Nu îmi vaccinez copilul pentru că e dreptul meu să decid ce boli deja eliminate trebuie să revină

Ca mamă, deciziile mele parentale sunt cele mai importante.

Nimeni nu îmi cunoaște copilul mai bine decât mine iar deciziile pe care le iau cand vine vorba de sănătatea lui sunt doar problema mea. Asa că, atunci când alți oameni îmi spun cum cred ei că ar trebui să-mi cresc copilul, nu pot să îi tolerez.

Indiferent ce crede oricine altcineva, eu îmi susțin deciziile materne, inclusiv decizia de a nu-mi vaccina fiul, pentru că este dreptul meu fundamental de părinte de a decide care boli eradicate se întorc.

Decizia de a cauza o epidemie în multiple județe din cauza unui virus care a fost practic eliminat acum câteva generații este doar decizia mea și indiferent de convingerile voastre personale, acest drept nu îi poate fi luat unui părinte.Sub nici o formă.

Puteți spune ce vreți despre mine, dar am citit informația disponibilă și am cântărit fiecare opinie, așa încât sunt încrezătoare în decizia mea de a reînvia o boală debilitantă care a fost declarată dispărută acum multă vreme și să o las să se împrăștie ca focul de la o scoală la alta, de la oraș la oraș, de la județ la județ, până ajunge în toate colțurile țării.

Să lași o asemenea decizie epocală în mâinile unui necunoscut căruia nu îi pasă de copilul tău – asta e absurd!

Poate aleg să aduc înapoi oreionul. Sau poate difteria. Sau poate o altă boală cu potențial fatal care poate trece ușor printre cei prea tineri sau care nu pot fi vaccinați. Dar orice boală foarte ușor transmisibilă și anterior eradicată hotăresc să readuc printre noi, este o decizie personală pe care doar eu și familia mea avem libertatea de a o lua. În cele din urmă eu sunt mama acestui copil și eu știu ce e cel mai bine pentru el. Și gata.

Politicieni, companii farmaceutice – ei nu știu circumstanțele specifice care m-au făcut să mă decid să acord din nou o șansă la viață unei infecții virale pe care oamenii de știință și națiunea în general au sărbătorit-o ca dispărută acum aproximativ un secol.

Se pare că nu le pasă decât despre examinarea unor reguli vechi, să injecteze chimicale în copii noștri, să prevină boli oribile care anterior distrugeau milioane de vieți și acum au fost eliminate, boli care provocau chinuri la scară națională și pe deasupra să facă și niște bani.Chiar ar trebui să îi ascultăm pe ei și nu inimile noastre?

Nu spun în nici un fel mamelor și taților care citesc asta ce să facă; eu pur și simplu militez pentru dreptul fiecăruia de a lua propriile decizii. Tu poți alege să urmezi programul de vaccinare recomandat de guvern și asta este decizia ta ca părinte.

Și eu s-ar putea să aleg să dezlănțui rubeola asupra unor mii de oameni neajutorați, și asta este decizia mea ca părinte.

E simplu: Tu nu îmi spui mie cum să îmi cresc copilul pentru a evita reînvierea unei boli oribile care n-a mai fost văzută pe aici de când bunicii noștrii erau copii și eu nu-ți voi spune cum să îi crești pe ai tăi.

Uite, eu am cercetat aceste lucruri, am citit statisticile și am cântărit cu atenție riscurile și beneficiile și pur și simplu nu există nici o îndoială în mintea mea că provocarea unei urgențe naționale prin dezlănțuirea unei boli care omoara 20 la sută sau mai mult din victimele ei este cel mai bun lucru pentru copilul meu.

Oamenii trebuie să respecte asta și gata.

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. De asemenea este munca jurnaliștilor de la www.theonion.com, cea mai bună sursă de știri din lume. Doar traducerea îmi aparține.  Dacă vreți o serie de articole serioase despre vaccinare va recomand acest articol

180 comments

 1. Bine ca avem un copil autist sau cu diferite forme de cancer la zece copii, sau chiar mai putini. Suntem singura tara din Europa care ne vacinam copii la nastere si avem moartea subita a bebelusului. Bine ca Avem Vaccinuri si companii Farmaceutice care se inbogatesc omorandu-ne, sau inbolnavindu-ne copii. Pentru asa zisele boli eradicate s-au facut pastile si tratamente pentru insanatosire, nu suntem acum 100 ani si nu avem nevoie de Cancer, Autism si ADHD in locul lor, nici nu se compara aceste boli cu Oreionul sau orice alta boala, vezi bine tinuta sub control.

  1. Suntem și cea mai bolnavă țară din UE ai asta nu e vina vaccinurilor, ca ele sunt cam la fel peste tot.
   Dar nu lăsa asta sa te oprească din a scoate statistici din fund și băgat acuzații nefondate în față.
   Bolile precum oreionul sunt “sub control” pentru că vaccinăm.

   1. eu nu inteleg de ce se tem de cei nevaccinati ???? nu de asta s0au vaccinat? ca sa reziste bolii? pai atunci de unde aceasta frica??????

    1. Nu toți pot fi vaccinați. Nu toți sunt la vârsta la care pot fi vaccinați. Unii sunt bolnavi și nu li se recomandă vaccinarea deloc. Alții au primit recomandare medicală de nevaccinare. Mai sunt și cei la care vaccinul nu a funcționat Toți aceștia sunt în pericol de la cei care nu se vaccinează intenționat.

     E clar acum? On 16 Feb 2015 15:07, “Insula Îndoielii” wrote:

     >

     1. faci o mare eroare. crezi ca virusul face diferentierea intre cei care nu se vaccineaza din diferite motive si cei care nu se vaccineaza intentionat???
      Categoriile mentionate de tine au aceeasi sansa sa faca boala ca si unu nevaccinat(intentionat).
      Daca unii au primit recomandarea medicala de nevaccinare atunci ce ne facem cu vaccinurile de la nastere(BCG si Hepatita B)?Ca la nastere nu ai de unde sa stii ca acel copil are voie sau nu sa fie vaccinat?
      Daca la unii vaccinul nu a functionat e clar ca au facut boala, sau care e modul in care depistezi ca nu a functionat? Daca au facut boala inseamna ca si ei sunt focar de infectie, nu doar cei nevaccinati.

      1. Nu, nu au aceeași șansă. Dacă sunt protejați de cei din jurul lor exista ceea ce se numește imunitate de grup.
       Dacă persoana X nu poate da mai departe boala pentru ca ceilalți sunt vaccinați șansele sa ajungă virusul la un copil nevaccinat sau un pacient cu probleme imunitare sunt foarte mici.

      2. Nu ai inteles ce am zis. Sa zicem ca avem 2 pers X si Y.
       X alege sa nu fie vaccinat, Y nu poate fi vaccinat din diverse motive. Sansele ca X sau Y sa faca boala pentru care e vaccinul e aceeasi.Imunitatea de grup are acelasi efect si pt X si pt Y.
       Daca Y a fost vaccinat si nu a dat rezultat(asa cum ai zis tu ca si posibilitate ) atunci e clar ca Y a facut boala(altfel nu vad cum iti dai seama ca vaccinul nu a dat rezultat) ceea ce face ca Y sa fie un pericol pt X si nu invers.

      3. Cei care nu pot fi vaccinați din diverse motive sau la care vaccinul nu funcționează sunt o cantitate cunoscută. Relativ fixă, cu puține variabile. Cum ziceam, vârstă prea mică, probleme medicale.
       Rata de eșec a vaccinului este de asemenea cunoscută, pentru fiecare vaccin în parte.
       De asemena este știut procentul din populație care trebuie sa fie vaccinat pentru a exista imunitate de grup.

       Singura variabilă sunt cei care nu vor sa se vaccineze, ei pot oscila intre 0 și 20 la sută sau na, poate și mai mult.

       Sper ca e mai clar acum.

      4. hai sa-ti usurez “munca” iata prospectul de la antihepatitic http://www.anm.ro/_/_RCP/RCP_133_14.06.07.pdf

       1. vaccinul este facut pe baza de drojdie. in organismul unui nou nascut, aceasta provoaca celiachie. se pare cu succes, din moment ce aceasta boala autoimuna este in creste ca numar de copii afectati. 2.punctul 4.4 vaccinul poate sa dea fail. tot la punctul 4.4 mai jos, se specifica ca are in componenta timerosal (daca nu stii ce este, afla. este o solutie, un fel de conservant, sa spunem, pe baza de MERCUR), cauta si fisa de siguranta a vaccinului, ai sa intelegi mai multe. tu cu manuta ta, aceea isteata foc. astia zic organomercuric, dar daca ai macar un bob de istetime, stii ca mercurul nu este nici macar 0,000000001% organic. nu se afla in componenta niciunui lucru viu de pe aceasta planeta, poate de pe marte, cine stie? 3.trecem la reactii adverse: rare, “nerare”, astea sunt ruleta ruseasca, nu ai cum sa stii cand e glontul pe teava, ca fiecare organism este unic. asadar: encefalita, convulsii, paralizie, scleroza multipla (pagina 5), meningita, anafilaxie. 4.ce este cu adevarat hilar, este cum se lauda ei cu rata de succes la nou-nascuti. pai, oare cum se transmite hepatita B? cauta, fii istet, daca nu stii? logic, nu aveau cum sa faca hepatita B oricum, ca sigur nu se gandeau sa faca sex. nu, prn saliva nu se ia. dar pana la varsta de sexuieli, “protectia” vaccinului minune deja a trecut (5 ani), asta daca ai avut norocul sa nu fie glontul pe teava si sa mai fii intreg. asa ca tu, sigur de “protectia ta” te alegi cu hepatita B facand sex fara cap. esti numai inca o oaie in turma, nu te flata singur!

      5. si nu o da cu metil mercurul ca este “organic”, te rog, ca inteligenta mea nu suporta ineptiile! poti cel mult sa il numesti “organic” atunci cand trece prin organismul unui peste, care este intoxicat datorita industrializarii, si apoi sa ajunga la tine. chiar si asa, metil mercurul cauzeaza grave afectiuni sistemului nervos!

      6. imunitate de grup?! :)))) hai sa-ti explic macar atata lucru: aceasta poveste se aplica NUMAI imunitatii obtinute pe cale naturala. exista imunitate de grup la persoane vaccinate? Nu!

      7. mai mult, antihepatititul de la nastere, este dezvoltat pe baza de drojdie. ori in organismal unui nou nascut, asa ceva poate duce la..celiachie! intoleranta la gluten este unul dintre efectele adverse, chiar daca nu este trecut pe prospect. in plus, cine va citi prospectul si nu va face ironii, ca autorul articolului, va vedea ca vaccinul poate da fail, nu ai de unde sa stii daca “a prins”. mai mult, contine thimerosal (din care 50% este mercur!!!), dar stai! cica este mercur ORGANIC!!! exista asa ceva ca mercur organic? mercurul nu exista in organismul NICIUNEI VIETATI. deja imi simt inteligenta insultata! pentru autorul articolului, ma scuzi, dar ma duc sa vomit! am luat decizia de a nu-mi vaccine copilul si ma felicit! este un copil de 3 ani sanatos tun! raceste 1 data pe an, iesim afara zilnic, chiar si la -8 grade am iesit, neinfofoliti ca robotii, precum copiii vaccinati. poate ar fi cazul ca, inainte de a scrie articole foaie verde si-o lalea, sa te interesezi cum se numeste x vaccin (ca sunt mai multe, evident) si sa ii citesti prospectul. crezi ca poti? success!

      8. tu nu stii sa citesti! daca ai fi fost vreun avocat, ai fi invatat sa citesti tot, nu printre randuri. ce credeai, ca e trecut la punctul 2. sau la 6.1? nu draguta, este la 4.4, la atentionari speciale. cica e folosit in procesul de fabricatie dar …oups, sunt urme! urme de mercur! organic! :))))))

      9. da, am idee! urme de mercur pentru un pui de om de nici o luna, inseamna PREA MULT! vorbim despre mercur! “organic” :)))) si apropos, urme ar insemna ca utilajele care prepara vaccinul au fost contaminate cu mercur. insa la atentionari se spune clar ca: este folosit in procesul de fabricatie. asta nu mai inseamna urme. ma intreb cate milioane de euro s-au plasat pt a trece “urme” de mercur “organic”.

      10. “urme” înseamnă că practic este nedectabil.
       Și nu e mercur organic, este tiomersal care e sare de mercur.
       Știi alta substanță toxică? Clorul.
       Știi care e sarea clorului? Sarea de bucătărie.
       Periculos, nu mai dati sare copiilor ca ii otrăviți!!! @@@@

      11. http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W13367004/EUVAX-B-PEDIATRIC-vaccin-hepatic-B-recombinat.aspx#att
       uite alt prospect de la alt vaccin antihepatitic, de data asta Euvax B, si acesta folosit la noi. aici nu mai zice ca sunt “urme” ci apare direct in compozitie, ceea ce sustine ce am spus mai sus vizavi de celalalt vaccin antihepatitic. si sa iti spun de ce in primul nu aveau cum sa fie “urme” . tiomersalul (din care 50% este mercur) este fololsit ca si conservant, la fel ca hidroxidul de aluminiu. analizand ordinea ingredinetelor, vedem ca tiomersalul vine pe locul 3 in compozitie. stii ce inseamna asta in “limbaj stiintific”? in procentaj? I rest my case!

      12. https://www.applichem.com/fileadmin/datenblaetter/A1278_ro_RO.pdf
       Ai idee ce este timerosalul? Ia de citeste fisa oficiala de securitate din dec 2014. mortal, mortal, leziuni grave, toxic mediu iti spune ceva? daca ai luat bani pt a scrie articolul de ….esti un j…., daca l-ai scris din proprie initiativa, atunci esti p….de dudui. te inteleg insa, intrucatva. intr-o lume in care se crede ca normalitatea este reprezentata de majoritate, trebuie si tu sa apartii de ..ceva!

      13. Altul care citește despre substanțe chimice și toxicologie dar nu stie regula nr 1 a toxicologiei.
       Poți sa ma insulti, asta nu schimbă realitatea : eu știu ce vorbesc, tu nu.

      14. Ia lumineaza-ne tu cum e cum toxicologia 🙂 oare daca scrii toxicologie, esti vreun savant? sau poate thimerosalul deodata nu mai contine mercur si nu mai este extrem de toxic!

       toxicologia studiaza efectele a diverse substante toxice asupra organismelor biologice. mai précis, se urmareste cum afecteaza un organism, dar mai ales organelle tinta, pentru ca fiecare substanta ataca cu predilectie un organ. stii ce ataca mercurul cu predilectie? sistemul nervos. neuronul ca celula si creierii ca organ. si ma refer la ambii creieri, cel din cap, si cel din intestin. ducand la paralizii motorii, retard, si boli grave ale sitemului digestiv (absorbtie). oare de ce avem atatia copii mici bolnavi de diverse forme de cancere neereditare, ci RARE! una e sa dai otrava unui om moribund sub forma de calmant pt dureri atroce, ca oricum moare, si alta e sa bagi intr-un copil mic cateva doze de mercur “organic” cu ocazia multiplelor vaccinari. hai, te rog, lumineaza-ne cum e cu toxicologia, nu ne lasa, asa….in intunericimea mintii noastre!

       sa-ti mai explic ceva, daca pana cum nu stiai: fiecare organism este UNIC. de aceea intotdeauna pot aparea si alte efecte adverse grave la un individ, inafara de cele din prospect, de aceea se si mentioneaza asta pe toate prospectele.

      15. da domnule, ti-am citit articolul dedicat compusilor toxici din vaccinuri, carora le faci apologia pe rand. acum vin cu contraargumente de mult bun simt:
       1.primul este la comenariul tau privind toxicologia, cum ca otrava este periculoasa numai intr-o anumita doza. stii ce inseamna organism individual? inseamna ca cercetatorii aia care au stabilit o doza GENERALA letala sau nu, nu se aplica fiecarui organism, de aceea exista EFECTE ADVERSE RARE precum retardul si autismul (mercurul, sub orice forma este setat sa atace neuronii). bineinteles ca parintii acelor copii nenororciti nu vor putea dovedi vreodata ca mercurul le-a cauzat o boala care i-a terminat pe viata ca oameni.
       2. comparatia cu colorantii si nitratii din alimente este iarasi pe aratura. in Romania CANCERUL DE COLON este pe locul 2 cauza de mortalitate, dupa bolile de inima. cand gasesti coloranti, nitriti, &co dracoveniilor in toata mancarea pe care si-o poate permite o anumita patura sociala, atunci iata si doza letala!
       3. Minti des? tiomersalul nu s-a retras din vaccinurile pediatrice, ci numai din unele. deci OMS a interzis tiomersalul dar nu de tot. exista interzis “nu de tot”? serios? :))))
       4. vezi tu in fisa de siguranta trecut etilmercur pe undeva la timerosal? nu prea cred! fie ca este clorura derivata din doua forme diferite de alcool: methanol, sau etanol, fantezia ca numai metilmercurul este neurotoxic este SF. Etilmercurul este la fel de toxic, dupa cum si tu recunosti in articol, lasand niste puncte de suspensie……….. zici ca etilmercurul este usor tolerat si descompus! hai sa zicem doar etilul.
       5. deci cercetarea s-a facut pe metilmercur, fratele putin mai toxic al nu mai nevinovatului etilmercur, Si pt ca de fapt etilmerucrul nu a fost testat de doza de toxicitate, s-a scos si el (pe dracu’! ) cel mai mutl imi place cum sustii cu “tarie” si puncte de suspensie ca toxicitatea etilmercurului nu este periculoasa, desi testele s-au facut pe metilmercur, dupa cum chiar tu spui! :))
       6. ai auzit de termenul ACUMULARE? imagineaza-ti un organism crud, in dezvoltare, cu un system imun de nematurizat. imagineaza-ti cele 5 micrograme de tiomersal si inmulteste-le cu toate rapelurile de hepatita B, si toate vaccinurile care urmeaza, ca lista de “obligatorii”, ma scuzi RECOMANDATE! e lunga! sunt sigura ca organismal acesta tanar se descurca f bine sa faca ce nici un organism adult nu prea reuseste: sa elimine mercurul din dozele repetate de vaccinuri.
       7. conexiunile dintre autism si timerosal sunt false? ciudat, eu am gasit procese castigate de parinti, prin care au dovedit ca acesta a cauzat autism copiilor lor. de aceea OMS a “interzis, dar nu de tot” tiomersalul. Aaaa, cand am nascut eu, in 2012, vaccinul BCG pe care l-am refuzat a lovit cateva zeci de copii in Romania, provocandu-le noduli tuberculosi (cauta si tu sa vezi ce sunt, cum si daca se vindeca). OMS a considerat ca nu au fost “destule cazuri” pentru a retrage definitiv vaccinul, astfel ca acesta a fost retras temporar, sa se linisteasca apele, apoi reintrodus. Acelasi!

      16. Asa, 1 ma interesa. Deci accepți ca otravă este periculoasa numai într-o anumita doza sau nu?
       Ai idee cum se stabilește acel nivel maxim? Ai idee cu cat sub nivelul maxim este doza din vaccinuri?
       Organismul “individual” este o construcție care îți convine ție dar care nu e un argument solid. Variația de reacție este unica dar nu în afara oricăror limite statistice cunoscute.
       Dacă ar fi asa nu am putea sa dam nimănui nici măcar un paracetamol ca pe unul îl omoară 50mg și pe altul 5g.
       Ori știi bine ca nu e așa deci nu te mai chinui.

       Ce am scris eu este documentabil dacă nu am inclus deja în articol sursele afirmațiilor.
       Dacă tu nu vrei sa crezi, este doar problema ta.

      17. problema este ca o intorci dupa cum iti convine! esti bun/buna de politician, ce mai! fentezi intrebarile deranjante cu aceeiasi nesimtire: cum cometezi punctele 4 si 5, referitor mai ales la ce ai sustinut in scris in “articolul de toxicologie” 🙂 legat de etilmercur si sustinerea “nevinovatiei” acestei substante?
       4. vezi tu in fisa de siguranta trecut etilmercur pe undeva la timerosal? nu prea cred! fie ca este clorura derivata din doua forme diferite de alcool: methanol, sau etanol, fantezia ca numai metilmercurul este neurotoxic este SF. Etilmercurul este la fel de toxic, dupa cum si tu recunosti in articol, lasand niste puncte de suspensie……….. zici ca etilmercurul este usor tolerat si descompus! hai sa zicem doar etilul.
       5. deci cercetarea s-a facut pe metilmercur, fratele putin mai toxic al nu mai nevinovatului etilmercur, Si pt ca de fapt etilmerucrul nu a fost testat de doza de toxicitate, s-a scos si el (pe dracu’! ) cel mai mutl imi place cum sustii cu “tarie” si puncte de suspensie ca toxicitatea etilmercurului nu este periculoasa, desi testele s-au facut pe metilmercur, dupa cum chiar tu spui! :))

      18. ” urmele” astea de thimerosal, din care 50% mercur, sunt in procent de 0.01%. Eeee, o nimica toatam, ar zice un om nestiutor. atat de putin din 2 ml, practic e..nimic! NU-I ASA??? nimic mai gresit. in primul rand, mercurul nu se masoara in procente, nici in ml!!!!! nivelul de toxicitarea permis se masoara IN PARTI PER MILIARD- PPB! ce inseamna 0.01% tradus in parti per milliard? 100.000 PPB (o suta de mii, da!). acum, apa de baut, are limita maxima admisa de 2 (doi) ppb, dincolo de asta este considerata TOXICA si NEPOTABILA. totusi, injectam copiilor nostril nou-nascuti 50.000 PPB (50% din thimerosal fiind mercur), in repetate randuri pana la varsta de 1 an!!!! iar mercurul este NEUTOTOXIC si NU SE ELIMINA DIN ORGANISM, el legandu-se de cellule, in special de neuroni. oare am idee ce inseamna?! tu ce crezi?

      19. Toxicitatea mercurului nu se masoara in procente sau ml!!!! se masoara in nanograme pe milliard, bai, pro-vaccin! sau parti per milliard, tot aia e.daca ai sti un bob de chimie, ai stii ca prospectul este minsinos intr-un mod nesimtit, sustinand ca 0.01% thimerosal inseamna URME. Microcomponentii se numesc urme. Ori 0.01% intra la macrocomponenti, adica componenti secundari! Cred ca oricum pt tine vorbesc chineza!

      20. http://www.convert-measurement-units.com/conversion-calculator.php?type=partsper uite, te ajut eu sa vezi cate ppb reprezinta 0.01%. 100.000 ( o suntan de mii). 50% din thimerosal este mercur, deci rezulta 50.000 ppb mercur. e prea greu pt tine? mai departe! sa aflam care este nivelul toxic admis de mercur in ppb! guess WHAT???? 2 (DOI) ppb/litru de apa. dincolo de asta apa este TOXICA. in nou-nascutii nostril se injecteaza de 25.000 de ori mai mult peste limita admisa!!! si nu vorbim de un vaccine de 1 litru!!!! oricum, nivelul tau de inteligenta este mult inferior nivelului meu, si nu cred ca intelegi cu adevarat ce spun! imipare rau sa te jignesc.

   2. Bolile ţinute sub control prin vaccinare nu sunt nici pe de parte aşa de periculoase după cum se spune,iar dacă sunt făcute la timp ele conferă imunitate pentru toată viaţa.Faptul că unele boli au dispărut complet sau aproape complet se datoreste îmbunătăţirii condiţiilor de igienă.Auzeam într-o emisiune TV,că regii Spaniei mureau la vârste tinere,însă nu se menţiona nimic despre condiţiile de ( ne)igienă în care trăiau ei şi în general aristocraţia europeană.Nu am auzit de exemplu de un vaccin contra ciumii,boală care de asemenea a dispărut,şi care era tot o boală a mizeriei-stim de la istorie despre mizeria din oraşele europene medievale.Iar în prezent boli precum ebola-de fapt variola,despre care se crede că a dispărut datorită vaccinării,şi altele,au apărut tot în zone în care condiţiile de igienă sunt precare.
    p.s
    Am văzut în ziare niste imagini cu virusul ebola.Coincideau cu imaginile unor virsuri dintr-o carte de popularizare a stiinţei apărută în anii 80.

    1. Bai nene, dar chiar e spart carul cu proști la articolul ăsta? Cum poți sa spui asemenea tâmpenii?
     Ebola e cunoscuta din anii 50 deci probabil ai văzut fix același lucru.
     Variola e eradicata și e cu totul altceva sunteți nebuni, cum puteți spune așa tâmpenii?

     1. În cartea cu pricina nu se pomeneste nimic despre ebola,nici măcar în treacăt.Iar dacă cunoşti istorie-şi cred că cunoşti,ai auzit despre mizeria din oraşele medievale europene,şi din vechile palate regale.

      1. Sorry, dar vorbim de o carte pe care ți-o amintești tu vag de prin anii 80. Chiar n-am ce spune, produ ceva concret și dezbatem.

       Cat despre mizerie, poliomielita de exemplu este o boală exacerbata de curățenie. Rotavirusul nu tine cont de mizerie, îmbolnăvește egal si in tari sărace și murdare și în cele bogate.

       Da, unele boli au scăzut datorita igienei dar alte țări sunt încă murdare și totuși nu mai au boli la nivelul din trecut datorită vaccinării.
       Ce spui tu e propagandă reincalzita anti-vaccin veche de sute de ani, o sa vezi in curând la ce ma refer.

      2. Poliomelita a apărut într-o vreme când hrana era ceva mai dulce-la noi în ţară se consuma mult păsat.Când obiceiurile culinare s-au schimbat a dispărut şi poliomelita.

  2. “Bine ca avem un copil autist sau cu diferite forme de cancer la zece copii, sau chiar mai putini. ”

   Alexandra, cu puțin bun simț ai putea să mergi prin cartier și să vezi câți copii autiști sau cu cancer sunt la numarul total de copii, să încerci să aduni dovezi pentru afirmatia de mai sus, iar dacă nu reușești, pune mâna și mai dă pe la școală…puțina educatie nu strică nimănui.

   1. Degeaba ai fost ………! Banii primiti pentru sustinerea vaccinarii sau naivitatea, argumentata stintific de companiile farmaceutice care isi permit sa masluiasca statistici si rapoarte nu-ti tin loc de constiinta.

  3. Soția mea (psiholog) are altă ipoteză legată de autism. Vaccinurile împricinate ar putea să corespundă cu vârsta în care mulți părinți se reîntorc la serviciu, rezultând uneori un nedorit traumatism psihologic pentru copil, care ar putea dezvolta inclusiv autism. Ar fi interesant dacă cineva a studiat corelația asta. Ar fi mai tragic decât să fie de la vaccin. Eu parcă sper că e doar de la un ghinion genetic.

   Mi se pare mai probabil ca un vaccin să producă boli autoimune sau alergii (stimulează sistemul imunitar) decât autism.

   1. cum se trateaza autismul? cu intoarcerea mamei acasa de la servici? nu cred. ai auzit de kelare si stii de unde provin metalele grele de eliminat prin acest procedeu: din diverse otravuri in special din vaccine doze de cal la copii abia nascuti.

 2. P.S. Nu am studii medicale, vorbesc din cultura generală, pot greși în unele argumentații.

  Există succese foarte mari ale vaccinelor (de exemplu poliomelita).

  Dacă este să ne îndoim puțin totuși, mă îndoiesc că toate vaccinele noi sunt suficient testate pentru a se cunoaște toate interacțiunile și efectele secundare, inclusiv specific în funcție de ADN.

  Când eram copil era încă recomandat piramidonul, acum este interzis. Nu cunoaștem suficient despre mecanismul multor boli, gen alergii. Sunt documentate multe interacțiuni nedorite între medicamente mult după punerea lor în circulație. Trebuie luat în considerație și faptul că există o presiune dinspre industria farma pentru a vinde cât mai multe medicamente (inclusiv vaccinuri), se vede și în înflorirea farmaciilor.

  Eu știu că fiecare medicament trebuie prescris luând în considerație raportul estimat risc/beneficiu. Vaccinarea pentru o boală ușoară (gen ?virusul enterocolitei?) s-ar putea să aducă mai multe riscuri decât beneficii. Din păcate nimeni nu poate estima exact riscul și beneficiul atunci când sunt mici.

  Pentru copil am ascultat sfatul pediatrei și am făcut vaccinurile obligatorii, cunoscute că feresc de boli grave și ireversibile. Am evitat insă vaccinurile “opționale” al căror beneficiu estimat este mic iar riscul este greu de evaluat.

  1. Ești liber sa iei deciziile care ți se par corecte legat de vaccinurile opționale.
   Personal m-am uitat pe risc/beneficiu și mi se pare ca merită, dar aici chiar vorbim despre o decizie personală.
   În schimb programul recomandat oficial ar trebui sa fie non-negociabil.

  2. Nu există vaccinuri obligatorii ci numai recomandate.Folosirea termenului obligatoriu pentru vaccin sau vaccinare este un abuz.

  3. daca ma doare capul iau O SINGURA pastila de algocalmin. Daca vreau sa ma otravesc inghit toata cutia, si pt siguranta si in reapeluri din 2 in 2 luni!

 3. In epoca asta de proliferare a tuturor aberatiilor prin intermediul internetului, aberatii pseudostiintifice la care din pacate au acces toti, eu as introduce programul national de vaccinare OBLIGATORIU. Adultii n-au decat sa se nenoroceasca tratandu-si cancerele cu ceai de sunatoare si monturile cu frunze de dafin, dar copiii trebuie sa beneficieze macar de o protectie minima.

  1. Şi dacă copilul-mă refer la elevi ,nu vrea să se vaccineze,ce facem,alergăm după ei?Personal mi-am instruit copilul să nu accepte să fie vaccinat indiferent de împrejurări.E drept,am atenţionat conducerea şcolii,pe dirigintă şi pe medicii de la cabinetul şcolar,dar pentru orice eventualitate mi-am învăţat copilul să nu accepte.Dacă vaccinarea ar deveni obligatorie,ceea ce nu cred ,ce vor face medicii şi asitentele-vor alerga după el în curtea şcolii?Sau va fi răpit de acasă?
   P.S.
   Dacă vaccinarea va deveni obligatorie nu va intra în conflict cu legea drepturilor pacientului?

    1. Nu va deveni obligatoriu pentru că nimeni nu intră pe un teren minat.Nu vorbim despre o comunitate izolată undeva în munţi,sau despre ignoranţi şi despre niste oameni bine intenţionaţi,care nu pot fi întorşi din drum.Credeţi că antivaccinistii precum Ditta Depner,vor sta cu mâinile în sân.
     În plus învăţământul e obligatoriu.

     1. Să nu-ți musti limba când apare legea ;).
      Învățământul o fi obligatoriu dar în nici un caz nu e obligatoriu sa accept un copil nevaccinat lângă copilul meu la școală.
      The needs of the many outweigh the needs of the few.

      1. Nu te-ai confruntat cu aripa conservatoare a societăţii.Cunoşti numai aripa secularistă,aceea care se teme de copiii nevaccinaţi,pentru că nu are curajul să se opună vaccinării propriilor copii.Aşa cum s-a obţinut alternativă la cardul de sănătate se vor obţine şi excepţii la vaccinărie.Iar dacă te temi să accepţi un copil nevaccinat în clasa copilului tău nevaccinat,atunci degeaba l-ai vaccinat.Copilul meu care este parţial vaccinat-am deschis ochii mai târziu-intră adesea în contact cu copii bolnavi,dar niciodată nu a luat vreo boală.
       p.s.
       Fereste-l de lucruri mai periculoase cum ar fi propaganda homosexuală.Şi în legătură cu un alt articol-spunei că Mihaela Rădulescu a avut dreptate.

      2. Sigur că da, excepții există. Doar ca vor fi greu de obținut și vor costa bani buni.
       Așa că entuziasmul pentru ele va fi limitat.
       Sau na, asa vreau eu, ce iese vom vedea.

      3. Va ieşi scandal şi vor da înapoi.Iar dacă excepţiile vor fi precizate nu vor putea fi refuzate.Va fi de ajuns să invoci motive religioase sau filozofice.Faptul că B.O.R.-ul are un acord cu Ministerul Sănătăţii nu va fi de exemplu o piedică pentru ortodocşii conservatori.

      4. Ortodocșii conservatori sunt câteva mii. S-a văzut la cardul de sănătate, s-a văzut la actele cu cip. Au forță cat o pisică bolnavă.

      5. Ce motive religioase ai sa refuzi vaccinarea când nicio religie recunoscuta nu refuză vaccinarea?
       Tough luck.
       Filosofice? Ain’t gonna happen.

      6. Există curente conservatoare în toate cultele.Faptul că s-a obţinut alternativă la card ,este o dovadă.Sunt unele piedici în obţinerea adeverinţelor de asigurat,dar în cele din urmă lucrurile se vor rezolva.Dacă nu, va ieşi scandal.Deocamdată a ieşit scandal cu cei care au acceptat,deoarece multe carduri sunt invalide.

  2. vaccinare cu vacin de la cantacuzino pe care l-au falimentat special sa aduca otrava lor, astia care ne baga INITIUM in paine, crezi ca nu mai dorm de grija noastra ca facem poliomelite?. Inainte vaccinul se facea unul singur la 3-5 ani , nu 20 de vaccinuri in 2 luni=otrava curata nici maica Precista nu te mai salveaza!cu reapeluri ceva de genul “inca nu ati crapat chiar inca nu am scapat de voi”?daca stii ca apa e otravita te duci ca prostul sa mai bei si in reapeluri de 3 luate cate 9 sa fii sigur ca nu scapi?cine v-a spalat asa bine creerul? noul tip de sampon cu Initium?

 4. @Clara
  Sunt oarecum confuz cu privire la obligativitatea vaccinarii. Cu cei care refuza vaccinarea ce ar trebui ca sa se intample?
  1.Sa fie exclusi din societate?
  2.Sa fie izolati in ghetori inconjurati de ziduri neescaladabile?
  3.Sa fie inchisi in lagare?
  4.Sa fie deportati?
  5.Sa fie vaccinati cu forta?
  6.Sa fie eutanasiati?
  7.Sa fie executati si apoi ingropati in var nestins?

  1. nu iti spun eu ce vor face: daca nu le reuseste cu vaccinele incearca alte metode de ucidere in masa inventeaza un conflict si ne “prelucreaza” ca in Serbia, ca in Siria etc doar sunt asi in domeniu:”Vai ce tara frumoasa pacat ca e populata” iti suna cunoscut? Chem -trails inca o dovada,; virusi “scapati” din laborator ?dar banii de ce nu le scapa din buzunarele burdusite? mai au sa otraveasca apele.ca mancarea si medicamentele sunt moartea pe ulitza

 5. Imi pare rău, dar NU SUNT DE ACORD cu tine. Motive:
  1. dacă nu-mi vaccinez copilul, NU INSEAMNĂ CĂ READUC BOALA. Medical vorbind, RISCUL de a face boala pentru care tocmai te-ai vaccinat este uriaș.
  2. Atâta vreme cat in lumea civilizată S-AU ERADICAT bolile pentru care tu vaccinezi copilul, INDIFERENT dac il vaccinezi sau nu acesta nu se imbolnăvește.
  3. Stiu NENUMĂRATE cazuri de inbolnăvire CU VACCINUL FĂCUT. MII, zeci de mii. TOATE DATORATE ACESTUIA.
  4. Am MII de exemple de copii care, după ce au făcut vaccinurile, au avut complicații si toată copilăria lor au fost INDOPAȚI cu moldamine, peniciline și alte …ciline, ca sa aflăm de curând că toate aceste complicații se datorează cui? Ghici!
  4. Am alte MII de exemple de copii NEVACCINAȚI, care NU AU AVUT NIMIC toată copilăria lor. Personal am fost vaccinat (pe banda rulantă a comunismului) și am avut cazuri in școală de copii care s-au imbolnăvit de bolile de care, cică, au fost imunizați.
  5. Mai documentează-te din noile descoperiri. Ai goagălul la dispozitie să descoperi câți copii au făcut autism, câți copii au avut complicații MAJORE datorate acestor vaccinuri, CÂTE MILIOANE DE FETIȚE AU FOST STERILIZATE prin vaccinare etc. Ai DATE ȘTIINȚIFICE, nu vorbe aruncate și articole cumpărate, ai PROCESE câștigate de părinții copiilor distruși de aceste vaccinuri, ai date clare despre PROFITURILE URIAȘE pe care companiile farma le au de pe urma acestora etc. Chiar nu cred ca eu trebuie să-ți zic ție de toate acestea.
  5. http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx
  Ai aici TOATE vaccinăriile care se fac in Europa. Dacă acestea ar fi 100% benefice, de ce țări civilizate precum Franța, TOATE țările nordice!!!!, Spania etc NU VACCINEAZĂ anti varicelă sau meningită?
  6. Datorită vieții agitate și a mediului precum și a tuturor vaccinărilor tale și a mamei lui, șansele ca un copil nou născut să aibă alergii sau să se nască cu o boală autoimună este din ce în ce mai mare. Dacă vaccinezi un copil care are astfel de probleme – iar tu NU AI DE UNDE SĂ ȘTI CĂ LE ARE – îi garantezi un pat in spital pentru o mare perioadă a vieții – scurte – pe care tocmai i-ai dăruit-o.
  7. Pe langa contaminarile virale sau bacteriene, vaccinurile contin si multe substante toxice, care se introduc pentru a preveni infectarea lor cu bacterii sau pentru a le creste performantele. ȘI GHI CE: mercurul, formaldehida si aluminiul, substante foarte daunatoare pentru organismul uman, chiar si in doze mici…
  8. Iti scriu aceste randuri după ce ți-am citit TOATE articolele de pe blog ref la acest subiect. Inclusiv comentariile… Rezultat? Nu are rost. Dai niste studii care sunt finanțate 100% de companiile farma, banezi tot ce inseamnă homeopatie & gașca, nu te interesează și pui pe seama coincidențelor imbolnăvirile datorate „imunizărilor” dar și vindecările ulterioare – acolo unde au existat.
  Blogul tău conține articole ANTI COMPANII FARMA și dai și exemple de manipulare prin „studii și cercetări”. Te cam contrazici la acest punct, deoarece consideri că aici nu se pune… deci mă indoiesc…
  9. Concluzie: O să-i fac copilului vaccinurile DE CARE O SĂ AIBĂ NEVOIE dacă voi merge cu el în zone cu risc ridicat de contactare a bolii (Africa etc), la o vârstă la care reacțiile acestora să nu fie devastatoare (mă rog, riscurile…) Dar nu o să-mi chinui copilul cu rahaturi de care organismul sau ori nu are nevoie, ori nu știu dacă „binele” pe care il fac nu este muuult mai toxic decât lipsa acestuia…

  1. 1. Fals.
   2. Doar dacă au fost eradicate complet. Altfel riscul exista în continuare. Doar variola a fost eradicata complet.
   3. Minți.
   4. Minți.
   5. Minți și o faci cu intenție.
   6. Nici noi nu vaccinam contra ălora, ca nu ne permitem. Probabil la fel si acolo.
   7. MINȚI cu nerușinare.
   8. Ești complet dezinformat.
   9. Îmi vine foarte greu sa cred ca ai citit ceva bazat în știință vreodată.
   10. Roagă-te sa nu fie România țara aia cu boli devastatoare.
   Tocmai ai demonstrat ca ești exact persoana care vorbește în articol.

   1. o sa fie cu boli devastatoare daca mai arunca special Chemtrail-uri sau virusi=arma biologica, pastrata de ei in laborator si de la care vor muri toti cei vaccinati avand imunitatea distrusa si pentru ca arunca special ALT VISUS decat aia continuti in vaccin-planul viitorului

  2. @schirileanStefan:

   1. Să luăm un exemplu: rujeola. Boala este extrem de contagioasă, 90% din persoanele care intră în contact cu o persoană bolnavă contractează boala. Vaccinul oferă 97% protecție. Din 1.000 de persoane nevaccinate, 900 s-ar îmbolnăvi. La 1.000 de persoane vaccinate, numărul de bolnavi este de 27.
   Exemplu recent: http://www.wired.com/2015/01/vaccinated-people-get-measles-disneyland-blame-unvaccinated/

   2. Cred că nu știți despre ce vorbiți: http://en.wikipedia.org/wiki/Eradication_of_infectious_diseases

   3. În 2013 s-au născut aproape 180.000 de copii în România. Dacă toți ar fi fost vaccinați împotriva rujeolei, cca. 5.000 s-ar putea îmbolnăvi. În schimb, fără vaccin, s-ar îmbolnăvi 162.000 dintre ei.

   4. http://www.voicesforvaccines.org/growing-up-unvaccinated/

   5. Dacă nu aveți încredere în recomandările medicilor, prima dată când cineva apropiat dumneavostră va avea nevoie de o operație de apendicită, nu-l mai trimiteți la spital: intrați pe Google și luați-vă de acolo informațiile necesare pentru a face operația.

   6. http://mic.com/articles/89545/one-chart-shows-how-many-times-vaccines-have-ever-caused-autism

   7. ATENȚIE! Sarea de bucătărie (NaCl) conține două dintre cele mai periculoase substanțe: sodiu și clor. Fiecare dintre cele două substanțe pot ucide un om, în concentrații foarte mici.
   Mai rău de atât – dacă ajungeți pe mâna doctorilor, la spital, aceștia v-ar putea pune perfuzii cu ser fiziologic – ori acestea conțin 0,9% clorură de sodiu.

   8. V-ați întrebat vreodată cum se face că vreo 99% dintre medicii de pe lumea asta cunosc mai puțin despre medicină decât dvs.? Cum altfel și-ar da ei copiii pe mâna industriei farma?

   9. http://mic.com/articles/85725/7-biggest-lies-spread-by-the-anti-vaccine-movement-debunked-by-science

   1. anul trecut scoala la Buzau a fost paralizata datorita rujeolei. 3-5 copii pe clasa neimbolnaviti. Majorittatea cu vaccin. Si atunci de ce acest vaccin?

      1. E epidemia 2011-2012 cauzata de un gap în programul de vaccinare.
       Informația e disponibila la CNSCBT și în articolul 5 din seria mea despre vaccinuri.

 6. 1. Cauta cazuri. (Sometimes infection leads to disease. (Here we will focus on infectious disease, and define it as a state of infection that is marked by symptoms or evidence of illness.) Disease can occur when immunity is low or impaired, when virulence of the pathogen (its ability to damage host cells) is high, and when the number of pathogens in the body is great.) Existamii. Inclusiv exemple de mame care ti-au scris.
  2. Nimic nu poate fi eradicat complet…
  3. Să mori tu. De unde ști?
  4. Să mori tu. De unde ști? Am exemple cu nume si prenume.
  5. Bă țărane. ESTE SITUL OFICIAL AL ECDC. CUM plua mea să mint????? Esti chiar atât de spălat pe creier?????
  6. Ba da o facem, deoarece NU STIM CĂ EXISTĂ. La bebeluși cum afli dacă aceștia au probleme de genu? Chiar dacă există incidențe în familie, bebe-ul poate avea probleme. Și te asigur că le fac injectiile, fără să se uite la istoric…
  7. Acu intreci măsura. Ai scris CHIAR TU DE ASTA. Esti prost????
  8. De tine. In special.
  9. Dupa cum scri, esti o infinită sursă de citate fără bază. Sau fără să le citești.
  10. Nu mai trăiesc in Romania. Iar aceste tipuri de articole mă fac să mă bucur și mai tare de faptul că am plecat, deoarece există oameni influiențabili de personaje ca tine… Vai de capul lor.

  Păcat… Începuseși așa frumos…

  1. Vezi ca doar acum ai numărat corect până la 10. În rest ți s-a răspuns deja.
   Nu știu cu cine ma confunzi, dar n-am nici un interes sa fi tu cititorul meu regulat.
   Mult prea conspirationist ca să avem ce să ne spunem pe baza științei.

   Aștept 2000 de nume și prenume pentru cazurile 2 3 și 4.
   Până atunci ești inutil.

 7. 1. dacă nu-mi vaccinez copilul, NU INSEAMNĂ CĂ READUC BOALA. Medical vorbind, RISCUL de a face boala pentru care tocmai te-ai vaccinat este uriaș.

  Ba da, daca nu-ti vaccinezi copilul, readuci boala; vezi cazul SUA si noua epidemie de la Disneyland. O tara in care practice rujeola este eliminata, dar adusa de nevaccinati ce se plimba peste hotare.
  Medical? Iti place sa folosesti cuvinte a caror semnificatie nu o sti!
  MEDICAL, riscul de a face o boala pt care ai fost vaccinat este foarte, foarte mic! Mult mai mic decat al unui nevaccinat care se plimba la Disneyland, ca sa dau un exemplu!

  2. Atâta vreme cat in lumea civilizată S-AU ERADICAT bolile pentru care tu vaccinezi copilul, INDIFERENT dac il vaccinezi sau nu acesta nu se imbolnăvește.

  Degeaba boala e eliminata in lumea civilizata, daca ea mai exist ala 2 ore de calatorit cu avionul! Singura boala ERADICATA in lume e variola. Si pt ea nu mai vaccinam!

  3. Stiu NENUMĂRATE cazuri de inbolnăvire CU VACCINUL FĂCUT. MII, zeci de mii. TOATE DATORATE ACESTUIA.

  Haida de! Crezi ca daca scrii cu caps lock devii mai convingator mintind in halul asta?
  Aaa, sau poate ca orice antivaccinist te referi la boli care nu au nici o legatura cu vaccinarea! Sau oi fi numarat si sughitul ca reactie adversa la vaccinare, ca sa-ti dea ZECI DE MII!

  4. Am MII de exemple de copii care, după ce au făcut vaccinurile, au avut complicații si toată copilăria lor au fost INDOPAȚI cu moldamine, peniciline și alte …ciline, ca sa aflăm de curând că toate aceste complicații se datorează cui? Ghici!

  Pe bune?! Tratamentele antibiotice sunt necesare din cauza vaccinarii?!
  Ia scoate niste studii care dovedesc tampeniile pe care le indrugi!

  4. Am alte MII de exemple de copii NEVACCINAȚI, care NU AU AVUT NIMIC toată copilăria lor. Personal am fost vaccinat (pe banda rulantă a comunismului) și am avut cazuri in școală de copii care s-au imbolnăvit de bolile de care, cică, au fost imunizați.

  Cum dracu zeci de mii de copii vaccinati s-au imbolnavit de toate boalele pamantului si mii de nevaccinati nici macar n-au stranutat in viata lor!
  Bai tu iti bati joc de cine te citeste?! Unde sunt statisticile astea sa le vedem si noi!

  5. Mai documentează-te din noile descoperiri. Ai goagălul la dispozitie să descoperi câți copii au făcut autism, câți copii au avut complicații MAJORE datorate acestor vaccinuri, CÂTE MILIOANE DE FETIȚE AU FOST STERILIZATE prin vaccinare etc. Ai DATE ȘTIINȚIFICE, nu vorbe aruncate și articole cumpărate, ai PROCESE câștigate de părinții copiilor distruși de aceste vaccinuri, ai date clare despre PROFITURILE URIAȘE pe care companiile farma le au de pe urma acestora etc. Chiar nu cred ca eu trebuie să-ți zic ție de toate acestea.

  Pune tu mana pe goagal si citeste niste site-uri stiintifice, lasa maculatura antivaccinisto-conspirationista!
  Noile descoperiri zic ca autismul nu are legatura cu vaccinarea.
  Si nici macar asa zisa sterilizare a fetitelor.

  Mai cauta si site-ul cu compensarile materiale pt copiii cu reactii adverse la vaccinuri in SUA.intre 2006-2012 pt 2 MILIARDE de doze de vaccinuri, au fost oferite compensatii materiale in 3500 de cazuri.
  Asta in timp ce tot in SUA, ANUAL mor 10.000 de copiii in accidente. Asta ca sa ai o imagine de ansamblu asupra “nenorocirilor” cauzate de vaccinuri!
  Cat depsre profituri, pune mana si citeste pe blogul asta, ca tot te lauzi ca l-ai citit, articolul despre “profiturile uriase” din vaccinuri!

  5. http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx
  Ai aici TOATE vaccinăriile care se fac in Europa. Dacă acestea ar fi 100% benefice, de ce țări civilizate precum Franța, TOATE țările nordice!!!!, Spania etc NU VACCINEAZĂ anti varicelă sau meningită?

  care e logica acestei intrebari? Cum adica, Franta si tarile nordice ar vaccina numai daca vaccinurile ar fi 100% benefice?! Ce inseamna pt creierul antivaccinist 100% benefic?

  6. Datorită vieții agitate și a mediului precum și a tuturor vaccinărilor tale și a mamei lui, șansele ca un copil nou născut să aibă alergii sau să se nască cu o boală autoimună este din ce în ce mai mare. Dacă vaccinezi un copil care are astfel de probleme – iar tu NU AI DE UNDE SĂ ȘTI CĂ LE ARE – îi garantezi un pat in spital pentru o mare perioadă a vieții – scurte – pe care tocmai i-ai dăruit-o.

  Ia dovedeste cu niste studii bolboroseala de mai sus!

  7. Pe langa contaminarile virale sau bacteriene, vaccinurile contin si multe substante toxice, care se introduc pentru a preveni infectarea lor cu bacterii sau pentru a le creste performantele. ȘI GHI CE: mercurul, formaldehida si aluminiul, substante foarte daunatoare pentru organismul uman, chiar si in doze mici…

  Cat de mici? Hai ca vad ca reglementarile in vigoare ale FDA,nu sunt bune! Hai si lumineaza-ne de ce cantitatea de formaldehida dintr-o para, de exemplu, care este de sute de ori mai mareca intr-un vaccin e ok, iar aia din vaccin e toxica?!
  Si puneti-va dracului la punct cu noutatile ca devine redundanta chestia cu mercurul; MERCURUL NU MAI EXISTA IN VACCINURILE PEDIATRICE DIN 2001! Da sfoara-n tara printre antivaccinisti, ca sunteti penibili, pe bune!

  8. Iti scriu aceste randuri după ce ți-am citit TOATE articolele de pe blog ref la acest subiect. Inclusiv comentariile… Rezultat? Nu are rost. Dai niste studii care sunt finanțate 100% de companiile farma, banezi tot ce inseamnă homeopatie & gașca, nu te interesează și pui pe seama coincidențelor imbolnăvirile datorate „imunizărilor” dar și vindecările ulterioare – acolo unde au existat.
  Blogul tău conține articole ANTI COMPANII FARMA și dai și exemple de manipulare prin „studii și cercetări”. Te cam contrazici la acest punct, deoarece consideri că aici nu se pune… deci mă indoiesc…

  Pai se putea sa nu faci rezumatul tuturor aberatiilor antivaccinare si sa nu pui si cireasa din varful tortului?!
  Ei, news for you: big pharma finanteaza miscarea antivaccin, caci a cam saracit de cand cu vaccinarile; bolile si tratarea lor aduc infinit mai multi bani in buzunarele big pharma! Deci, stop vaccinari, welcome back boli!

  9. Concluzie: O să-i fac copilului vaccinurile DE CARE O SĂ AIBĂ NEVOIE dacă voi merge cu el în zone cu risc ridicat de contactare a bolii (Africa etc), la o vârstă la care reacțiile acestora să nu fie devastatoare (mă rog, riscurile…) Dar nu o să-mi chinui copilul cu rahaturi de care organismul sau ori nu are nevoie, ori nu știu dacă „binele” pe care il fac nu este muuult mai toxic decât lipsa acestuia…

  Pai ti se pare normal sa nu mai aiba nevoie, ca habar nu ai ce e ala un plaman de otel; n-ai vazut in viata ta un caz de difterie. Si pana calatoresti tu cu copilul tau in Africa, ai grija ca poate veni Africa peste tine!

 8. Mai bine ar fi fost daca tacea autorul/autoarea acestui articol de toata jena. Vai de logica ta. Cum sa se intample una ca asta “epidemie” ?! Pai nu cumva 90% din populatia romaniei este vaccinata ?!
  Nu cumva statistica ce spune ca, acele cazuri cu statut vaccinal necunoscut, au fost toti vaccinati, iar numarul celor ce s-au imbolnavit vaccinati fiind, este cu mult mai mare decat al celor nevaccinati ( indiferent de ce epidemie vorbim ). Ca sa nu mai vorbim de mult promovatul vaccin antigripal (cel care provoaca gripa mai bine zis) Te imbolnavesti mai degraba de la vaccin decat ca nu l-ai face si cunosc cazuri de la locul de munca, cand au venit ca cine doreste sa faca vaccin antigripal (gratuit bineinteles) la cateva zile, oameni bolnavi de n-au venit pe la serviciu cate 2-3 saptamani. Astea da vaccinuri care protejeaza. :))) e de-a rasu plansu

   1. Dar de ce nu ai acceptat sa fie publicat mesajul ? Deranja prea tare si nu trebuia sa vada si altii care citesc acest site mediocru, care as tinde sa spun ca e o SECTA mai degraba. Va roade rau la buget ca lumea se informeaza si incet incet tot mai multi sunt cei care refuza vaccinarea.

     1. Cred ca tu erai un vreo carciuma cand am postat comentariul si nu-ti amintesti, ori nu vrei.
      Stii foarte bine despre care comentariu vorbesc.

 9. @insulaindoielii
  Continua ce faci, pentru ca faci bine!
  Judecand dupa numarul de plusuri pe care pe care comentariile tuturor “desteptilor” cu doctorate in google-search-pe-siteuri-antivax le au pe aici, iti citesc postarile o gramada de antivaxeri. Ceea ce e bine. 🙂

  Poate-poate printre toti vizitatorii vor exista si parinti care vor citi si intelege postarile tale (si unele comentarii corect-argumentate ale altor vizitatori) si vor face alegerea corecta – vor vaccina copilul.
  Alegere de care ei beneficiaza acum, pentru ca pe vremea comunismului nu era cine sa raspandeasca aberatii despre vaccinari. Nu ca n-or fi existat tampiti si pe vremea aia. Daca existau in restul lumii, nu vad de ce n-ar fi fost si la noi, atata doar ca nu prea aveau o tribuna unde sa-si verse ineptiile, ca acum…

  Ca exemplu simplu pro-vaccinare: nu stii cat de multi bolnavi de hepatita B si C sunt in Bucuresti pana nu mergi intr-o sectie de Gastroenterologie.
  Dupa ce stai pe acolo o vreme (si interactionezi cu bolnavii astia, printre altele recoltandu-le si sange) stii ce repede fugi sa te vaccinezi pt HepB?
  Si dupa ce citesti cat ar costa tratamentul curativ pentru HepC, stii ce-ti doresti? Un vaccin. Pacat ca nu exista. Inca.
  Da, probabil ca opinia mea este tendentioasa – prin natura viitoarei mele meserii, in care voi fi tot timpul “la risc pentru infectare”. Dar, daca toata lumea merge pe principiul “nu e problema, nu trebuie sa-mi vaccinez copilul anti-HepB, nu o sa i se intample lui nimic” n-o sa se imbunatateasca niciodata situatia crunta: In Europa, la Hep B doar turcii ne bat la numarul de cazuri totale (dar ei sunt de aprox. 4 ori mai multi).
  Si ca sa intelegeti de ce e periculos numarul asta mare de cazuri, tot din statistica de mai sus extrag o informatie:
  Dintre toti oamenii care vor sa doneze pentru prima data sange in Romania, 4,3% sunt infectati cu HepB si (probabil) nu stiu.
  Un pas incorect facut, o eroare de aparat si o unitate de sange infectata este pusa in circulatie. Si la cine ajunge? La un om vaccinat?

 10. Cu scuzele de rigoare , nu m-am prins inca daca esti un “el” sau o “ea” . Nu stiu daca ai copii dar nici nu ma intereseaza. Ceea ce stiu este ca ma bucur nespus de faptul ca NU POTI hotari pentru copilul meu. Si eu spun din experienta traita pe pielea mea ca fiica mea s-a ales cu astm alergic (bineinteles alergia e atopica, ca na, asa spunem cand nu vrem sa spunem adevarul ) de la nenorocitele alea de vaccinuri , ca vroiau sa mi-o tina ani de zile pe Aerius si Singulair si antibiotice si ca intr-o zi am spus STOP. Azi am un copil sanatos si ghici …..tratament homeopatic , terapia Bach si fitoterapie ! Si binemerci azi mergem la inot si ne dam cu bicicleta de cand am renuntat la chimicale….ca pana atunci nici n-am visat. Si btw n-am tratat-o de pe goagal cum suspectezi !

 11. Mda sunt sigura ca nu vezi. In schimb , pentru mine , ca mama, e relevant 100% si ma spal pe cap cu toate statisticile pro-vaccinare pe care te-ai chinuit sa le aduni la un loc.Statisticile sunt construite pentru fenomene de masa si sunt caracterizate de variabilitate. Cand copilul meu devine o variabila , vreau sa am dreptul de a pune totul sub semnul intrebarii , mai ales ca stiu cat de “manipulabile” sunt aceste variabile, functie de un interes sau altul.

  1. Well, deci statisticile spun ca vaccinarea scade sau previne vaccinarea dar tu preferi sa crezi altceva.
   Desigur, poți sa crezi altceva decât ceea ce arata datele științifice, e dreptul tău sa nu ai dreptate.

   1. Dreptul meu , lasat de Dumnezeu, e sa-mi iubesc copilul trup-minte-spirit. Iar despre datele stiintifice , tot asa , e dreptul meu sa le cred adevarate sau ba , cu suport sau fara….e o polemica si o discutie lunga. Esti la fel de liber ca mine sa nu ai dreptate . Toate cele bune .

    1. Dacă ți-ai iubi copilul trup-minte-spirit, l-ai vaccina și nu l-ai expune unor boli potențial fatale.
     Cum ai ajuns la concluzia că astmul e de la vaccin și că nu e de la moștenirea genetică pe care i-ai transmis-o? Sau poate poate l-ai ținut într-un mediu cu mult praf și acarieni care îi bombarda sistemul imunitar?

     1. Baga tare cu propaganda la vaccinare, baga tare, nu te lasa. Ce spune Ioana si cum bati tu cimpii?

     2. “Daca si cu parca” , ” sau poate l-ai.”…. dai cu presupusul. Pana sa ajung la niste concluzii aveam hotline cu : 1 buc medic familie, 2 buc medic pediatru, 1 buc medic alergolog, 1 buc medic pneumolog. Teste peste teste, analize peste analize si tratamente suprapuse dupa cum credea fiecare necesar, plus “vaccinari ” la zi si curatenie de farmacie in casa. Boala secolului nu este cancerul ci ignoranta oamenilor ( parerea mea personala ), fiindca doar atunci cand am renuntat complet la salamul de mai sus copilul meu s-a insanatosit. Eu scriu din experienta traita, tu? Toate cele bune.

      1. Și dintr-o dată copilul tău a crescut, sistemul lui imunitar a învățat mai mult despre cum să facă deosebirea ce e rău și ce nu e așa rău pentru corp, tocmai când tu ai decis să nu-l mai tratezi. Ia vezi, o fi vreo coincidență sau o fi mersul normal al uneu astfel de boli?

     1. Si prostia ta e si mai amuzanta, pe bune. Sa ma anunti si pe mine cind ti-o fata mintea

     2. Si sursele tale cum sint? Daca ale mele sint amuzante, ale tale sint de tot kktul.

   1. Daca tu numesti asta “coloana vertebrala”, mai bine te-ai duce sa-ti faci un control la cap. Esti idiot, amice! Sau idioata in cazul in care esti femeie. Esti un sclav perfect, aplauze!

    1. Criminalii anti-vaccin care pun copii în pericol ar trebui sa plătească pe nas pentru orice intervenite medicală. Adică ar trebui excluși complet de la sistemul de asigurări medicale comun.

     1. “criminalii” , “sa plateasca” , “exclusi” ??? M-am blocat pe WTF mode ! Incepe sa mi se contureze clar cat esti de imbecil si ignorant ! Hai pa, ca pe aci nu mai citesc in veci.

      1. Ioana,

       Vaccinurile oricum le-ai facut, nu poti “renunta” la ele retroactiv si copilul se pare ca e bine mersi.

       Ca o fi tusit o data si tu te-ai grabit sa dai vina pe vaccinuri si sa-i angajezi 4 doctori si sa-l indopi cu tratamente de la toti, este exclusiv vina ta.
       Macar stia fiecare de existenta celorlalti 3 sau se mai bateau si cap in cap medicamentele?

       Singura cale prin care homeopatia functioneaza, asta este, sa “deconecteze” niste parinti bolnavi de la robinetul cu medicamente cu care ii indoapa pe copii cand de fapt ei ar trebui sa ia ceva.
       Pentru cap.

       Chiar stiu un caz din asta la care i-am explicat ca nu trebuie copiii indopati cu medicamente la fiecare raceala sub tot felul de scuze stupide, ca are rosu’ in gat, ca daca o sa coboare la plamanti, ca tuseste (e normal, natural, sanatos) dar singurul lucru care a putut sa-l faca e sa-i treaca pe “homeopate” si chiar a recunoscut ca o facea de fapt pentru ea, sa se simta bine, ca a facut ceva, ca nu putea pur si simplu sa astepte sa-i treaca, desi asteptarea tot aia era, ca nu-i dai nimic sau zahar cu apa chioara.

     2. Te intreb un singur lucru…… ai citit cartea scrisa de Christa Todea Gross?????? Se vede ca nu . Eu sunt mama unui copil care pana la 1 an si ceva a fost OK apoi m-am trezit ca pierde din achizitii si a fost diagnosticat cu autism. Du-te la A.T.C.A. ,,A.I.T.A si alte asociatii sa vezi in ultimii 4 ani cati copii autisti s-au inregistrat.TREZITI-VA oameni buni. Ordinarii astia combina vaccinurile cate 4 si chiar 6 intr-o singura doza ….stiati asta????? NU . Asta e problema nu un singur vaccin……

      1. Eu stiu ca autismul se diagnosticheaza pe la 2-3 ani, la 1 an si ceva e cam greu sa spui ca a “achizitionat” mare lucru ca sa aiba ce pierde.
       Stiu, e mai usor sa cauti o vina undeva in exterior decat in alte lucruri mai probabile, gene, alimentatie, stilul de viata al parintilor si chiar varsta conceptiei, etc.

      2. din pacate simptomele de autism apar la unii copii de la 1 an. Am vazut deteriorarea partenerului de joaca fix la 1 an si o luna, dupa… 2 vaccinuri. NU sunt medic, nu ma pronunt, faptul ca mama copilului a reactionat si inceput evaluarile la un 1 juma au dus la o buna integrare a copilului.

 12. Si sigur ca e mai usor sa dai vina pe vaccinuri decat sa-ti recunosti vina ca si parinte.
  Chiar si cand nu e o vina personala, un set de circumstante, unii parintii tot se simti vinovati si simt totodata nevoia compulsiva de a externaliza vina.

  Christinne,

  Mi se pare normal sa-ti asumi consecintele alegerilor tale pana la capat.
  Adica daca este o modalitate de preventie a bolii, inca gratuita si tu o refuzi, sub semnatura, tot sub semnatura asuma-ti si cheltuielile in cazul in care boala pentru care ai refuzat preventia se manifesta si eventual da in complicatii.
  Sigur, nu inseamna ca doctorul trebuie sa refuza sa te vada/trateze, doar trebuie sa platesti pentru asta. Nu ti se cere prea mult, nu?

   1. a fost, am vorbit și eu, dar am avut emoții mari 🙂 n-a fost rău, a intrat și un medic epidemiolog

      1. Păcat 🙂
       Ar trebui vorbit cu Guran să nu mai facă astfel de emisiuni, pentru că se spun multe inepții și nu le poți demonta pe toate. Odată spuse, așa rămân. Trebuie vorbit despre vaccinuri la radio, dar nu în maniera asta.

      2. A, da, clar.
       Cea mai tare chestie spusă în emisiune pe care n-am auzit-o până acum: vaccinul i-a provocat copilului suspiciunea de leucemie pe care a tratat-o homeopatic :))))))

 13. Mda …eu am 2 boli autoimune cu interdictie clara de la medic sa nu fac nici macar clasica imunizare anti viroza (asigurata de angajator , cum altfel );cand a venit vremea vaccinurilor pt fetita, nici macar 1 medic nu m-a intrebat despre anamneza mea …cand le-am zis au ramas blocati
  ar fi vaccinat copilul , poate are inca nedescoperita vreo “autoimuna” ,(fereaca Bunul Dumnezeu) sau poate pe un fond de predispozitie mostenit de la mine , s-ar fi declansat ceva in urma vaccinului
  si da cunosc si eu cazuri de mamici , cu copii perfect sanatosi , care au costatat la bebici , modificari majore in urma vaccinurilor
  Riscuri sunt in ambele situatii ..si cu vaccin si fara .. din pacate nu cred ca e teoria conspiratie …e chiar realiate ..sunt interese mai mari decat constiinta unora
  La final o singura “cestie” :am intrebat medicul pediatru , om echilibrat , daca si-ar vaccina copila anti hpv ..raspuns raspicat ..categoric nu…
  PS:rugaminte :indiferent daca va place sau nu postarea mea , incercati sa va pastrati decenta sa nu jigniti
  Multa sanatate tuturor !

  1. Deci tu de fapt ești protejat de faptul ca ceilalți se vaccinează și tu în loc sa fi mai implicat decât mine pentru a susține vaccinarea o subminezi?
   E ca și cum ți-ai tăia singur craca de sub picioare.

   Și medicul tău de familie ar fi trebuit sa știe de interdicția ta nu sa fie șocat. Asta presupune ca nu l-ai schimbat sau ca ai făcut o anamneza completă la un transfer.

 14. insulaindoielii,sincer eu nu-ti inteleg inversunarea
  sunt copii vaccinati importiva anumitor boli si tot le fac , care la randul lor raspandesc acea boala…ce sa le facem ..sa-i excludem din societate …?..sau nu ei n-au nicio “vina” ca s-au vaccinat
  sunt copii nevaccinati care fac aceeasi boala precum copii de mai sus … acesti copii sunt clar fff vinovati ca au facut boala (intelegi ca ma refer de fapt la alegerea parintelui impotriva vaccinarii)
  si ca sa raspund punctual
  1.ideea protejarii e un sablon dupa opinia mea ..e de fapt singurul argument sustinut doar de teoria anticiparii ..ce s-ar intampla daca nu ne-am vaciina (nu am vazut niciun medic care sa-mi scoata ceva statistici sa sustina ce spune ..si m-am plimbat pe la mai toatele spitalele private din Bucuresti , plus ceva homeopati celebrii)
  2.cum as putea eu sa indemn pe cineva sa vaccineze sau nu copilul propriu ???? este o chestie de subestimare inteligentie

  PS1:singurul tratament care la mine a avut efect pentru un herpes (la gura, care aparea lunar ,pe fond de oboseala , suprasolicitare – de obicei perioada examaenelor, etc) pt care toti medicii mi-au recomandat tone de antibiotic din copilarie pana in adolescenta (si acum sunt f mandrii caci “cunosc” cauza imunitatii mele praf (pe langa hashimoto am si sclerodermie) a fost cantastim injectabil … un produs marca Institutului Cantacuzino si recomandat acum multiii ani (vreo 19-20) de dl Dr.Gheorghe
  Ce s-a ales la momentul acesta de Institut ???Praful
  Pt ca noi suntem precum pelicanii , inghitim toate produsele de export
  PS2:te rog atentie la ce scriu ..nu am spus nicio secunda ca medicul de familie a fost socat,sau ca nu stia de interdictia me ….ci medicul/medicii care urma(u) sa vaccineze copilul,nu m-au intrebat nici macar 1 data de anamneza mea ..transferul de boli pe cale materna este arhicunoscut
  Multa sanatate la pitici si parinti!

 15. Conform articolului dvs. fac parte din categoria de parinti periculosi si irationali care refuza sa-si vaccineze copilul, cel putin momentan. Nu inteleg indirjirea si deja rautatea venita din partea ambelor tabere caci discutam de un subiect extrem de important si cu siguranta se departeaza de interesul real, beneficiul copiilor, pentru care toti se bat cu pumnul in piept ca pledeaza. Nu cred ca am drept de viata si de moarte asupra copilului meu dar cand vine vorba despre acest subiect din pacate nu pot sa las decizia pe mana unui sistem care m-a dezamagit de atatea ori. Faptul ca m-am documentat nu ma face un expert si nu neg importanta medicinei alopate. Copilul meu are dermatita atopica de la nastere si nu sustin ca primele vaccinuri din maternitate au declansat boala insa urmatoarele ar putea cu siguranta sa o agraveze. Bombardea excesiva cu vaccinuri pana la varsta de un an, in conditiile in care pe prospectul unora dintre ele scrie clar ca sunt contraindicate copiilor cu alergii si intolerante este aberant. Cand medicul te minte in fata ca nu scrie nimic si se uita la tine ca la un idiot cand tu ii arati prospectul te cam pune pe ganduri. Poate nu stiti cum se manifesta un copil atopic care pana la varsta de 3 ani este alergic la aproape orice si se scarpina pana la sange in pusee puternice de alergie. Nu exista tratament echilibrat decat cortizon in diferite forme care folosit pe termen lung are reactii adverse. Nu m-ati convins in pledoaria dvs. ca vaccinurile nu au un impact asupra bolii si faptul ca va raportati la parintii ca noi ca la niste criminali in serie nu va ajuta argumentatia. Eu nu neg importanta lor si voi vaccina copilul cand consider ca are sistemul imunitar capabil sa suporte. Pentru statistica copilul meu este un caz la 5000/ 10000 , pentru mine este singurul meu copil. Nu mai negati cu atata vehementa efectele nocive la un anumit segment de copii ele exista si din motivul acesta medicii ar trebui sa fie mult mai responsabili cand vaccineaza.

  1. Doamna dragă, acest articol este un pamflet.

   Dermatita atopica nu are legătură cu vaccinarea și chiar exista studii care demonstrează ca oferă un efect protectiv.

   Am alte articole care oferă aceste dovezi.

   Pana una alta, având in vedere acoperirea vaccinală senzațional de mică, va expuneți copilul unor riscuri enorme pentru o protecție închipuită.

   Vaccinarea previne boli mai grave și mai criminale decât niște mâncărimi oricât de nasoale ar fi ele.

   V-aș recomanda sa citiți articole din urmă (căutați “vaccinarea” în căsuța de căutare) si sa va puneți la curent cu informația științifică.

   1. Stimate domn / doamna

    DERMATITA ATOPICA ARE LEGATURA CU VACCINAREA, si asta o confirma o alta mama al carei copil a facut neurodermatita la exact 36 de ore dupa vaccinarea de la 2 luni , neurodermatita confirmata inclusiv de medicul pediatru din Germania care imi trateaza copilul. Asa ca lasa-ma in pace cu articole ce ofera dovezi, dovada cea mai mare este copilul meu care s-a ales cu aceasta afectiune pe viata. Si doar o mama ce are un asemenea copil iti poate confirma gravitatea bolilor inflamatorii cronice , iti poate explica cat de greu este sa cresti un asemenea copil in primii ani de viata, cand bietul copil nu poate manca mai nimic, cand nu doarme mai mult de 2 ore legat – datorita iritatiilor, pustulelor pline de puroi de pe piele,

    Acest articol este chiar un pamflet???? Faptul ca facem experimente cu sistemul imunitar si sistemul nervos imature ale copiilor nostrii mai mici de 12 luni e tot un pamflet ????———–sa va fereasca Bunul Dumnezeu sa ajungeti sa pamfletati si viata copiilor Dvs. ,,,, in cazul in care vor avea astfel de reactii dupa vaccinare.. Nu va mai fi nostim iar studiile pe care le citati o sa va ajute eventual in acea camera unde va usurati intestinele….

    Riscuri enorme??? Interesant……………dar de socul anafilatic pe care copilasul meu l-a facut in noaptea de dupa vaccinare. Sa fie asta un soc mai mic. ???? Sa fim seriosi. .
    Azi, conform statisticilor pe care le tot citati DVS
    Unul din 10 copii are autism , AHDH, respectiv alta boala neurologica
    Unul din 4 copii are o alergie – – si asta o poate confirma orice educatoare / invatatoare cu varsta de peste 50 de ani care vede explozia bolilor cronice gen autism, diabet, AHDH, neurodermatite, scleroze multiple, reumatism, de care sufera azi copilasii nostrii in comparatie cu ce se intampla in urma cu 20,30 de ani – cand cel putin nu se foloseau penta / hexavaccinurile…

    Si indiferent ce ar mai putea spune informatia stiintifica stimate domn sau doamna, practica, experienta, durerea parintilor ce au patit-o in urma vaccinarii nu o puteti nici comensura, nici evalua,

    1. Scrisul cu majuscule nu reprezinta o dovada. Cercetarea reprezinta o dovada.
     Cercetarea exclude legaturile dintre dermatita si vaccinare. O boala cu substrat genetic nu poate fi generata de vaccinare.
     Lucruri simple de inteles.
     Va urez sa aveti claritatea de a le intelege.

     1. Stimate domn sau doamna,

      Nu scrisul cu majuscule este o dovada ci practica este o dovada copilul meu a facut neurodermatita la 36 de ore dupa vaccin – si constatarile Clinicii Überlingen am Bodensee Innere Medizin, Diabetologie und Ernährungsabhängige Krankheiten care confirma acest lucru.
      DA VORBA AIA – PENTRU DUMNEATA SI SA MOARA COPILUL CU ACUL DE VACCIN IN BRAT NU E O DOVADA CAND TE BAZEZI PE CERCETARILE FINANTATE TOCMAI DE MERCK SAU DE GKG SAU DE NOVARTIS::::etc

      si inca ceva in familia mea si a sotului meu nu exista cel putin in ultimele 200 de ani boli cu substrat genetic – cum afirmi dumneata ca mare expert sau experta !!!!!”!

      DA, LUCRURI SIMPLE DE INTELES; MAI ALES PENTRU UNUL / UNA CE NU A PATIT-O ca e usor sa citezi ca papagalul din astfel de cercetari finantate de cine trebuie ………….

      Sa dea Bunul Dumnezeu sa aveti si Dvs- claritatea de care aveti nevoie ….acuma pana nu e prea tarziu pentru Dvs.

      Multa sanatate !!!!

      1. Ce sa scriu pe foaie eu puiutul mamii cand am confirmarea de la Clinica amintita mai sus si de la medicul pediatru ce a administrat hexavaccinul copilasului meu??? Acestia confirma legatura cauza efect, si mi-au dat in scris sa nu mai vaccinez de acum inainte copilasul meu ce are in prezent 2 ani si 4 luni.
       Iti permit ….. absolut normal sa nu ma crezi ca doar e dreptul tai sa pui totul sub semnul intrebarii, dar durerea ce o resimt parintii ce se confrunta cu probleme postvaccinale nu ai cum sa o cuantifici, negi , evaluezi.

       Din pacate exista si aceasta latura a problemei, exista efecte secundare post vaccinale care se manifesta la luni sau poate ani distanta( nu ca si in cazul meu) de la vaccin si care nu se vor pune in veci de nici o statistica ca ar fi cauzate de vaccinuri.

       Iti recomand o carte de 1000 de ori mai buna decat a doamnei Gross si anume cea a medicului Martin Hirte : Impfen Pro und Contra – Das Handbuch für die individuelle Impfentscheidung – – tin sa mentionez ca este un medic pediatru pro vaccinare, dar care vine cu o schema de vaccinare diferita de cea clasica incepand doar cu varsta de 1 an, cand cel putin sistemul nervos si imunitar al bebelusului a depasit perioada de boom de dezvoltare sau perioada critica. Medicul insa ridica multe semne de intrebare si este indurerat de faptul ca nu mai exista pe piata vaccinuri cu doza unica – ce ar prezenta mult mai putine riscuri si ar fi mult mai eficiente, ridica intrebari multe cu privire la componentele periculoase gen thiomersal, si mai ales la hidroxidul de aluminiu si fosfatul de aluminiu – la care se solicita sa se scoata din vaccinuri dar nu exista in prezent nici o varianta pentru a realiza acest lucru , deocarece tocmai aceste componente din vaccinuri forteaza sistemul imunitar sa produca anticorpi.
       Problema mare ce apare este ca pana la 20% din bebelusi nu reusesc sa scape de aceste componente prin eliminare prin urina si raman cu ele in corp. Si tinand cont ca pielea este considerat al 3-lea rinichi – deci unul din cel mai mare organ de excretie pe care il avem, organismul incearca sa isi curete toxinele si prin acest organ – de unde iata si dermatitele, psoriazis-ul, lupus si alte boli urate, cronice de piele din ziua de azi.

       Numai bine si eu iti urez sa nu ai in familie astfel de cazuri , si daca te vei confrunta cu asa ceva sa stii ca exista solutii si medici si tratate foarte bune de care 99% nu tinem cont dar la care apelam mai ales cand am apuizat toate caile pe care ni le pune la indemana medicina alopata

      2. Cartea aia pare scrisa de un idiot,dar în fine.
       Dacă tu ai scris pe foaie de la spital sa nu mai vaccinezi ai face bine sa devi cea mai pro-vaccin persoana din lume.
       Nu de dragul vaccinurilor, de dragul copilului tău.
       Mai citește și o sa vezi ca am dreptate.

 16. Te felicit,esti oficial o retardată incultă si ignorantă.Sănătatea majoritătii e mult mai importantă decât sănătatea progeniturii tale.Cu multă parere de rau,societatea.

 17. Cristi, o societate care nu respecta individul nu se respecta nici pe sine ca societate.

  Programul de vaccinare nu ia in calcul copii cu un sistem imunitar atipic, ceea ce conduce intr-adevar si la incidente nefericite, incidente de care f. probabil n-ar fi lipsit nici atat daca ar face boala, in lipsa vaccinarii.

  In SUA exista un fond special pentru asistarea copiilor care au avut incidente in urma vaccinarii si din care s-au platit aproape 3 miliarde de dolari.

  The VICP covers all vaccines listed on the Vaccine Injury Table[6] maintained by the Secretary of Health and Human Services. From 1988 until March 3, 2011, 5,636 claims relating to autism, and 8,119 non-autism claims, were made to the VICP. 2,620 of these claims, one autism-related, were compensated, with 4,463 non-autism and 814 autism claims dismissed; awards (including attorney’s fees) totaled over $2 billion. The VICP also applies to claims for injuries suffered before 1988; there were 4,264 of these claims of which 1,189 were compensated with awards totaling $903 million.[7]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine_injury#Vaccine_Injury_Compensation_Program

  Si in UK e un program similar, sumele sunt mult mai mici, dar macar este ceva, la noi nici macar nu se admite ca exista o problema decat atunci cand e o problema majora si scapa in presa.

  Stiu, sa nu incepi cu placa “noi suntem o tara saraca” ca la noi doar intr-un singur an (2012) Statul cleptocrat ne-a furat 6 miliarde de dolari si asta nu e o fantezie jurnalistica, o spune Curtea de Conturi.

  Ca dumneaei nu s-a documentat poate suficient vizavi de legatura intre vaccinare si un sistem imunitar cu reactii excesive (alergie) e partea a doua, dar nu cred ca genul asta de exprimare o sa o lamureasca.

  1. Da, si eu vreau sa avem sistem de compensare pentru cazurile de probleme după vaccin. Și cu aceeași ocazie sa facem și vaccinarea obligatorie ca în articolul nr 8 al meu. On 16 Apr 2015 12:48, “Insula Îndoielii” wrote:

   >

   1. Dacă efectul secundar va fi moarte subită,crezi că vei putea compensa.Tu crezi că aş risca un astfel de efect pentru niste bani.

    1. Pentru moarte subită probabil ca nu se va acorda compensație pentru ca SIDS nu este asociată cu vaccinarea, ba chiar e invers copiii vaccinați sunt protejați de SIDS.

     Deci găsește altceva.

     1. Am auzit despre moartea subită de la cadre medicale,şi chiar la TV.Îţi amintesti despre scandalul cu vaccinul contra tuberculozei.Dacă urmăreşti stirile din acea vreme ,vei vedea niste comentarii ale unor cadre medicale,în care moartea subită era pomenită printre efectele secundare.

  2. Greseala imi apartine ca am incercat ridic o problema reala, a multor mame care se confrunta cu o situatie similara cu a mea. M-am documentat timp de 2 ani referitor la legatura dintre vaccinare si sistemul imunitar al copilului dar cercetarea asta este in scop personal si nu am timp si interes sa intervin aici cu argumente si documente, pe care oricum vad ca nu aveti nici un fel de interes sa le ascultati sau sa le parcurgeti. Sunteti la fel de fanatici ca si cei anti vaccinare si modul in care se pune problema se departeaza de o discutie civilizata, care chiar ar putea influenta intr-un mod benefic opinia publica. Dermatita atopica cronica si toate afectiunile de acest gen din pacate nu inseamna pentru toti cateva mancarimi si alergii dar ar trebui sa stiti deja asta, daca tot va bateti cu pumnul in piept ca sunteti atat de documentati si referitor la gogomaniile cu efectul protectiv al vaccinurilor, sincer m-a bufnit rasul. Daca as pune in balanta ce ipocrizia dumneavoastra si un vaccin s-ar putea ca totusi sa aveti dreptate, vaccinul nu este chiar atat de periculos!

 18. Noi inca mai avem o problema vizavi de instrumentarea legala a cazurilor de malpraxis.

  Nu stiu in ce tara tocmai colegii apropiati celui acuzat sunt si judecatori.
  Chiar si asa insa pe ici pe colo unii nefericit au reusit dupa ani de procese sa se aleaga cu cate ceva.

  Ar trebui insa sa se impuna o asigurare de tip RCA pentru fiecare medic, eventual platita de Stat daca sunt angajati de Stat si un sistem juridic care sa asigure o evaluare impartiala a acestor cazuri.

  1. ma gandeam ca somnul tau nu e chiar atat de adanc incat nu poti cauta singur dovezi (care nu-ti convin) dar uite ca m-am inselat 🙂

 19. Observand ca rationalismul sceptic nu prea era asa de super larg popular nici la vremea lui Thales (cca 600 inainte de Iisus Christos), doresc sa propun o promovare vaccin istoric literar romantica.

  Stiati ca ideea vaccinelor in UE a fost introdusa de o doamna cu hobby de spion (plus cu amanti spioni), oficial totusi soti
  ambasadorului britanic in Imperiul Otoman in
  sec 18, (la o vreme care in istoria turca se numeste Era Lalelelor), plus, mai rau, aceeasi doamna fiind raspunzatoare, (alaturi de un amant de origine franceza normanda, plus cu sprijin ulterior probabil total neintentionat si din greseala din partea unor diplomati romani din vremuri dificil politice fanariote), si de introducerea propagandistica a unor reclame
  bazate pe “limbajul florilor” ? Cand vine vorba de investigat conspiratii iata cum se adevereste zicala literara clasic romantica Cherchez la femme ! (Desi dna Mary Wortley Montagu a avut circumstante atenuante deoarece dansa fusese indragostita in tinerete de cineva care displacuse parintilor ei, acesti parinti dorind sa o casatoreasca cu altul, si atunci dansa, de ciuda si suparare, a fugit de acasa si s-a casatorit cu un al 3lea, acel biet ambasador britanic de la Constantinopole, pe care nici nu conteaza cum il cheama asa dpdv al contributiei lui istorice, doar poate pe cineva gen dl Putin sa-l intereseze acest amanunt).

  Dna Mary Montagu a remarcat cum turcii foloseau variolarea prin scarificare, zgariind pe antebrat mai ales femeile adunate buluc in haremuri si bagandu-le coji de variola de la persoane infectate sub piele, un lucru de-a dreptul opresiv desigur. Si cand a ajuns inapoi in Marea Britanie a scris multe articole pt tabloidele britanice despre obiceiurile astea exotice turcesti, plus amanuntele mai picante le-a dezvaluit numai asa in cerc restrans, de ex ala cu codul florilor (lalele utilizate de turci pt comunicate militare) l-a spus doar amantului ei, dl de la Mottraye, iar chestia cu variolarea fiind totusi mai rated R a povestit-o numai unor oameni mai iluministi la cap, ca de ex dl E Jenner, care a avut o idee si mai si, din cauza observatiilor lui din tinerete cum mulgatoarele de vaci britanice erau renumite pt tenul lor frumos spre deosebire de alti oameni ai muncii, (si acum e renumit acest ten al lor in literatura britanica, atat in povesti cat si poezii), desi capatau uneori niste basici
  pe maini de la o forma de variola bovina capatata prin risc profesional. Si asa dlui E Jenner, care dorea sa ajute fara discriminare si tineretul masculin plus si alti oameni ai muncii sa aiba o sansa mai buna de a deveni top model VIP, a inceput sa injecteze tineretul cu ser din basicile de pe maini al mulgatoarelor de vaci. Un lucru care se pare ca a reusit sa il intrige pana chiar si pe dl Voltaire, (de la tabloidele franceze), care si dansul era interesat de exotisme si orientalisme, ba chiar si de literatura sf fantasy, in plus de comediile romantice pt care e mai larg cunoscut. Si dl Voltaire a scris chiar un articol de opinie jurnalistica in care a
  opinat ca dansul citise sau auzise pe undeva ca de fapt ideea nici macar nu fusese inventata de turci, ci de niste popoare si mai misterioase, numiti circasieni, (care locuiau pe langa Sochi de astazi), care cf dl Voltaire foloseau acest mod de inoculare preventiva pt a-i apara de diverse boli infectioase pe oameni inca “din vremuri imemoriale”.

  1. Eu nu frecventez forumul pt mamici (ca fiind de sex masculin mi-e cam frica de ele, ba chiar cred ca am niste superstitii animiste primitive fata de femeile gravide, zau, indiferent de originea lor etnica si culturala sau gradul de scolarizare, profesie, etc), insa mi-as dori daca e posibil ca cineva mai curajos decat mine sa se duca sa le povesteasca acolo si lor despre aceasta poveste totusi romantica pt ca are elemente de adevar istoric pt care se pot gasi si referinte, (chiar daca am mai inflorit-o eu pe alocuri cu speculatii personale beletristice)

 20. Si ca o remarca la adresa articolului tau: sa spui ca un copil nevaccinat provoaca o epidemie, atunci sa vad si eu un caz concret de copil nevaccinat care a declansat epidemie, pandemie, nebunie, schizofrenie … cu nume, prenume, tata, mama, doctor de casa si absolut toate fisele medicale la zi fara nici o chestie de confidentialitate. Transparent totul.
  Pana atunci uite ce zic altii mai mari: http://www.cnbc.com/id/102473744#.

  Eu nu sunt pro vaccinare, nici contra vaccinare, ci caut o cale de incredere! Atat ca de cate ori am cercetat, citit, cerut informatii la medic/farmaciste/firme de farmaceutice m-am izbit de un zid de marketing. No really, nu vreau propaganda pt ca vad rezultatul ei: farmacii la fiecare scara de bloc in Bucuresti(si daca mai facem glume, o sa deschida o farmacie si intr-un Mega Image). Vreau o informare corecta: vreau sa citesc prospectul unui medicament/vaccin INAINTE de a le plati, vreau expunerea efectelor secundare si sa decid eu raportul avantaje/dezavantaje ( tocmai am vazut documentarul TV Danemarca cu efectele secundare ale Gardasil-ului si am scris la gardasil si doresc replica si documente de la ei pt ca e un virus ce l-am avut). Si nu, un medic nu poate decide limpede pt ca are de scris sute de medicamente si nu le stie pe de rost!!! si pana acum un singur medic deschidea prospectul sa vada daca unul din compusi e din categoria la care eu sunt alergica de peste 10 ani…

  Dar prea ne-am obisnuit ca altcineva sa dea un raspuns intrebarilor noastre plus ca ne-am obisnuit sa ne punem doar intrebarile care sunt “permise: in cadrul unei paradigme. Si ne-am obisnuit ca altcineva sa “mestece” pentru noi si luam totul gata mestecat. Iar aici iti dau un studiu pro celor ce vaccineaza mai rar si mai tarziu (ca mine) : http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleID=1558057#qundefined

  Eu am ales sa nu mai decid din frica si atunci mi-a ramas si o alta cale: sa intaresc corpul si sa corectez igiena vietii. Desi raman cu boala cronica respiratorie, nu mai am nicio infectie respiratorie de 4 ani (contrar asteptarii pneumologului). Si se poate.

  Pt mine paranoia si frica este cauza multor neglijente si indirect imbolnaviri. Si ma pup cu copii /vecini ce tocmai s-au vaccinat.

  1. Citește despre epidemia de rujeolă din SUA în 2005. A fost importată din România de un copil nevaccinat care dădea voluntariat la o biserică americană.
   Nu știu dacă ai nume și prenume dar dovezile sunt clare.

   1. E drept, noi toti din familie am facut bolile astea la gradinita si nu ne-am mai pus problema bolii (sotul a facut dupa vaccin). Eu citesc despre vaccinurile la adulti si nu, un om cu vaccinuri anti-gripale nu e un om mai sanatos, ci doar un om care plateste anual o suma.

    Intre timp m-am lamurit cu epidemiile si presa dupa ce am trecut prin cea a castravetelui, cea aviara si cea a capuselor si ce au mai fost, de au dus taman numai in anumite tari la vanzari de vaccinuri. Eu le urmaresc in europa, unde este circulatie mare de persoane – de ex. in Bruxelles in metrou am identificat cativa aurolaci/cersetori din Romania – ii suspectez ca au tbc pe vreo 3. A, da, nu au starnit nicio epidemie.

 21. aici, https://www.youtube.com/watch?v=gcyM2CoJ-4o , la minutul 27:30 (si in continuare, in partea a 3-a a conferintei), doctorul Pavel Chirila (si nu unoarecaretomanecredinciosuldepeinsulaindoielii) explica si cum e cu vaccinurile, si cum e cu “epidemiile” provocate de cei nevaccinati, pomeneste si despre cartea doamnei Todea, si altele.

 22. O intrebare de statistica – tu traiesti in Romania si stii mai multe decat mine.
  In momentul asta in Romania sunt estimati cam 70% din copiii nascuti in ultimii 3 ani ca au mai facut vaccinuri (de fapt si asta e baza pe care se lucreaza la proiectul de lege obligativitate de vaccinare).

  Spune-mi, te rog, cate epidemii s-au starnit in Romania din cauza acestor X copii (30%) nevaccinati.
  Sau altfel: eu am trait in romania 33 ani fara niciun vaccin antigripal: cate epidemii am starnit eu?

   1. tu ai inceput!
    Ai bagat toate vaccinurile si bolile la un loc: ca sunt bune/nebune, si ai tras concluzia din titlu: un copil nevaccinat e un pericol. Nu e.
    ia boala cu boala, ia situatie cu situatie. In Belgia e doar un vaccin la care se insista. Nu, nu sunt epidemii nici de TBC, nici pojar, nici de rubeola, nici de gripa, nici de hpv sau hepatita sau de lime sau alte boli care sunt la moda in Ro si promovate agresiv in presa.
    Eu umblu si nu am facut niciuna din astea. Asa sunt majoritatea romanilor de aici (cunosc unii ce s-au dus sa ceara vaccin TBC si au fost refuzati), sunt multi care se duc la medic in Ro ca siigur gasesc ceva acolo. Ei bine, cei peste 100 de mii cati suntem estimati am putea contamina si distruge pe toti romanii cu boala X. Aia de care nu suntem vaccinati. Si nu, nu se intampla! desi si eu, si copilul umblam prin mijloace de trasnsport in comun9(tren,autocar, metrou, deja am trecut prin 10 tari din Europa asa), ne pupam cu toti si dimineata si seara(asa e la moda aici), si nu, nu suntem nici gripati nici rujeolati – si nici pe ceilalti nu i-am afectat.

    Inchide tv-ul, iesi in natura, iesi din tara si numara cate farmacii vezi la coltul blocurilor in alte orase, intra in contact si cu oameni sanatosi, calmi, si discuta. O sa intelegi ca optimismul este solutia la majoritatea bolilor. Citeste apoi statisticile si din alt punct de vedere: 60% din decesele actuale sunt din probleme de igiena vietii(nutritie/sport/somn/alcool), 1 din 4 persoane sunt alergice (o alergie are simptome de raceala, practic unii au simptome de raceala de ani de zile, continuu), 1 din 10 oameni are astm. Pe acestia niciun un vaccin nu ii ajuta – dar medici cum am parte in Belgia, axati pe igiena vietii da. De aici e diferenta de speranta de viata, nu ca belgienii au vaccinuri mai multe sau sunt mai bogati, din contra!!! sunt intr-o mediu in care oamenii mananca MAI PUTIN decat majoritatea romanilor care ii cunosc. A, da, mai putina carne, mai putine tigari, mai putin alcool, mai putin sedendarism – iar educatia asta se face din familie/scoala/pediatru/medicul de familie.

    La fel, iti recomand sa discuti cu medici britanici. Care se uita cu jint peste maneca si bombabe si au documentare – de ce speranta de viata la francezi e mai mare si batranii o duc mai bine ???? (sunt si articole prin presa, dar nu le mai bag in seama): un pahar de vin bun (mic) si o salata usoara alaturi de un peste la gratar (mic) face diferenta. A, da, din asta nu iese bani niciunei firme farmaceutice.

     1. insulaindoielii, ai o idee fixa si nu vrei nicidecum sa-ti deschizi mintea si sa mai analizezi, poate, argumentele care ti-o contrazic. (a inteles toata lumea ca textul e parodie, poti sa stai linistita.)

 23. Sindromul “Candide” pare să fie o boală generalizată și paralizantă. Analizând ultimele știri provenite din surse oficiale ca FDA, DHS sau Casa Albă devine stupefiant să vedem că un număr impresionant de persoane “înghit” toate aceste informații fără să-și pună nicio întrebare. Cum e posibil acest lucru? Cum e posibil ca persoane raționale și inteligente să înghită toate aceste știri oficiale într-o manieră atât de naivă și fără a-și pune măcar o singură întrebare referitoare la veridicitatea informațiilor. Pentru a afla răspunsul la această întrebare e interesant să ne imaginăm cum funcționează creierul acestor persoane.

  Se pare că Candide  posedă ceea ce am punea numi un spirit naiv. E vorba despre o disfuncție a procesului de selecție al informațiilor care favorizează considerarea acestora ca fiind plauzibile nu în funcție de conținutul lor ci în funcție de sursa de unde provin ele. Acești oameni au tendința de a avea încredere oarbă în media, în medici, în oameni de știință sau în orice altă persoană care poartă hainele unei autorități.

  În timp ce o persoană normală își pune întrebări de bun simț atunci când aude o știre, indiferent din ce sursă ar proveni aceasta, Candide, acceptă în mod necondiționat toate informațiile. Singura condiție este ca acestea să provină din surse autorizate.

  Guvernul nu minte niciodată.

  Cum funcționează această axiomă în mintea sa? Este un proces captivant să dezlegăm enigma. Candide crede că guvernul, medicii sau alte autorități ar putea minți, însă crede că aceștia aleg să nu o facă, chiar dacă minciunile le-ar servi propriile interese.

  Urmează partea fascinantă. Candide crede că, chiar dacă un reprezentant al guvernului poate în mod teoretic să mintă, el nu va face acest lucru niciodată în realitate. De ce? Pentru că guvernul, marile instituții, sau marile și serioasele mass media operează pe baza unul cod secret de onoare. De aceea chiar dacă interesul lor ar fi să ne mintă acest lucru nu se va întâmpla niciodată pentru că dacă ar face-o ar viola acest cod imaginar de onoare.

  Unde se găsește însă acest cod de onoare? Unde este el scris? Nicăieri, bineînțeles. Cu toate acestea pentru Candide el pare a fi real. Ceea ce este interesant este că acest cod de onoare, chiar dacă nu există decât în imaginația Candidei, aceasta îl proiectează asupra reprezentanților puterii, imaginându-și că aceștia s-ar conforma acestui cod.

  Naivul extremist

  Cum am demonstrat mai sus, Candide crede că marile companii de mass media spun întotdeauna adevărul. Cum ar putea să nu o facă dat fiind că sunt “obligate” de acel cod (imaginar) al onoarei? În consecință mass media spune întotdeauna adevărul, ba chiar mai mult… mass media nu manipulează niciodată oamenii și bineînțeles știrile nu au nicio legătură cu politica sau cu încasările din publicitate.

  Această viziunea a lumii este ridicolă. Cu toate acestea Candide reprezintă cel puțin jumătate din populație. Această jumătate crede tot ceea ce guvernul, media sau autoritățile afirmă. Ceea ce e interesant este faptul că aceste persoane naive nu admit propria lor naivitate. Consideră că sunt persoane raționale. Acest fals spirit rațional este ca un filtru care sortează fiecare informație pe care o primește. Dar, …nu prin prisma informației în sine ci doar prin prisma sursei care o emite. Dacă sursa e oficială, informația e înghițită fără probleme.

 24. sigur că observ diferența.

  Iepurele de pasti l-a ucis pe Mos Crăciun. La locul faptei s-au găsit urme de pene. În loc să mă gândesc că iepurele nu are pene sau că Moș Crăciun nu există mă duc mai bine să mă informez din surse stiintifice. Dacă ele zic că există nu mă mai intreb. Cred.

 25. chiar că e draguta faza. tocmai vorbeam ca Candide ia in serios doar sursele oficiale 🙂 FDA, DHS sau Casa Albă hihihi

   1. am inteles că pentru tine sursa e mai importantă decât informația, și drept să-ți spun nici nu mă mir. Ce mă miră însă e faptul că mi-ai răspuns cu câteva cuvinte/propoziții în engleză. Să crezi tu oare că dacă scrii în engleză cuvintele tale au mai multă greutate decât dacă le-ai fi scris în românește? 🙂 🙂 ) (întreb si eu ca prostu’ deși raspunsul e la mintea cocoșului)

    1. Engleza e mai piffy ;).
     Sursa informației este foarte importantă.
     Altfel te duci frumos și te informezi de pe formula as și caplimpede și alte gunoaie ale internetului.

 26. Insula indoielilor posibile si imposibile, tu esti vaccinat LA ZI cf schemei?

 27. Hmm..raspunzi printr.o intrebare..tipic….
  era interesant de stiut ..ca simbol.al.mesajului pro.
  Oricum, din ce am frunzarit acest blog sau ce se vrea a fi, stilul este plin de accente de ura, rautate …
  In rest, numai bine va doresc.

 28. pai normal ca nu te putem prinde , ba istetule sau isteato ca nici nu stim cum te numesti. Sa te fereasca totusi Bunul Dumnezeu pe tine si familia ta de efectele secundare ale vaccinurilor si sa te ierte ca poti batjocori in halul acesta pe astia anti vaccin , mai ales din categoria celor ce au ramas fara copii si cu copii cu sechele pe viata din cauza vaccinurilor

  1. Ce să-ți fac dacă nu știi sa citești Delia?
   Cei care au suferit pe urma vaccinurilor au toată simpatia mea, dar mulți mint și inventează asa ca o sa cred doar dacă vad hârtii.

   1. Oh , ma faci iara analfabeta ca doar nu ai hartii_poate o sa ajungi candva sa ai niste cazuri in familia ta!!!!!!! si atunci mai discutam dar pe alt ton si fara jigniri——Trimite-mi mama draga adresa ta de mail si iti dau si eu niste hartii in limba Germana – banuiesc ca tu cunosti limba asta ..nu???
    Adresa mea de mail este adelina_roxa@yahoo.com
    Da apropo tu in cate limbi stii sa citesti/ sa conversezi insulaindoielii???? Cate carti pro / anti-vaccin ai citit pana acuma????Ca eu pana una alta cu traiesc si lucrez in Germania ca si Steuerfachangestellte, si cunosc 3 limbi de circulatie internationala si am cateva carti serioase citite pe aceasta tema, asta pe langa experienta groaznica traita alaturi de baietelul meu si pe langa sutele de vizite medicale care le-am efectuat pana acuma cu copilul meu datorita neurodermatitei cu care a ramas dupa hexavaccinul de la 2 luni jumatate.
    Dar hai ca iti dau o listuca – din cele citite de analfabeta de mine , ca parca spuneai ca nu crezi pana nu vezi hartii—-eu banuiesc ca tu ai crede cel mai bine daca ai vedea exact ca si mine sau alti parinti patiti cum este sa ti se imbolnaveasca copilul propriu dupa vaccin si spun acest lucru pentru ca ai nesimtirea si sadismul de a raspunde in halul asta !!!! unei persoane al carei copil a ramas cu o boala cronica la exact 33 de ore dupa hexavaccinul de la 2 luni si jumatate.
    Enjoy at least a few pages from this list of books :
    1 Neil Z. Miller Vaccinurile sunt cu adevarat sigure si eficiente?;.
    2. Dr. Christa Todea Gross : Vaccinurile – preventie sau boala,
    3. Moskowitz Richard MD, Immunization – The Other Side;
    4. Mendelsohn Robert, How to raise a child in spite of your doctor,
    5. Allen Hannah, Don´t Get Stuck : The case Against Vaccination;
    6.Martin Hirte : Impfungen Pro und Contra,
    7, Dr. Friedrich P. Graf. Die Impfentscheidung. Ansichten, Überlegungen und Informationen ,
    8. Bert Ehgartner, Lob der Krankheit. Warum es gesund ist ab und zu krank zu sein,
    9. Simone Delarue , Impfschutz Irrtum oder Lüge,
    10. Dr. med G Buchwald, Impfen. das Geschäft mit der Angst,
    11. Joachim F Grätz, Sind Impfungen sinnvoll?

    TRIMITE-MI DECI E-MAIL TAU !!!!!!!!!!!!!!!!!!

     1. :)) Citeste tu macar o parte din aceste carti. Spre binele tau si al celor la care tii tu. Putem discuta pagina de pagina daca doresti pe oricare din cartile din aceasta bibliografie. However, indoiala din sufletul tau este greu de imblanzit. Un singur sfat imi mai permit sa iti dau -insista pe forma nu pe fond !!!

Comments are closed.