Aproape Live Text de la Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie 2014

Aceasta postare va fi actualizata live.

Programul conferintei aici: http://srm.ro/pdf/program_A%207-a%20Conferinta%20Nationala%20de%20Microbiologie%20si%20Epidemiologie_1-2_C_11nov.pdf

Actualizarea se face sporadic din motive tehnice.

Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie

Planul European de actiune pentru vaccinare – dr. Victor Olsavszky – OMS

Prezinta planul OMS pentru vaccinare, cel de aici http://www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/vaccines-and-immunization/publications/2014/european-vaccine-action-plan-20152020

Importanta vaccinari anti-pneumococica la adulti. Beneficiile PCV13

Prof dr. Doina Azoicai

Incidenta si mortalitatea bolilor pneumococice invasive au o frecventa maxima la categoriile de varsta extreme.

La adulti, pneumococul creste riscul mortalitatii.

Rezitenta crescuta a pneumococului,

Categorii de risc:

sub 2 ani

peste 50 de ani

O data cu inaintearea in varsta se produce calitatea raspunsului imun prin scaderea numarului de limfocite B si limfocite T

Risc puternic al infectiei cu BPI (boli pneumococice invasive) pentru fumatori

De asemenea pentru diabetul zaharat (risc de 2x – 6x mai mare)

Studiul CAPITA

Peste 500 de milioane de Prevenat 7/Prevenar 13 au fost administrate pe plan mondial.

Evaluat in studii clinice care au inrolat >6000 de adulti.

Indicatii recente:

Prematuri <37 de saptamani

Personae HIV+

Persoane cu siclemie

Concluzii:

PCV 13 este un vaccine sigur pentru toate varstele

*Nota, prezentare facuta in colaborare cu compania Pfizer

Vaccinarea la gravide – Dr Valeria Herdea

Cum stam in Romania in 2014?

Vaccinarea este gratuita – AntiGripal si DT

Care este procentul real de gravide vaccinate?

Undeva sub 5% pentru majoritatea bolilor

Danny Darche – Avocat al vacinarii dupa ce tusea convulsiva i-a ucis copilul pentru ca nu a fost consiliat sufficient cu privire la vaccinare.

Dr Herdea a propus colaborari interdisciplinare pentru cresterea vaccinarii antigripale

Diagnosticul de rubeola la gravida – Dr Denisa Jant

126 de suspiciuni de rubola – 8 gravide

28 clasificate ca si cazuri de rubeola

Cele mai multe cazuri in Iasi Alba si Buzau

Din cele 8 gravide niciuna nu a fost vaccinata iar una din persoane recunoaste ca a mai avut o data rubeola (cazul a fost in cele din urma considerat negativ)

Actualizari in Programul de Imunizare – Panel

Dr Adrian Streinu-Cercel

Se discuta despre problemele intampinate de Programul de Imunizare in discutia cu decidentii. Pe langa problemele intampinate de vaccinuri ca si productie si recomandarile stiintifice exista si probleme economice.

Cu un exemplu foarte complex de diagnosticare, tratament, si multiple schimbari intre spitale (si cateva diagnosticari gresite) dr Streinu-Cercel sugereaza ca trebuie sa ne gandim la introducerea vaccinului meningococic.

“Ma doare cel mai tare cand vad un doctor care vorbeste impotriva vaccinarii. Eu cred ca ăla ar trebui sa se caute la psihiatrie. Si poate să fie cautat de altii pentru ca nu se cauta de toate”

Schimbari in PNI:

Una din dozele de vaccin pentavalent va fi înlocuită cu un vaccin hexavalent.

Natalitatea este in scadere, cel mai recent s-au nascuta aproximativ 180.000 de oameni vs 250.000 de copii anterior, motiv pentru care companiile au livrat mai putine vaccinuri.

Un reprezentant al DSP a sugerat sa existe medicina personalizata si nu vaccinare universala, dr Cercel răspunde ca personalizarea înseamnă secventionare genetica ceea ce costa 20.000 de euro. De asemenea susține ca în prevenție nu există o astfel de solutie functionala.

Discutia este despre activitatea Comitetului de Vaccinologie cu intrebari din sala:

Intrebare: Cum putem face comunicarea puternica, astfel incat sa vorbim toti aceeasi limbă? Este mentionata schimbarea vaccinului anti-polio de la 6 ani si modul in care s-a explicat acest lucru parintilor, cauzand confuzii si refuzuri.

Epidemia de gripa in sezonul 2013-2014 in Republica Moldova – prof dr Constantin Spanu

Virusuri detectate  A(H3N2), A(H1N1), cu H3N2 dominant.

Intensitate joasa

Impact pe servicii medicale : scăzut

Secventierea si confirmarea a fost confirmata de institutele abilitate din Londra

Gripa in sezonnul 2014-2015 este in prezent sub pragul epidemic

In 2012-2013 a dominat H1N1

Prezentarea contine foarte multe imagini si grafice, nu sunt intr-o pozitie buna pentru a poza cu suficienta claritate.

O imagine cu dl profesor vaccinandu-se antigripal pentru a demonstra siguranta acestuia este acum pe ecran.

Pauză de cafea

Am discutat cu un reprezentant GSK care a confirmat practic banuielile mele de aici : https://insulaindoielii.ro/2013/06/20/antivaccin6/ respectiv faptul ca sunt cheltuieli destul de mari cu vaccinurile si nu toate produsele sunt profitabile, insa cele de succes le sustin pe cele mai problematice. Mi-a spus de asemenea ca preturile din Romania sunt mici comparativ cu Vestul Europei si din acest motiv unele vaccinuri nu sunt profitabile.

Pe de alta parte, mi s-a spus de asemenea si că presupunerea mea ca cheltuielile sunt egale cu veniturile este gresita deci profitul este de fapt mai scazut decat s-ar vedea in rapoarte anuale.

Epidemia de hepatita virala tip A in localitatea Dragalina – 2014

Am pierdut o parte din prezentare datorita unor alte discutii

80% din cazuri la elevi si prescolari

In localitatea Dragalina s-au facut comunicari, recomandari si supraveghere continua a epidemiei.

S-a incercat vaccinarea scolarilor si prescolarilor

S-au administrat 299 de doze pana la 31 octombrie

Cred ca ma opresc.

Conferinta devine foarte tehnică  (in special pe rezistenta antimicrobiala) si nu stiu suficient incat sa pot face un rezumat ok. Prefer sa pot fi atent si sa aflu ceva nou.

 

 

8 comments

  1. Buna ziua,
    Nu stiu ce pregatire are persoana care a scris acest articol .dar a dovedit ca sta rau la documentarea exacta privind terapiile neconventionale ,amintind aici numai cateva ,accupunctura .homeopatia ,si terapia bowen
    Amintesc aici numai un mare medic roman ,Pavel Chirila ,un internist desavarsit dar care trateaza cu succes bolnavii folosind homeopatie si terapiile naturiste.Am beneficiat de ajutorul dansului in situatii cand medicina alopata nu a dat rezultatele .Vreau sa mentionez de la inceput ca apreciez realizarile medicinei alopate si consider vaccinarea necesara dar nu putem nega si importanta terapiilor alternative.Vreau sa ma opresc un pic la terapia bowen ,pe care o consider o revolutie in medicina ,spun asta bazat pe mai multe cazuri concrete rezolvate prin aceasta terapie AUtoarea articolului este un fel de politician in sfera medicala care considera ca si in politica ca numai opinia sa este buna.Am ajuns la acesta terapie cautand o solutie pentru o persoana cu hernie de disc ,care nu putea sa se deplaseze si caruia medici de la Spitalul Militar Bucuresti ai spus dupa ce a afacut tomograful ca daca nu se opereaza ramane paralizeaza.Desi nu stiam nimic espre terapie dupa cate informatii l-am sfatuit sa o aplice Dupa 8 sedinte aceasta persoana are 3 ani decand lucreaza normal facand efort fizic normalVa pot da inca 2 cazuri .o fata care s-a aruncat de la etaj si desi a facut mai multe operatii se deplasa numai cu caruciorul In prezent fata .merge normal si nu are nici o sechela Si inca un caz o fata cu tumoare la cap s-a vindecat iar medicul care a tratat-o alopat i-a spus .Continua terapie fiindca vad rezultate.
    Trebui sa intelegem ca lumea evolueaza si corpul omenesc este o forta care nu este inca folosita Referitor la articol.mi-am dat seama despre incompetenta persoanei cand a afirmat ca in terapia bowen se aplica masajul Sa precizez .masajul este interzis in aceasta terapie
    Aceasta terapie se practica in multe tari din Europa si mentionez doua ,Germania si Franta .Eu cred ca medicina alopata are rolul ei iar terapiile neconventionale exista ,se folosesc si dau rezultate.Imi face placere sa discut cu orice persoana indiferent de opinia sa medicala dar sa nu uitam ca unele terapii se aplica de mii de ani.

    1. Ion, te referi la alt articol nu?
      Bowen este o terapie care nu și-a dovedit funcționarea.
      Când o va face, cu studii de calitate nu cu anecdote mincinoase (sau hai sa fiu caritabil și sa zic neverificabile) atunci putem discuta.

      Eu știu foarte bine ce implică Bowen și am spus cu totul altceva, am spus ca măcar masajul are o bază fiziologică.
      Bowen nu are nimic, e o pipăială inutilă.

      1. Stimata autoare .Cunosc bine efectele pozitive ale medicinei alopate ,mai ales si nu pot nega noutatile pe care le aduce in terapia unor boli. Consider vaccinul necesar in preventia diferitelor maladii cu toate ca exista unele riscuri dar putine in comparatie cu avantajele In general sustin noutatile avand in vedere ca am facut si eu cercetari de inginerie genetica in lumea plantelor ,,cu rezultate .si de aceea cred ca stiinta isi are rolul ei ,dar in acelasi timp m-am imformat si despre tratamentele alternative. Nu poti nega acupunctura ,homeopatia si nici bowenul fiindca nu ai incercat sa le cunosti cu adevarat .Un adevarat om de stiinta accepta si alte terapii noiCe am afirmat eu in comentarii sunt adevaruri si le pot dovedii fiindca cunosc foarte bine aceste cazuri.Imi pot da numele adresa si dovedii cu multi martori multe cazuri de rezultate pozitive prin aceasta terapie Am folosit-o si eu .Cand spui ca este o pipaiala ,cred si nu vreau sa te ofensez dar cred ca nu cunosti nimic despre partea subtila a corpului omenesc Daca vei citi cu atentie explicatiile despre aceasta terapie poate vei reusi sa intelegi ceva Cred ca negand alte metode de vindecare ,neci si telepatia ,hipnoza si alte forme paranormale Ai auzit de terapia qigong? Eu am reusit sa conosc maestri in aceste terapii si medici care le practicau Sa zicem ca esti o persoana tanara ,daca privesti asfel lucruri noi .prin negatie, nu ai nici un viitor.Din modul cum explici terapiile ,,,masajul are baza fiziologica ,,dovedesti ca esti la inceputul cunoasterii capacitatii fiintei omesti .lucru grav tinand cont ca mijloacelede imformare sant diverse ,insa trebuie sa si studiezi

        1. Da, sigur. Le accept imediat ce prezintă dovezi de calitate privind funcționalitatea acestora.
          Până atunci sunt sceptic asupra lor și le consider nefuncționale.
          Faptul ca tu poți prezenta dovezi nu înseamnă că acestea sunt dovezi științifice, sper ca știi diferența.
          Mai multe anecdote nu devin o nu dovadă.

          Am senzația că glumești cu telepatia și alte d-astea, nu mai am 14 ani sa înghit povesti de adormit copiii.

    2. 1. Poate medicii de la Spitalul Militar au greșit ceva ? Ati fost si la alt spital ?
      2. Faptul ca terapia se aplica de mii de ani nu este un argument. La vremea apariției acesteia, medicina alopata nu prea avea mijloace – iar situația asta a ținut pana spre începutul secolului 20. Asa ca, ce sa facă oamenii de atunci ? Încercau tot soiul de terapii, care mai curând le dădeau speranța si impresia ca fac ceva, decât ca erau realmente eficiente. Mai băgau si ceva rugăciuni la zei, ceva vrăjitorii….

      3. Oricare din terapiile astea neconvenționale are un mic procent de vindecări. Chiar si dacă faci o cura de apa plata, s-ar putea sa te vindeci de un cancer.Dar astea nu se datorează terapiei in sine, ci faptului ca sistemele imunitar,de regenerare, de creștere, etc. lucrează in permanenta la repunerea organismului ‘pe picioare’. Este într-adevăr posibil ca terapia neconvențională sa activeze sau sa ajute IN MOD ÎNTÂMPLATOR un astfel de sistem, contribuind astfel la vindecare. Dar probabilitatea este mica. O dovedesc si rezultatele.

      4. Evident, medicina alopata are niște limite datorate nivelului momentan al științei si cercetării. Ea isi extinde in permanenta aceste limite. Admit ca, atunci când medicina alopata este neputincioasa, sa se recurgă la terapii neconvenționale, care au mai ales rolul de a consolida speranța – CU REZULTATE !. Dar, atenție ! sunt multi șarlatani in domeniu, care nu vor decât sa-ti ia banii. Mai mult ca sigur, vor obține unele vindecări [care nu se datorează terapiei] si le vor face publice cu mult tam-tam. Dar nu vor face niciodată publica o statistica a vindecărilor, care mai mult ca sigur arata rău.

Comments are closed.