O declarație sinistră și insultătoare la Antena 3

Nu, nu e vorba de politică. Puteți citi mai departe. E vorba de bun simț.

Antena 3 găzduiește săptămânal un personaj care a declarat următoarele:

 • Dacă faci copii dupa 40 de ani, faci cancer în 6 luni

 • Guvernul nu-ți dă autism, nu e o boală impusă, deci statul nu are datorii față de acești copii (sau adulți)

 • Dacă faci copil dupa 35 de ani și se naște cu vreun defect, e doar problema ta. Copilul nu mai are drepturi de cetățean

 • Recomandări de tratamente și remedii făcute de o persoană fără pregătire medicală.

Detalii

S-a întâmplat să aflu de o declarație a unui personaj pe nume Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru se declară ”bioenergoterapeut” care își dorea anterior să ajungă tractoristă, a ajuns coafeză și apoi a făcut Facultatea de Regie și Film.  Aparent suficiente calificări ca să dea sfaturi medicale la televizor fără să fie întreruptă.

În video-ul de mai jos puteți urmări halucinanta declarație a acestei foste coafeze începând cu minutul 3:30.

S-o luăm pe bucățele

De la 35 de ani daca iti doresti un copil, măcar atunci, repede fă-l. Nu astepta sa faci 40 sau 45 ca să faci un copil. Pentru că organismul, in primul an de viață al copilului, pot apărea boli genetice la mamă sau la copil. Hai să ne înțelegem ca dacă a născut copilul la 40 de ani a făcut cancer imediat la 6 luni de zile.

Vă dați seama ce bucurie pe femeile care au ajuns la 40 de ani? Dacă își doreau copii și nu i-au avut să audă de la o coafeză cu școala de actorie că vor face cancer după 6 luni. Ce fel de om să fi să spui așa ceva?

Responsabilitatea aș spune, m-a deranjat chestia asta cu doamna prim ministru, când a spus că poporul este autist si toată lumea a sărit în capul ei că, organizatiile copiilor cu autism au sărit imediat de fund in sus.

Acum ne apropiem de niște enormități pe care eu nu pot să le clasific altfel decât ca pe niște idioțenii.

Foarte urât au spus, pentru că autismul nu este o boală făcută de guvern, creată de guvern, să ne înțelegem un lucru. Nu este o boală impusă. Este o boală care vine, nici măcar nu este genetică.

Organizațiile care reprezintă și ajută copii cu autism s-au supărat ”degeaba”, dar să ținem minte că autismul nu e produs de guvern??  POFTIM?? Dar ce boli ”impuse” există doamna Fecioru? Ce înseamnă o boală ”care vine”, poți să o comanzi cu livrare prin curier? Poți să comanzi mai multe pentru livrare grauită?

Slavă Domnului, Guvernele Romaniei nu produc autism!

Se descurcă însă foarte bine la a genera emigrită cronică, hipodezvoltare economică și să dea dovadă de incompetență de-a dreptul tumorigenă de aproape 30 de ani

Să faci o asemenea afirmație trebuie literalmente să fi lipsită de orice noțiune de bun simț.

Doar ca fapt divers, autismul are o componentă genetică semnificativăPână și antivacciniștii au înțeles atâta lucru. Și un antivaccinist e în general cea mai proastă persoană dintr-o conversație.

Ca să ne înțelegem. Deci nu este o boală genetică. Este simplu, un dezechilibru psihic al copiilor. De multe ori nu putem da o cauză, că cauzele sunt miliarde de cauze, la bază. Dar, nu trebuie să sărim de fund în sus și nici nu trebuie să obligăm statul pentru că atata timp… Eu aș face o lege pentru femeile după 35 de ani să-și asume responsabilitatea aparițiilor unor boli nepunându-le în curcă... în cârca statului.

Hei, femei care vreți copii după 35 de ani: Doamna Fecioru, invitată de onoare la o emisiune cu sfaturi despre sănătate, vă urează să faceți cancer (asta unu’) și apoi să nu cumva să vă așteptați să vă deconteze statul ceva legat de copil.

Probabil că după capul respectivei nici nu ar trebui să vă fie plătit tratamentul pentru cancer.  Ce deranjați atâta curca statului? Ce idei sunt astea să faci copii dupa 35 de ani?

Să li se ia și casele nevolnicelor și să li se dea unora mai vrednice.  De exemplu unei adolescente cu burta la gură de la 15 ani, că avem destule.

Ar trebui să menționez că undeva pe aici producătorul sau moderatoarea au observat dezastrul ce se revărsa din gura invitatei mai ceva ca vopseaua de păr din tub și au încercat să intervină. Din păcate, răul era deja făcut și n-au mai putut opri tâmpenia.

Moderator – Da, dar pe de alta parte Lidia…

L.F. – Tu ești absolvită, tu ai doi copii

Moderator – Da, dar pe de alta parte Lidia, oamenii plătesc taxe si impozite si dacă se poate recupera un copil sau poate fi, cum să zic, pus într-o marjă…

L.F. – Dana, există analize care se fac, amniocenteza care se face acum, in primele luni de sarcină, unde se pot depista foarte multe lucruri și pe care nu e bine s-o faci la 7 luni sa vezi daca copilul tău are vreo malformație, e bine s-o faci cand ai 2 luni, 2 luni jumate, 3, ca sa poti sa intrerupi o sarcina cu probleme. In America există legea unde dacă copilul tău are o problemă și se vede din lichidul amniotic, din analiză că are această problemă este pe răspunderea ta și nu ești ajutat de stat, n-ai niciun ajutor de la stat având acest copil pe propria ta raspundere.

În primul rând, amniocenteza se face dpdv medical până la maxim 20 de săptămâni doar o astfel de sinistră poate crede că se face la 7 luni de sarcină. Plus că se face în anumite cazuri recomandate medical, nu oricum, are riscuri semnificative.

Referința la o lege din SUA care ar opri sprijinul pentru persoanele născute cu dizabilități este o minciună sfruntată. Statele Unite au peste 200 de ani de istorie în sprijinirea persoanelor cu dizabilități.

Apoi, Statele Unite au lege federală (decizie a Curții Supreme) prin care avortul este legal în toate statele cam până la 24 de săptămâni. Și nici o grijă, statul american nu prea oferă sprijin mamelor sau părinților, indiferent ce copii au. Procedurile medicale sunt extrem de scumpe mai ales dacă există complicații. Până și Jimmy Fallon, prezentator de televiziune a înțeles atâta lucru în 2017 când i s-a născut un copil cu probleme. 

Adevărul e ca sunt complet uimit că se poate susține fățiș avortul pe un post precum Antena 3, că se afirmă că autismul s-ar detecta prin amniocenteză (nu se poate) și că un astfel de personaj nu este dat afară din studio după asemenea afirmații. Chiar și dacă avortul ar fi recomandat de medic după amniocenteză, ce fel de ființă e aceea care ar da o lege împotriva copilului născut într-o familie care l-a dorit? Indiferent de problemele știute sau neștiute. Literalmente tremuri de scârbă când auzi așa ceva.

Să revenim la Lidia Fecioru. Cine e ea și de ce e la TV? De ce se acordă atenție sfaturilor medicale ale unui personaj cu școala de regie de film? Ce importanță are ea în lume?

Oh, este bioenergoterapeut adică este un personaj care ia banii credulilor degeaba.

Cea mai bună descriere a bioenergiei este șarlatanie.  Și da, statul român consideră meseria de bioenergoterapeut una reală (se află în Clasificarea ocupațiilor). Statul român validează și certifică oficial șarlatania.

În anii ’80, în SUA se răspândea o altă formă de șarlatanie numită ”Therapeutic Touch”. Cam același lucru cu bioenergia, ”terapeuții” spuneau că pot simți câmpul de energie al omului și apoi îl ”echilibrau”, “vindecând” bolnavul de diversele lui afecțiuni.

O copilă de 9 ani pe nume Emily Rosa a demonstrat științific că aceștia nu pot depista niciun câmp de energie. Că fac afirmații nefundamentate și că iau bani de la pacienți fără vreun motiv. Deci că sunt șarlatani. 

Mai puteți cunoaște acești ”bioenergoterapeuți” după afirmația că stau obiectele lipite de ei. De obicei linguri și furculițe.  Să nu vă apropiați prea tare însă, s-ar putea să vă mute nasul de la câtă grăsime combinată cu transpirație e pe pielea lor lipicioasă. Eww.

Concluzii

Ne-am pierdut mințile cu toții? Înțeleg că vrei să promovezi terapii alternative, că e plictisitor să ai în studio doar medici, înțeleg și că publicul ”asta cere”.

Dar nu se mai poate continua colaborarea cu asemenea personaj! E sinistră, afirmațiile frizează absurdul și dacă absurdul ar avea un stat paralel l-ar friza și pe ăla.

Personal o să depun plângere la CNA pentru această emisiune. Puteți face la fel. Emisiunea rulează sâmbăta de la 18:45.

 

8 comments

 1. Mi se pare îngroztor că o televiziune de știri găzduiește asemenea emisiuni. Eu am semnalat în mai multe rânduri conducerii Antenei 3 impostura acestor personaje și mi s-a răspuns la fel, ” asta se cere”. Eu nu cred ca telespectatorii Antenei 3 cer asemenea emisiuni, mai degrabă cred că, din anumite motive, care mie îmi scapă, Dana Chera, cu serioase tulburări de personalitate, este lăsată să ”zburde” cum dorește dânsa la acest post…Ce rușine!!! Este insultător. Vă felicit că ați luat atitudine.Așteptăm cu interes rezultatul.

  1. Nu știe ce spune, in primul rand nu exista date relevante că sa asociezi vârsta părinților cu autismul, sunt ceva studii care asociază vârsta tatălui, e vorba de peste 60 de ani. Maladiile genetice asociate cu vârsta de peste 45 de ani a mamei sunt cele cromozomiale, trisomia 21 sau sindromul Down si sindromul Edwards sau trisomia 18 cele mai banale, atentie este vorba de un risc crescut calculat, de ex. pt sindrom Down poate fi la 45 de ani 1/24, in timp ce la 25 de ani este 1/2500, aceste anomalii cromozomiale au că explicația uzura în mecanismele legate de producerea gameților (ovule sau spermatozoizi). Pentru aceste probleme sunt analize de screening, dublu test, triplu test, analiza de cariotip care se pot face in timp util pentru a opri sarcina. Autismul este o tulburare complexa de spectru (adică implica o gama larga de la înalt funcțional la slab functional), multifactoriala adică implica multe elemente care concură de tipul factorilor de mediu si/sau genetici. De asemenea nu exista metoda de screening prenatal, diagnosticul se pune după 2 ani de obicei. Este trist că in media apar tot felul de persoane care iși dau cu părerea.
   Cu respect sunteți unul din blogurile pe care le urmăresc pentru rigoarea și scepticismul argumentat științific.

 2. Mi se ridica parul in cap ascultand-o pe cucoana asta! Din nefericire, exista o problema cam la toate televiziunile comerciale/de stiri in privinta asta si ar fi de dorit o campanie de combatere a imposturii si pseudo stiintei de catre oamenii de stiinta si chiar Academia Romana. Pentru ca la scaderea nivelului de cunostinte stiintifice a populatiei au contribuit cu sarg nu doar politicienii prin politicele lor catastrofale in domeniul invatamantului, dar si aceste televiziuni care au vandut si continua sa vanda iluzii magice unei populatii vulnerabile si ahtiate dupa solutii miraculoase. Articolul este excelent si va multumesc pentru el. Il voi distribui la randul meu si voi face si eu reclamatie la CNA.

 3. As dori si eu sa stiu pentru ce anume vrei sa-i faci plangere la CNA. Si nu ma intelege gresit, nu vreau sa-i iau apararea. Vreau sa inteleg doar unde se opreste (si de ce, eventual) libera exprimare. Oricat de „libera” e ea. Ca spune aberatii, ok, e dreptul ei, pana la urma. Si tu scrii liber pe net, faptul ca o faci documentat este strict alegerea ta. Si care este exact insulta? Te-a ranit in orgoliu prin faptul ca a spun niste bazaconii? Sau daca te referi ca ti-a insultat inteligenta, atunci da, te cred 🙂

  1. În caz ca nu vezi, o persoana fără pregătire face afirmații medicale. Asta este ilegal în codul audiovizualului

   1. Nu cred ca m-ai inteles. Desi ceea ce spui tu este adevarat, consider ca e incomplet. Mi-ar fi placut daca-mi dadeai un numar de articol din codul audiovizualului, unde ceea ce spui tu sa fie acoperit. Pana la proba contrarie insa, eu trebuie sa te cred pe cuvant. Si te rog, daca nu esti capabil sa-mi raspunzi fara ironie, sau fara sa fii tendetios, mai bine nu o face, ma descurc si singur. Multumesc frumos.

    1. Ah, nu știam ca am devenit furnizor oficial de mure-n gură.

     1. Pana nu dai un articol de cod, da, esti furnizor (de care vrei tu), de mure-n gura si poti sa o lalai in ironii pana iti vine acru. M-am lamurit si cu tine…

Comments are closed.