, stiinta sintetizeaza substanta activa si o face disponibila tuturor. Sau ai senzatia ca puteai la fel de bine sa mesteci crengi de salcie pentru dureri de cap in loc sa iei o aspirina?

  Medicina moderna nu se adreseaza doar efectului ci si cauzei, si iti pot da exemple suficiente. Cauzele multor boli sunt cunoscute la nivel molecular si sunt targetate direct prin medicamente.
  Acest fals argument al terapiilor naturiste este bazat pe o slaba intelegere a stiintei.
  Cat despre acei multi bolnavi pe termen lung ar trebui sa vezi cum a crescut speranta de viata in ultimii 200 de ani de la introducerea sistemelor medicale moderne. Poate ar trebui sa fi recunoscator pentru asta.

  Nu zic ca nu exista si interese financiare dar a permite un or periculosi precum cei de mai sus sa profeseze si sa dea sfaturi iresponsabile pentru ca niste companii vor sa faca profit este complet irational.
  Am mai multa incredere in companiile care cerceteaza, investesc si apoi castiga bani cinstiti, decat in sarlatani care vand zahar si arunca cu minciuni in tratamente cu rezultate dovedite precum vaccinurile si medicamentele anti-TB.

  Iti urez mai putina incrancenare si mai multa informare.

 12. Intrebarea legata de efectul placebo era una relativ retorica…Actualmente nu s-a demonstrat riguros stiintific niciunde in lume , exista doar teorii formulate.
  Multumesc pentru indemnul de informare, asta si fac zilnic de mai bine de 15 ani ma informez despre tot ceea ce tine de medicina , si o fac in continuare, omu tot invata pe zi ce trece . Indemn si eu spre o informare suplimentara la cei care inteleg ca fitoterapia inseamna mestecatul crengilor.
  Cat despre spranta de viata care a crescut datorita “medicinei moderne” asta e foarte buna ca si banc, si chiar m-as si distra copios daca nu as fi atat de “incrancenat” .
  Acum “200 de ani ” , lumea era macinata de razboaie, de foamete , de mizerie , de lipsa de informare ,etc de aia speranta de viata era mai redusa.

  Stiinta sintetizeaza substanta activa si o face disponibila tuturor ? Si ce daca ? Este stiut faptul ca izolarea unei substante active dintr-o planta , in absenta co-factorilor poate dauna grav de cele mai multe ori . Un simplu exemplu este Vitamina C de sinteza , care in lipsa flavonoizilor care se gasesc in fructe si diverse plante este absolut degeaba, iar daca as continua cu alte exemple care sunt mult mai grave, mi-ar lua cateva zile sa le scriu .
  Unii ar spune acuma : trebe sa manci kilograme de fructe ca sa iei doza de care ai nevoie, NU e asa, “fitoterapia moderna” , nu fitoterapia in care se mesteca crengi si despre care stiu unii , pune la dispozitie suplimente nutritive cu concentratie ridicata de Vitamina C , flavonoizi si alti co-factori importanti care se gasesc in natura.

  Da, intr-adevar, aspirina e mult mai buna ca si extractul concentrat din scoarta de salcie care pe langa salicin ( precursor al aspirinei ) mai contine si taninuri care reduc secreţia gastrică şi protejează mucoasa stomacului, si in felul asta nu pot aparea sangerari gastrice, e un mare pacat intr-adevar.
  Dar pentru toti cei care luati aspirina , vesti bune !!! Exista alte medicamente care va pot trata de diverse hemoragii , ulcere , etc , iar “medicii alopati moderni ” va astepata cu mainile largi deschise!

  1. iertati-ma ca va spun, insa ratiunea si flerul imi spun ca nu aveti dreptate atunci cand blamati intregul sistem medical si farmaceutic. sunt convins ca sunteti in cautare de adepti ai produselor homeopate

   1. Nu blamez sistemul medical și farmaceutic. Va chiar înțeleg perfect de ce farmaciile vând homeopate. Ce mă dezamăgește este faptul ca medicii nu sunt destul de educati pentru aceasta înțelege că homeopatia este obligat minciună. Nu sunt în căutarea nimănui 😉

 13. Hai nu ma innebuni, oamenii mureau la 30 de ani pentru ca era razboi? Viata era in cea mai mare parte a lumii la fel ca azi (nici acum nu e pace peste tot). Ai senzatia ca nu mai e foamete si mizerie? Poate in coltul nostru de lume, dar mare parte din umanitate inca nu are acces la apa curenta.

  Diferenta vine din descoperirile stiintifice care au pus pe tapet bolile cauzate de germeni si de dezechilibre interne ale organismului. Imbunatatirea standardelor de igiena a venit din exeperiment stiintifice, imbunatatirea standardelor de tratament la fel.
  Sa mai spun cate milioane de vieti au salvat antibioticele (spun doar in treacat de cele care acum fac TB o boala vindecabila)?
  Sa mai aduc vorba de vaccinuri datorita carora alte milioane de copii altfel victime sigure ale bolilor copilariei sunt acum in viata si pot sa duca o viata normala?
  Sa mai zic de medicamentele anti-malarie, de retrovirale datorita carora copii infectati pot duce o viata normala.

  Sa acuzi industria farmaceutica care face totul posibil (chiar daca sunt multe discutii de purtat despre preturile si tacticile lor) de a dori sa te faca sclavul medicamentelor pe viata e ridicol.
  Nimeni nu te forteaza sa iei medicamente, poti foarte bine sa mananci sanatos toata viata si apoi sa mori de cancer linistit.

  Dar ipocrizia este data la o parte doar atunci cand toti vitejii care urla despre conspiratiile farmaceutice ajung la spital in stare grava si descopera ca nu vor mai putea trai decat pe baza unui medicament care le stabilizeaza organismul si pentru care solutii naturiste nu exista decat in imaginatia fanaticilor.
  Atunci repede iau toate hapurile si zic saru’mana doctorului care ii tine in viata, desi nu uita sa se descarce repede pe internet cand au un efect secundar sau li se mai agraveaza ceva si mai trebuie sa ia o pastila.

  Cu o mana se dopeaza si cu o mana se agita impotriva doparii.

  Si in tot acest timp sustin homeopati periculosi pentru ca, nu-i asa “nu vand altceva decat placebo” care te vindeca de toate alea pana te trezesti mort desi n-ai luat decat un 200C de belladona care nu poate decat sa faca bine.

  Mi-e scarba de astfel de rationalizari si sursele tale de informare sunt cam nasoale.
  FYI, aspirina este tamponata de zeci de ani deja.

 14. Ca sa nu mai zic de ecuatia risc/beneficiu si sa nu cumva sa spui ca chestiile naturale nu au nici un risc si numai beneficii.

  1. Subiectul legat de speranta de viata tine de cunoasterea catorva notiuni de istorie elementare, dar asta e alt subiect. Ma bucur ca in coltul nostru de lume din Romania e un adevarat paradis iar in jurul nostru mare parte din umanitate sufera la greu, dar noroc cu medicamentele de sinteza , salvatoarele umanitatii.
   E foarte intersant cum a reusit specia umana sa mai existe fara medicamente de sinteza pana acum 100 de ani , chiar nu imi dau seama.

   Ca sa continuam cu putina istorie , medicamentele de sinteza s-au facut pentru a avea ceva care sa actioneze rapid in cazurile de urgenta, in fazele acute ale bolii ceea ce in unele situatii e un lucru binevenit si necesar.
   Problema vine cand sunt folosite pe termen lung ca terapie de substitutie pentru multe boli care sunt considerate ca “nu se stie cauza ” , si trebuie tratat efectul , si aici sunt : hipertensiunea arteriala, diabetul zharat de tip 2, reumatismul , etc, si multe alte boli complet reversibile prin dietoterapie si fitoterapie de exemplu .

   Asa ca fapt divers si de putina distractie, VIOXX, un antiiflamator nesteroidian care se da in special in caz de reumatism , a omorat peste 100.00 de oameni doar pe continentul american in jurul anului 2000.
   Acuma nu vreau sa maresc distractia si mai mult si sa spun cati au ramas cu afectiuni cardiace pe langa cei care au murit ( e prea mare cifra si mie lene sa o scriu ).
   Pacat ca l-au scos de pe piata , ma intristeaza rau de tot . Noroc ca m-a inveselit o statistica care am vazuto si imi arata ca in jur de 200.000 de oameni mor pe teritoriul americii in fiecare an datorita efectelor adverse ale medicamentelor prescrise. ( e tare ca statistica vine CHIAR de la FDA, probabil le-am mai scapat un zerou din coada , saracii sunt si ei ocupati cu aprobarea medicamentelor care ies pe banda rulanta).
   Am dat exemplu doar SUA , ca aia au inca apa curenta, nu chiar ca la noi in paradis , dar totusi cat de cat.

   Tie scarba de astfel de rationalizari ? Poate ai luat niste aspirina tamponata cu gluconat de calciu, sti, gluconatul de calciu mai da senzatie de voma, greata, bufee de caldura. A , si mai ceva, tamponarea cu gluconat de calciu nu scuteste deloc de ulcer gastro-duodenal sau de hemoragii digestive . Ia un prospect cand te plictisesti si citeste.

   Eu nu am luat aspirina si tot mie scarba , mie scarba de nenorocitii si imputitii aia de medici care au invatat ca papagalii in facultate ceva, si vin cu aer de superioritate sa isi expuna in fata pacientilor teorile invatate ,( ii confunda cu studentii ), in timp ce in spitale mor pe capete si se chinuie zilnic milioane de oameni .
   Mie scarba de cei care ii sustin, mie scarba de companiile farmaceutice care fac bani din suferinta oamenilor .

   Am tot respectul pentru medicii carea au reusit sa se rupa de spalarea de creiere, si care au reusit sa vada dincolo de niste mizerii comerciale si sa EVOLUEZE !

 15. Ar mai trebuii punctata confuzia generala in rindul oamenilor fara pregatire medicala, intre homeopatie si fitoterapie, unde majoritatea pun semnul egal si deschiderea de cele mai multe ori exagerata spre preparate “naturale”.

  “Un sistem imunitar hiperactiv înseamnă un om bolnav! ” Foarte buna remarca de subliniat alergiile.

 16. ce studiu de caz sau per produs vreti domnilor?pe scurt si pe limba tuturor,homeopatia trateaza BOLNAVUL nu BOALA!CINE A FOST LA UN HOMEOPAT ADEVARAT,stie cate intrebari i se pun pana se alege un remediu potrivit…din pacate,homeopatii adevarati din tara noastra nu depasesc nr 10…pacat ca pe usile multora scrie medic homeopat,nu au nici o treaba…si regret ca nu toti oamenii care cred in asa ceva nu au parte de consultatii adevarate..de ce atatea discutii si capete sparte pe langa acest subiect?”cine are urechi de auzit,sa auda”….

  1. Nu exista homeopati buni si homeopati rai. Exista doar sarlatani dedicati si medici prosti. Sau medici dedicati si prost informati. In orice caz, cat timp promoveaza homeopatia sunt sarlatani. Vezi partea a 2-a pentru a intelege de ce homeopatia nu functioneaza, nu va functiona si nu a functionat vreodata.

   1. “evolueaza”,ai un nume?Sa stiu si eu cine scrie atat de convins ca detine tot adevarul din lume…

    1. Nu zic nicăieri ca dețin adevărul. Ci doar adevărul către care arata majoritatea datelor științifice.

    1. Pai mai contează? Cat timp adevărul pe care îl declar e cel susținut de știință poate sa mai cheme și Terente și Dan Diaconescu

 17. Nu folosesc medicamente homeopate, dar nu inteleg relevanta acestui articol. Spui ca nu exista studii stiintifice care sa demonstreze eficacitatea homeopatiei, in schimb incerci sa demonstrezi ineficacitatea ei print cateva schimburi de mailuri cu niste doctori? :)))) wow, smart :))))

  1. Citește partea a 2-a si partea 1. Acest articol arata pericolele homeopatiei asa cum e ea practicată in Romania

 18. eu am incercat mai multe produse homeopate si au avut succes ,cum spuneau unii dintre antevorbitori ,HOMEOPATIA TRATEAZA ,,BOLNAVUL ” doamna doctor la care am fost eu mi-a dat multe sfaturi bune si ii multumesc din tot sufletul,a fost mereu aproape de mine .iar zecile de persoane carora le-am recomandat-o , la fel

  1. Nu e nimic in neregula cu persoana care are o boală. Bolile sunt naturale si o parte a vieții. Faptul ca se sugerează că omul trebuie tratat e doar o aberație care suna bine, nu ceva cu adevărat util.

 19. Salut! Am cautat pe google dupa HOMEOVOX si am ajuns si aici. Am citit cu interes articolele. in prima parte spui ca te-ai tratat si inca foarte eficient cu acest medicament, apoi ca nu prea sunt in regula aceste tratamente. Tocmai am primit de la doctor acest medicament pentru raguseala. Pana la urma e bine sa le iau sau nu ?

  1. Nu patesti nimic daca le iei. Nu patesti nimic daca nu le iei. Si ai putea sa-i spui medicului tau ca preferi medicamentele functionale.

   Articolul nu este despre Homeovox ci despre medicamentele homeopate si despre efectul placebo pe care il folosesc in loc de ingrediente eficiente.

 20. Ai spus ca ai luat asa ceva si ti-a trecut durerea. Mai mult, ori de cate ori o pateai, apelai cu incredere la acest medicament. Deci sa inteleg ca si-a facut treaba. Ca o fi vorba de efectul placebo, atunci asa sa fie si la mine si sa-mi treaca…

  1. Faci ce vrei cu banii tai desigur. Dar la fel de bine poți să bei un ceai și sa te convingi ca e foarte bun pentru ce ai tu

   1. Oricum,homeovox-ul e mai ieftin decat oricare alt medicament alopat,asa ca daca-i vorba de bani iesi in castig,sigur.Daca mai pui si ca n-are efecte secundare,e si mai bine.

 21. STUDII STIINTIFICE facute de medicina alopata? =))
  Si unii au “pus si botul la vrajeala” cum este si acest autor al articolului.
  Eu una stiu ca dupa un tratament injectabil cu antibiotic, stabilit pe baza unui consult medical de un medic cunoscut, copilul meu era aproape in aceeasi stare ca si pana sa i se administreze tratamentul.
  Cu ajutorul unui remediu homeopat (mult mai ieftin comparativ cu tratamentul medicinii clasice si mai putin chinuitor sau traumatizant pentru copil) am reusit sa-l pun pe picioare. Sigur ca nu arunc cu noroi in medicina clasica, dar mi se pare ca cel putin medicii din Romania prescriu antibiotice pe banda. Sigur in unele cazuri fara ANTIBIOTICE nu se poate. Dar trebuie sa cantareasca bine. Germenii implicati de cele mai multe ori au suferit mutatii genetice, poate ca tratamentul medicinii clasice vindeca o anumita afectiune, dar poate sa faca rau pe de alta parte. Cine a facut studii care sa ia in calcul efectele adverse pe termen mai lung de o luna de zile?

  Suntem tara cu cei mai multe persoane vaccinate contra tuberculozei si surprinzator avem cei mai multi bolnavi din Europa. Oare de ce?

  Cititi de exemplu ce scrie pe prospectul de la Pentaxim la efecte adverse si o sa va cruciti. Aveti de ales, de cantarit, de pus in balanta. Sunt si vaccinuri care cred ca sunt VITALE: ex: ANTITETANOS, ANTIRABIC. Acestora le vad utilitatea. Nu cred ca exista doar negru sau alb, lumea este plina de culoare. Adevarul este undeva la mijloc. Problema este ca NICI MEDICINA CLASICA NU ESTE PERFECTA, DIMPOTRIVA. Ce este mai grav este ca NU SE DORESTE CORECTAREA GRESELILOR.

  Intr-adevar se spune ca vaccinarea nu este obligatorie. Dar stresul la care este supus un parinte ce nu doreste sa-si vaccineze copilul?

  Si daca vaccinurile sunt asa de “eficiente” de ce se tem cei care si-au facut vaccinurile de cei nevaccinati?

  Eu cred ca autorul acestui articol ar trebui sa isi injecteze in nas toate vaccinurile posibile din lume. De ce nu? Preventiv. Ca doar sunt bune.

 22. tara cu cele mai multe persoane vaccinate contra tuberculozei si surprinzator avem cei mai multi bolnavi din Europa*

 23. CHIAR asa cine e acest autor care scrie rau despre homeopatie?
  Doamne ,ma abtin sa-l cataloghez,dar om mai rau intetionat ,n-am vazut !!
  Se vede ca nu a citit nimic(oare stie?), nu a experimentat nimic,si nici nu vrea nici nu poate.. saracul ….
  Are vreo pregatire ???Un om de stiinta se informeaza ,studiaza se preocupa…dar el…. ….nu .si nu ca nu vrea el…
  Ce sa-i faci. atit poate ,n-ai cum sa-i ceri.. este un limitat si nu singurul…
  S-a interesat la pacienti ,ce zic..
  Ce efect placebo la un copil de 2-3 ani ???
  O amigdalita purulenta, un abces dentar , o gripa rebela se amelioreaza si chiar dau o imunitate ….
  Pe. copilul meu l-am tratat ani si ani de amigdalita cu antibiotice si era tot mai rau . Dupa homeopatie nu mai stim de boala..
  Fetita se sufoca din cauza asmului ,mergeam la statiuni si nimic.
  Dupa homeopatie e f.f.f. bine,nici nu mai stim ca a existAT ASA CEVA
  cE SA FI FACUT?
  Sa fi asteptat pina facea domnul de mai sus experimente Dar s-a facut asa ceva…Sa puna mina sa citeasca ,nu musca cartea.Chiar in Franta a existat un mare inamic al homeopatiei care cu timpul a devenit cel mai bun homeopat din tara..
  pt. noi,cei maturi homeopatia este o adevarata minuneee

  Incercati ,dragii nostri si nu veti regreta.
  Colaborati cu dr. homeopat pt. ca e medicina destul de complexa si trb. sa colaborati.
  Nu mai luati antibiotice pt. orice numai in caz de urgenta majora!!!

  1. Viorica, studii asupra homeopatiei s-au făcut cu sutele. Cele mai bune studii sunt neechivoce: homeopatia e apă chioară.

 24. Ai luat vreodata vreun medicament homeopat?
  Se poate sa fi fost dezamagit de vreo experienta nefericita!
  Sa fii medic homeopat e o adevarata arta pt. ca fiecare pacient primeste remediul sau, chiar daca are aceeasi boala cu vecinul sau fratele.
  Am vazut cum dupa o singura doza de medicament ,cineva care ,culmea e chiar medic,si nu credea,s-a simtit f. bine si a inceput sa studieze.
  Mai e si altceva ,sunt multi homeopati fara experienta si nu au rezultate.
  Si atunci pacientii sunt descurajati. Am patit-o si eu ,am mers la Bucuresti(eu sunt din Timisoara),am crezut ca acolo sunt cei mai buni…si
  am vazut din prima ca domnisoara te trata ca un medic obisnuitRemediile
  nu au avut efect. Norocul meu este ca stiu despre ce e vorba.Nu m am lasat si am gasit medicul potrivit.. POate ca esti prea tinar si nu te-ai confruntat cu diverse probleme.Nu e locul si timpul sa-ti povestesc prin cite am trecut cu parintii ,copiii.
  Nu cred ca esti rau intentionat ,esti TOTAL in afara problemei,nu esti documentat.
  Acum este adevarat ca fiecare e liber sa se trateze cum vrea.
  Daca tu consideri ca e bun un antibiotic cu ff multe reactii adverse e alegerea ta !!!!DAR daca AI o alternativa fara toxicitate vei da copiilor antibiotic numai din ambitie,
  Ei, da, este greu sa recunosti ca nu ai dreptate ,nu astept asta ,citeste si hotaraste avem liberul arbitru…
  Scuze ,cred ca nu trebuia sa insist,pt ca daca nu ai deschiderea necesara,aici vei ramine,
  Am mai citit pe alte pagini ca unii afirmau ca medicam. homeopat este o facatura diavoleasca,ia vezi poate iei legatura cu acestia….

  1. Viorica citeşte articolul 2 din serie şi următoarele şi vezi sursele mele de documentare. Dacă vi cu unele mai bune discutăm, dacă nu lasă propaganda pentru cei care muşcă

 25. Este evident ,nu poti forta oamenii! Ei actioneaza conform gradului lor de evolutie.Deci..fiecare nu intelege decit atit cit ii permite nivelul sau de dezvoltare.Ce ati vrea sa faca o pisica? Orice i-ati explica ,ea va raspunde:
  nu stiu sa cint la pian!Deci fiecare intelege atit cit ii permite gradul sau de evolutie!
  Medicina este similara spiritualitatii.E nevoie de deschiderea sufletului si de disponibilitate!Este trist sa constati ca sanatatea publica se afla sub autoritatea unor indivizi al caror grad de evolutie si si de cunoastere sunt insuficiente.
  As dori sa citesti o carte Medic de trei corpuri de Janine Fontaine.
  si afla ca nu am nici cel mai mic interes sa fac “propaganda,nu sunt medic ..Atit am avut de spus, fiecare are drept la opinie…dar eu nu citez ce au spus altii ,vorbesc din propria experienta! Sa auzim numai de bine. si multa sanatate !

  1. Foarte rău că nu citezi din ce au spus alţii. Propria experienţă e mama tuturor amăgirilor.

 26. Buna seara ! D-le draga ,atat va intreb : ati auzit de psoriazis si ca homeopatia trateaza aceasta boala foarte bine ? Astept raspunsul dv. Imi pare ca de-a lungul activitatii dv. nu ati aprofundat acest domeniu suficient de bine si de asta habar nu aveti si scrieti numai aiureli! Nici eu nu stiu poate multe,dar stiu ca tocmai dr.Gheorghe Jurj oe care l-ati mentionat , mi-a tratat copiii si mai ales baiatul ,de ceea ce nici medici cu renume in domeniu nu au reusit !

  1. Afirmațiile mele sunt susținute de nenumărate studii și cercetări. Faptul ca Jurj a făcut un tratament nefunctional nu îl face un medic bun.

   Ti-am șters numărul de telefon ca sa nu avem discuții.

 27. Foarte bun articolul; mai ales in masura in care a generat atatea comentarii care de care mai comice. In ultimii 20 de ani n-am mai luat medicamente decat in cazuri exceptionale; gen infectiii, migrene, dar mi-a trecut si cu tratament alopat. . Bineinteles pe atunci imi erau necunoscuti homeopatii, astrologii, samanii si alte nobile caste. Acum imi sunt cunoscuti deoarece totdeauna au darul sa ma binedispuna :). Ma amuza de asemenea si afirmatiile (veridice de altfel in viziunea sustinatorilor) vizavi de muuultele teorii conspirationale; lamuriti-ma si pe mine pana la urma cati trebuie sa ramanem; 2 sau 3 miliarde? :D.
  Unii sustineau anterior ca speranta de viata era inainte foarte mica din cauza razboaielor; dar nu se macelareau mai mult de 1-200 de mii anual in toata lumea; nu existau mijloacele de exterminare in masa. Acum daca s-ar dori intradevar limitarea cresterii populatiei ar fi foarte simplu; de mai bine de 70 de ani avem posibilitatea de a rascheta populatia Pamantului de cateva ori. In pofida acestui fapt media sperantei reale de viata a sarit de 70 de ani; in tarile civilizate aceasta sarind de 85 de ani. Deci pana la urma cand se mai pune in aplicare si teoria aia stimabililor? caci cam incepeti sa ma plictisiti cu aberatiile voastre de tata Floarea.
  Am mai vazut aici “exemple” din “surse sigure” banuiesc ca suntem tara cu cel mai mare numar de vaccinari impotriva tuberculozei pe de-o parte si pe de cealalta parte cu cel mai mare numar de bolnavi de tuberculoza. (Zi-i zau cu limba scoasa ca sa te cred).
  Acum am un set de intrebari pentru adeptii homeopatiei:
  1. Cum arata instalatiile de agitare a apei? 😀 Stau si ma gandesc cum amesteca aia un panaceu 1:50.000, 1:200.000 sau chiar dilutii mai mari? Dat stiind faptul ca se agita apa aia chioara in ritmul batailor inimii ti-ar cam lua o viata sa agiti o potiune din aia magica; si sunt asa de multe: te trateaza de cancer, fac interventii chiurgicale complexe pe creier(la cei care mai poseda asa ceva), transplanturi de organe, spala rufe, calca , da cu aspiratorul si chiar face de mancare.
  2. Efectul Placebo e un derivat al homeopatiei sau viceversa? Au existat o multitudine de cazuri de vindecari asa zis miraculoase si inainte sa apara calaretii de tarne, dar ele apareau pe atunci datorita unei reziliente extraordinare a sistemului imunitar al organismului in fata bolii.
  3. Cand va contraziceti pe diverse siteuri cu noi astia; “incultii” aveti si oarece dovezi, studii, statistici etc? Sau ne rezumam la traditia orala a la Miorita? Caci doar asta vad din partea voastra; si mie mi-e usor sa postez cu vreo 20 de nickuri; 2-3 de “vestiti” homeopati si restu’ de pacineti “vindecati”
  4. De ce este incriminata homeopatia in tarile civilizate? Sa fie oare din cauza ca a bagat in mormant o gramada de oameni? Sau poate ca asta e menirea ei mesianica? 😀

  acum sa va dau un exemplu (ipotetic) de adulare a stiintelor
  medicale neconventionale(ceea ce urmeaza e pur fictiune; orice asemanare cu realitatea sau irealitatea e pur intamplatoare)

  “O echipa de cercetatori de la universitatea de medicina Southampton din Anglia a efectuat un studiu asupra unui esantion de 10.000 de persoane vizavi de efectul Homeovox asupra activitatii encefalului; concluzionandu-se o uniformizare a campurilor tahionice la nivelul acestuia. Imoprtanta descoperirii este tratata mai pe larg in cartea – Sancta Simplicitas a celebrului astrolog Mineral Spirits”

  Imi pare rau pentru larghetea articolului, dar oricat m-ar amuza prostia in stare pura mai am si alte treburi de facut.
  Stima si respect!

  1. Intrebare,intrebatoare…ai citit Studiul China,scrisa de prestigiosul cercetator si medic Colin Campbell?

   1. Raspuns raspunzator
    Ilustrul tau nene e absolut necunoscut pentru mine; Io ii stiu pe astia mai batrani si cu contributii reale in medicina: Fleming, Pasteur, Koch etc.
    Oricum intre fitoterapie si homeopatie exista diferenta clara; in fitoterapie exista substanta activa. Dar io unu’ prefer sa iau in cazuri critice antibiotic decat sa mananc o galeata de usturoi sau cateva kile de lamai mucegaite. Oricum infuziile de plante medicinale sunt prescrise chiar de catre medici, farmacisti, de la caz la caz, ca o complementaritate nu ca un factor decisiv, in tratarea bolilor. Exista si siropuri medicinale din plante; dar ca o ironie nu sunt ametitte cu cisterne de apa ci sunt concentrate din substantele indentificate (aici chiar e vorba de cercetari si de stiinta) din planta cu pricina.
    Si vizavi de cercetarile ilustrului nene, populatiile cele mai longevive ale pamantului nu se afla in China,iar studii serioase facute de catre oameni seriosi arata chiar efectele lipsei din alimentatie ale proteinei animale.
    Dar dupa cum spunea si ilustrul Einstein : “Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana; in privinta primului nu sunt sigur”
    Noroc de Einstein ca s-a nascut; altfel ce s-ar fi facut sleahta de sarlatani cu citatele gen: “dupa cum mentiona si ilustrul Einstein”. E comic de observat ca nu mentiona nimic de genu’ in viata lui; cu atat mai mult cu cat nu putea sa afirme aberatii de retarzi care veneau in constradictie cu adevarata stiinta. Si Medicina e chiar una din cele mai complexe stiinte; pentru cunoasterea ei nu este necesara numai batutul apei in piua (sau dilutie cum se mai zice), pe langa anatomie mai trebuie sa stii si chimie, fizica etc.

   2. Eu m-am apucat de ea dar nu am terminat-o inca. Dar cat am citit mi-a fost de ajuns cat sa imi dau seama ca E TIMPUL SA NE INTOARCEM LA NATURA, sa cautam hrana cat mai sanatoasa, bio daca se poate si sa evitam medicamentele cu chimicale. A! Si sa papam legume, fructe! 🙂

  2. In Germania, de ex, homeopatia e muuut mai apreciata decat la noi in tara.Cat despre restul intrebarilor, ce ar fi sa mergi in fabrica de la PlantExtract din Cluj si sa vezi singur cum se fabrica? 🙂

   Tot insistati pe placebo.O fi , nu o fi nu stiu ce sa iti spun. Stiu doar din PROPRIE EXPERIENTA ca, acum 6 ani am intrat intr-o farmacie si am zis”dati-mi ceva puternic de raceala dar mai naturist”. Mi-a dat, am luat mi-a trecut. Scria pe prospect ca se poate lua si preventiv in perioada expunerii( primvara, toamana, iarna). Si am luat. Si nu am mai racit de 6 ani. Acum un an am aflat ca alea ce le-am luat eu sunt homeopate.

   Bun. TOt acum 1 an avut o problema cu ASLO ( nu stiu daca stii ce e, e vb de ceva infectie cu streptococ).Am inteles ca mi-a ramas de cand eram copil..Am facut antibiotice care mi-au scazut imunitatea, m-au dat peste cap si mi-au facut si candidoza in gura. Era imposibil sa mai continui cu antibiotice asa ca m-am dus la un homeopat.
   Mi-a dat tratament pt aslo si candidoza si mi-a trecut.
   Cu toata sinceritatea iti spun ca nu aveam deloc incredere in ele. Chiar imi era team sa le iau. Pe tot parcursul tratamentului am stat crispata ca nu scade, nu scade si nu scade. Analizele insa au spus altceva: scazuse.

   1. Si paaaana la urma, daca chiar e placebo, pai sa fie placebo frate!!!!Adica, daca te vindeci cu placebo, de ce sa mai iei chimicale si sa iti distrugi corpu??? Fiecare se trateaza cu ce vrea. Cu ce il ajuta pe el

 28. Mie mi-a scaut ASLO cu homeopatie. A! nu am mai racit de 6 ani, tot cu homeopatie. Hmm, m-am vindecat de candidoza bucala( de la antibiotice), ghici cum? Exact!Tot prin homeopatie. Cosuri , stres- homeopatie. Insomnii-homeopatie.

  Ieri am fost la duhovnicul meu si ca sa vezi, mi-a spus ca homeopatia e buna daca imi face bine. Orice fel de tratament e bun daca face omului bine si nu il intoarce de la credinta adevarata. Sa nu imi critici duhovnicul! Are har. Nu oricine face exorcizari.Mi se inclesta tot corpul, am ajuns la dansul si mi-a pus mana in cap si m-am desclestat.

  Daca citesti operele Parintelui Paisie vei fi surprins sa vezi ca nu condamna homeopatia.”Homeopatia e incurcata pt multi caci au amestecat in ea teorii”. ” Acestia nu au scop bun, vor sa dea la o parte plantele si sa ramana numai medicamentele…”-despre alopate.
  Sfantul Ignatie, Sfantul Serafim – se tratau cu homeopatie.Si multi altii ca ei.
  Homeopatia e mai veche decat alopatia.
  Spune homeopatia :”cui pe cui se scoate”. Si Biblia are cam aceleasi principii.Sa iti dau unul ca ex…Hmm..”Cu moartea pe moarte calcand…”

  Bun. Orice om e liber sa aleaga calea pe care vrea sa mearga.Nu contest ca alopatia nu are rolul ei sau ca nu e folositoare. Dar pe bune, primeam retete cu anume medicamente, de la anume farmacii doar pt ca intre medic si farmacia respectiva exista un contract. Dam o groaza de bani pe ceva ce nu imi facea bine. Dar, cu toate astea, nu acuz alopatia. Dar haideti sa deschidem bine ochii. Lumea e atat de complexa, de ce nu vrem sa acceptam si altceva? De ce nu putem sa fim deschisi si toleranti?
  Nu iti bag pastile pe gat cu forta dar macar incearca inainte sa arunci cu vorbe aiurea.

  Sper sa nu fie cu suparare, eu doar mi-am expus parearea din propriile experiente.

  Iti doresc multa sanatate mereu! 🙂

  1. Imi cer scuze daca am mai papat din litere. E tarziu si oboseala isi spune cuvantul…:)

  2. si eu mi-am scazut tensiunea cu hemeopate…cu ceai de frunze de maslin…de la 17/9,la 13/8……..

 29. Bun. Ma mananca degetele sa va mai spun o intamplare reala.Dar va rog frumos sa nu va apucati de asa ceva de capul vostru, cei care,Doamne fereste, suferiti de boli grave precum cancerul.

  Mama unui prieten apropiat de familie a fost diagnosticata cu cancer la cap. A fost o decizie grea de luat in ceea ce privea tratamentul. Cu toate astea, acolo sus e Dumnezeu, care da omului instinctul ca drept raspuns la rugaciunile sale. Ea a ales o cale lasata de Dumnezeu: natura.
  A mers la medic homeopat care i-a dat tratament + regim DRASTIC. Fara regim nu scapa. 1 an de zile a mancat mare bio si grau incoltit plus medicamentele prescrise. Dupa 1 an, la analize, totul era in regula.
  Ba chiar erau mai buna ca nicioadata.
  De atunci traieste din credinta, rugaciune si un regim vegetarian lipsit complet de carne. Scrie carti sa ii invete si pe altii ca natura te ajuta mai mult deat crezi , scrie carti de bucate vegetariene si e plina de energie si vitalitate. I-a fost groaznic de greu in timpul tratamentului.Acum ii e extrem de bine.

 30. Imi amintesc ca acum vreo 20 de ani am participat la vreo 3-4 sedinte ELTA, suficient cat sa-mi fac o parere vizavi de secta respectiva. Dat fiind faptul ca ele s-au tinut pe Rarau (masiv muntos aflat la 15km de C-lung Moldovenesc) si acest congres a tinut cateva zile; maxim 1 saptamana; nu mai retin exact am putut sa-mi fac o parere vizavi de acei sarlatani. In principiu promovau bucataria naturista, cu alimente nemodificate termic prin procesul de coacere, prajire etc fara alcool si alte minunatii de genu’. Ei sustineau chiar ca fumatul nu are efecte nocive daca se respecta acea alimentatie, si chiar veneau cu exemple de fosti tuberculosi(prezenti printre participanti) si alti ex suferinzi de probleme respiratorii care erau perfect sanatosi si fumau ca turcii. Toate bune si frumoase in cadrul prezentarilor, deci mi-am mutat cortul in tabara lor. In consecinta, pe parcursul urmatoarelor zile mi-am dat seama ca e doar sarlatanie; o gramada de pe acolo mancau cat se poate de normal; fara lipii uscate la soare, cu un aport consistent de grasimi animale (chiar daca pe sestache). Deci de atunci
  Printre prietenii mei din adolescenta pe care i-am avut pana sa plec in armata am avut cativa bolnavi de hepatita si 3 dintre ei au avut TBC. Absolut toti au fost spitalizati si s-au insanatosit cu tratament conventional.
  A existat si la noi medicina traditionala, pana sa apara porcariile astea cu homeopati, astrologi, cristalologi si altele de genu’; asa numitele leacuri babesti. Din ce-am mai invatat de la ai batrani, din mediul rural, care in marea lor majoritate apelau la leacuri babesti pot sa exemplific aici o gramada de plante cu efect terapeutic; denumirea populara desigur, nu cea latina din botanica; nu-s chiar asa de cult: patlagina, rostopasca, nalba, zmeur, mur, afin, coacaze negre, coada soricelului, barba ursului, coada vacii, ciubotica cucului, maces, macris, catina si pot continua asa la nesfarsit, caci pe timpul lui Ceausescu eram obligati sa colectam la fondul clasei anual cate 1 kg de plate medicinale(masa uscata). Ghiciti ce anume voiam sa exemplific; aceste plante cu efect terapeutic chiar erau folosite in medicina alopata; majoritatea lor gasindu-se in Plafar si farmacii sub forma chiar de planta macinata la pliculete, borcane etc pana la siropuri, extracte, unguente si altele.
  Prin urmare daca voi suferi spre exemplu’ de arsuri solare acceptabile (care sa nu necesite spitalizare) voi folosi albus de ou, sau iaurt, sau aloe vera (planta verde), sau spirt medicinal in care au fost macerate petale de crin. In nici un caz nu voi lua de la vreu sarlatan cu diploma o apa chioara agitata. In cazul plagilor deschise care nu necesita interventii chirurgicale, dupa ce le dezinfectez cu spirt medicinal, apa oxigenata, sau rivanol, voi aplica peste ele funze verzi( usor zdrobite) de aloe vera, rostopasca, patlagina; care au efect cicatrizant fosrte rapid. De asemenea pentru diversele afectiuni renale,pulmonare, de stomac si alte organe si glande interne exista remedii naturale (adica pe baza de plante-infuzii, siropuri, creme, nu pe baza de apa chioara, descantece) care de multe ori sunt recomandate de catre medicii alopati.
  In concluzie, medicina homeopata nu este totuna cu medicina traditionala; babeasca in cazul de fata. Mai degraba ma las pe mainile lu’ tzatza Floarea in caz ca nu cunosc remedii naturiste la o anumita boala decat pe mana sectantilor care amagesc lumea cu apa chioara. Nici eu nu-s adeptul slabirii sistemului imunitar natural sau al medicinii alopate 100%; dar in caz ca voi avea vreo afectiune gen, cancer, hepatita, TBC, pneumonie voi apela in ultima in cele din urma la miracolele medicinii moderne.
  Si inca ceva sustinatorilor medicinii homeopate; ia nu va mai folositi voi de remedii naturale din plante medicinale de diferite tipuri sau de catre medicina alopata; exclusiv doar de apa chioara. Caci din ce ati exemplificat pana acuma am inteles ca pe langa apa chioara ati folosit si diverse ceaiuri sau v-ati folosit de catre medicina alopata.
  Si pentru mine ar fi usor sa cad in misticism ; un om disperat care apeleaza in ultima instanta la astrologi si vrajitoare va nega tot timpul ca a fost salvat de catre medicamente ceva gen cum am mai vazut: “primele zile am folosit antibiotice, dar n-au avut efect; si peste 2 zile am recurs la homeopate si m-am vindecat”. Pai e si normal; caci antibioticele incep sa lucreze in forta dupa 3 zile. La fel aud des: ” am racit azi, sau am luat gripa azi dimineata ca am iesit cu parul ud, a zburat cioara aviara pe deasupra”; e si normal ca atotstiutorii care ne consideram a fi, sa omitem faptul ca durata incubatiei unui virus gripal sau de alta natura, este mult mai mare de cateva ore.
  Din fericire inca n-a patruns Geta Homeopata si in toate sectoarele medicinei, deci ne putem dispensa de domina ei pe la transfuzii de sange, transplanturi de organe si alte interventii chirurgicale; singurul ei rol pe care l-as gasi aici este sa-si fiarba potiunile in vederea sterilizarii instrumentelor. La fel de bine ne putem dispensa si in cazul TBC-ului, hepatitei, cancerelor de diverse tipuri; asta bineinteles doar in cazul in care nu dorim sa raspundem penal.
  Aici tin sa ma opresc; “ca cuvantul din poveste, inainte mult mai este” – scuzati cacofonia, n-am gasit alta rima, vorba maestrului Caragiu. Pesemne vorba lunga mi se trage de la inaintasii de pe meleagurile Moldovei.
  Stima si respect!

  1. Thanatos, sunt perfect de acord cu tine. Mare parte din ingredientele active din plante sunt sintetizate si purificate in medicamente utile.
   Singura chestiune, din ce stiu eu de pe la prim ajutor nu e bine sa dezinfectezi cu spirt plagile deschise. In rest, apreciez textul tau!

 31. In caz de extrema urgenta dezinfectezi cu ce ai la indemana pana ajungi sa capeti ajutor de specialitate; am avut un accident pe cand lucram la un bar unde m-am taiat destul de serios la baza unui deget si m-am dezinfectat cu uischi :D. Am trecut si pe la spital a doua zi; m-au debandajat, dezinfectat ca la carte si n-a mai fost necesar nimic; nici macar coaserea lui. Mi-am pierdut o perioada partial simtul tactil la acel deget dar doctorul mi- a zis ca e ok; o sa se refaca cu timpu’; nu fusesera compromisi nervi principali. Si asa s-a si intamplat. Nici nu ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca mergeam la Geta homeopata :D. Am avut in liceu un profesor care si-a pierdut un picior de la o ulceratie minora, dar combinata cu diabet, unde tratamentul cu antibiotice nu mai este responsiv. Acest fapt, combinat cu acel “las’ ca stiu eu mai bine” a dus de la amputarea a 2 degete de la picior cat trebuia initial la amputarea lui pana desupra genunchiului

 32. Nu am timp sa citesc tot pomelnicul de aberatii scris dar intreb si eu ca omul curios, cati din cei care ponegresc Homeopatia, au incercat-o ? Da, de acod, la prima vedere pare neexplicabil mecanismul sub care actioneaza. Dar nu inseamna ca tot ce depaseste puterea noastra de intelegere e ireal. Homeopatia e reala doar ca niciodata Stiinta nu va putea demonstra eficienta ei. E imposibil. Tratamentul se prescrie individualizat pe fiecare pacient in parte, acelasi medicament care la un bolnav trateaza, la altul nu are nici un efect. Pentru ca homeopatia nu trateaza boala, ci bolnavul. Imi explici cum se poate face un studiu ? Doar cine intelege vindecarea de tip holistic va putea intelege si mecanismul sub care actioneaza homeopatia. Dar pana la urma, nu e musai ca toata lumea sa creada in homeopatie…cine are mintea deschisa va stii ce sa aleaga pentru sanatatea lui.

  1. Elena, studiile personalizate s-au facut. Rezultatul e acelasi, nici un efect peste placebo.

   In rest, te rog sa faci efortul sa citesti articolul curent, partea 1 si partea 2 inainte sa pui intrebari ridicole. Macar asa din respect pentru munca mea

   1. Nu am nici un motiv sa citesc, pentru mine e strict pierdere de vreme. De ce spun ca nu se poate face nici un studiu?
    Iti explic cum a fost la copilul meu:
    1. Primul remediu dat, analizat doua saptamani si nici o imbunatatire – deci nu a fost remediu corect; Deci un studiu facut la stadiu asta, ar indica efect nul.
    2. Dupa 2 saptamani se schimba remediu (de data asta corespunde similitud) – dupa o saptamana au aparut primele semne si in maxim 2 luni vindecata de boala cronica + toate problemele care le avea.

    Si, urmareste interviul cu Vithoulkas (cel mai bun homeopat clasic al vremurilor noastre), sarlatanul si impostorul…se pare ca a primit si premiul Nobel, halal impostor.
    Dar altii profita si apreciaza adevarata valoare a homeopatiei, romanii oricum sunt mai in urma. Se vor trezii si ei candva !!!

    1. Nu am ce sa discut cat timp ai venit sa propovaduiesti nu sa afli ceva nou. Si Vithoulkas nu a primit niciodata premiuk Nobel lucru pe care il aflai daca stateai 3 secunde pe Wikipedia. Te rog nu ma lasa sa te opresc din propovaduitul religiei tale, e dreptul tau constitutional, aici insa se discuta pe dovezi nu pe anecdote.

 33. In lume, copii si animalele sunt tratati homeopatic. Nimeni pana acum nu a reusit sa explice cum functioneaza placebo la ei.

 34. Pentru autorul articolului, e pacat ca iti bati joc de homeopatie. Titlu suna jalnic!!!!!!!!!!!!! Nu sunt medic homeopat sunt doar o mamica care si-a vazut copilul sanatos, sanatate pentru care alopatia nu a reusit sa faca ABSOLUT NIMIC. Ba gresesc, a reusit ceva, sa ne afunde si mai rau in belele.
  Si eu am fost ca tine, poate nu asa vehementa, dar cel putin mi-am pastrat opinia pana la momentul in care am incercat homeopatia. Si sotul a fost la fel, si i-a trecut si probabil tot mai multi vor trece de partea cealalta. Nu m-ar suprinde deloc sa vad peste ceva vreme un articol in care proslavesti Homeopatia.

 35. Pai tu cum vrei sa primeasca un premiu stiintific, daca Homeopatia nu poate fi dovedita stiintific ? Ce asa greu de inteles ? Atat timp cat stiinta masoara, cantareste, numara…nu va putea demonstra eficienta Homeopatiei.
  Tu crezi ca noi astia care am avut rezultate cu homeopatia chiar suntem dusi cu capul, tu crezi ca noi nu stim sa facem diferenta intre o coincidenta si o realitate ? Tu ce reactie ai avea cand vezi ca in mod repetat si constant, copilul iese din criza de astm dupa 5 secunde de la administarerea bilutelor ? Ce reactie ai cand pleci in vacanta si in loc de puful cu ventolin ai in geanta tubul cu granule ? Ce reactie au cei din jurul tau care asista la o asfel de criza si vad cum in secundele urmatoare copilul e in perfecta stare ca si cum nimic nu se intamplase ?
  Sorry, imi iubesc prea mult copii si iubesc ce a facut aceasta medicina pentru ei. Nu pot accepta taratul asta in noroi. Din pacate pana acum 1 an credeam si eu bazaconiile prezentate de diversi ca tine si asta m-a facut sa aman momentul pana am vazut ca nu mai am de ales. Probabil daca apelam de la la inceput nu mai chinuiam copilul 3 ani de zile. Pacat, mare pacat…atatia copii sufera de diverse boli si parintii pe langa ei. Homeopatia clasica e rezolvarea ! atentie, spun clasica !

  1. Asta spun si eu, ca homeopatia nu poate arata ca functioneaza din punct de vedere stiintific. Din fericire punctul de vedere stiintific inca are respect din partea tuturor mai putin mamicilor carora le e frica de un medicament. Si nu zic ca sunteti dusi cu capul ci doar pacaliti de vorbarie. Nu e vina nimanui, dar e important sa tr informezi corect inainte sa iei decizii medicale care pot duce la probleme mai grave pe termen lung.

   Medicina reala te asteapta oricand ai o urgenta si chiar daca homeopatia isi va pierde efectul. Pentru ca medicina reala nu tine cont de parerile tale si functioneaza si daca nu te inchini la bilute

   1. Bun. Ne lalaim aiurea. Tot insistati ca nu are dovazi stiintifice, ca bla ca la , ca ne inchinam la ele. Cum puteti sa spuneti asa ceva fratilor? ORICE urgenta am avut mi-a rezolvat-o medicul homeopat, care, sarlatan fiind, nu mi-a luat nici un ban niciodata!
    De ce ar fi homeopatii mai sarlatani decat alopatii? Ma duceam la o doctorita alopat care ma tot chema la controale 1/ saptamana si insfaca 150 Ron de fiecare data….Alta imi da doar ANUMITE medicamente de la ANUMITE farmacii, care nici nu ma ajutau foarte tare si care nici nu erau dintre cele mai ieftine.

    Pe vremuri erau CALUGARI si sfinti care se tratau cu medicina homeopata si naturista.

    Da unde dai si unde crapa?

    Nu se inchina nimeni la ele, chiar m-am dus si am vb duhovnicul meu despre asta. S-a amuzant cand i-am spus parerea unora cum ca se fac incantatii pe el. Sunt oamenii ALERGIGI la antibiotice de ex, ce pot ei sa faca ?sa stea sa moara? Si pe langa asta mi-a mai spus ca medicina NU ARE LEGATURA CU RELIGIA, CU CREDINTA.

    V-am mai spun ,mergeti la Cluj,la PlantExtract si vedeti singuri daca se fac incantatii sau nu pe pastile, ori daca e stiinta sau nu.
    Nici psihologia nu e o stiinta, dar cu toate astea trateaza psihicul uman.

    Nici existenta lui Dumnezeu stiiinta nu o poate explica, sau minunile pe care ni le arata El. Cu toate astea El exista, e prezent aici langa noi ,in noi , peste tot, stie tot, ne ajuta si ne indruma calea.

    Nu ma intereseaza ca luati sau nu pastile naturiste/homeopate. E parerea voastra, dar nu va mai credeti superiori. Lasati ”mamicile speriate” sa dea copiilor homeopate daca homeopaticele au efect asupra pruncilor lor. Ca nu au efecte adverse ca cele alopate. Si timpul de vindecare e mult mai scurt.

    Placebo, neplacebo, pana ala urma CARE E PROBLEMA VOASTRA DACA LUMEA SE VINDECA????SI VEDE REZULTATE ???nu am spus ca face minuni, la fel cum nici alopatia nu face minuni, ba chiar alopatia, cel putin in cazul meu, nu a vindecat fara sa imi dea alte probleme. De ex la o durere in gat luam antibiotic 7 zile, apoi 14 zile nu scapam de candidoza bucala. Am trecut la homeopate, 3 zile bilute ”cu placebo”, dupa 3 zile gat impecabil, fara dureri, fara febra fara alte suprize.

    Nu vad UNDE E PROBLEMA VOASTRA???e ok sa iti dai cu parerea, dar nici sa exagerezi.
    E bun medicamentul care ti se potriveste ca doar suntem diferiti. Ca iei alopat, ca iei homeopat, imp e sa te vindeci fizic.
    Sufletul NIMENI in afara de credinta nu il poate vindeca.Sufletul, cand are o ”boala” il duci la alt doctor, la preot, te spovedesti, te impartasesti, faci canonul si vindeci sufletul.Te rogi si ii multumesti LUI DUMNEZEU.

    NU EXISTA PASTILE CARE SA VINDECE SUFLETUL!!!!

    Sincer, cu articolul asta nu faci decat sa dai de inteles ca esti platit sa scrii asta!…….

    1. Oamenii au multe dogme in cap. De la cele politice la cele pe care le hotarasc cand fac copii. Cat timp nu esti dispus sa iti schimbi parerea in functie de datele stiintifice inseamna ca ai pe mana o religie. Cand dogma contravine realitatea dar tu ramai cu dogma, e evident.

     In rest, medicina are destule hibe dar lipsa de tratamente eficiente in foarte multe cazuri nu e unul dintre ele. In schimb homeopatii nu au nici un medicament eficient dar proclama vindecarea tuturor bolilor de pe pamant.

     Cat despre bani oi fi gasit tu singurul homeopat care lucreaza pe gratis si nici nu scoate bani din ce iti vinde, ca in rest au cotele de pret mai sus decat medicii reali in multe cazuri.

     Iar despre acuzatia ta ridicola ca as fi platit, iti propun sa citesti articolele despre ColonHelp ca sa vezi ce bine castig din blogul asta.
     Daca as fi platit articolele mele tot in stiinta s-ar baza si ar spune acelasi lucru sa stii, in special cand e vorba de homeopatie.
     Nu-ti face griji am si pentru companiile farma vorbe de “lauda” cand e cazul dar ceea ce fac ele e mult mai putin tragic decat mincinosii de homeopati care pretind ca se vindeca tuberculoxa cu zahar.

 36. Tu ai idee cum trateaza “medicina reala” astmul la copii? Trateaza e mult spus, paleatie e cuvantul potrivit. AI idee ce impact are cortizonul asupra unui copil cu imunitatea in formare? Ai idee ce face singulair-ul ? Ei bine, iti spun eu…reactiile alea adverse scrise in prospect nu sunt fabulatii. Le-am vazut din plin pentru ca nu le-a luat o luna-doua…le-a luat perioade lungi si zi de zi.
  Exemplific din prospect doar una din 10 (la singulair): – modificări de comportament şi ale stării de dispoziţie [tulburări ale viselor inclusiv coşmaruri, halucinaţii, iritabilitate, stare de anxietate, nelinişte, agitaţie incluzând comportament agresiv, tremor, depresie, tulburări de somn, gânduri şi acţiuni de suicid (în cazuri foarte rare)]
  Sursa: http://www.prospecte.net/prospect-singulair/5

  Despre cortizon te las pe tine sa citesti….asa ca multumesc, dar asta nu e medicina. Sa apeleze altcineva la ea, mie imi ajunge cat mi-a nenorocit copilul !!!

 37. Si macar de ar fi vindecat-o de astm, hai ca as fi tolerat reactiile adverse pentru o cauza nobila. Dar de unde ……dupa tratament era mai rau decat inainte sa-l inceapa….

  1. Elena, eu nu zic ca medicamentele curente pentru astm sunt grozave. Habar n-am care sunt de altfel. Ce stiu insa si e dovedit de nenumarate ori este ca homeopatele nu functioneaza pentru nici o afectiune.
   Pentru ca sunt doar bilute de zahar.
   Sigur,esti libera sa le cumperi si sa le ridici in slavi dar atata timp cat nu sunt dovedite de studii bine facute, ridici in slavi o mana de zahar foarte scump.
   Si in continuare faptul ca aberezi pe langa tema articolului si nu catadicsesti sa citesti cat de periculosi sunt de fapt homeopatii imi arata ca nu avem ce discuta. Iti urez distractie placuta pe forumurile de mamici neinteresate de realitate.

 38. Toata stima pentru articol;; cu ocazia asta au mai sarit tufisarii la atac. Dar pe mine prostia omeneasca ma amuza, chiar daca este agresiva. S-au dus timpurile cand mieluseii domnului ( n-am chef sa scriu cu litera mare, ce-o sa-mi faca bigotii? :D) treceau juma’ de lume prin sabie sau inchizitie si cealalta jumatate era secerata de holera si alte boli prietenoase care nu tineau cont de hemopati, calugari, vrajitori si alte nobile caste. Din fericire s-au eradicat, si asta prin medicina reala nu prin descantece si apa chioara.
  SI acelora care predica aici pentru homeo; nu mai acuzati autorul ca este platit; s-ar putea sa fie taman invers; ca prea sariti ca arsi si dati dovada pe alocuri de lipsa de rescpect, daca nu chiar de nesimtire crasta. Felul cu care va incrancenati sa “convingeti” lumea de virtutile medicamentelor” homeopate ma poate duce la gandu’ ca sunteti exasperati sa nu pierdeti o piata infloritoare (prin prisma prostiei umane) de apa chioara.
  In incheiere sa pozez si eu intr-un fanatic din astia, pe care personal ii trimit la plimbare; mai ales predicatorii care vin sa ma “crestineze” :D.
  Ce daca sunt milioane de dovezi ca nu este asa; pamantul are o vechime doar de 6.000 de ani; este plat-nu se invarte. Ce este ala tren, avion, autoturism?- ce daca exista sute de milioane de astfel de “obecte”?; nu exista asa ceva pentru ca zic eu :D. Si mai pot continua cateva exemple – de la fanaticii religiosi, pana la triburile din Sahel sau pe langa. Singura modalitate de dialog cu aceasta categorie este tacerea; daca indraznesti sa-i contrazici (cu argumente, bineinteles) se metamorfozeaza rapid din crestini piosi in animale sangeroase. Cine nu ma crede sa experimenteze niste dialoguri contrare dogmei crestine cu popimea si pupatorii de icoane; absolut toate la xerox; li se injecteaza ochii; neaga orice realitate facand trimitere absolut la orice spre biblie; si daca persisti sa nu ii aprobi incep sa se comporte animalic; racnesc, tipa, injura; eventual sar la atac fizic :D.
  In colcluzie; le recomand genului asta de oameni sa cante in alta parte (strana); daca sustineti ca nu va intereseaza articolul, proslaviti efectele homeopatiei 😀 si minimalizati pe cele ale realei medicini. Dar sunt sigur ca nu o veti face; va place pe-aici pentru ca va baga lumea in seama; prin alte parti banuiesc ca nu ati avut succes; caci oamenii sanatosi mental nici nu va baga in seama In concluzie mie imi pare bine ca exista si aceasta categorie; avem cu cine polemiza (cu toate ca in polemica se vine cu argumentatie, nu cu o caruta de negari). Dar am sa va mai vizitez; prostia umana e relaxanta – cel putin pentru mine; imi arata ca e plina lumea de prosti mai acatarii decat mine (vezi “Prostia omeneasca” de I. Greanga), ceea ce are un efect pozitiv asupra psihicului meu.

  1. De unde atata patima si inversunare la tine? La mine e de inteles, homeopatia mi-a scos copilul dintr-un cosmar, si nimic nu e mai de pret pe lumea asta decat sanatatea copilului, asa ca, cred ca am tot dreptul sa fiu mai patimasa in ceea ce o priveste. Dar tu ?
   Stiai ca si patimile se trateaza homeopat? Ba chiar cu succes..
   In rest, no comment! Cine sunt eu sa schimb viziunea si perceptia voastra ??? intrebare retorica, las-o balta!

   1. Chiar; cine esti? :D. Eu nu sunt patimas; ma mai repet; doar ma amuza comportamentul pitecantropic al semenilor mei. Normal ca patimile se trateaza homeopat; homeopatia este panaceu 100%; trateaza orice, mai putin naravurile: rautatea, lacomia, prostia si altele iesite de prin cutia Pandorei. Apropo; tot facem cazuistica personala; am avut recent niste pietre micute la rinichi si am fost la doftor (spre nemultumirea unora alopat) si ghici ce mi-a prescris: ceai de cimbru si sa revin la control. Dupa max 3 stamani cand am revenit; surpriza sau poate nu; pietricelele disparusera (ca prin farmec ar putea spune unii “specialisti”).Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca as fi avut oportunitatea sa apelez la homeopati, cu toate ca pentru mine ar fi evident: marirea pietrelor si, in caz de nescoatere a lor, a blocajului renal si in final o lume mai buna 😀 Tin sa mentionez ca ma aflu in strainatate; aici chiar sunt specialisti. La noi nu prea mai gasesti; elita a plecat pe aiurea sa nu moara de foame si putinii care au ramas incearca sa se lupte cu morile de vant: homeopati, energeticieni (si nu de la RENEL), cristalologi si alte soiuri de sarlatani care spun in linii mari urmatoarele: nu este explicabil mecanismul; corpul uman este o mare enigma; dar noi bineinteles ca stim despre ce e vorba si-ti dam apa asta agitata, cristalele astea de cuart, dispozitivele astea complexe (care se compun dintr-un circuit electric cu leduri neaparat, ca sa incante pupila 😀 si care inafara de faptul ca mananca curent nu produc absolut nici un efect mai mult sau mai putin tahionic :D). Am uitat sa prezint aici astrologia, numerologia, chiromantia etc; stiinte ultracomplexe si performante care bineinteles nu prezic absolut nimic. Scuze eventualul disconfort creat; as mai continua sa bat apa in piua sau campii la infinit; dar n-au intrat inca zilele in sac :D. Stima si respect

 39. in Romania TOTI homeopatii sunt medici practicieni nu ca in alte tari.
  Ca si atitudine, consumi prea multa energie in a combate ceva in care nu crezi si ai discursul omului care nu a avut niciodata responsabilitatea diagnosticului si tratamentului vreunui bolnav. Pentru o persoana din “galerie” ti se da prea multa importanta. Poarta macar o data aceasta povara si atunci o sa vezi viata altfel; dar ma chinui degeaba. Tu doar tulburi apele pentru o bruma de atentie si nu in ultimul rand de bani – sunt absolut convins ca nu faci lucrul acesta gratis.
  Este o convingere personala.
  Nu ma intereseaza convingerile tale, ma intereseaza sminteala pe care o propagi. Deasemeni, nu ma intereseaza raspunsul tau. Atunci cand cineva apropiat tie se va imbolnavi de o afectiune nebuloasa care nu se poate incadra atat de strict si care sa poata raspunde la vreo medicatie conventionala, vei cauta cu disperare ceva, orice; atunci vei intelege oamenii care cauta disperati un diagnostic,un leac sau macar un raspuns la intrebarea “de ce?” Pe tine nu te intereseaza raspunsurile, argumentarile care cu multa atentie sau asprime ti-au fost date;
  Sa stii ca raspunsurile si convingerile vin din interior iar suferinta este cea care le scoate la iveala. Ale tale nu par a veni de acolo. Ai prea mult dispret, condescendenta ai atitudinea omului care a citit cu mintea dar care nu a condensat cu sufletul. Esti un neimplinit. Atunci cand vei intelege asta vei fi un castig pentru cei din jurul tau, cu adevarat. Mi-ai provocat destula tristete pe ziua de azi. Atat.

  1. Hai lasa-ma, dar medicii incompetenti care declara ca vaccinarea nu e necesara si tuberculoza se vindeca cu zahar nu iti cauzeaza tristete. Ca iti spun eu ce cauzeaza ei: moarte si durere si boala.

   Cat despre acuzatii te rog sa observi problemele pe care mi le cauzeaza colonhelp inainte sa ma acuzi de a fi platit. De catre cine? Pentru ce? Puteam eu sa inventez aceste raspunsuri? Le neaga cumva autorii? Imi place ca zici ca nu te intereseaza sa-ti raspund. Aici nu e biserica sa propovaduiesti fara critica, asa ca iti raspund.

   1. Stimabile domn; sa-ti zic eu ceva despre sminteala; e aceea pe care o propagati voi; si aici nu era vorba despre convingeri personale; daca voi credeti ca e bine sa va aruncati in fantana, aruncati-va fratilor, da’ nu mai incercati sa trageti si pe altii dupa voi.
    De aceea nu inteleg de ce tulburati si voi apele, ca sa-l citez pe stimabilu’; am convingerea ca si voi sunteti platiti, nu faceti asta doar pentru o bruma de atentie (sau poate ca da; cat de narcisist sa fii sa-ti dai like la comentarii? eu am sa-mi dau cu ocazia asta dislike :D). Cand te speli cu o pasta de dinti homeopata de cateva ori mai scumpa decat una normala sau folosesti apa descantata si zaharisita net mai scumpa decat tratamentul obisnuit. Daca esti prost poti sa dai o avere; problema se pune cand o dai de pomana.
    Si normal ca numai la noi toti homeopatii sunt practicieni, si mai mult, tot terchea berchea care nu este doctor homeopat este mare specialist; in conditiile in care chiar vestitii medici homeopati recomanda in caz de tbc tratamentul alopat si abia la recuperare sa se treaca si pe la ei sa se doneze cashu. Unde in alta parte in lume se putea intampla asa ceva decat la noi? Caci bineinteles noi ne pricepem la toate; restu’ populatiei Geei is la gramada; prostie cu carul; cred ca si de aceea se inregistreaza zeci de milioane de cazuri de vindecare anual prin tratament alopat la nivel global . Dar la noi ca la nimenea; am fost cuceriti de catre samani, vrajitori, misionari si chiar ca natiune, in conditiile in care votul a milioane de romani este infirmat de o mana de purtatori ai “democratiei”. Deci sa traiti bine domnii mei homeopati caci doar la noi mai este posibil momentan, pentru ca nu-i asa, ne asteptam doar la miracole sa ne mai salveze: homeopati, vrajitoare, cateva seturi de moaste etc; caci noi nu vom face absolut nimic ca sa ne schimbam sau sa schimbam cate ceva. Cand zic noi, bineinteles generalizez; ma refer la majoritatea platitorilor pe taxa de prostie, nu la mine; eu unul refuz sa platesc acea taxa si sper ca nu sunt singurul.
    Stima si respect; sper sa mai fi provocat ceva tristeti pe ziua de azi 😀 si n-am sa uit sa-mi dau dislike ca sa contrabalansez narcisistii 😀

   2. Ce te face sa crezi ca nu e adevarat in privinta vaccinurilor ? Stiai ca nu iti ofera garantia protectiei? Adica, pe langa faptul ca sunt ineficiente …mai bagi in snage si alte substante toxice, care pentru un bebelus de 2 zile poate fi prea mult.
    Stii ca suntem singura tara din Europa care vaccineaza toti copii TBC, din a treia zi de nastere si totusi suntem tara cu cele mai multe cazuri de TBC?
    Stii ca acum 2 saptamani a murit la Suceava, de rujeola, o fetita de 11 ani vaccinata cu rujeola conform schemei de vaccinare ? Si ca multi altii au facut boala desi erau vaccinati ?
    Sunt vaccinurile atat de eficiente precum vor unii sa ne faca sa credem ?
    Acum o luna, cei de la Merk au fost desconspirati…au dat pe fatza faptul ca tulpina pentru Oreon nu asigura protectie. Si exemplele pot continua… Mai studiaza si tu, sa vezi in ce tabara inclina balanta sau ai uitat experienta de acum 3 ani..cu gripa porcina cand autoritatile nu stiau cum sa ne vaccineze pe toti si inventau povesti cu morti, ce repede uiti !!!

    1. Corina spune-mi tu ceva care ofera “garantat” protectie. Iesi pe strada in fiecare zi desi e garantat statistic ca poti fi unul dintre pietonii omorati de masini.

     Vaccinurile sunt probabil cele mai sigure actiuni medicale posibile comparativ cu toate celelalte. Incidenta TB nu are legatura cu vaccinul BCG, desi desigur, daca preferi sa iti omori copilul cu zile o poti face. De ce nu afli ceva despre TB inainte de a spune papagaliceste ce se promoveaza pe site-uri anti-vaccin?

     Te rog sa prezinti datele despre care vorbesti in legatura cu Merck. Presupun ca exista o stire si un studiu de calitate in spate.

 40. Ia uite ce discutii pe Facebook, am mai gasit…par ireale, nu ?

  ia cititi fetelor….prin asta a trecut Matei acum 2 ani dar pe atunci nimeni nu recunostea. uitati cati copii sufera astazi

  “”de astazi ma dezic de Romanica….mi-a ajuns…si daca pana astazi contraargumentam si polemizam cu oricine care zice ceva de plecat din tara…de-acum zic….adieu, Romanica!!!bon jour orice alta tzara civilizata in care nu incercam sa omoram bebelusi pentru un comision de kkt!!! caci altfel cum poti interpreta faptul ca azi la pneumoftiziolog, pe langa pruncul meu, mai erau 5 si se mai anuntasera inca 2 bebelusi …toti cu adenopatii/ganglioni axilarimari, peste 1,5 cm…unii care supurasera…avand in comun toti acelasi vaccin bcg importat…pentru ca nu-i asa?cine are nevoie de institutul cantacuzino??imporam orice, avem cobai garla….unei fetite i se faceau formele de internare…diagnostic tbc ganglionar…la 7 luni….cine va da dreptul asta domnilor guvernanti?
  cine plateste sufeinta puilor nostri?cine plateste disperarea atator parinti?lacrimile atator mame?
  cica e un lot de prin decembrie care da reactii foarte urate…si cu toate aste
  a puiul meu a fost vaccinat in martie…oare chiar nu s-a vazut nimic din decembrie pana in martie?si culmea…acum in august vaccinarile continua…cu acelasi lot…si atunci cum sa nu cred ca fiul meu este un numar intr-un studiu…comandat intr-o tara de mana a 3a(basescian vorbind) ca a noastra…
  mi s-a zis clar…e adenopatie mare…cam are tendinta la fistulizare…va recomand tratament…6 luni….pot amana?mi s-a raspuns da, alegerea dvs ca parinte…semnati…eu nu garantez ca nu disemineaza…si atunci?

  1. Mare e gradina ta WWW-ule si multi kbiti sar firewall-ul.
   Cum mai precizam in comentariile anterioare; ce ne mai place noua sa ne pricepem la toate; si daca nu ne pricepem, nu-i asa; aruncam repede un ochi pa net la ce mai zice gigel, fanel, matei si alti prosti cu sau fara blazon.
   Pentru ca noi nu avem o gramada de prieteni, cunostinte care traiesc normal; trebuie sa facem referire la un foarte cunoscut anonim dupa net, care bineinteles ca tot ce abereaza el pe unde apuca e litera de lege:D.. Niste precizari pt doctoranzii nostri: vaccinul TBC se face la noi intre zilele 2-7 dupa nastere; in functie de greutate si alti parametri medicali. Nu suntem tara cu cele mai multe cazuri tbc din lume ci tot din Europa, dar bineinteles aici nu mai trebuie sa facem precizari, caci altfel n-ar mai deveni dramatic. Va zic acu’ (din surse sigure a la Matei :D) ca ne urmeaza indeaproape Albania si la urma de tot tarile africane, India etc. Si asta nu e o coincidenta; imixiunea bolilor se datoreaza si datorita conditiilor socio-economice; la noi poate mai mult si datorita valului de medicina “traditionala” homeopata si a prostilor care casca gura pa net la diversi gigei, care stiu ce zic ei; ceea ce zic ei ” cica” este adevarul pur.
   Cica daca zice un prost sa ma arunc in fantana asa trebuie sa fac. “Cica” asta m-a bulversat total; nu l-am mai descoperit pe Isus cum fac bigotii; l-am descoperit pe Cica, sursa tuturor raspunsurilor pe care le astept de la viata.
   Cica nu mai trebuie sa faceti vaccinuri, nici sa nu mai calcati pe la spital cum procedeaza toata lumea; mai bine mergeti si atingeti niste moaste, ca nu mai aveti nevoie de nimic altceva. Si sa nu indrazniti care cumva sa ma contraziceti ca va acuz de blasfemie si va dau pe mana bigotilor :D.
   Stima si respect!

 41. Hello, de ce nu publici toate mesajele mele, inclusiv cel in care iti aduc linkurile cerute cu Merk si altele ?

  1. Corina, trebuie sa avem o discutie despre modul în care îți alegi sursele și ce concluzii tragi din ele.
   În primul rând naturalnews este un site mizer care vinde medicamente minune. Permite-mi sa stiu ca sunt mincinoși conspirationisti ca și regula editoriala.
   În al doilea rand ce ai tu acolo este un proces și o acuzație nu o dovada. Care e rezultatul procesului? A fost de acord judecătorul cu afirmatia respectivilor?
   3. Stirea cu un proces din Italia nu este dovada ca ROR cauzează autismul. Exista sute de studii care nu au găsit nicio legătură.
   4. Ce vrei sa-mi arati, faptul ca o companie farmaceutica a facut un recall după ce a descoperit o potențială contaminare? Pai asta este de lăudat. Dacă n-ar fi făcut recall ai fi avut ceva de criticat asta doar arată ca sunt de buna credinta. Si da, au pierdut bani pe treaba asta, lacomii de ei.

   Prin comparație o companie homeopata care punea bucăți de sticla în cutii n-a facut nici un recall in ciuda scrisorilor de la FDA.

   Acestea fiind spuse nu public acele link-uri pentru ca nu vreau sa-mi expun cititorii de buna credință la mizeria numita naturalnews sau Daily Mail.

   Pe acest blog avem un standard de dovezi mai înalt.
   Te rog sa-l atingi sau sa o lași baltă.

Comments are closed.