Un șarlatan și-o criminală deschid o clinică de dai în boală

In 2019, România se luptă cu mai multe închipuiri. Închipuirea că e o țară modernă, închipuirea că nu e poluată și sufocată de lipsa de infrastructură, lucruri normale.

Când presa a descoperit cazul medicului chirurg estetician fals, al ginecoloagei cu 8 clase și ca îți poți face parafa de medic doar cu o foaie la un centru de stampile a fost mișto. Sistem de încredere.

Hai, ca au plecat mulți medici buni știm, că cei care au rămas în țară sunt eroi știm, dar chiar să te taie unul cu educația unui copil de 14 ani, e prea mult.

Există însă lucruri mai rele. Ca de exemplu clinici de terapii neverificate deschise de dubioase criminale și mincinoși dovediți.

O poveste cu final fericit

Acum mai mulți ani, monitorizând grupurile dubioase de pe internet (n-am alte hobby-uri, nu mă judecați) am descoperit un caz dramatic. Cineva mi-a trimis screenshots cu o tragedie în desfășurare.

Fanii leucemiei din poza sunt prietenii Crinei Vereș. Și datorită lor au murit oameni.

O mamă care a anunțat grupul de ”Noua Medicină Germană” că nu își va mai trata copilul bolnav de leucemie, a început să îi vorbeasca în somn ca să-l vindece. Despre Noua Medicină Germană am mai vorbit, este un delir psihotic al unor deliranți psihotici. Dar oamenii disperați sunt ușor de păcălit și influențat.

Văzând că e viața unui copil la risc, am acționat rapid. Profilul de Facebook al mamei era extrem de public și ea documenta fiecare noutate. Am descoperit că fusese cu copilul în spital la o anumită dată. Am descoperit numele copilului. Am înțeles ceva despre diagnostic.

Așa că am început să sun. Am sunat la spital sa întreb dacă stiu ceva de copil. Dacă mama i-a anunțat ceva. Am sunat la DGASPC ca să întreb ce au nevoie pentru o intervenție acasă. Am sunat la ONG-uri care se ocupă de copii cu forme de cancer ca să îi întreb dacă știu ceva.
Și am avut reacții. DGASPC, după ce le-am explicat că tratamentul de leucemie are succes de peste 85%, mi-au spus ce au nevoie. M-au sunat și de la spital înapoi să mă întrebe cine sunt eu și ce vreau de la ei. ONG-ul m-a sunat și mi-a spus că adresa copilului se afla undeva pe internet. Și mi-au spus și de ce mama ajunsese vulnerabilă și risca să-și omoare copilul ignorându-i nevoia de tratament.

Nu știu cine a ajuns la această femeie și cum i-a vorbit. Nu știu ce cuvinte a folosit, dacă a fost blând sau agresiv. Dar mama a adus copilul în spital, a făcut tratamentul, a făcut transplantul. Și acum copilul e bine.

Au trecut 3 ani.

Mama acelui copil este încă pe internet și cam de două ori pe an mă duc să-i verific profilul. De câte ori ajung acolo văd ca sărbătorește înca o cifră precum ”45 de lunițe”. Da, e vârsta copilului. Mama lui îi sărbătorește fiecare lună de viață cu tort! Fiecare zi câștigată în fața bolii este o victorie enormă.

E vârsta unui copil pe care cred ca l-am salvat din mâna unor promotori ai morții și șarlatani.

Nu, nu mă refer la mama lui, o fată tânără și năucită de coșmarul pe care îl trăia. Mă refer la cei care au adus-o în starea aceea în care era disperată dar în același timp temătoare. De cei care au împins-o în zonele lipsite de rațiune ale internetului ca să caute acolo soluții. Și într-un moment vulnerabil, a picat în plasă.

Pseudo-vindecătoarea Crina Vereș este cea care a promovat Noua Medicină Germană în România, o falsă terapie ilegală și criminală. Acestei idei i-a picat în plasă tânăra mamă. Iată un alt unghi al poveștii, cu Crina Vereș în prim plan:
https://www.facebook.com/Piersicuta1/videos/1624938564421506/.

Sau în text aici https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/reportaje/revoltator-cancerul-vindecat-online-cu-100-euro-pe-sedinta-710176.html

Cine este Crina ”Crima„ Vereș?

O perpetuă sinistră, Crina Vereș este un fel de tumoră canceroasă indolentă, fiind prezentă peste tot. La televiziuni mai mari sau mai mici, în taberele pe care și le organizează, online prin diverse grupuri. Presa de proastă calitate o invită pentru că ceea ce spune pare inteligent și tufele de studio nu știu să evalueze tâmpeniile pe care le spune.

Crina Veres are 4 copii și aparent este deja bunică deși nu are 50 de ani după cum a prezentat-o o plantă de studio.

Capacitățile Crinei în a face bani sunt evidențiate de multiplele ei joburi, de la IT-sta la coafeză și desigur, acum este guru de self-help, ajutând naivii să se despartă de banii lor în timp ce le spune tot felul de aberații.

Aș scrie mult mai mult despre Crina Vereș dar e nevoie să știți doar două lucruri:

Cine este Ashot Khachatryan?

Nimeni nu știe. Adică el, Ashot, se descrie ca cel mai mare deștept de la Big Bang încoace, mare inventator, membru în academii americane și europene. Priviți:

Ce e aia ”International Academy of Health, Russia”? Păi e organizația lui nea Ashot, un ONG/firmă cu nume care suna bine. Nu e nicio academie.

Este Ashot Khachatryan membru in Academia Europeana a Științelor Naturii? NU, nu este, e un mincinos. Îl puteți căuta aici http://www.eurasc.org/members/members.asp?Cognome=h

Este Ashot Khachatryan membru în Acamdeia de Științe din New York? Nu, nu este, e doar un șarlatan mincinos. Îl puteți căuta aici: https://www.nyas.org/people-list/honorary-members-and-academy-fellows/

Aceștia doi, o fană a cancerului și un șarlatan, au deschis o clinică în București. Ashot Khachatryan declară senin pe site-urile lui de prezentare că poate vindeca orice boală. Același site mai descrie cu mare bucurie cum i s-au acordat premii la saloane de inventică (medicii nu prea umblă la d-astea), așa cum li s-au acordat premii lui Paul Erlich, Robert Koch și alte somități ale medicinei reale.

Asta e ca și cum aș spune că eu și maestrul Victor Rebengiuc cumpărăm amândoi pâine de la Mega, deci clar și eu sunt actor premiat. Ba eu sigur am și Oscaruri.

Ashot Khachatryan mai minte că are patente (nu se știe pentru ce) în SUA. Google Patent Search nu găsește vreunul. Ashot Khachatryan mai minte că are patente (nu se știe pentru ce) în Rusia. Nici motorul de căutare rusesc nu-l găsește. Pe site-ul clinicii prezinta o poză a unui patent în rusă, e doar unul și poza e pusă de zece ori. Da, de 10 ori.

Există un studiu la care Khachatryan a participat, singurul identificabil pe numele lui în toate bazele de date accesate de Google Scholar. Studiul vorbește de ceva lichide ”activate” date unor șoareci. Relevanță pentru oameni? Zero.

Ce vinde clinica aceasta plină de hidrogen?

Ca orice dubios care se respectă, Khachatryan are și o firmă care îi vinde produsele. Pare să producă ceva aparate care să schimbe PH-ul apei în timp ce o folosești. Asta are zero utilitate, dar sunt mulți care se chinuie să justifice ideea că PH-ul mâncării contează. Iată firma lui Khachatryan.

E aproape 1000 de dolari o jucărie d-aia cu butoane.

Pe lângă aparatul de uitat urât la apă, mai există și cutia de cosmetice care potențează cosmeticele și le face mai eficiente. Dacă n-ar fi ridicol, ar fi trist.

Deci iată în ce hal a decăzut Crina Vereș. O dată, acum mulți ani, se presupune că a absolvit facultatea de medicină. Medicina este încă una din cele mai respectabile meserii din lume. Crina Vereș a devenit ”Crima Vereș” promovând o idioțenie sinistră și criminală, o invenție a unui pușcăriaș recidivist. Numărul de persoane care au renunțat la tratamente funcționale datorită influenței ei este necunoscut. Probabil câteva sute, sper că nu mii.

Pentru că zicala ”cin’ se-aseamănă se-adună” are nevoie de confirmare din când în când, Crima Vereș și dubiosul rus Ashot Khachatryan s-au unit să despartă credulii de bani.

Și poate, dacă au noroc, le va trece prin cabinete un bolnav de cancer. Și atunci îl vor trata cu mănuși și îi vor da atenție maximă, îi vor spune că îl pot vindeca și că medicina modernă vrea să îl omoare. Vor avea răspunsuri la orice întrebări și vor spune clar și răspicat că se poate vindeca. Și bietul om, slăbit și dornic de viață va renunța la singurele tratamente care l-ar ajuta cât de cât să trăiască și-și va da toți banii acestor șarlatani. Khachatryan îi va vinde apă, Crima Vereș îi va spune că are cancer pentru că nu i-a plăcut matematica în liceu. Cu fiecare ședință mai bolnav și mai sărac, pacientul va muri acasă în chinuri și dureri. Sau, va ajunge la spital în metastază oribilă, sperând acum la ajutor de la medicina pe care a refuzat-o.

Iar Khachatryan și Vereș, dacă nu-l mai văd în clinică, îl trec în caiet la ”vindecați” și merg liniștiți mai departe.

Pentru că șarlatanii nu își verifică niciodată calitatea sfaturilor, contează doar să îi plătești. Le mai place și să aibă destulă informație să dea vina pe tine în caz că, complet neașteptat, mori de boala de care ți-au promis că te vindecă.

Pentru că, desigur e vina ta. Nu ai crezut suficient, n-ai făcut destule cure, nu ți-ai rezolvat conflictul, ai intervenit în planul magistral de vindecare al maeștrilor cu diplome inventate.

E vina ta. Mai ales dacă ești copil.

Șarlatanii vă vor banii, nu le pasă de vindecarea voastră. Fiți sceptici.

12 comments

 1. Sunt multi ca ea si exista de cateva ori mai multi idioti utili care ii propaga prostiile in fata unor oameni neinstruiti ca mamica aceea.
  Cum ii putem bloca?

 2. Noua medicină GERMANICĂ, așa se numește escrocheria, nu germană. Neue Germanische (nu Deutsche!) Medizin.

 3. Madam Crina Veres e o tanti de la MISA. E plin de bivolarei promovati de presa si care promoveaza tot soiul de vrajeli pentru naivi disperati..

 4. Tu, autorul acestui blog, ești un băiat inteligent. Nu mai inteligent ca oricare om normal. Dar, dacă nu ești de o credulitate extremă, înseamnă că ceea ce faci tu este o crimă intenționată.

  1. Interesant. Eu, cel care scriu pe internet fac crime dar sarlatanii dovediti nu? Ce logica de fier.

  2. Ai capacitatea de a explica ce vrei sa spui sau doar vrei sa mă insulti?

 5. Chiar daca ar fi adevarat ce scrie in articol , limbajul folosit este extrem de jignitor, atat timp cat nu exista nici o dovada ca dna Crina Veres a omorat pe cineva. Acest limbaj face ca articolul sa se situeze in categoria ” nu credeti ce cititi “…

  1. Interesantă apărare.
   Probabil ca nu a omorât de cineva cu mâinile ei ci cu ideile ei.
   Am povestit deja cum un copil a fost influențat de ideile pe care le împrăștie și doar cu greu a fost salvat. Ai citit articolul?
   Ai urmărit linkurile care duc la alte articole despre ea? Nu?
   Atunci nu exista nicio dovadă că vrei altceva decât să aperi un criminal.

Comments are closed.