Din nou despre ColonHelp si curățitorii intestinali

De când am scris articolul inițial despre ColonHelp am fost acuzat de diverse chestiuni de la “lucrezi pentru companii farmaceutice (sau producătoare de prune) care vor să ne omoare” până la “habar n-ai ce vorbești, pentru mine a funcționat perfect, deci ce cel mai bun produs din lume”

Nu o să mă apuc să combat criticile pas cu pas pentru că nu este interesant.

Dar voi relua câteva din datele științifice disponibile în speranța că mai multă claritate asupra acestor studii va clarifica poziția mea și îi va ajuta pe cei care citesc să ia o decizie corectă.

Din nou pentru claritate: aceste postări nu au nici o legătură și nu sunt scrise pentru a promova vreun produs concurent ColonHelp. Toți curățitorii intestinali sunt la fel de ineficienți fie că se numesc Detoxicolon, Colonix, SexyColon sau ce alte nume or mai fi disponibile prin farmacii.

ColonHelp se întâmplă să fie cel mai popular produs de acest gen de pe piață, reclamele la el sunt peste tot așa că această postare îl folosește ca exemplu. Dar să nu credeți că folosind un alt produs sunteți protejați de non-efectele lui.

Primul lucru pe care trebuie să îl fac este să corectez o greșeală din articolul anterior.

Am spus așa:

ColonHelp este un ”curățător intestinal” compus din multă argilă și câteva plante respectiv o rudă a pătlaginei (tărâțe de psyllium), in, coriandru, pătrunjel, chimen și oregano.

ColonHelp nu conține așa de multă argilă, sunt doar 10-20 de grame la pachetul de 500g astfel încât premisa articolului meu era nepotrivită. Argila are efectele pe care le-am menționat în acel articol (producător de masă și absorbant de lichid) însă nu cred că argila este singura responsabilă de placa mucoidă îndelung căutată de fanii ColonHelp.

Bun, deci daca nu argila este vinovata atunci ce?

Haideți să vedem rețeta ColonHelp ca să știm despre ce vorbim.

Conform unor postări de pe diverse forumuri precum și verificarile mele pe o cutie de ColonHelp compoziția este aproximativ următoarea:

165 g tărâțe psyllium, 260 g semințe in, 35 g chimen, 10 g pătrunjel uscat, 10g oregano, 10 g coriandru, 10 g argilă.

Posibil să existe variatie față de cutia originală (unde nu sunt trecute decât procente) însă este suficient pentru exemplificare.

Placa mucoidă.

Dușmanul declarat al tuturor celor care vor sa ne apere colonul de toxine este placa mucoidă. Acest termen, fără nici un echivalent în medicină, a fost inventat de un vânzător de soluții de curățare a colonului. Daca asta nu va spune că e ceva în neregulă cu faptul că întreaga industrie a adoptat un termen inventat, atunci am alte întrebări:

De ce nici un gastroeneterolog din lume nu recunoaste existenta placii mucoide?

De ce nu exista placi mucoide rezultate in urma autopsiilor?

De ce nu se găsesc sfori de placă mucoidă în urma operațiilor făcute asupra colonului (de exemplu pentru bolnavii de cancer de colon)?

Răspunsul este foarte simplu: daca nu cumperi produse de curățare intestinală nu vei produce placa mucoida.

E important sa reținem ca vânzătorii de curățitoare intestinale insistă că placa mucoidă este rezultatul a kilograme de materii fecale adunate pe pereții colonului de-a lungul timpului datorită toxicitățiii din mediul înconjurător.

Anterior spusesem că vinovatul pentru placa mucoidă este argila din compozitia ColonHelp. Argila nu este singura vinovata de producerea plăcii mucoide. Argila absoarbe apă și dă consistență solidă (gândiți-vă la cum se întârește lutul când se adaugă apă, deși inițial este doar praf).

Dar trebuie să existe și ceva consistent, ceva care să producă mucusul specific. Și acest rol este ocupat de tărâțele de psyllium.

Din fericire n-a trebui să caut foarte multe detalii despre psyllium pentru că exact în broșura ColonHelp scrie asta:

Ştiaţi că fibrele de psyllium absorb de
20 până la 40 de ori greutatea lor în apă? [1 – atentie fisier pdf]

Ei bine, tărâța de psyllium este un agent de îngroșare. Prin adăugarea de apă, psyllium produce mucilaj. Mucilajul nu e cea mai delicioasă chestie din lume, dar e comestibilă. Esențial pentru ce discutăm aici, mucilajul combinat cu apă, este folosit în industrie ca și lipici.

Deci, ce rezultă când combini o plantă care absoarbe multă apă, cu argilă și cu seminte de in? Toate într-o formă de praf, supuse la sucuri digestive și multele lichide care sunt recomandate de către nutriționiștii ColonHelp?

Păi rezultă placa mucoidă. N-am menționat foarte mult despre semințele de in. Semințele de in produc o masă solidă. Dacă nu s-ar lua suficientă apă ar putea cauza chiar obstrucție intestinală. Astfel avem rețeta perfectă pentru cea mai scârboasă chestie inventată vreodată.

Mai e ceva ce trebuie să acopăr. In articolul anterior am fost poate ceva cam agresiv sugerând că ColonHelp nu este util. Este cu siguranță util pentru probleme de genul constipației. Cum ar putea să nu fie util când creează o masă relativ solidă în intestin? Pe de altă parte constipația este un simptom al unor probleme mai mari din organism deci trebuie investigată cu atenție.

Există de asemenea dovezi preliminare ca psyllium ar fi util în scăderea colesterolului. Dovezile nu sunt încă foarte robuste însă există posibilitatea să fie utilă. Pe de alta parte una este tărâța de psyllium și alta este psyllium+in+argilă+oregano+ ce mai e prin produsele astea. E posibil ca una dintre celelalte componente să anuleze efectul tărâțelor de psyllium.

Restul de beneficii pe care producătorii de curățitori intestinali le declară pentru aceste amalgam de plante sunt destul de neclare. Ba elimină paraziții intestinali, ba cresc imunitatea, ba previn cancerul de colon uneori cică combat stressul.

Toate aceste afirmații trebuie dovedite. Trebuie luate 100 de persoane, aleasă o afecțiune de tratat și comparat efectul ColonHelp cu un medicament real. Dacă într-adevăr este mai util foarte bine. Dacă nu, asta e, învățăm și stergem acea afirmație de pe site.

Dar evident asta nu se va întâmpla. Un produs creat pentru a fi excretat precum ColonHelp (sau Detoxicolon sau Colonix) nu este creat de oameni cu integritate care doresc cu adevărat să-și servească clienții cu cel mai bun produs posibil. Este creat de către oameni de afaceri care văd o piață și știu că vor face bani din ea.

În continuare sunt uimit de tupeul de a vinde oamenilor ceva ce va fi evident excretat a doua zi. E nevoie de o formă specială de tupeu să faci asta și cei care vând astfel de produse au renunțat de mult la știință pentru a promova pseudo-nevoia de detoxifiere.

Nu e nevoie de detoxifiere, corpul uman este perfect capabil de a elimina nenumărate toxine. A făcut asta timp de milenii fără să fie nevoie de pliculețe cu prafuri. Brusc avem nevoie acum? Hai să fim serioși!

Nu aruncați bani în toaletă și rămâneți sceptici.

64 comments

 1. Bine spus. Dar tre’ să ridic o obiecție la ceva:

  Este cu siguranță util pentru probleme de genul constipației. Cum ar putea să nu fie util când creează o masă relativ solidă în intestin?

  Poate voiai să zici că e util în probleme de genul diareii… Să avem iertare, dar o masă solidă în mațe e printre ultimele chestii indicate în cazul constipațiilor.

  1. Cu siguranta e util si in cazul diareei.
   Esenta este ca chestia aia absoarbe lichide. In cazul diareei absoarbe lichidul care altfel s-ar pierde si face scaunul mai solid.
   In cazul constipatiei pentru ca nu este chiar masa solida mecanismul poate fi pur mecanic si anume pune presiiune pe ce ar trebui sa iasa deja. Asta e confirmat aici: http://www.umm.edu/altmed/articles/psyllium-000321.htm

   Acum scuza-ma, ma duc sa ma spal pe maini 🙂

   1. Cred că o să-ți răspund cu un citat din ce ai scris în articol:

    [U]na este tărâța de psyllium și alta este psyllium+in+argilă+oregano+ ce mai e prin produsele astea.

    1. Pai inclusiv “placa mucoida” e de ajutor in ambele cazuri… Nu zic ca mecanismele nu sunt diferite, adică e destul de probabil sa fie nevoie de mai mult colonhelp in caz de diaree decât în caz de constipatie. In esenta daca iti umpli matul cu chestii pana la urma o sa se revarse.

  2. Cum sa fie util cand nu contine substante active doar tarata ieftina vanduta la “super” pret….

  1. Amice, găsește informatii care sa mai contrazică sau tu ești prostul făcut grămadă.

  2. Așa-i Korkode, ai perfectă dreptate. Poate n-ar trebui să-ți spun asta, că e secret de stat, dar și bloggerul de față e plătit de oculta internațională masono-evreiască care susține BigPharma și BigMed în cruciada lor de a otrăvi 4/5 din populația globului și a discredita medicina tradițională și panaceele dezvoltate cu principiul „there’s one born every minute” în minte!

   PS: Acum fug să-mi ridic și eu cecul de 1000 de dolari pentru comentariul ăsta!

  3. Cand nu te ocupi de suport online pe ColonScam acoperi pete negre pe bloage? A? Asta ar explica faptul de ce nu folosesti nici tu semne de punctuatie si nici suportul ColonScam 🙂
   Iti pupi in fund seful ca sa ajungi un sef mai mic?

   1. Cu punctuația știu că am dileme (documentez articolele ore întregi sunt obosit când le scriu) Dar restul comentariului tău nu îl înțeleg deloc

 2. Subcrisa S.C. ZENYTH PHARMACEUTICALS S.R.L. – legal reprezentată şi cu sediul ales la Societatea Civilă de Avocaţi “Badea, Popa şi Asociaţii” – Str. Bibescu Vodă nr. 2, bl. P5, Sc. 2, ap. 25, Bucureşti, sector 4, formulăm prezenta:

  N O T I F I C A R E

  Prin care vă solicităm următoarele:

  – Încetarea imediată a campaniei de denigrare şi defăimare a produsului ”COLONHELP” şi implicit a societăţii noastre;

  – Încetarea utilizării ilicite a mărcii ”COLONHELP” şi a oricărui element care aduce atingere drepturilor noastre de proprietate industrială;

  – Încetarea imediată a publicării oricăror materiale mincinoase, denigratoare sau defăimătoare la adresa produsului “COLONHELP” în cadrul blog-ului http://insulaindoielii.wordpress.com, materiale ce aduc atingere drepturilor subscrisei;

  – înlăturarea imediată a tuturor articolelor denigratoare şi defăimătoare şi a imaginilor ce conţin marca “COLONHELP” din cadrul blog-ului http://insulaindoielii.wordpress.com.

  Prin publicarea în cadrul blogul-ului aflat la adresa http://insulaindoielii.wordpress.com a articolelor având un conţinut denigrator şi defăimător faţă de produsul „COLONHELP” aparţinând subscrisei, săvârşiţi o faptă ilcită care atrage atât răspunderea civilă cât şi cea penală.

  Articolele publicate conţin marca ”COLONHELP” asupra căreia societatea noastră deţine drepturi de proprietate industrială protejate atât la nivel naţional cât şi comunitar. Această faptă prezintă elementele răspunderii penale, astfel cum este prevăzută în cadrul dispoziţiilor legale cuprinse în cadrul Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice:

  ”Art. 90. – (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 lei la 150.000 lei săvârşirea, fără drept, a următoarelor fapte:
  a) contrafacerea unei mărci;
  (…)
  (3) Prin contrafacerea unei mărci se înţelege realizarea sau utilizarea fără consimţământul titularului, de către terţi, în activitatea comercială, a unui semn:
  a) identic cu marca pentru produse sau servicii identice cu acelea pentru care marca a fost înregistrată;
  b) care, dată fiind identitatea sau asemănarea cu o marcă ori dată fiind identitatea sau asemănarea produselor sau a serviciilor cărora li se aplică semnul cu produsele sau serviciile pentru care marca a fost înregistrată, ar produce în percepţia publicului un risc de confuzie, incluzând şi riscul de asociere a mărcii cu semnul;

  Articolele publicate denotă intenţia dumneavoastă de a aduce atingere imaginii “COLONHELP” şi a SC. Zenyth Pharmaceuticals SRL precum şi de a determina consumatorii să nu mai achiziţioneze acest produs, prin promovarea unor false acuzaţii aduse produsului subscrisei.

  Săvârşirea acestei fapte ilicite este de natură a cauza prejudicii considerabile societăţii noastre, pe care le estimăm provizoriu la valoarea de 100.000 Euro, prin raportare la campania de denigrare şi defăimăre, precum şi la utilizarea ilicită a elementelor ce conţin drepturi de proprietate industrială aparţinând subscrisei.

  Publicarea articolelor denigratoare şi defăimătoare, precum şi ascunderea intenţionată a identităţii dumneavoastră constituie elemente evidente în susţinerea relei-credinţe. În ceea ce priveşte anonimatul sub care înţelegeţi să desfăşuraţi campania de denigrare şi defăimare cauzatoare de prejudicii pentru societatea noastră, urmează să formulăm plângere penală în vederea identificării dumneavoastră. Plângerea penală urmează a fi depusă la organele de drept competente, respectiv D.C.C.O . – S.C.C.I. şi Direcţia Operaţiuni Speciale în vederea atragerii răspunderii penale a dumneavoastră pentru faptele ilicite săvârşite.

  Prejudiciul cauzat prin publicarea articolelor denigratoare şi defăimătoare este cert şi continuu produs prin formularea unor afirmaţii mincinoase şi speculative privitoare la adresa produsului “COLONHELP”.
  Fapta de a desfăşura această campanie de denigrare şi defăimare la adresa produsului subscrisei, întruneşte elementele constitutive privind atragerea răspunderii civile delictuale asupra dumneavoastră, astfel fiind incidente dispoziţiile art. 1357 Cod Civil.

  În acest sens, vă aducem la cunoştinţă că prin publicarea acestor articole realizaţi o faptă ilicită cauzatoare de prejudicii societăţii subscrisei, având ca urmare imediată inducerea în eroare a consumatorilor privind beneficiile aduse sănătăţii acestora prin utilizarea produsului subscrisei. Prejudiciul este materializat prin crearea unei incertitudini în rândul consumatorilor privind achiziţionarea produsului COLONHELP.

  În ceea ce priveşte recuperarea prejudiciului cauzat urmează să ne constituim ca parte civilă în cadrul dosarului penal, precum şi să solicităm daune printr-o acţiune introdusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti.

  Prin urmare, având în vedere că fapta dumneavoastră întruneşte toate elementele în vederea atragerii răspunderii penale şi civile delictuale, vă solicităm ca imediat să :

  – Încetaţi campania de denigrare şi defăimare a produsului ”COLONHELP” şi implicit a societăţii noastre;

  – Încetaţi imediat utilizarea ilicită a mărcii ”COLONHELP” şi a oricărui element care aduce atingere drepturilor noastre de proprietate industrială;

  – Încetaţi imediat publicarea oricăror materiale batjocoritoare şi mincinoase la adresa produsului “COLONHELP” în cadrul blog-ului http://insulaindoielii.wordpress.com, materiale ce aduc atingere drepturilor subscrisei;

  – Înlăturaţi imediat articolele denigratoare şi defăimătoare precum şi imaginile ce conţin produsul “COLONHELP” din cadrul blog-ului http://insulaindoielii.wordpress.com.

  Vă aducem la cunoştinţă că în cazul în care nu daţi curs prezentei notificări, subscrisa va solicita organelor penale competente şi instanţei de judecată competentă să dispună împotriva dumneavoastră angajarea răspunderii penale şi civile delictuale, solicitând pe această cale şi obligarea la repararea prejudiciului de imagine cauzat societăţii Zenyth Pharmaceuticals SRL.

  De asemenea menționăm că transmiterea prezentei notificări ca și comentariu în cadrul Blog-ului dumneavoastră reprezintă o ultimă încercare din partea societății noastre de soluționare pe cale amiabilă a situației create exclusiv din vina dumneavoastră. Imediat după primirea acesteia, în condițiile în care nu urmează să încetați actele și faptele ilicite pe care le desfășurați urmează să solicităm organelor de cercetare penale competente identificarea dumeavoastră și sancționarea conform legii.

  SC. ZENYTH PHARMACEUTICALS SRL.
  Prin avocat Alexandra Cionca

  1. Business jegos si tactici tampite de intimidare. Daca blogul asta va fi inchis credeti ca informatiile de aici nu vor aparea in alta parte? Consider ca o alta abordare ar fi fost potrivita.

 3. “Nu e nevoie de detoxifiere, corpul uman este perfect capabil de a elimina nenumărate toxine. A făcut asta timp de milenii fără să fie nevoie de pliculețe cu prafuri. Brusc avem nevoie acum? Hai să fim serioși!”

  Ma indoiesc ca ‘timp de milenii’ oamenii au avut de-a face cu poluarea si cu mancarea modificata genetic,ca in ziua de azi 😀 daca mai adaugi si constipatia – cum sa nu avem toxine in corp?
  hai sa fim seriosi,nu? 😀

  1. Yoyo poluarea era mai rea în anii 1800. Si pe de alta parte colon help trebuie sa dovedească eficientă înainte de a fi vândut. Lucru pe care nu îl poate face pentru ca nu este susținut de dovezi concrete.

   1. In primul rand,mancarea asta modificata genetic din ziua de azi afecteaza corpul mai rau decat poluarea(in fond,poluarea afecteaza in principal plamanii,nu?pe cand ce e in mancare afecteaza intreg corpul),iar tipul asta de mancare nu exista pe atunci. 😀
    iar in al doilea rand,in cautarea unui remediu pt constipatie am intrat pe multe forumuri(nu ma iau niciodata dupa ce spun oamenii pe un singur forum,mereu caut informatii din mai multe surse pt a fi sigura) si 90%(nu exagerez) din persoanele care vorbeau de Colonhelp aveau numai parere buna despre el si-l recomandau si altora.
    Acuma,serios,daca ar fi atat de rau/daunator pe cat zici dumneata aici,nu crezi ca cei care-l consuma ar incepe sa se simta rau? 🙂

    1. Pentru constipație e bun ca nici n-are cum sa nu fie. E vorba de restul afirmațiilor care nu sunt dovedite științific. Degeaba te documentezi pe mail multe forumuri după ce zice lumea. Caută studii științifice atunci măcar ai o șansă să descoperi altceva decât anecdote

     1. Pai daca pt constipatie e bun,atunci se pare ca documentarea mea pe forumuri n-a fost degeaba,din moment ce am aflat de acest produs side faptul ca da rezultate.
      Si ma indoiesc ca se fac studii stiintifice pt fiecare produs care apare. 🙂

      1. Dacă citești și celălalt articol al meu o sa vezi ca rezultatele nu sunt mai bune decât o mana de prune uscate. În plus costa extrem de multe comparativ cu alte soluții mai eficiente. Sunt bnii tai desigur, datoria mea e doar sa informez

      2. Il citisem si pe ala si,cu cat avansam mai mult in lectura,cu atat “Insula indoielii” ma convingea mai mult sa fiu optimista.:D nu zic sa fiu ‘oarba’,adica sa ma grabesc sa dau banii pe primul produs care apare si care promite sa-mi rezolve problemele,ci optimista in privinta unui produs care promite sa rezolve ceea ce n-a rezolvat nici acea “mana de prune uscate”(care poate la dumneata o functiona,dar la mine – si se pare ca si la altii – nu),nici toaaate celelalte remedii incercate. 🙂

      3. :)):))In mod ironic,acum cateva zile medicul mi-a recomandat ColonHelp,atat pt constipatie,cat si pt detoxifiere – si nu a fost singurul.

      4. Îți recomand un medic care nu e plătit de Zentih Pharma pentru a le promova produsele. Unul mai bun. Dacă un medic folosește termenul detoxifiere trebuie sa-l schimbi

      5. Aa te asigur ca n-are nicio legatura cu aceasta firma.
       Pana la urma, cred ca am ajuns la concluzia “fiecare cu parerea lui”(chiar daca parerile se mai schimba.Eu una prefer sa incerc ColonHelp(ca rau n-are ce sa-mi faca – ori functioneaza,ori nu – ) decat sa fac pe Toma necredinciosul si sa ma imbolnavesc asteptand “dovezi stiintifice” care sa ateste eficienta produsului. 🙂
       O zi buna!

      6. De ce nu iei și otravă? Pana una alta există otravuri netestate științific și nu se știe dacă funcționează. Te-ai urca intr-un prototip de mașină despre care ți s-ar spune ca poate sa te omoare sau sa te duca la destinație?

      7. E, hai sa nu exageram.Cautam ceva impotriva constipatiei,nu pt sinucidere :)) Si nu vorbim aici de vreun ingredient-minune,recent descoperit,care promite una-alta(si care intr-adevar ar necesita un studiu stiintific aprofundat,sa se dovedeasca ca nu e nu-stiu-ce compus chimic care de fapt face rau),ci de un pumn de seminte – un “prototip” al carui singura destinatie e…toaleta!

 4. Sunt un ins mai constipat din fire (la propriu). In limbajul de specialitate ar fi “tranzit intestinal leeeeeeent” (lol, colon ardelenesc). Am folosit prune uscate, prune uscate cu iaurt, prune ne-uscate, lapte, iaurt si alte remedii. Efect? Aproape de zero.
  Am folosit conlonhelp. Efect? Destul de imbucurator daca urmezi instructiunile. Efect la altii care au folosit? Diverse – unii au zis ca a fost bine la inceput apoi n-a mai avut niciun efect, altii au zis ca la 10 minute dupa ce luau doza trebuiau sa fie in buda, altii ziceau ca i-a constipat, iar ultima categorie de intrebati au zis ca e foarte foarte misto.

  Concluzia mea: ca orice chestie “naturista” (vezi prune, iaurt etc) depinde extrem de mult de organism. Colon’elp nu va ajuta pe toata lumea, asa cum nici prunele uscate nu ajuta pe toata lumea. Chestia cu “detoxifierea” nu stiu cat de adevarata sau neadevarata e, cred ca se refera la “mai lasa-l dreq de hamburger si cotlete, mai baga si tu o leguma ceva” – chestia asta cel putin e adevarata, am tinut un asemenea regim (in esenta fructe / legume crude sau gatite la abur) si m-am simtit foarte bine, asta pe langa scaderea seminificativa in greutate.

 5. Suplimentele alimentare pe baza de plante actioneaza diferit asupra organismului. La unele persoane efectele sunt imediate iar la altii efectul este intarziat.

 6. Eu nu inteleg ce e asa de complicat in a pricepe ce a vrut sa zica “scriitorul”.
  1.Ideea e: omul sustine ca placa mucoida nu exista. Ci este formata de semintele si lutul respectiv. Pentru ca, atunci cand iese din “spate”, sa vada omul ca produsul a facut ceva; ca produsul e folositor si ca nu a dat banii pe degeaba. E logic! Mai pe romaneste: daca papi doar cu furculita atunci o sa faci “un pachet mare si tare”; daca papi seminte cu proprietati hidrofile, se vor umfla in intestin si atunci cand ies, arata ca o masa pastoasa si pufoasa.
  2.Autorul nu este impotriva produselor naturiste. Ci impotriva comertului care PACALESTE. Mai pe romaneste: o tanti va vinde rosii din gradina pentru ca sunt sanatoase si sunt bune de papat (de sezon). O “firma” iti vinde anumite rosii (spre ex. vezi cazul rosilor de arad si pepene de dabuleni) sau extract din rosii cu efect anti-cancerigen din cauza antooxidantilor si enzimelor bla bla bla continute in Solanum lycopersicum.
  3.Daca vreti detox. Odata pe luna, un week-end: Vineri, cat a ramas din ea: lactate; Sambata: zi de legume si fructe; Duminica: plimbari usoare. Insotite de somn si apa curata!!!
  4.Daca aveti probleme de constipatie/diaree, se cheama ca undeva ceva e cu hibe. Cautati sa gasiti sursa problemelor. Rezolvati-o! Insa… Daca vi se spune ca trebuie sa faceti miscare cei cu colon sau digestie lenta ….va ofticati ca nu aveti tiiiimp, nu aveti cheeef etc. Daca aveti scaune diareice si vi se recomanda un tratament simplu naturist dar care trebuie preparat …deh! cereti tablete, un hap rapid?!
  Acestea sunt slabiciunile pe care firmele producatoare le dibuiesc si asta e nisa comerciala de care vorbea omul cu articolul.
  Fac mentiune ca oamenii care se nasc cu probleme intestinale (vezi celiachia sau diferite intolerante, la lactoza spre ex.) fac exceptie de la cele de mai sus. Ei trebuie sa intelegeaga ca toata viata lor este si va fi un regim. Regim nu inseamna privare si nici post. Ci, trebuie sa traiasca dupa alte reguli alimentare.
  !!! Vreti sa traiti sanatos? Informati-va corect !!!
  Cand ati gasit o solutie corecta, experimentati-o. Nu toti umanoizii reactioneaza la fel. Dar in prealabil informati-va ca solutia gasita de voi sa nu va dauneze.
  P.S. Scrisesem si eu un articol candva despre un alt “hap de slabit”. Pe mine nu au tabarat producatorii ci …userii. Desi, incercam sa arat articolele din diferite reviste medicale si nemedicale care mentionau ca acel produs nu a fost testat destul si ca nu se stie ce efect are asupa ficatului si rinichilor. Oamenii sunt atat de disperati si (problema e ca) mass-media utilizeaza “texte” bine concepute in a speria oamenii, incat acestia isi cheltuie banii pe iluzii. (vezi cazul restless legs disorder)

 7. Ma bucur ca sunt oameni care pot combate cu argumente marketingul agresiv care ne pune sanatatea in pericol

 8. cum te simti stiind ca aceasta firmulita da in judecata WordPress ca sa iti afle identitatea si sa te tarasca prin tribunale? Blogul tau este faimos! Crezi ca te vor afla, iti este teama? 😀
  Eu tin cu tine by the way.

  1. Sincer nu e grozav. Preferam sa nu se întâmple și sa discutam ca de la companie la consumator. Cu bun simt și argumente. Automattic sunt victime colaterale dar partea buna e ca vor câștiga cel mai probabil.

   Mulțumesc de susținere

  1. Adu, Bless his heart, dl doctor este una din sursele mele în limba română. Greu se găsesc articole de calitate și cu autoritate medicala în România.

 9. Vreti un colon curat? Luati 2 plicuri de fortrans cu 4l de apa si va veti curata colonul atat de bine, incat veti putea face colonoscopie si puteti sa va vedeti interiorul colonului intr-un film. In ziua in care veti lua fortransul, veti vedea ca nu eliminati nici o sfoara mizerabila iar in filmul de la colonoscopie se poate vedea coloniul curat si fara “sfori”. Fara Colon Help nici nu veti elimina si nici nu veti avea in colon nici o “putreziciune” care sa justifice la un om sanatos o “detoxifiere” de sute de lei. La fel si cu Aloe Vera si cu tot felul de naturisme care nu au studii stiintifice de lunga durata in spate. Ba mai mult, au aparut si sunt tolerate farmacii naturiste care se folosesc de numele de farmacie ca sa induca in eroare si sa dea impresia ca vand produse testate si certificate. Fiti mai destepti ca ei!

 10. Dupa ce citesti articolul doctorului Ditoiu, nu mai e nimic de spus. Compania care produce Colon Help isi mai mentine procesul? cu ce argumente? Avocatesti, nu? Cu stiinta e mai greu. E hilar ce se intampla.

 11. Povestea cu plaga mucoida se poate demonstra usor: daca dupa fiecare ingurgitare a produsului se elimina plaga mucoida inseamna ca aceasta este in totalitate acel produs. Daca dupa o perioada nu se mai elimina inseamna ca este cu totul altceva. Cel mai bine cunoaste rezultatul o persoana care a consumat ColonHelp. Eu sunt adepta tratamentelor naturiste dar din primavara pana-n toamna imi fac timp si merg pe dealuri sa culeg plantele care stiu ca-mi sunt folositoare; cum nu am incredere in medicamente asa nu am nici in produsele naturiste gata preparate, mai ales cand sunt pe piata la preturi exorbitante si reclame pompoase. In acest caz mai este un aspect care nu trebuie neglijat: in prezent produsele cu adevarat eficiente nu sunt comercializate (unele chiar sunt interzise) iar faptul ca aceasta companie vrea sa limiteze dreptul unei persoane (blogger in acest caz) de a-si exprima opinia este de neconceput. Dar atat “urcusul” acestei companii cat si tupeul de a actiona in judecata au “un spate”. Daca pana acum nu stia multa lume acum stie o tara-n intreaga: Cavalerii de la Malta, confirmandu-ne inca o data care e originea succesului in afaceri a unor conationali.

 12. Regret ca am pierdut atata timp pentru…nimc.Admin, chiar te rog sa citesti comentariul si eventual raspunde dar trimite-mi si o notificare pe mail!
  1. “Există de asemenea dovezi preliminare ca psyllium ar fi util în scăderea colesterolului. Dovezile nu sunt încă foarte robuste însă există posibilitatea să fie utilă. Pe de alta parte una este tărâța de psyllium și alta este psyllium+in+argilă+oregano+ ce mai e prin produsele astea. E posibil ca una dintre celelalte componente să anuleze efectul tărâțelor de psyllium.” – aici cam faci o confuzie, semintele de in sunt cele ce intr-adevar scad colesterolul, taratele de psyllium au rolul de accelerare a tranzitului intestinal.
  2. Produsele farmaceutice, parafarmaceutice si homeopate(orice produs care pretinde ca trateaza/previne anumite simptome si boli, inainte de a fi dat in folosinta se fac mai intai teste si trebuie avizat de Ministerul Sanatatii) tocmai de aceeai ei nu vor avea prea mult de munca in momentul in care te vei prezenta la proces si vei cere dovezi pentru prospectul lor.
  3. S-ar putea sa faci o confuzie in a PREVENI si a TRATA cancerul spre exemplu(aici intervine argila si patrunjelul);
  4. MAJORITATEA produselor naturiste au efect IN TIMP…nu imediat!
  5. Acel “hap si gata” este mult mai util decat sa te duci in piata si sa cumperi compozitia ca sa faci acasa anumite tratamente, unde mai pui ca multe chestii nu ai cum sa le gasesti pe piata Romaneasca, plus ca iti trebuie si concentratiile exacte, tehnologia etc.
  6. Ai cumva cunostinte solide in medicina?Sau macar cunostinte primare?Si sa nu imi dai exemplu vre-un medic, cunosc cum se fac banii in lumea farmaceutica, lucrez in domeniu de mai bine de 4 ani si am vazut multe.

  Detin un magazin de produse naturiste si NU…nu vand colon help, prefer sa vand produse similare cu pret mai mic dar nici nu pot sa vad cum o mana de “fani” ai produselor alopate defaimeaza ceea ce natura ne ofera!!!Nu este nimic, luati in continuare medicamente cu compusi chimici, cititi timp de 3 ore prospectele, inca vreo 2 ore pentru a termina de citit reactiile adverse ale lor si inca vreo 2 ore pentru a intelege ce aveti voie sa luati/mancati sau nu.Cu scuzele de rigoare daca te insult dar este opinia mea si mi-ar placea sa nu fie stearsa, dar articolul este derizoriu, inutil si scris in necunostinta de cauza!Dupa cum ai catalogat totul, dupa modul de exprimare nu cred ca ai mai mult de 30 de ani, dar nu este nimic, cat traiesti inveti!

  P.S.: Sustin si eu afirmatia ca fiecare organism reactioneaza diferit la remediile naturiste, insa in cazul anumitor remedii, toate organismele reactioneaza EXACT la fel!

  Bafta!Astept cu interes raspunsul tau!

  1. Salut Bogdan, O sa-ti răspund în detaliu în curând, intre timp te rog sa produci studiile care demonstrează că pătrunjelul previne cancerul împreună cu argila.

   1. Patrunjelul contine f. multa vitamina C, de cateva ori mai multa decat lamaia. Este demonstrat ca vitamina C opreste radicalii liberi ce afecteaza structura ADN celulara. Alaturi de catina, varza, etc a fost sursa de vit. C pe iarna a romanilor, inainte sa inventeze tirul cu lamai.

    La argila nu ma pricep.

 13. Hello!
  Sunt una din clientele pacalite de Colon Help! Felicitari pentru acest blog! M-am bucurat mult sa citesc ca aceasta companie a pierdut procesul cu Zenith Pharma.
  Intre timp, nu mai am nici o problema de tranzit sau de “detoxifiere”:) pentru ca nu mai mananc carne, lapte, branza, oua din august 2012. Nici inainte nu aveam probleme mari, dar vroiam mereu sa slabesc si nu reuseam sa ma abtin sa bag in mine. Acum, de cate ori mananc mai multe paste, cartofi sau orez tranzitul dvine mai lent, dar niciodata nu am luat vreun laxativ. Poate am baut o cafea sau un ceai. Nu mai exista nici o problema de acest gen si ma lipsesc si de alte probleme, gen dureri de cap sau raceli. Irana asta nu am racit niciodata, ceea ce este un record absolut pentru mine, nu mi s-a ma intamplat asa ceva. Am multa energie si pt sa alerg 30 de mi fara sa ma opresc in conditiile in care nu am practicat in viata mea nici un sport si nici la alergat nu mergeam decat de 2 ori pe an maxim. Imi era asa de rau dupa ce alergam si ma dureau genunchii, mi se facea greata, mai si raceam pe deasupra, incat ma lasam repede si mai mergeam la aerobic, dar rar pt ca imi era la fel de greu. Mi-a fost foarte greu sa renunt la carne, pentru ca imi placea foarte mult si inca ma simt tentata cand simt miros de mici, dar avantajele sunt mult mai mari si pot sa ma abtin foarte usor. Nici nu mai poftesc ca inainte cand imi curgeau balele la orice, fructele parca sunt mai bune pt ca mi se pareau foarte acre si le evitam. In fine, tot vine postul pastelui, puteti incerca o saptamana -doua sa vedeti cum e si mai ales, sa vedeti ca aveti e manca p ca toata lumea ma intreaba: si ce mai mananc atunci?”:)
  Sanatate multa si ochii mari deschisi pentru ca singur trebuie sa te interesezi de sanatatea ta, nu ntereseaza nici pe medici si mai ales pe cmpaniile private nici atat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. auzi,poti sa scrii si concentratiile? ma duc in plafar, si imi fac propriul meu colon help, cu pshyllium (10 lei 100gr), argila (2 lei plicul de 50gr), seminte de in (5lei, 100gr), iaurt de casa ( 1leu borcanul, flora lacto-bacilla veritabila), etc. Facem un total al pretului pe cantitate: da faliment ColonHelp-ul.

Comments are closed.