ColonHelp nu ajută colonul. Dar golește portofelul!

La mai bine de un an de la publicarea acestui articol compania producătoare m-a contactat pe mine si pe alți bloggeri care au scris despre ei amenințând cu procese in justiție pentru afirmațiile de mai jos. Nu pentru că acestea ar fi false, ci pentru că această postare, următoarea publicată și cea de pe Medicologia.info arată publicului adevărul despre aceste produse. Puteți afla detalii suplimentare citind aceste articole: 1, 2, și 3

Dacă vi se pare că acest gen de articol ar trebui să fie în spațiul public, indiferent dacă sunteți de acord sau nu cu conținutul lui, ne puteți susține pe viitor distribuind acest articol și dezaprobând acțiunile companiei pe pagina lor de Facebook

Acesta este un articol pe care vreau să îl scriu de mult timp și este dedicat unui produs care are o reclamă agresivă, susținere de la un persoană publică cu emisiune la Antena 2 și de la un nutriționist foarte popular.

Produsul ColonHelp este după cum îl prezintă site-ul www.colonhelp.ro ”cel mai bun curățitor intestinal din România”.

Cum funcționează? La ce e bun?

ColonHelp este un ”curățător intestinal” compus din multă argilă și câteva plante respectiv o rudă a pătlaginei (tărâțe de psyllium), in, coriandru, pătrunjel, chimen și oregano. Firma Zenyth Pharmaceuticals pretinde că această combinație de plante este o sursă de Omega 3 și vor curăța colonul cumpărătorului de toate ”reziduurile acumulate”. De asemenea, ca un adevărat panaceu scade colesterolul, reglează glicemia, ameliorează artrita și artroza, astmul, alergiile, acneea, psoriazisul, hemoroizii, eczemele, afecțiunile hepatice, dureri premenstruale, probleme psihice (depresii), migrene, tulburări de circulație și evident îmbunătățește imunitatea organismului.

Cum reușește ColonHelp să facă toate acestea? Probabil prin magie pentru că dovezi solide legate de toate aceste afirmații nu există.

De ce nu funcționează?

Prima problemă cu un produs precum ColonHelp este că nu e necesar, dacă aveți deja o dietă echilibrată, astfel încât se sugerează publicului o nevoie pe care nu o are. Da, unele ingrediente au efecte asupra colesterolului și ajută la eliminarea materiilor fecale însă dacă totul merge bine nu e nevoie să folosești așa ceva.

Dar vedeti, ColonHelp nu se oprește la a fi o variantă mai nouă de Ciocolax sau o combinație de orez cu pâine prăjită. Nuuu, afirmațiile fantasmagorice nu se opresc aici.

Beneficiind de susținerea celebrului Gheorghe Mencinicopschi pentru a explica in termeni mai mult sau mai puțin clari cum funcționează organismul uman, ColonHelp aduce o rămășiță de gândire științifică, din păcate insuficientă pentru a explica lipsa lui de utilitate medicală sau afirmațiile fără susținere mentionate prin toate broșurile.

Mai sunt câteva lucruri de spus in acest sens:

Detoxifierea este un slogan masiv al producătorilor de alimente naturiste care îngrijorează milioane de oameni cu ideea că prin ei colcăie ceva valuri de toxine și otrăvuri care nu pot fi eliminate de organism.

În fapt o dieta sănătoasă asigură o eliminare normală a oricăror substanțe cu potențial dăunător.   Dar detoxifierea colonului  este ea necesară ? Știința spune că nu.

De fapt, ceea ce știm despre anatomie (adică destul de multe) ne duce la concluzia că în special în zona colonului corpul uman este plin de bacterii și că materia fecală este compusă în proporție de 10% din bacterii eliminate.

Există totusi o adunare de toxine în organism care să producă probleme medicale specifice?  Nu – cel puțin nu toxine care să nu fie eliminate prin procesele normale, adică exact scopul colonului.
Trebuie să menționez că în anumite cazuri, cu recomandare medicală, se fac irigări ale colonului. Acestea nu sunt însă recomandate sub nici o formă ca metodă de terapie alternativă pentru orice.

De-a lungul a zeci de ani de cercetări nu s-au găsit in colonul oamenilor cine știe ce toxine nemaivăzute și consensul medical spune că detoxifierea este inutilă, ba chiar periculoasă prin efectele secundare ale unor acțiuni lipsite de fundament.

Iată un articol în limba română care explică pe scurt de ce curățarea colonului este inutilă. În plus, un articol în engleză despre miturile detoxifierii colonului mai găsiți aici.

Articole suplimentare puteți găsi pe același site însă iată câteva legături esențiale :

Despre detoxificare

Din nou despre detoxifiere

Părerea Asociației Americane a Cancerului o puteți găsi aici

Adaug si un articol despre miturile constipatiei

Tupeul maxim

Placa mucoidă, care apare pe site-urile celor care promovează detoxifierea colonului  este de fapt un efect secundar al produselor de detoxifiere.

Ca să explic: ColonHelp contine argilă, tărâțe de psyllium și semințe de in

Un anumit tip de argilă, numit in engleza bentonite clay (site-ul colonhelp nu specifică) are capacitatea de a absorbi lichidul din colon și o dată cu absorbția se și extinde. Folosit împreună cu psyliumul și inul, produce exact acele imagini destul de scârboase cu placa mucoida.

Pentru detalii asupra parții de mai sus ce trebuie extinsă pentru a fi clară, vă rog citiți articolul asociat sau articolul Medicologia care este extrem de detaliat și bine structurat

Site-ul producătorului este plin de comentarii ale celor care abia asteapta sa-si vada “mizeriile”, fara sa-si dea seama ca ceea ce elimina este exact ceea ce au inghitit mai devreme, drept ajutor in digestie. Și pe care au platit bani buni. E nevoie de o anumită formă de tupeu să îi vinzi omului un efect secundar al produsului tău ca pe un lucru nu doar de dorit, ci chiar de sărbătorit (observați cu câtă mândrie sunt arătate pozele cu placa mucoidă).

Iată din nou o părere avizată medical despre placa mucoidă, ca să nu credeți că aberez răuvoitor.

Dacă vreți să vedeți despre ce vorbesc (și nu știți deja) vă asigur că : 1. e extrem de scârbos, 2. nimic de genul ăsta nu se află în interiorul vostru dacă nu cumva vă apucați să cumpărați ColonHelp sau alte detoxifiante. Iată și link:

Google Images

Eficiența psyllium este relativ recunoscută în mediul științific pentru constipație și diaree, existând însă studii care arată o eficiență mai mare sau acceptare mai ușoară a altor tratamente. Iată de exemplu un studiu efectuat pe copii care compară o combinație de psyllium și acacia cu polietilen glicol.  Alte review-uri spun însă că diferența dintre dieta cu fibre și folosirea placebo-ului e foarte mica, polietilen glicolul însă fiind cel mai eficient.

De asemenea psyllium are beneficii dovedite in scăderea colesterolului, un lucru bun și o afimație acceptabilă existând  însă și limitări.

Pe de altă parte psyllium are si efecte secundare. Cine ar fi crezut? Iată aici o listă de efecte secundare luate chiar de pe un site ce promovează detoxifierea. Pentru cei care nu urmează link-urile cel mai ironic efect secundar este cel de sângerare anală (nu e însă cel mai grav)

Am găsit chiar și un studiu care spune că prunele uscate ar fi mai eficiente decât psyllium. Deși încă este nevoie de studii suplimentare pentru a clarifica acest lucru, e îmbucurător că există alternative mai puțin scumpe.

Un lucru bun este ca producatorii sustin o alimentatie sănătoasă cu multe fibre și multe idei în general corecte din punct de vedere științific.
Din păcate, aceste idei bune sunt coroborate cu un produs extrem de scump. Costurile pentru procurarea de la Plafar a intregii liste de ingrediente ajung la aproximativ 20 de lei. Comparativ, pretul de vanzare al majorității detoxifianților este mult mai mare ajungând și la peste 100 de lei.

De asemenea, insuficienta informare stiintifica i-a condus recent in promovarea unei carti a lui Bernard Jensen numita “Ghidul Dr Jensen pentru detoxifierea colonului”. Cartea aceasta ar trebui sa fie foarte scurta considerand ce am discutat mai devreme insa, din pacate, e scrisa de un sustinator al mai multor pseudostiinte precum homeopatia, iridiologia, acupunctura și tot asa. A promova o asemenea carte este o adevărată luptă cu tot ceea ce înseamnă educație științifică de bun simț, ba chiar și o incălcare a moto-ului companiei.

Când introduci pe piată o carte precum ”Ghidul Dr Jensen” nu pot presupune decât că ești bine intenționat, dar prost informat asupra unor principii de bază ale știintei.

De fapt asta e problema mea principală. Nu aș critica produsele de gen dacă nu ar face afirmațiii nesusținute de știință

Diaree, constipație, colesterol => da, există dovezi rezonabile datorită conținutului de plante diverse. Chiar și așa însă interacțiunile dintre produse pot produce diverse reacții și aș fi mult mai încântat să văd studii de calitate făcute comparând exact un detoxifiant și un tratament curent pentru diverse afecțiuni. Simpla asociere a mentei cu uleiul de pește (exemplu la întâmplare) nu aduce neapărat beneficiile amândoura.

Disclaimer:

Aceasta postare folosește numele ColonHelp doar pentru că este un produs popular, promovat de o personalitate care s-a făcut cunoscută dând sfaturi (rezonabile) despre nutriție populației.

Dar asta nu înseamnă că producătorii ColonHelp sunt singurii, ba chiar există și companii care promovează idei mult mai periculoase, precum ”moartea incepe în colon”.

Un alt membru din grupul urât mirositor al celor care se ocupă prea mult de colonul tău este și firma DaciaPlant care are un produs pe nume DetoxiColon

Aș vrea să spun că incursiunea în lumea destul de puturoasă a detoxifierii colonului mi-a adus surprize plăcute.

Am întâlnit însă, de cele mai multe ori, doar o puternică sugestie ca majoritatea oamenilor sunt murdari pe interior și trebuie neapărat să-și curețe intestinele, o asociere nedorită între sfaturi de bun simț, legate de dietă (fibre, alimente sănătoase, mișcare) și pseudoștiința periculoasă a curățării colonului și detoxifierii.

Vă recomand să fiți sceptici și să evitați să aruncați banii în vasul toaletei.

188 comments

 1. Corect.Am consumat tarate de psilium cam o lingura pe zi timp de o luna si am constatat ca tensiunea arteriala are tendinta sa creasca. Ciudat Efect.

  1. In primul rand felicitari pentru articol. Am luat si eu Lepicol timp de 2 luni (un fel de ruda a ColonHelp tot pe baza de tărâțe de psyllium) ca sa constat apoi ca presiunea diastolica imi crescuse de la 7 la 9-10. Nu am stiut de ce la vremea respectiva si nici doctorul nu a putut sa-si dea seama de motiv. Citind comentariul tau Andrei cred ca am gasit vinovatul.

  2. am urmat cura cu colonhelp … efecte secundare, DA … cel promis, NU
   – DA, E O MINCIUNA CURA

 2. Eu am incercat detoxicolon de la dacia plant, oribil nu am reusit sa iau decat 2 zile, imi producea greata si balonare,
  Felicitari pentru site!

 3. bravoo!!! si multumim!!! pacat ca articole ca acesta nu apar si nu sunt promovate in media in acelasi mod cum sunt celelalte…..bineinteles ca nu e greu sa ne dam seama de ce?! un astfel de articol nu aduce profit niciuneia dintre parti!!!! bine ati venit cetateni ai Romaniei pe piata libera capitalista!!!!!

 4. ASTIA PACALESC OAMENII, PRECUM PESCARII ,CINE PRINDE MOMEALA ,IA TEAPA. E MANCAT.SUNT UNII OAMENI ,CARE TRAIESC DIN PROSTIA ALTORA…

  1. Bună Mariana. Daca le spui tuturor prietenilor tai sa nu mai cumpere si le dai acest articol va fi un pic mai bine.

 5. Va multumesc pt ajutor.Tocmai astazi vroiam sa cumpar pt ca pe langa detoxifiere spun ca te ajuta sa si slabesti.Eu cum sunt operata de tiroida si nu mai reusesc sa slabesc am zis ca asta e salvarea.Acum pur si simplu nu pot decat sa va multumesc di suflet ca davero chiar sunteti de ajutor .
  Cu stima si respect Stoica Mirela

  1. Bună Mirela. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor. Nu as stii sa iti spun ce ar fi bun in cazul tau, insa as sugera o vizita la un nutritionist care poate lua in considerare afecțiunile tale si modul in care interacționează cu alimentația. Multă sănătate iti doresc.

 6. multumesc pentru articol. am citit pe nerasuflate si-am dat si share pe feisbuc si-am trimis si parintilor.

 7. Multumesc pentru informatie,m-ati determinat sa reflectez, pe mine ”membra a gloatei de naivi sa nu zic prosti care prind momeala si apoi se intreaba daca au facut bine”!

  1. Bun Adina. Ma bucur ca te ajuta articolul meu.
   Nu e vorba de naivitate sau prostie ci de faptul ca nu putem fi informatii in toate domeniile. D-asta incerc sa aduc informatii unde poate altii nu au timp sa se documenteze.
   Te rog da si altora articolul, vad ca am reusit sa fac o mica gaura in vanzarile produselor astora 🙂

   1. poate ca e adevarat nimeni nu are raspunsuri si cunostinte 100% in ceea ce priveste sanatatea- reactiile pozitive sau negative ale corpului uman .Dar cu asta ,,-Te rog da si altora articolul, vad ca am reusit sa fac o mica gaura in vanzarile produselor astora -” ai dat-o in bara cred ca urmaresti altceva …imi pare sincer rau nu sunteti credibili. O zi buna

    1. Bună Harold. Cam ce as putea urmări? Ma bucur dacă articolul meu este util. Ma bucur ca oamenii nu sunt păcăliți de reclamă si ca nu arunca banii pe ceva inutil.

     N-am scopuri ascunse, nu vand produse alternative, nu ofer decat intenția de a informa consumatorii conform cu ceea ce pot găsi online in jurnale științifice sau surse medicale.

 8. “pseudostiinte precum homeopatia, iridiologia, acupunctura” ?? Articolul ar fi putut parea bine documentat pentru un necunoscator, asa cum si textele care promoveaza Colon Help par bine intentionate. Dar sa desconsideri homeopatia si acupunctura e doar un semn de partizanat medical si nu o dovada de detinere a adevarului. Asadar e folositor sau nu ColonHelp-ul? Din aceasta dilema nu putem iesi…

  1. Karina, vezi te rog cu cateva articole in urma discutia despre homeopatie si cum nu reușește ea sa isi dovedească eficienta medicală. Acupunctura e in mare parte inutilă, iar iridiologia e o inventie atât de ridicolă incat nici nu ar trebui luată în considerare de orice persoana rațională.

   Cat despre ColonHelp, nu pot da o concluzie finală, deoarece depinde la ce e folosit. In orice caz este prea scump, mai puțin eficient decât alternativele si cu multiple efecte secundare pe care nu le menționează nimeni.

   Esti libera sa faci ce vrei cu banii tai, insa nu ii arunca pe homeopatie, acupunctura, iridiologie sau colon help.

   1. vad ca esti “foarte documentat ” ,daca cele trei ramuri ale medicinei alternative nu reusesc sa-si dovedeasca eficienta, dovedeste tu ineficienta lor .Vad ca tare te mai doare inima de buzunarul pacientilor. O dai cand cu cheltuirea banilor ,cand iti exprimi marea bucurie ca le aduci prejudicii adeptilor acestor metode,cand aduci “argumente stiintifice ” din surse neverificabile,cand recomanzi distribuirea comentariilor tale la toata lumea ,asemeni sectantilor ce practica prozelitismul cu orice pret.Eu te-am mai intrebat si nu mi-ai raspuns daca te-ai documentat si stand de vorba personal cu beneficiari ai acestor metode.Nici acestea nu dau rezultate 100% asa cum nici medicina alopata nu o face dar tu vad ca ai chiar tupeul sa ma contrazici la afirmatia mea si nu numai , comform carea fiecare organism are reactii diferite la acelasi tratament.Peste tot se spune ca tratamentul trebuie individualizat numai tu sustii ca efectele sunt deja predictibile.Se pare ca in numele stiintei esti deacord si cu organismele modificate genetic si cu ingurgitarea de cat mai multe medicamente de sinteza.

   2. Constantin, care sunt alea 3 ramuri? Medicina alternativa are milioane de ramuri pentru ca orice nebun cu un bat poate declara ca vindeca oameni prin puterea batului.
    Poate nu reusesti sa vezi sursele, exista acele link-uri catre studii si concluzii trase de cercetatori in domeniu.
    Dar probabil ca tu te astepti sa iti povestesc cum m-am intalnit cu o bunicuta care s-a vindecat de SIDA cu miere de salcami si o sa declari asta studiu stiintific si dovada suprema.
    E ridicol ce imi ceri, de ce as accepta povesti cand povestile sunt spuse de oameni, care oameni gresesc si cand incearca sa-si aminteasca unde si-au pus cheile d-apai in ceea ce inseamna medicina.
    Cat despre ce imi pui in gura gen OMG sau ultra-medicatia, te inseli, dar deja m-am obisnuit cu stilul tau.
    Te rog nu mai deriva in off-topic si adu studii stiintifice pentru ceea ce declar altfel sunt nevoit sa te moderez.

 9. Imi pare rau, numai homeopatia m-a ajutat dupa ce, in urma unei infectii bucale ajunsesem sa nu mai tolerez niciun medicament. Am fost internata la spitalul Coltea, febra mare, alergie puternica, dupa doua doze de antibiotic m-au externat spunandu-mi ca nu mai au ce sa-mi faca. Pur si simplu au zis ca nu exista solutie! Am plecat plangand, nu puteam manca de o saptamana, nici apa nu puteam inghiti, febra nu scadea, antibiotic nu puteam sa iau. Dupa prima zi de remedii homeopate febra a scazut, alergia a disparut si in cateva zile infectia nu mai exista. Copiii mei nu au mai racit dupa ce au facut un tratament homeopatic. (Pana atunci, dupa fiecare tratament cu antibiotic virozele cu febra mare erau si mai frecvente). Sa spuneti ca homeopatia nu reuseste sa-si dovedeasca eficenta medicala cand mii de pacienti sunt vindecati in acest fel, ingroziti de efectele secundare ale tratamentelor alopate, este cel putin tendentios. Asta ma face sa cred ca nici povestea cu Colon Help-ul nu e tocmai adevarata.

  1. Karina, eu ma bucur ca pe tine te-au ajutat.
   Asta insa nu inseamna ca sunt eficiente.
   Medicamentele si organismul nostru ne poate pacali foarte usor.
   In povestea ta imi este neclar cum puteai sa iei homeopate dar nu puteai lua antibiotice.
   Sunt multe probleme cu ceea ce se numeste “anecdota” in evaluarea stiintifica.
   Evaluarea stiintifica se face pe baza statisticilor obtinute de la sute sau mii de pacienti care au fost atent selectati sa aiba aceleasi probleme si acelasi tratament si care sunt impartiti in grupuri specifice atent controlate.

   Anecdota inseamna o poveste precum a ta in care tu spui ca a functionat minunat dar nimeni nu stie ce diagnostic aveai, ce ti s-a dat si care sunt interactiunile medicamentoase. De asemenea antibioticul putea avea efect intarziat, sunt multe, multe probleme cu povestea ta pe care nimeni nu le poate verifica. Nu e vina ta, si ma bucur ca a functionat, insa asta nu este stiinta.
   Repet, vezi in urma la articolul meu despre homeopatie, vezi ce periculosi sunt homeopatii romani si vezi ce link-uri ofer.
   Nu iti cer sa ai incredere in mine, dar iti cer sa nu ai incredere nici in ceilalti. Ci sa studiezi si sa cercetezi singura ce spun studiile de buna calitate.

   Daca urmaresti link-urile din acest articol poti vedea ca ceea ce am spus nu e inventat de mine ci confirmat de specialisti.
   Repet, ca nu trebuie sa ai incredere in mine dar nici in cei care iti vand homeopate sau solutii minune.
   Cu toata sinceritatea iti spun ca nimic ce functioneaza in medicina nu este fara riscuri sau efecte secundare.
   Iar ce zic homeopatii este adevarat ei nu au efecte secundare, pentru ca nu au nici substanta activa in ce pun ei acolo.

   Cauta te rog in casuta de cautare si Placebo, e util de stiut.

   1. Virozele nu se tratează cu antibiotice pentru că sunt cauzate de virusuri și nu de bacterii, deci astfel de tratamente ar fi total inutile.

    1. Pai nu a zis ca ar fi viroza ci infectie bucala. Am presupus ca doctoriii stiau ce ii dau.

  2. da inclin balanta si dau dreptate Karinei plus ca articolul initial este total impotriva Colon Help iar acum—-“Cat despre ColonHelp, nu pot da o concluzie finală, deoarece depinde la ce e folosit. In orice caz este prea scump, mai puțin eficient decât alternativele si cu multiple efecte secundare pe care nu le menționează nimeni. “—eu am luat deja Colon Help nu e spectaculos de rapid, dar se vad efectele dupa aproape o cutie iar efecte adverse nici una ,cu toata sinceritatea nici una.Adevarat sunt de acord o reclama prea agresiva asupra produsului ,dar pana nu incerci pe propria piele nu arunca cu toate cele negative asupra unor produse ce pot fi eficiente ptr altii,fiti mai rezervati si mai modesti ,o zi buna

   1. Harold, Evident ca are efecte asupra corpului , n-am negat asta. Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui nu este daca produsul are vreun efect ci daca efectul nu il poti obține mai ieftin. Pentru ca pana la urma chestia asta este aproape 150 de lei iar niste prune uscate sunt 10 lei. Colon help se ia luni la rand pe cand niste prune uscate le iei si au efecte. Repet, poti face vrei cu banii tai, informația pe care ti-am pus-o la dispozitie poate fi verificata si de altii. Nu este partinitoare ( cat se poate) scopul meu la fiecare articol este sa aflu daca respectivul produs are efectul pe care îl declară. ColonHelp are efect in caz de constipație, asta clar, după ce iti umplii fundul cu lut pana la urma va ieși ceva din el. Dar este cel mai eficient produs posibil sau ti se vinde ceva inutil (detoxifierea colonului) pe langa un tratament pentru constipație?

    Repet, stiinta medicala spune foarte clar, si poți găsi legatura către medicul care arata imagini cu interiorul colonului, spune foarte clar ca nu poti “detoxifia” colonul. Nu exista toxine pe care sa le elimini cu acest produs. Colonul își face treaba exemplar si pe termen lung cred ca astfel de produse pot cauza probleme datorita componentelor. Dar e doar o speculatie.

    Va recomand amandoura sa faceti abstracție de reactiile personale la aceste produse (sau homeopatie) si sa cercetați ce spune știința despre fiecare in parte. Daca porniți cu deschiderea de a afla ceva bazandu-va pe principiile scepticismului stiintific veti ajunge la aceleasi concluzii ca si mine. Dar drumul e complicat, de-asta am facut un efort sa sintetizez ce am găsit.

  3. Karina nu te mai osteni sa relatezi cazul tau caci oricum evolueaza respinge din start marturia ta despre beneficiul pe care l-ai avut in urma unei cure alternative la medicatia clasica.Omul acesta are ochelari de cal ,vede doar intr-o singura directie.Tu “nu esti credibila ,credibil e doar el “

   1. Nu fi nesimtit Constantin
    Am facut destul de clar in articolul pe care evident nu l-ai citit de ce nu este importanta pentru determinarea stiintifica marturia unei singure persoane.
    In caz ca nu iti amintesti cand ti-am dat link-ul e cel mai recent articol.
    Nu resping marturia ei pentru ca nu ar fi utila, dar cat timp nu poate fi cuantificata stiintific nu aduce nimic discutiei. E doar o impresie personala.

 10. suntteti niste fraieri!!!!!!!!!!!cu totii!!!!!!!!!!!!!!!!!
  nu aveti nici o treaba cu preparatele naturiste
  S-a gasit un prost sau o proasta care sa vorbeasca ce??

   1. am sa va spun mai multe si sper sa ma credeti iar daca nu va rog sa verificati.Sunt din Piatra neamt si stau in apropierea celei care este patroana acestui zis produs.Pe ea o cheama Ailincai Paula si va rog sa ma credeti ca este obeza.Nu numai atat are si doi copii obezi si o nepoata obeza.Ma sperii cand ii vad.Nu inteleg de ce nu folosesc produsul pe ei ca sa slabeasca.Mie mila de copila acea cand o vad asa de grasa si cred ca nici un regim nu o poate sa o faca slaba.Sunt niste oameni prefacuti si tot ce fac este cea mai mare sarlatanie.A si inca ceva:am vazut-o pe aia de la Antena2 acum de Craciun aici in Piatra neamt impreuna cu ei.Cred ca sunt prieteni.Si vad ca pe asta o viziteaza numai prietene foarte grase .Le vad de mult ca se perinda pe aici dar nu inteleg de ce nici una nu slabeste deloc.Se ingrasa de pe spatele prostilor care vor sa slabeasc aruncand bani pe fereastra.

 11. o cunosc pe patroana acestor produse si va asigur ca ea este obeza .O cheama Ailincai Paula si este din Piatra neamt

 12. Si mai are si 2 copii obezi si o nepoata obeza.Oare de ce nu incearca produsul pe ei ?

 13. Trag teapa la prosti ca nu mai stiu de pe ce sa scoata bani.A si aia de pe Antena 2 am vazut-o cu ei la Craciun.Cred ca sun prieteni

 14. Totul este un joc ca sa castige multi bani.Si cum Romania are multi naivi se pot prosti usor.Daca nu ma credeti interesati-va.Ea chiar este obeza.Iar daca se uita pe acest randuri sa faca bine si sa-si duca nepoata la un endocrinolog ca este grav.

 15. da intradevar este o minciuna si spun asta pentru ca l-am folosit si nu sa simtit nici o ameliorare,ba dinpotriva,m-am ingrasat 4 gk in tot acest timp.L-am folosit la jumatea anului trecut si am facut si pauza 2 luni si nimic spectaculos ci dinpotriva.Aveam greturi mai tot timpul si statea numai pe buda,tot timpul urla la mine in burta(gheoraiau matele continu)Nu a avut nici un efect ba mai rau aveam un fel de mucoasa cand iesam afara.Ajunsesem grav de tot.Ce sa -i faci daca sunt proasta.Oricum acum am fost la un nutritionist si vad ca incep si eu cate un pic sa slabesc.Nu luati teapa pe care am luat-o eu ,dar daca sunteti chiar prosti incercati sa va razaluiti matele cu acest produs

 16. Reclama, sufletul comertului! Si daca apare si vreo “vedeta” sa ne spuna ca totul e 100% natural si fara efecte secundare, rezultatul e garantat! Inghitim imediat ce galusti ne vand la TV!

 17. colonhelp nu are la baza nici o cercetare stintifica ci doar o reclama mascata. Administratorul firmei e o persoana care inainte vindea bauturi alocoolice la stat si era plina de datorii. Dar cum e romanul inventiv…aveti grija ce luati ! In schimb numai in 201 firma a avut un profit de 2 mil de euro !!! (http://www.firme.info/zenyth-pharmaceuticals-srl-cui21917821/)
  Aveti grija cui umflati buzunarele

  1. Interesant ce imi spuneti insa nu gasesc suficiente date pentru a sustine ideea asta.
   Plus ca faptul ca anterior videa bauturi alcoolice nu e ceva ce trebuie neaparat acuzat, omul vinde ce poate si ce se cumpara.

   1. Stimabile eludat intr un mare moderator
    Zenyth Pharma nu e o firma de pharma !!!
    Produce NUMAI suplimente neavizate de ministerul sanatatii.
    Inducerea intentionata intr o mica eroare, folosind cuvinte cheie gen
    “slabeste”, “pharma” pentru a impregna in subconstinetul cumparatorului incredere se pedepseste de lege.

   2. Ar fi frumos daca s-ar pedepsi…
    Dar sunt convins ca s-au acoperit in sensul asta…

 18. Salutare !
  consider destul de utila pagina ta, adevarul e ca am pe cineva apropiat care foloseste o reteta originala, si prepara acasa “colonhelp”, iar nutritionistul i-a organizat tratamentul, adica totul este sub control ca sa ma rezum la asta, acest tratament este efectuat o data pe an. Pe site la colon help am vazut ca unii bagau in ei luna dupa luna….in fine, intrebarea mea este : dumneata esti medic, nutritionist, profesor de anatomie, sau orice in domeniu? adica ceea ce afirmi mai sus este bazat pe niste cercetari care le-ai efectuat? sau este o parere a unui client nemultumit….as vrea sa stiu pe ce te bazezi zicand toate chestiile?
  PS: nu consum asa ceva, nu cred in publicitatea unor produse sustinute de oameni publici, nu arunc cu banii in stanga si dreapta pe toate prostiile care te slabesc sau care te fac sa te simti pozitiv, nu fac nimic din prostiile care se vand pe piata, sunt un om normal (cred eu 🙂 ), dar vreau sa stiu ceva sigur si concret.
  Multumesc si salut initiativa ta ! Succes.

  1. Salut Mihai,

   Nu, nu am expertiză in domeniu. Si am facut asta ceva mai clar in pagina “Despre”. Dar ofer in cadrul fiecărui articol sursele pe care mă bazez pentru a trage concluzia finală. Mai am si carti pe care nu le menționez insa le citesc si le mai folosesc ca sursa indirecta. Ideea este ca ceea ce spun eu nu este controversat sau condus de vreun interes financiar, ci doar de dorința de a informa corect. Dacă iei sursele mele la rand vei găsi practic aceeasi informație.

 19. Medicamente pentru “curatirea” ficatului sau intestinului – nu exista aceste medicamente, si doar medicamente pentru “curatirea” de bani a celui care le cumpara; ficatul, intestinul etc, nu au nevoie de curatire suplimentara, asa cum nu are nevoie nici vaca din curte sau alt animal; toate organele au un metabolism in asa fel incat ori functioneaza cum trebuie, si nu este nevoie de fie “curatate”, ori nu functioneaza cum trebuie si atunci sunt bolnave, si trebuiesc tratate,,,,,nu o spun eu ci e pe sfatul medicilor.ro

 20. Metode naturale de curatire a colonului – dupa cum am mentionat NU este necesara curatirea suplimentara a vreunui organ, dar .. daca clientul doreste sa-si curete colonul “natural” o poate face ieftin cu ulei de ricin, zeama de varza (periculoasa la cei cu boli de inima sau rinichi), ceai laxativ, compot de prune, sau 3l de apa rece si doua linguri de miere luate pe nemancate; atentie, scaunele pot fi nenumarate, riscuri de complicatii!din nou…sfatulmedicului.ro

 21. Felicitari !!!! Din pacate , noi romanii suntem o rasa f credula si naiva . Sunt f multe porcarii care trebuiesc comercializate , iar cu ajutorul publicitatii facute , romanul pune ” botul ” ( urat spus , imi cer scuze, dar este adevarat ) . Nu este drept sa ne supunem organismul la experiente ciudatele in speranta ca se va intampla o minune … “Suntem ceea ce mancam” , iar dc toate ciudateniile sunt acceptate ca si hrana trupului nostru , sa nu ne mire ca am ajuns o rasa suferinda de boli incurabile …

  1. Gabriela ! tu nu pui cumva “botul ” la articolul denigrator la adresa produsului mai sus mentionat??? .chiar esti asa credula incat sa nu intelegi ca la mijloc e un interes ??? .Eu nu spun sa fim cobai ,dar sa mai stam de vorba si cu cei care au folosit produsul inainte de a emite aprecieri nefondate .Am mai avut noi un ministru al agriculturii (tabara) care sustinea fervent consumul organismelor modificate genetic,esti cumva adepta acestei teorii.???Iti recomand sa nu te hazardezi in aprecieri pana nu ai consumat tu insuti aceste produse.Reactia fiecarui organism e diferita ,dar sa iti dai cu parerea doar din auzite nu e corect.Te rog sa nu ma suspectezi de partizanat al produsului Colonhelp.

   1. Constantin, multumesc pentru comentariu.
    Imi pare rau sa te dezamagesc dar articolul nu este in nici un fel vreo propaganda asupra prunelor.
    Daca vroiam sa iti vand ceva iti sugeram o anumita marca de prune nu? Ai senzatia ca vreau sa le fac vanzari “concurentilor?”
    Dar nu, nu am nici un interes.
    Ignora partea despre prune daca nu iti convine sa le cumperi, nu imi pasa absolut de loc de ceea ce decizi sa cumperi (esti liber sa cumperi si colonhelp pana la urma).
    Dar vreau sa cumperi ceea ce decizi sa cumperi informat corect asupra efectelor lui.
    Ajuta constipatia si probabil datorita schimbarii meniului e un adjuvant in slabit.
    Dar cam atat si pentru 120 de lei exista multe solutii pe care le poti cumpara, unele dintre ele fiind prunele.
    Cat despre “nu te hazarda pana nu ai consumat tu insuti aceste produse” te inseli. Reactia fiecarui organism NU este diferita, este statistic predictibila.
    Te rog citeste si acest articol:
    http://insulaindoielii.wordpress.com/2012/02/01/incearca-nu-judeca/

 22. am mincat si eu aproape jumatate de an si nu am avut mari rezultate asa cum scrie pe cutie am slabit cu regim si mult sport acum tin un regim cu salata de telina este hranitoare si ajuta la refacerea cartilajului osos puteti încerca.

 23. din tot acel prospect voi ati inteles doar ce ati vrut, adica treaba cu slabitul si cu constipatia. Oameni buni acest produs face minuni cu privire la colon si la viata noastra in general. Noi insa dorim sa ne imbuibam cu de toate, nu facem nici un pic de miscare si stand in fata calculatorului asteptam minunea sa slabim cu putin Colonhelp. Vai de noi daca asta am inteles despre acest produs. Eu unul am inceput o noua viata cu acest produs, am invins teoria despre boala a unui numar de 4 doctori si am reusit sa ma pun pe picioare cu colonhelp, asa ca mai usor cu gargara daca nu stiti ce inseamna sa revii din morti.

  1. Dar chiar te rog sa detaliezi despre revenitul din morți cu Colon help, Mencinicopschi si ai lui abia așteaptă.

 24. Sa mori de ris, nu alta. Dragi cetateni, interese obscure pot exista si de-o parte si de alta, adica firma producatoare calca si pe cadavre pentru a-si atinge scopul, iar persoanje ca “evolueaza” pot avea, la un moment dat, rolul de factor destabilizator, sabotor… de-a dreptul. Singura noastra sansa, a consumatorilor finali, este de a ne informa corect, din cit mai multe surse si sa actionam in consecinta. La naiba, in puii mei.ro :o)

  1. Una, sugerezi cumva ca am interese ascunse?
   Nu lucrez pentru nici un fel de competitor al lui ColonHelp sau vreo companie farmaceutica daca asta iti e grija.
   Poti verifica sursele mele care sunt de cea mai buna reputatie posibila si vezi daca vreunul dintre cei de acolo ma contrazic.

  1. Sa faci clisme de dragul unui slogan de advertising (detoxifierea) e o prostie fara margini.

   1. Sa faci clisme pt SANATATE este foarte bine! DACA ai manca sanatos cu adevarat (ceea ce este imposibil in lumea de azi), nu ar fii nevoie pt detoxifiere pt ca organismul si-ar face treaba. Dar cum in ziua de azi, ORICE (de la mancare/carne/alcool/tutun, la deodorante, la curentul electric din casa) este nociv si supunem organismul la un stres extraordinar cu toxine, din pacate corpul nu mai reuseste sa elimine toxinele asa cum el stia sa o faca. Si atunci intr-un mod sau altul corpul trebui ajutat sa faca fata ‘bombardamentului’ cu toxine si chimicale la care este supus zi de zi! Eu am ales sa fac un regim de slabire si detoxifiere pe cale naturala (a unui producator roman de ceaiuri/remedii naturiste- nu doresc sa spun pentru a nu fii acuzat de reclama) prin clisma cu ceai (costa undeva la 15 lei o cutie mare, iti ajunge suficient de mult timp), ceaiuri de detoxifiere (5-7 lei/cutie), tincturi si putin regim alimentar. Plus sport, cel putin o jumatate de ora! Unde inainte de a face acest ‘tratament’ sufeream foarte rau de stari de anxietate / depresie foarte rele, cu atacuri de panica ce durau de cca 4 ani de zile, cu hipertensiune arteriala, cu ritm cardiac foarte ridicat (tahicardie), dupa ce doctorii m-au indopat cu medicamente de depresie cu efecte secundare grave si dupa ce doctorii mi-au zis ca nu am ce face si trebuie sa incep si un tratament medicamentos pentru hipertensiune arteriala – am vrut sa incerc un tratament naturist, si inainte de a incepe tratamentul naturist, mi s-a spus ca e bine sa fac o detoxifiere. SURPRIZA, ca am facut detoxifierea si nu a mai fost nevoie de alt tratament pentru ca organismul s-a reglat singur doar prin detoxifiere, am scapat de HTA, anxietate, depresie si atacuri de panica. S-a demonstrat, si daca vei cauta si prin alte surse vei gasi, ca intoxcarea organismului din ziua de azi este responsabila pentru mare majoritate a bolilor din ziua de azi, incluzind aici si cancerul!
    Am facut clisma cu ceai timp de 3-4 saptamani, zilnic, am consumat ceauri, tincturi si putin regim alimentar (evitand mancarurile prajite, foarte grase, foarte aditivate, etc) si problemele mele s-au rezolvat! Prin urmare, fiecare trebuie sa caute sa-si intelega propriul organism si sa faca ce este necesar pt vindecare. Faptul ca se dau o serie de link-uri catre diverse pagini de net, diversi autori, mai mult sau mai putin credibili, nu inseamna ca este si corect ceea ce se afirma!

   2. Pai nu cred ca este asa de important denumirea stiintifica, nivelul minim/maxim acceptabil etc. Important este ca suntem supusi acestora zi de zi, fie ca vrem fie ca nu vrem. Unele organisme suporta mai bine si mai mult aceste toxine, altele incep sa dea semnale prin diferite simptome (dureri de cap, cresteri HTA, constipatie, balonare, obezitate samd) ca organismul incepe sa nu le mai poata suporta! Ignorarea lor (cu stiinta sau cu nestiinta, nu conteaza) se va transpune inevitabil, mai devreme sau mai tarziu in BOALA si SUFERINTA! A ignora existenta toxinelor, a efectelor nefaste pe care ele le pot genera inseamna a-ti semna singur condamnarea la suferinta. Desigur, putem vorbi si scrie la nesfarsit despre toxine, daca credeti ca studiul lor este important. necazul este ca sunt mii si sute de mii de toxine, multe cunoscut si mult mai multe NECUNOSCUTE! Omul nu a ajuns sa inteleaga in totalitate nici macar cum functioneaza propriul organism, creierul uman este inca o necunoscuta, de ce as crede macar o secunda ca cineva stie TOTUL despre TOATE toxinele si agentii nocivi care ne-au invadat viata odata cu DEZVOLTAREA tehnologica si umana? Fiecare e liber sa creada ceva, chiar sa cumpere ColonHelp daca crede ca aceasta ii face bine – se va convinge mai devreme sau mai tarziu daca e intr-adevar ceea ce asteptau de la produsul respecitv! Eu unul nu as lua asa ceva, dar asta nu ineamna ca pt altii nu s-ar putea sa fie benefic – desii e putin probabil, unii ar putea venii cu marturii ca pe ei i-a ajutat! Asta e! Ca sa revin la solicitarea ta de a da exemple de toxine, ar fii de exemplu exotoxinele care ajung in organism din exterior, datorita alimentatiei, aerului respirat, expunerii la radiatii, la zgomot, etc si endotoxinele, produse de organismul uman, care apar in urma unor dereglari hormonale, boli sau traume emotionale. Mai simplu ar fii ca si exemple: toate E urile (fiecare cu denumirea lui stiintifica) cu care se aditiveaza mancare, alcoolul, sucurile “naturale” si ne-naturale, apoi elemente toxice care datorita poluarii se regasesc in mancarea si apa de zi cu zi: mercur si derivati (se gasesc din belsug in pesti), metale grele s.a.m.d. Apoi intervine stresul electromagnetic, electrostatic si radiatiile, care prin actiunea lor directa asupra organismelor vii (inclusiv a omului) determina modificari in functionalitatea organelor, astfel incat ajungem ca propriile organe sa produca toxine si sa ne intoxice. Toti acesti factori NU existau in vremurile de demult si organismele puteau sa se detoxifice singure, desi uneori nu prea era nevoie decat in cazul celor care faceau excese alimentare. In ziua de azi, situatia este cu totul alta iar organismul uman NU a reusit sa se adapteze (cel putin in ca nu) la aceste modificari in stilul de viata, in compozitia atmosferei, a mancarurilor, a apei etc! Cu alte cuvinte, functiile normale ale organismului cu care a fost inzestrat, sunt date peste cap de aceste toxine si ca urmare si functia de detoxifiere nu mai are loc in conditii optime. Si atunci este nevoie de un mic ajutor pe care trebuie sa-l dam corpului. Si sa incercam sa ne SCHIMBAM ATITUDINEA noastra fata de el! Sa-l respectam si sa-l ingrijim zi de zi! Adica sa evitam mancarurile grase, pline de E uri din comert, aditivate, tratate cu hormoni, fructe ionizate sa arate mai bine si sa reziste ma mult, organisme modificate genetic, adica sa INCETAM cu stilul de viata sedentarist si COMOD, sa ne reamintim sa facem sport, sa radem, sa ne bucuram de ce am primit de la Divinitate in dar! Ne place sa bem COLA, ne place sa bem bere, sa mancam un mititel, un gratar, dar nu ne gandim cat rau facem orgamismului repetand acest fel de a trai zi de zi! si ne miram ca dupa o vreme nu ne mai simtim bine, apoi boala incepe sa-si faca simtita prezenta in viata noastra si TOTUL se schimba din acel moment! si ne mai si miram: eu NU am facut nimic sa ma imbolnavesc, eu am fost echilibrat, etc.! In concluzie: macar o data pe an nu ar strica nimanui o cura de detoxifiere, coroborata cu incercarea pe cat posibil de a adopta un stil de viata MAI sanatos! Si nu neaparat sa faci detoxifiere cu produsul minune X sau Y, ci cu ceea ce natura ne-a pus la dispozitie. RECOMAND cu mult caldura si cu multa tarie efectuarea de CLISMA atunci cand te-ai decis sa incerci sa schimbi ceva in stilul de viata. Si consumand niste ceaiuri potrivite, ceva tincturi alese cu grija, si consumand MULTE FRUCTE, hrana cruda si cat mai putin aditivata si prelucrata, celelalte (starea de bine, sanatatea, puterea de viata, bucuria de a trai) vor veni de la sine! O spun ca un om care de la moartea de cancer a mamei sale a SUFERIT ENORM timp de mai bine de 4 ani, luptandu-se cu depresia, anxietatea, atacuri de panica pe care nu le doresc nici dusmanilor, hipertensiune arteriala, colesterol ultra marit, trigliceride foarte mari, lipsa magneziu, palpitatii, tahicardie, stare de rau, lipsa de putere si pofta de viata si multe altele – si 90% dintre acestea s-au remediat doar DUPA ce m-am uitat cu atentie in urma, mi-am analizat CE am gresit si am incercat sa repar prostiile pe care le-am facut corpului meu! Si facand clisma, luand ceaiuri naturale, tincturi, mancand putin mai ingrijit si mai atent, facand sport (chiar daca mi-a fost TARE greu la inceput), am reusit sa mi revin si cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa ma simt mai bine si sa incep din nou sa TRAIESC! E ceea ce va doresc TUTUROR din tot sufletul! Nu as fii intervenit in a scrie aici ceva, daca nu as fii citit intamplator de spre ‘prostia fara margini’ de a face clisma! o afirmatie mult prea hazardata avand in vedere ca a fost facuta fara nici o documentatie prealabila. Desi si in aceasta prinvinta se vor gasii si opinii PRO si CONTRA, evident. Pentru ca NU ORICE ZBOARA se mananca, la fel nici tot ceea ce se va gasii pe un Site sau altul nu este in mod necesar irefutabil si perfect adevarat! Fie ele si lucrari stiintifice, sunt atatea lucrari care se contrazic in medicina si in orice altceva incat nu poti lua totul ca fiind perfect adevarat si corect. Si clisma are limitele ei si are RESTRICTIILE ei, sunt unii oameni care nu pot si nu e bine sa o faca! Asta nu inseamna ca nu este un procedeu valabil si util! Vorba populara: pentru unii muma, pentru altii ciuma :)!
    ideea e ca fiecare sa caute sa inteleaga UNDE a gresit, de ce a ajuns in starea in care a ajuns, si apoi sa corecteze ce a gresit si sa-si ajute corpul prin metoda care o ‘simt’ ei ca fiind cea mai buna!
    SA FITI SANATOSI!

 25. Nu contrazic in totalitate articolul despre colonhelp dar se vede clar si o rautate a realizatorilor .Ne tot aduc in fata proprietatile miraculoase ale prunelor ca fiind un panaceu.Eu oare nu va pot suspecta de concurenta neloiala???.Si am sa va spun de unde vine suspiciunea.
  Blamati drastic homeopatia ,de ce???.Eu am beneficiat de efectele acestei terapii; pana acum 12 ani nu mai puteam scapa de oxiuri cu toate medicamentele alopate administrate , mai mult de 2 luni nu eram linistit.Dupa o singura sedinta de acest gen nu am mai avut oxiuri nici pana in ziua de astazi si iata sunt 13 ani de atunci.Eu nu spun ca aceste terapii alternative sunt o solutie universala dar nici nu pot imbratisa teoria dvs vadit agresiva aspra acestora. Sunt multi sarlatani care sub masca terapiilor alternative se imbogatesc pe seama credulitatii oamenilor disperati de starea sanatatii lor ,dar nici dvs nu sunteti mai credibili invocand rezultatul unor studii din america greu de verificat .asa ca va recomand mai putina agresivitate si mai multa modestie caci noi pacientii mai stim sa citim si printre randuri.

  1. n caz ca nu citesti comentariul anterior, nu am nici un interes ascuns in piata prunelor uscate. Asta e, va trebui sa ma crezi pe cuvant, dar daca ar fi asa, nu crezi ca as avea vreo reclama undeva? Niste articole extrem de pozitive despre prune, ceva de genul asta.
   Apoi, ce legatura are pruna cu homeopatia? Homeopatia este metoda terapeutica proasta pentru ca nu are nici o dovada de buna calitate care sa o sustina. Chiar daca pentru tine a functionat, asta nu inseamna ca ceea ce a functionat este remediul homeopat. E de fapt sigur ca ceea ce te-a scapat e altceva decat remediul homeopat.

   Iti recomand aceste articole (in special cel despre efectul placebo): http://insulaindoielii.wordpress.com/tag/homeopatie/
   De asemenea: http://www.1023.ro

 26. Pendulez intre a cumpara colonhelp, prune uscate sau a-mi face o afacere cu prune uscate. Ar fi o idee care nu este greu de pus ]n practica. Lasand gluma la o parte am sa ma informez serios cu privire la aspecte aratate mai sus

 27. pt evolueaza; se pare ca nu ai inteles in totalitate comentariul .,nu ridic in slavi colonhelp-ul dar nici nu pot fi in totalitate deacord cu radicalismul tau in ceia ce priveste medicina alternativa.Am mentionat ca sunt multi hoti deghizati in mari si universali vindecatori care se ascund sub masca terapiilor alternative.dar sunt si oameni care au avut afectiuni fatale la care medicina alopata nu a mai avut ce face ,iar metode naturiste au reusit.Iar cu vindecarea afectiunii mele prin efectul placebo te contrazic in totalitate ,eu stiu cat m-am chinuit pana la 43 de ani si mai stiu ca in acea perioda nu am folosit nimic altceva.Ce sa inteleg din agresivitatea comentariilor tale ,ca pledezi numai pt medicina alopata?Nu stiu daca te bazezi doar pe “studiile” din carti si birouri sau ai cunoscut la viata ta multe cazuri dificile.E bine sa privim viata si sa o cunoastem din mai multe unghiuri.Am 55 de ani si am invatat macar ca nici unul dintre noi nu detine adevarul absolut.De aceea eu discut acum de principii si nu particularizez.Stiinta materiala e clar ca a avut si are un mare rol in evolutia omului pe pamant ,dar sunt si aspecte ale vietii pe care materialismul nu le poate elucida.Ceea ce nu e perceptibil cu simturile noastre nu inseamna ca nu exista.

  1. Constantin, nu exista medicina alopata si medicina alternativa. Exista medicina.
   Daca ceva din medicina alternativa ar fi dovedit functional atunci medicina moderna ar incorpora descoperirile. Asa s-a intamplat in cazul aspirinei, care e foarte naturala. Doar ca nu trebuie sa mananci scoarta de copac ca sa iti treaca palpitatiile ci sa iei o aspirina care e un compus purificat si verificat si cu efect.

   Eu nu tolerez sarlatania, si medicina “alternativa” este plina de sarlatani. unii sunt sincer convinsi de ceea vand altii pur si simplu fraieresc oameni.

   Nu ma apuc sa descos cazul tau pentru ca nu este important, este o anecdota neverificabila. Stiinta medicala isi arata limitele uneori, dar asta nu inseamna ca alopatii stiu pe ce lume se afla.
   Daca nu putem percepe cu simturile noastre (sau cu aparate care ne cresc capacitatile) atunci nu are nici un impact asupra noastra. Si daca cumva incepi sa-mi vorbesti despre energii subtile, karme sau aure ne suparam.

   Homeopatia ramane o prostie fara margini pe care doar cei care nu o inteleg o folosesc. Cand intelegi despre ce e vorba in homeopatie nu poti decat sa razi.

   1. Vad ca te incapatanezi sa nu citesti cu atentie ce scriu eu .Am spus si eu ca sunt multi sarlatani cu care nu sunt deacord ,am intanlit si medic care a afirmat ca mai bine ia pastile ce contin fier decat sa consume primavara urzici sau alte plante care contin acest element.Daca nu este important cazul meu inseamna ca nici alte cazuri nu te intereseaza si concluzia este ca nu te documentezi corect si din cat mai multe surse.Sa afirmi ca este o anecdota cazul meu arata clar (daca mai era nevoie ) ca nu dorinta de a face bine te determina sa postezi astfel de comentarii.Nu ti-am sugerat nimic despre karme sau aure insa tot ce ne inconjoara este energie ,pe care vad ca o contesti.Materialismul era apanajul comunismului , pe asta te bazezi si tu .Eu sunt deacord cu stiinta dar sa nu uitam ca viata si omul mai tarziu s-a dezvoltat nu datorita stiintei ci legilor naturii ,legi neantelese in totalitate nici pana astazi.Cum poti sa faci o asemenea gluma de prst gust afirmand ca din scaunul ce contine argila faci oale???.Domnule savant ,de ce consuma unele animale sare gema?,de ce multe grupuri de maimute au fost urmarite cum o data pe an pe o perioada de doua saptamani consuma argila din jurul unui lac?de ce unele animale consuma calcar in starea lui naturala???.Pentru ca organismul are nevoie de minerale ,iar atunci cand le poate lua din natura sunt mai benefice si mai usor de tolerat.Asa ca mai lasati mistoul cu argila.Vad ca defapt esti un fel de “gica contra”,argumentele tale sunt limitate ca si aria de informare.

   2. Bine, si cum distingi tu intre sarlatani si cei care sunt ok?
    Care e procesul tau de a distinge intre cei care iti fura banii si cei care iti vand ceva ce te ajuta?
    Explica-mi te rog cum reusesti sa stii exact care sunt sarlatanii cand nu ai pregatire medicala (ca si mine)?
    Nu cumva te-ai folosi de un proces stiintific in care cei care nu sunt sarlatani isi publica rezultatele folosind metodologie corecta si verificabila? Nu cumva te-ai folosi de studii de buna calitate care sa arate ce metode de tratament functioneaza asa cum zic?
    Daca citesti articolul si urmezi link-urile o sa vezi sursele mele, sunt de cea mai mare incredere pe care am putut-o gasi.
    Daca tu poti veni cu studii stiintifice de calitate care arata eficienta a orice vrei tu “medicina alternativa” fie ea homeopatie sau acupunctura atunci discutam. Dar nu cu testimoniale inutile.
    Pana nu le aduci vorbim discutii si ne pierdem timpul unul altuia. Eu nu tin sa iti demonstrez nimic.
    Ti-am dat informatiile, am tras concluziile, am prezentat sursele.
    Ce faci cu informatia este fix problema ta.

    Cat despre intrebarile care n-au nici o legatura cu ce discutam anterior, cred ca asta explica tot:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mineral_lick

   3. Sa fim seriosi. Exista interese uriase in promovarea produselor de sinteza SI NUMAI de sinteza. Exista studii – care desigur sunt contestate si nu sunt reproduse de medicina aia “adevarata” pentru simplul motiv ca nu exista interes in sensul asta. Aici as mentiona terapia Gerson, cu mii de cazuri tratate prin metode naturiste, efectele vitaminei B17 care nu sunt discutate si nu se fac studii detaliate in mod intentionat, pentru ca intotdeauna concluziile stiintifice ar schimba optica destul de mult asupra a ce ar trebui facut in caz de boala.
    Burzynski are un produs cu efecte interesante, iar studierea in detaliu e practic interzisa, pentru simplul motiv ca piata tratarii cancerului e la cateva trilioane de dolari. Daca se trateaza repede si simplu, multi raman fara obiectul muncii.
    Referitor la sursele mentionate in articol… in functie de ce surse alegi si ce surse ignori, pe blogul tau poti sa demonstrezi fix ce vrei. Nu spun ca ai dreptate, nici ca nu ai dreptate. Insa cateva surse cu siguranta nu iti dau. Iti respect opinia si cred ca ai dreptul la ea. De aia am dat share la articol – pe care nu-l consider extraordinar, dar cred ca e dreptul tau sa-l scrii si nu e okay sa te puna la plata pentru exprimarea parerii personale. Chiar daca pute cand o faci.
    Cred insa ca un pic de modestie nu strica. Se simte o inversunare contra. Si nu pentru ca ai ceva de castigat. Poate doar pentru ca nu-ti place fata lui Mencinicopschi. Nu stiu. Nu ma intereseaza. Poate doar iti place sa fii Gica Contra. Avocatul diavolului. E dreptul tau, oricare ar fi motivatia. Ar mai fi si datoria morala sa introduci studii care sa te contrazica, eventual comentand si spunand de ce nu esti de acord cu ele. Chiar tot internetul te aproba?

    1. Uf, ti-am raspuns si s-a pierdut raspunsul.
     Pe scurt:
     Terapia Gerson nu si-a dovedit functionalitatea.
     Burzynski isi minte pacientii promitandu-le luna de pe cer pentru o terapie nedovedita si fara baza biologica.
     Companiile farma nu sunt tocmai nevinovate dar nu-ti imagina ca ascund terapii eficiente numai de dragul banilor. Terapiile simple nu exista pentru ca organismul uman este complex.
     Nu-mi place ce promoveaza Mencinicopschi pentru ca nu isi da cu parerea in lucruri despre care nu stie nimic. Vezi articolul meu recent despre iridologie.
     Am desigur o inversunare. Am o inversunare impotriva tuturor sarlatanilor, tuturor mincinosilor si tuturor celor care spun ca au o solutie pentru o problema inexistenta. NU imi pasa ca acum se numeste ColonHelp sau ca e vorba de iridologie sau de ce e la moda saptamana asta. Mincinosii si sarlatanii pe care ii pot dovedi ca atare ii vor prezenta cu toate dovezile posibile.

     Iar despre studii care sa ma contrazica, daca le gasesti te rog sa mi le dai.
     Sa stii ca nu ma apuc de un articol cu concluzia deja luata. Ba chiar incerc sa cercetez domenii despre care nu stiu nimic. Si trag concluzia dupa ce citesc studii, specialisti etc.

     Placa mucoida nu o sa o gasesti in nici un manual de medicina, numai pe site-urile astora.

     Toate cele bune si multumesc pentru sustinerea ta, chiar si asa cu un pic de dezacord.
     Destui oameni sunt in dezacord cu mine, in special cei care au mai comentat pe aici.

 28. Eu iau Colon Help de aprox luna si efectele benefice se vad…aveam acnee severa ce nu putea fi tratata,ei bine a disparut,aveam balonari care au disparut ca sa dau numai cateva exemple.Efecte adverse zero.Pretul nu mi se pare mare dar acum depinde ce venituri are fiecare si comparativ cu alte produse care au crusin sau senna care produc iritatii si dependenta mi se pare chiar rezonabil.Referitor la reclama agresiva -nu va suparati dar nu mai suntem de muuuult in epoca de aur a comunismului iar societatea de consum inseamna publicitate.Coca cola are reclama agresiva,mult mai agresiva si nu este sanatoasa,Mcdonalds idem etc etc.Bine acuma este in firea romanului sa distruga ceea ce altii incearca sa faca dar sa incercam sa vedem si partea plina a paharului-poate va fi o lume mai buna.

  1. Ma bucur ca te ajuta. Articolul meu nu spune ca este complet inutil. Ci ca existe alternative cu mai putine efecte secundare (chiar daca tu nu ai, ele sunt posibile) si mai ieftine.
   In plus ColonHelp iti umple colonul de lut, evident ca nu ai o problema cu scaunul cand poti sa faci oale din el.

   1. De ce domnule folositi cuvinte ijgnitoare ,asta va limita???.Chiar nu se poate purta un dialog civilizat???Am sa iti raspund la afirmatia ta referitoare la lipsa de legatura intre intrebarile mele si subiectul in discutie.Are o mare legatura si eu, am mentionat felul jignitor in care ii raspunz Beccai cum ca ColonHelp iti umple colonul de lut din care ulterior poti confectiona oale..Am vrut sa recunosti ca argila continuta de produsul in discutie precum si consumata ca atare are proprietati reminrealizante si nu este doar un “lut”Mai mult imi recomanzi un link pe care chiar tu il sfidezi .Nu mai inteleg nimic. Despre argila s-au adus dovezi stiincifice sin totusi le ignori.Fiecare are libertatea de alegere.Intr-un comentariu anterior mi-ai atras atentia ca metodele medicinei alternative nu sunt doar trei,asta o stiu si eu numai ca eu m-am referit doar la cele trei pe care tu le contesti cu inversunare.Eu ti-as recomanda sa fii mai moderat in afirmatiile pe care le faci ,se poate explica”peostimii” si altfel decat o faci tu.M-ai amenintat ca ma moderezi ……am si inceput sa tremur de frica.Desi situl se cheama al indoielii vad ca tu nu pui niciodata problema ca poate au si cei care posteaza comentarii un pic de dreptate ,o fi un sambure de adevar si in ce spun ei.In lume doar prostii au certitudini,desteptii au indoieli……tu din care categorie faci parte???.

   2. Care cuvinte jignitoare? Nesimtit? Dupa ce ai spus:

    chiar esti asa credula incat sa nu intelegi ca la mijloc e un interes ???

    Cred ca e bine plasat cuvantul meu considerand ca imi jignesti cititorii doar pentru ca nu sunt de acord cu tine.
    Ca sa nu mai vorbesc de sagetile de genul

    Karina nu te mai osteni sa relatezi cazul tau caci oricum evolueaza respinge din start marturia ta despre beneficiul pe care l-ai avut in urma unei cure alternative la medicatia clasica.Omul acesta are ochelari de cal ,vede doar intr-o singura directie.Tu “nu esti credibila ,credibil e doar el

    Poate ai o problema in detectia sarcasmului, in cazul in care trebuie sa explic faza cu oalele era o gluma. pentru ca e lut si din lut se fac oale. Dar nici un om intreg la cap n-ar face oale din rahat.

    Iti accept comentariile viitoare daca aduci dovezi nu “dreptate” din capul tau. Dreptatea din capul tau (ca si cea din al meu) e destul de strambata de perceptia personala. Daca nu poti accepta asta e problema ta, eu ma bazez pe stiinta atunci cand ma intereseaza sa aflu un raspuns serios la o problema de sanatate.
    Daca tu preferi sa te duci la toti sarlatanii si sa le dai banii tai pe degeaba, e fix problema ta, dar nu pontifica aici din vasta ta experienta personala.
    Ti-am spus deja de trei ori sa aduci dovezi stiintifice pentru ceea ce declari ca functioneaza. Nu sa declari ca exista ci sa le arati. Link, poza, video, ce vrei tu.
    Mai citeste despre bentonita intre timp: http://en.wikipedia.org/wiki/Bentonite

   3. pe cat incerci sa pari mai informat ca altii, si mai preocupat de banii si sanatatea noastra…esti de fapt la fel de ingnorant ca alto sau poate mai. De ce!? un om informat nu le stie pe toate si nici nu isi schimba un pic afirmatia de la o propozitie la alta. O parere umila…colon Help , Livar Help etc e bun in limita bunului simt..cumpararea acestui produs iti va da satisfactie si rezultate daca reprezinta un impuls , un avant sa incepi un stil de viata sanatos….daca nu …intradevar sunt banii risipitii. Si inca ceva…argila nu este lut , produsul nu e plin de argila cum zici (fapt verificat chiar de mine), iar efectul Placebo…exista (cred si eu aceasta teorie)…dar are loc tocmai deoarece , credem cu tarie in rezultatele benefice a tratamentului pe cere il luam, oricare ar fi acela….omul are nevoie de credinta de speranta ca sa poata functiona , chiar daca uneori sau mai tot timpul ne inselam.
    Poveste mea esta ca in urma cu 7 ani am slabit 20 kg, printr-un stil de viata sanatos pe care il respect si azi (de fapt ma respect pe mine), insa punctul de pornire a fost un produs de slabire foarte mediatizat la vremea aceea , care nu neaparat a functionat miraculos dar mi-a dat speranta , incredere si ambitie pana m-am obisnuit sa traiesc sanatos.

    1. Cristina, eu nu mi-am schimbat părerea despre colon-help. Ca si curătitor intestinal este inutil pentru ca nu e nevoie de așa ceva. Ca si adjuvant in slăbit poate functiona nu pentru ca ar face neapărat ceva ci pentru ca ti se spune sa înlocuiești o masa cu el. Deci mai putine calorii, rezulta ca slăbești. Cat despre placebo, daca îmi dai 300 de lei vin la tine acasă și iti spun ca esti cea mai frumoasă și deșteaptă femeie din lume. Adică te mint frumos pe banii tăi.

 29. cum vreti sa zlabiti daca va umpelti matul cu de toate trebuie sa tineti si voi un regim

 30. eu folosesc colonHelp si sant foarte multumita de el si nu stau toata ziua pe veceu cum ziceti voi

 31. Evolueaza ,de ce nu vrei sa intelegi ca eu nu te contrazic in totalitate in afirmatiile tale??? Pe mine ma deranjeaza ca tu blamezi cap-coada toate mtodele alternative la medicina clasica.Uite ,as mai dori sa iti stiu parerea despre fitotreapie.Tu esti prea radical in ideile tale ,nu crezi relatarile celor care s-au bucurat de aceste metode dar intre timp vrei cuantificarea acestora.Pai e de la sine inteles ca nici un reprezentant al madicinei clasice nu o sa recunoasca public ca acestea au si beneficii pt ca nu au argumente stiintifice dar apeleaza la ele si de multe ori au rezolvat probleme grave pe care medicatia clasica nu le-a rezolvat Si spun acestea nu din literatura de specialitate ci din cazuri cunoscute si traite de mine personal. De ce te-as minti ???Cunosc personal profesori univresitari( medici) care in mod discret au apelat si si-au rezolvat probleme de sanatate in felul acesta.Sunt total deacord si am mai afirmat asta ,ca sunt multi HOTI care prostesc lumea doar pentru bani,dar printre acestia mai sunt si oameni care chiar au rezultate favorabile.Sunt metode in care nici eu nu cred ,sa nu ai impresia ca eu “pun botu” la orice .dar nu resping din start ideia pana nu ma documentez din cat mai multe surse.Nu stiu ce varsta ai si daca ai intrat in contact direct cu viata la radacina ei .Eu cred (fara a te jigni) ca tu te limitezi doar la o documentare “de biblioteca” si nu cobri la radacina vietii cat mai spre partea naturala a ei.Dragul meu ,viata nu se face in laborator ,de ce nu vrei sa accepti ca sunt vindecari la care stiinta nu are explicatii?.Hai sa fim mai echilibrati in afirmatii caci astfel devenim mai credibili.Argumentele “stiintifice” si mai ales postarile pe net ,sunt de foarte multe ori subiective. Si acum sa raspund la postarea ta;cand m-am referir la “interes ” am exclus materilul ,tu ai un interes ideologic,iar in ceia ce priveste credibilitatea ,am raspuns la reactia ironica a ta referitoare la afirmatiile mele si ale Karinei.Eu consider ca am un foarte dezvoltat simt al umorului dar acesta isi are rolul si lucul lui .Acolo unde l-ai plasat tu este scabros si la “misto”.De ce respingi din start comentariile care te contrazic dar accepti si ridici in slavi imediat pe cei care te aproba ???.Te rog nu mie ci tie sa iti raspunzi la tot ce ti-am scris aici.

  1. Poate imi arati si mie unde condamn toate ideile alternative. Le condamn pe cele care nu functioneaza. Fitoterapia are anumite utilizari dovedite si deja integrate in medicina functionala. In alte cazuri plantele au fost dovedite inutile. Asta nu conteaza pentru fitoterapeuti, ei promoveaza in continuare plante dovedit inutile pentru orice.
   Nu e nevoie sa fi echilibrat cand e vorba de pacaleli.
   Resping comentariile care ma critica pe mine de parca parerea mea ar fi importanta. Daca vrei sa promovezi homeopatia te rog sa aduci dovezile pentru ea inainte sa imi spui ca x sau y au beneficiat de ea. Ma intereseaza daca exista beneficii cuantificate stiintific nu povesti povestite in fata blocului la o bere.

 32. Vad ca majoritatea oamenilor de bine care comenteaza pe acest site isi declara numele lor real si isi expun parerile lor. Exceptie face insa acest domn “evolueaza”, care pe langa faptul ca emite nu doar pareri despre “sarlatanii” care practica sau s-au vindecat prin homeopatie, acupunctura sau alte “pseudo-stiinte”, arunca cu noroi in toti cei carora nu le convin parerile lui.
  Stimate domn, daca va ridicati parerile personale la rang de articole “stiintifice” si aruncati cu noroi in stanga si in dreapta, de ce nu va faceti public si numele dvs.? Va este rusine cumva cu numele dvs. sau de ce evitati sa fiti cunoscut?
  Concluzia mea este ca deserviti interese ascunse, de vreme ce va ascundeti in timp ce ponegriti in stanga si in dreapta.

  1. George, cu ce te ajuta daca imi stii numele? Devin articolele mele mai bune prin ceva? Nu imi declar numele pentru ca el nu este important, pentru ca vreau ca din articol sa devina vizibila informatia si dovezile care sustin concluzia. Cand imi declar numele vei vrea sa stii ce calificari am ca sa fac asemenea afirmatii. Asa ca iti spun: niciuna. Si asta e foarte clar in pagina “despre”.
   Singura mea calificare este cea derivata din aducerea de informatie, sintetizare si clarificare a unor date. Imi poti verifica datele, poti contesta ceea ce am scris si daca imi dovedesti ca m-am inselat.
   Si imediat ce imi vezi vreun interes ascuns, te rog sa mi-l semnalizezi si mie ca sa stiu ce interese am.

   1. Stimate “evolueaza”,

    Atunci cand semnezi un articol, iti si asumi responsabilitatea pentru ceea ce este scris in el. Pentru mine acest text scandalos nu este decat un tertip rusinos facut de cineva care promoveaza interese ascunse ale unor companii de pe piata. Lucrez de cativa ani in piata de online si personal stiu mai multi oameni care lucreaza contra unor sume frumusele pentru “social activity” pe internet, in care starnesc tot felul de zvonuri sau opinii pe internet, pe forumuri sau pe bloguri inventate de ei, dupa interesele celor care ii platesc. Doar traim in secolul informarii si al dezinformarii. Insa este normal ca atunci cand se sare pragul si se porneste la atac cu articole tendentioase, cu “dedicatie” la o anumita persoana sau la un anumit produs, sa fie foarte riscant pentru cineva sa isi mai puna semnatura pe asa ceva, pentru ca stie ca poate fi actionat foarte usor in judecata, de catre toti cei lezati.

    Daca ati fi vrut sa faceti informare, in mod sigur ati fi conceput pana acum cat mai multe articole pe site, cat mai bine documentate si relevante, in loc sa va “irositi” pentru a raspunde la nesfarsit la comentarii si a face trafic cat mai mult pe o pagina de scandal. In plus, ati fi avut prudenta sa faceti referiri la trendul pietei pentru o gama de produse in general sau de anumite trenduri ale pietei, si nu defaimarea stricta a unui anumit produs in parte.

    Asa ca, daca aveti respect fata de opinia dvs. si fata de ceea ce sustineti ca ne “informati” pe noi, nestitutorii, si nu in ultimul rand, daca aveti respect si fata de dvs., semnati-va cel putin articolele si blogurile si asumati-va in felul acesta raspunderea legala pentru ceea ce emiteti.

    O zi buna!

    P.S. Si vedeti ca aveti deja un mare succes cu aceasta pagina de scandal, si un trafic imposibil de facut cu un articol “cuminte” si in conditii normale, asa ca bagati repede publicitate de la Google pe el, macar sa faceti un ban cinstit din toata treaba asta…

    1. Atunci cand semnezi un articol, iti si asumi responsabilitatea pentru ceea ce este scris in el. Pentru mine acest text scandalos nu este decat un tertip rusinos facut de cineva care promoveaza interese ascunse ale unor companii de pe piata.

     Te rog sa imi explici interesele carei companii le-as putea servi, cat timp am mentionat si ceilalti concurenti in articol (sau nu l-ai citit cu atentie?). Predomina Colon-Help pentru ca compania mama are cei mai multi bani pentru reclama si reactia mea e in consecinta. Oricum articolul se aplica tuturor fara exceptie.

     Lucrez de cativa ani in piata de online si personal stiu mai multi oameni care lucreaza contra unor sume frumusele pentru “social activity” pe internet, in care starnesc tot felul de zvonuri sau opinii pe internet, pe forumuri sau pe bloguri inventate de ei, dupa interesele celor care ii platesc.

     Ce pot spune, unii oameni sunt usor de cumparat si nu au constiinta. Eu am si nu ma las dus de nas asa usor. Am trimis cititorii interesati la surse medicale, jurnale stiintifice sau site-uri bine vazute din strainatate. Daca sursele mele nu imi sustin concluziile te rog sa ma anunti.

     Insa este normal ca atunci cand se sare pragul si se porneste la atac cu articole tendentioase, cu “dedicatie” la o anumita persoana sau la un anumit produs, sa fie foarte riscant pentru cineva sa isi mai puna semnatura pe asa ceva, pentru ca stie ca poate fi actionat foarte usor in judecata, de catre toti cei lezati.

     Care e pragul ala? Esti cumva avocat al Zentih Pharma tintit sa ma gaseasca si ai decis ca am sarit pragul? Nu sunt asa de ascuns pe cat ai crede, iti trebuie niste skilluri totusi. Nu e nici o dedicatie dar daca nu citesti articolul nu o sa vezi referirile la Detoxicolon si un link catre Dr Natura parca. Ambii concurentii lui Colon Help. La fel de vinovati de reclama mincinoasa.

     Daca ati fi vrut sa faceti informare, in mod sigur ati fi conceput pana acum cat mai multe articole pe site, cat mai bine documentate si relevante, in loc sa va “irositi” pentru a raspunde la nesfarsit la comentarii si a face trafic cat mai mult pe o pagina de scandal. In plus, ati fi avut prudenta sa faceti referiri la trendul pietei pentru o gama de produse in general sau de anumite trenduri ale pietei, si nu defaimarea stricta a unui anumit produs in parte.

     Iarasi arati ca imi tii morala fara sa fi avut bunul simt sa citesti articolul de la cap la coada.
     Poate nu am timp sa scriu cat as vrea (un articol dureaza intre 3 si 6 ore pentru documentare si redactare) dar apuc sa raspund in cateva randuri la un comentariu. Asta oare nu e posibil? Stii ca unii oameni au aparate moderne de accesat internetul si ca la comentariile wordpress se poate raspunde pe email? Ei, asa fac.

     Asa ca, daca aveti respect fata de opinia dvs. si fata de ceea ce sustineti ca ne “informati” pe noi, nestitutorii, si nu in ultimul rand, daca aveti respect si fata de dvs., semnati-va cel putin articolele si blogurile si asumati-va in felul acesta raspunderea legala pentru ceea ce emiteti.

     Te intreb din nou, pentru ca mai devreme n-ai raspuns, ce importanta are daca imi asum raspunderea? Vrei sa ma dai in judecata? Zenith Pharma se plang de 3 vanzari pierdute? In loc sa ma dea in judecata de ce nu ma contacteaza cu dovezile stiintifice ale produsului lor minune? Dau singur articolul jos, musiu.
     Cei care vor sa se informeze stiu ca gasesc in acest blog o sursa care incearca sa fie echilibrata dar si una care nu se sfieste sa condamne sarlatania si tupeul magaresc cand il vede. Daca e nevoie sa demonstrez asta in justitie, o fac, dar am lucruri mai importante de facut.

     P.S. Si vedeti ca aveti deja un mare succes cu aceasta pagina de scandal, si un trafic imposibil de facut cu un articol “cuminte” si in conditii normale, asa ca bagati repede publicitate de la Google pe el, macar sa faceti un ban cinstit din toata treaba asta…

     Interesant ca stii tu care e traficul meu. Eu nu stiu, care e ? Cat inseamna imposibil? Care e media zilnica de accesari?
     Ah, poate te referi la faptul ca e pe prima pagina la rezultatele google? N-am facut nimic special in sensul asta, doar am scris la momentul potrivit despre lucrul potrivit.

     Si nu ma intereseaza sa scot bani, zic asta a treia oara.

     Mai sunteti d-astia cu acuzatii conspirationiste cand va fac de ras produsul/terapia favorita? Nu de alta dar sa stiu despre ce sa scriu ca sa supar pe absolut toata lumea.

  2. “Sa mori tu” ca acesta este numele tau real ,Florea George. Al meu este Don Juan De Marco. Ma crezi? Da ,toti cei care scriu aici isi dau numele real si “marmota invelea ciocolata”.Eu cred si as putea face pariu ca “Evolueaza” este numele lui real.

 33. chiar vroiam sa comand colon help .mai facut sa ma razgandesc ,am o sonda pezzer montata in stomac pe care ma alimentez si mam ingrasat 30 de kg in 14 ani de la operatia de cancer in gat ,,miscare nu pot face decat sa merg pe jos cam 1ora .astai tot ce pot face din cauza sondei si a grasimi care sa depus pe mine ..alta metoda de slabit stii ? daca da ,rog recomandamio si mie .

  1. Nu cred ca colon help te poate ajuta, dar te rog sa vizitezi un medic specialist.

 34. sant elena cea operata de cancer in gat ,cu comentariu de mai sus . am 55 de ani . de 14 ani ma chinui cu sonda in burta ,si ma alimentez cu seringa .ajutatima sa slabesc .sufar de tiroida si e ft greu .am incercat fel de fel si nici un gram nu am slabit mai mult am pus pe mine ..recomandatimi ceva .adresa mea de email este mamusa 56 @yahoo.com .

  1. Elena, imi pare rau dar nu iti pot recomanda nimic. Eu nu sunt medic si situatia ta e evident de competenta medicala. Iti sugerez sa vorbesti cu medicul de familie si sa vezi ce puteti face impreuna.

 35. buna seara eu am facut niste analize si un echograf abdominal si acolo mi-au descoperit ca am niste chisturi ovariene si un colon iritabil, ma speriat dar am luat ciuperca chefir dupa o perioada am facut un echograf vaginal si nu mi-au mai gasit nimic , din contra si doctorita sa mirat, mai am sa fac un echograf sa vad daca mai am probleme cu colonu

 36. Buna,
  Nu stiu daca “evolueaza” are interese ascunse sau nu (poate vb in necunostinta de cauza, nu putem asocia toate produsele cu “teapa”), dar pot sa va spun ca prietena mea cea mai buna a folosit ColonHelp si a fost foarte multumita de el.
  Eu vreau sa mi-l comand si va promit ca o sa revin cu informatii indiferent de natura lor. Bafta!…
  Gabriela (25ani) – Ploiesti.

 37. Eu am folosit colon-help si ma simt foarte bine , am slabit ma simt ok.. Am folosit si Liver-Help .Intr-o luna mi-a scazut colesterolul de la 298 la 248 fara sa tin alt regim . Deci eu recomand din tot sufletul.Multa sanatate va doresc!

 38. eu sunt Toma necredinciosul si am sa incerc produsul sa vad cum e.am citit cat de cat pareri si pro si contra ColonHelp si am decis sa incerc totusi.ramane ca dupa terminarea curei i sa decid daca ma incardez in grupa celor care au simtit efectele produsului si am sa-l recomand,sau a celor asupra carora nu a avut nici un efect,sau mai grav,unul negativ.Oricum,felicitari pt initiativa!

 39. Colon help pe langa psyllium husks(tarate de psyllium) si bentonite clay(argila) mai contine si o cantitate semnificativa de seminte de in macinate.Acestea din urma mai sunt numite si “semintele minune” pt benificiile care le aduc organismului.Colon Help este foarte benefic exact asa cum se spune,dar intradevar este la un pret mult umflat.Eu personal imi cumpar toate ingredientele de la magazinele naturiste cu cativa banuti si imi fac kile de colon help acasa.Puteti indulci preparatul cu extract de stevia.Ca recomandare dragi romani nu mai cheltuiti averi pe suplimente,cautati pe net ingredientele si preparati singuri suplimente naturale.Numai bine si multa sanatate tuturor.

 40. Buna ziua! Consider ca acest articol este de bun simt, ne indeamna la scepticism si la analiza. Consumam o groaza de asa-zise medicamente minune, care nu stim ce contin, si care ne scapa de probleme pe care este foarte posibil sa nu le avem. Haideti sa filtram informatia primita din toate partile prin surse stiintifice, de incredere.
  Ma bucur ca am descoperit acest site.
  Multumesc

  1. Cu mare plăcere Maria, sper sa revii. Vezi si cel mai recent articol mai ales daca ai copii.

   1. L-am vazut! De azi dimineata citesc. Trebuie sa recunosc ca am simtit o satisfactie citind articolele despre Carmen Hara. Simteam ca femeia aceea ne insulta inteligenta. O sa citesc in continuare. O zi buna!

 41. eu lam cumparat de o saptamina dar mi se pare ca nare nici un efect sper ca nu am luat teapa

 42. multumesc datorita voua nu am luat tepa.sunt citeva posturi tv care pretind ca prin reclame si informatie si prin aducerea unor banditi in emisiune vor face bocancu mare .ordinari si de-o parte si de alta

 43. LA MINE A AVUT UN EFECT EXTRAORDINAR SI L-AM LUAT DECAT DE 2 ORI PE ZI CONSUMAND 3L APA ZILNIC.TOATA VIATA AM FOST CONSTIPATA..UN CHIN..DAR SI MAI BUN DECAT COLONHELP ESTE DETOXICOLON DE LA DACIA PLANT,AJUNSESEM PANA LA URMA SA IES SI DE 4 ORI PE ZI,AM MICSORAT DOZA PT CA IESEAM DE PREA MULTE ORI AFARA,PUR SI SIMPLU ISI FACEA EFECTUL IMEDIAT,CU 3,4 LITRI DE APA SLABESTI OHOOHOO…DE 1 JUMATE NU MAI IAU SI TOT IES AFARA,ZILNIC.AM DE GAND SA INCEP IAR CURA DE 3 LUNI DIN IUNIE,CA SE PUN CALDURILE SI ASA BEAU EU 4 LITRI DE APA

  1. Alina, de ce ai senzatia ca trebuie sa bei 4 litri de apa? Esential este sa fi bine hidratata nu sa iti inneci corpul cu apa doar ca asa ti-a zis cineva.
   Pot sa-ti garantez ca nu e deloc normal sa ai scaun de 4 ori pe zi si o medie de 1 scaun pe zi e absolut normala.

 44. Asa este Alina. Oamenii se reped sa ia de bun orice afirmatie, daca e suficient de agresiva. Cand am luat prima oara acest gen de produs nu am avut prea mai asteptari dar am ramas pur si simplu uluita ce putea sa iasa din mine. Incercati personal intai si apoi dati un raspuns in cunostinta de cauza.

 45. poti sa demonstrezi evidence based ca colon help nu face ceea ce pretinde?
  avem vreun studiu randomizat?(ai grija ca nu e cel mai inalt nivel de evidence based:)

  oricine te poate bate cu propriile arme

 46. @Jolly, nu-ti imagina ca poti sa intorci povara dovezii asupra mea. Cel care face afirmatia “colon-help face x” trebuie sa o demontreze stiintific si medical. Stiintific pentru eficienta si medical pentru risc-beneficiu.
  Ori nu ma poti bate “cu propriiile arme” pentru ca eu nu am arme cu care sa fiu batut. Nu fac decat un review al cunostintelor curente despre Colon Help si fratii lui. Si ceea ce se stie acum este simplu: o mare inutilitate, fara baza biologica sau anatomica.

  Daca tu gasesti un standard mai bun decat un studiu clinic randomizat controlat cu placebo te rog s-ai informezi pe cei de la comisia Nobel.

  1. un standard mai bun este dat de metaanaliza si systematic review.
   nu toate studiile asazis clinice randomizate sunt “independente” de aceea multe sunt excluse din meta analize si reviewuri sistematizate. de aceea e nevoie de reviewuri sitematizate – asta e varful evidence based.

   revenind la spusele tale, sa luam urmatoarea afirmatie
   Si ceea ce se stie acum este simplu: o mare inutilitate, fara baza biologica sau anatomica
   pune-mi te rog un link cu cu un studiu dublu orb care sa aiba fix concluza afirmatia ta. apoi pune-mi o meta analiza, apoi un systematic review.

   (nu tin partea colonhelpului sau mai stiu eu a carui lucru, personal cred si eu ca e un mare bullshit, dar vreau fie clar ca si afirmatii de genul x e bou trebuie sustinute cu evidence based.)

   1. Jolly, daca tu poti sa faci metaanalize si systematic reviews din neant, mult succes.
    Astea se fac tot pe baza unor studii serioase d-alea dublu orb.
    Nu trebuie sa demonstrez ca nu are baza fiziologica sau anatomica printr-un studiu dublu orb. In acest sens poti sa vezi link-ul catre medicul care explica de ce este inutil.

    Poti de asemenea vedea link-uri care explica de ce detoxifierea este in sine un termen nebulos fara vreo definitie exacta.
    Asa ca eu nu pot produce systematic reviews sau teste dublu orb. Ce pot face este sa analizez ceea ce se stie in mod curent. Daca cei care promoveaza chestia asta trebuie sa demonstreze ca functioneaza, ca are baza biologica si ca poate produce efectele mentionate.

    You are never called upon to prove a negative.

 47. “poti vedea linkuri care explica de ce detoxifierea este in sine un termen nebulos fara explicatie”

  stimabile, genul asta de fraze are valoare stiintifica zero – stim sper amandoi ca o afirmatie e cel mai de jos nivel al evidentei.
  exact asta voiam sa punctez, tu ai pretentia ca toti sa isi bazeze afirmatiile pe nivele crescute de evidenta – de la studii dublu orb la metaanalize si reviewuri sistematizate, pe cand tu nu esti obligat sa faci asta , ca deja esti deasupra tuturor evidentelor, poti face o singura afirmatie gen -” poti vedea linkuri”

  maine ne ocupam si de homeopatie;)

  1. Consider ca am explicat suficient de clar pozitia mea. Dacă ai dovezi pro colon help sunt gata sa le vad și sa modific articolul în consecinta

  2. a, si desi nu e domeniul meu de activitate, panaceu universal este un pleonasm des intalnit , inclusiv in articolul tau, drept pentru care ma vad nevoit sa explic de ce nu este corect.
   panaceu – dex – medicament considerat mai ales in trecut universal
   (de aceea este incorecta expresia panaceu universal)

   “De asemenea, ca un adevărat panaceu universal scade colesterolul, reglează glicemia, ameliorează artrita și artroza, astmul, eczemele, afecțiunile hepatice, dureri premenstruale, probleme psihice (depresii), migrene, tulburări de circulație și evident îmbunătățește imunitatea organismului.”

  3. Te inseli.
   Cand apare cineva cu o pozitie neacceptata stiintific pana in acel moment, ce poate face cineva ca mine este sa zica “arata-mi dovezile”. Pot arata celor interesati ce se stie in mod curent despre claim-ul respectivilor, si anume faptul ca detoxifierea nu are sens si rol in medicina, ca colon help este argila care umple colonul si ca psylium are efecte secundare notabile. Nu trebuie sa demonstrez in vreun fel ca “nu functioneaza” chiar daca de-a lungul articolului fac afirmatii pozitive. Cat timp afirmatiile mele sunt sustinute de stiinta in vigoare nu trebuie sa produc studii dublu orb decat pentru a intari o afirmatie. Si asta am facut. Am pretentia ca cei care produc colon help sa produca studii dublu orb care sa dovedeasca eficienta produsului lor, nu ma astept de la publicul generalist sa inteleaga despre ce e vorba in propozitie (nu e vina lor, e vina sistemului educational).

 48. eu am avut rezultate bune cu colon help . Mi-a dat mama intr-o seara si m-am simtit excelent de la el. Am eliminat ceva care nu era ceea ce inghitisem mai devreme intrucat eu am un tranzit bun si ma golesc de
  2-3 ori zilnic. Ceea ce iesise atunci mirosea urat, a canalizare . Se eliminase desigur ceva neplacut si nedorit in interiorul nostru.
  Cu agrila esti rautacios si nu ai dreptate . cantitatea de arrgila folosita in reteta este infima. Spun asta pentru ca eu am luat retata de la un plafar si mi-am preparat apoi produsul acasa, cu seminte de in proaspat rasnite
  pentru ca stiu ca aceste seminte se oxideaza si devin toxice in timp. Trebuiesc consumate intr-un timp relativ scurt de la rasnire .
  Reteta originala de colon hepl contine urmatoarele ingrediente :
  COLON HELP
  Tarate psilium 160 gr.
  Seminte de in 250 gr.
  Chimen 30 gr.
  Argila 10 gr.
  Coriandru 10 gr.
  Patrunjel 10 gr.
  Oregano 10 gr.

  Eu l-amm preparat in caza si mi-a iesit la mai putin de 20 lei cutia.
  Sper sa nu ma cenzurezi ca nu sunt de acord cu tine insa mie aceasta combinatie mi se pare geniala iar efectul ei benefic asupra balonarii, aciditatii gastrice si altor fenomene de tranzit, l-am observat la mai multe persoane din jurul meau care l-au folosit .
  E adevarat ca e nesimtit de mare pretul iar eu nu am incredere in
  semintele rasnite si tinute mult timp dar efectul benefic al acestei combinatii nu poate fi pus la indoiala. Nu am argumente mai stiintifice dar pot face o munca de cautare sa probez cu inscrisuri daca e necesar .
  Si inscrisuri cu adevarat stiintifice, nu aberatiile acelea de side efect la psilium care sunt irarisime si nterpretabile in context clinic .

  PS argila nu-i aceeasi poveste cu bentonita. Argila e lutul nostru stramosesc pe cand bentonita este o materie rezultata din cenusa vulcanica si are rol in decantarea fungilor care pot parazita tractul intestinal .
  Reteta de colon help nu-i cu bentonita ci cu argila dar eu folosesc bentonite powder pe care am comandat-o pe iHerb ca la noi su se gaseste .

  Sanatate

  1. Irina, eu nu cenzurez din principiu dacă discutia este ok. Imi dai niște info interesante, voi mai cerceta chestiunea asta. Nu sunt sigur ca bentonite nu se găsește, Zenith este totuși producător și are acces la resurse diferite

 49. cred in importanta unui studiu dublu orb pentru sustinerea efectelor uneui produs pe piata dar supa experientele mele care implica cateva zeci de persoane care l-au folosit, te asigur ca acest produs ar iesi cu bine din orice studiu dublu orb sau chior sau cum vrei tu .
  Efectele sunt foarte evidente, crede-ma !

 50. scuzati tastografia deficitara dar port ungii lungi si scriu repede .

 51. Afirm tuturor un lucru f.simplu: cu toata reclama, daca un produs nu ar fi bun si eficient, nu s-ar cere, nu-i asa?Si Colonhelp este un produs foarte bun, atat timp cat este solicitat de sute de mii de oameni din tara si strainatate!!Eu, parintii, rudele, l-am consumat si il consumam, suntem foarte multumiti de el si nu e scump:lasati tigarile, bautura si drogurile o luna si cumparati-va Colonhelp, sunteti in castig!!!Ati socotit cati bani” investiti” in tigari intr-o luna?Va provoc sa o faceti!Doar e pentru “sanatatea voastra””, nu?
  Acest site este un site urat, pacat ca l-ai creat si-l intretii:dai voie la atacuri la persoana (o persoana frustrata si rea jigneste proprietara firmei, atata rautate si ura este caracteristica persoanelor care nu au nici o realizare-n viata si nu se pot lauda decat cu simpla lor prezenta de vietate inerta si neproductiva!) la jigniri si la tot felul de invective, caracteristice unui grad foarte scazut de cultura!Din pacate, incerci doar sa murdaresti si sa arunci cu noroi in cei care fac ceva in tara asta!
  In cei care fura tara si o defaimeaza prin comportamente de-a dreptul jenante si ridicole vad ca nu te incita, ei sunt in regula?
  Stimate proprietar, nu te mai obosi sa defaimezi si sa incurajezi defaimarea unui produs care nu are nevoie de aprecierile tale neprofesioniste!Persoanele care-l cunosc, consuma si apreciaza nu fac decat sa rada de comentariile tale din acest site!

  1. @Deleanu. Ai senzatia ca reclama nu vinde altor si altor persoane? Pana sa se hotarasca unii sa zica ca n-a avut ColonHelp efectul scontat (vezi si mai sus exemple) reclama a pacalit 500 de oameni.
   De altfel ColonHelp are succes in constipatie pentru ca produce masa de scaun nu pentru ca ar fi ceva inerent minunat in produs.
   Parerile mele neprofesioniste sunt sustinute de specialisti si dovezi stiintifice. Daca tu preferi gura lumii datelor stiintifice e problema ta.

   1. Admin, te provoc la un experiment simplu:fa-ti cateva analize, colesterolul “rau”-LDL-ul, glicemia, trigliceridele, ia o luna Colonhelp dar asa cum scrie pe eticheta, nu din cand in cand, anume ca sa nu-si faca efectul si apoi si repeta-le!Incerc sa-ti acord incredere ca vei fi corect, desi din ce scrii aici si cat esti de ofticat pe produs, pe firma, etc ma cam indoiesc!!
    Apoi publica-le, pe ambele, dar fara sa le masluiesti sau sa iei aiurea Colonhelp-ul ca sa nu-si faca efectul:il iei zi de zi, in iaurt cate 2 lingurite dimineata la micul dejun, timp de 30 de zile, si neaparat bei cel putin 2 l de apa!!!
    Daca ti-au scazut valorile, cum sunt sigura ca o sa se intample(numai daca esti corect si-l iei cum trebuie, normal!!), iti vei scuze public pentru tot ce-ai scris rau impotriva acestui produs si te obligi sa il recomanzi ulterior tuturor?Daca nu-l iei cum trebuie si ma pacalesti, inseamna ca tot ce scrii aici e o facatura ordinara de 2 bani, iar tu un ageamiu ofticat de un produs bun si eficient!
    Eu o sa te cunosc ce-ai facut si cum l-ai luat dupa analize!Sunt cadru medical si am avut ocazia sa vad analize inainte si dupa consumul acestui produs, in primul rand ale mele si parintilor mei, de aceea stiu ce vorbesc!
    Asa o sa ai cel mai medical test posibil facut pe tine insuti si nu o sa mai spui nimic ca e netestat clinic!!!
    Pentru mine nu inventez pedeapsa, pentru ca nu va fi cazul!!
    Abia astept sa-ti ceri scuze si sa recomanzi produsul tuturor!

    1. @Deleanu, nu fi ridicol/a
     Daca tu esti cadru medical si ai senzatia ca asa se fac studiile stiintifice nu ma miră că oamenii mor cu zile in spitale. Sau poate esti spalator de holuri in spitale, asa s-ar explica ignoranta masiva despre cum se fac studiile stiintifice.
     Poti sa astepti scuze ani de zile si sa fantasmezi despre cum o sa-mi vezi datele medicale, realitatea e in dovezi. ColonHelp este creat pentru a fi excretat. Are efect pentru constipatie, in rest trebuie sa-si dovedeasca calitatile prin studii solide

 52. domnule deleanu ai spus numai adevar as vrea totusi sa spun si eu o parere tot asa de buna oameni buni consumati acest produs dar uitativa atunci cand va duceti la wc la ceea ce scoate acest produs din dumneavoastra luati opunga si un bat si o batista pentru nas veti vedea cu ochii dumneavoastra ce aveti anauntru doar cu ajutorul colon help eliminati acele sfori eu leam vazut am facut si poze poate spuneti ca sunt nebuna dar am vrut sa vad adevarul numai asa puteti afla o sa romaneti oripilati de ce veti vedea dar beti multa apa altfel va constipati mai rau apa oameni buni este sanatatea noastra nu sucurile sau cafeaua sanatate multa multumesc colon help

  1. @maria.
   Hai sa-ti pun niste intrebari care sper sa te faca sa te gandesti la cat de util e ColonHelp si alte produse asemanatoare:
   De ce nu se gasesc acele sfori la oamenii sanatosi? De ce nu se gasesc aceste sfori la autopsii? De ce nici un specialist in gastroenterologie nu gaseste placa mucoida in intestinul gros al pacientilor cand avem sute de ani de experienta in anatomie si disectie?
   Daca nu stii raspunsul, iti spune eu: pentru ca acele sfori sunt facute din produsul pe care l-ai platit cu 130 de lei sau cat mai e.
   Deci practic te caci bani. Felicitari, ai descoperit pacaleala oferita de aceste produse. Putine beneficii, efecte secundare socante.
   Mai bine mananci niste prune.

  2. Doamna Maria, aveti mare dreptate, nu va luati dupa ce scriu ofticatii si rautaciosii in acest site, se simte veninul lor de la distanta, dar stati linistita, nici ei nu cred ca scriu aici, au auzit de beneficiile produsului pe care l-au liuat sute de mii de oameni!!
   Colonhelp e un produs minunat si sa nu uitati ca intr-adevar, de la colon ni se trag toate bolile acestui secol, luati-l cu incredere si speranta, nu exista tratament naturist sa-ti faca rau daca tu crezi cu tarie in beneficiile lui!
   Bunicii nostri se tratau cu plante, au trait o viata indelungata si frumoasa, fara pilule si comprimate!Va asigur ca ne vom intoarce la natura careia i-am intors spatele, dar cu o conditie:sa credem cu tarie in putea ei vindecatoare, altfel ne vom lua dupa farmacia lumii si site-uri de scandal, vom lua pilule si ne vom omori singuri!Multumesc si eu
   Colonhelp, ai fost creat ca sa ajuti oamenii!Sanatate tuturor!

   1. Parca esti un fanatic mai Deleanu. Nici eu nu cred ceea ce scriu? Nu fi ridicol.
    Cadru medical care declara ca farmacia te omoara? Eu zic sa-ti dai diploma de homeopat inapoi ca medic educat nu poti fi.

 53. De ce crezi ca un doctor sustine neparat numai medicatia bazata pe chimicale?Sunt atatia doctori care recomanda medicatii alternative, tratamente pe baza de suplimente alimentare naturiste, chiar Colonhelp este recomandat de medici, sa-si dea si ei diplomele pe foc??Tu vad ca nu crezi in nimc, nu ai decat un scop:sa desfiintezi ceva si pe cineva!Nu ti-am propus sa faci nici un studiu stiintific ca n-ai cum, te-am rugat doar sa testezi un produs si sa te convingi de efectele lui pe baza unor analize medicale!Poate asa nu-ti mai pierzi timpul injurandu-l degeaba, dar vad ca nu ai inteles, puterea ta de perceptie e tare redusa!La limbajul trivial, pe care-l folosesti, nu cred ca ai acordat prea mult scolilor, sorry!

  1. Medicii care recomanda tratamente naturiste care nu si-au dovedit eficienta in studii știintifice au făcut școală degeaba.

 54. Avand probleme mari cu constipatia si nepermitandu-mi sa arunc banii pe miracole,m-am uitat pe net la compozitia colon help.Din aceasta am ales sa cumpar (tărâțe de psyllium si seminte de in)din care iau de doua ori pe zi cate o lingura din ambele intr-un pahar de lapte.Am o saptamana de cand le folosesc si va spun sincer sunt foarte multumita.Cu 17 RON cat au costat ambele ma simt alt om.Am scris aceste randuri in idea ca pot fi de ajutor si altora.

  1. Bravo Cristina. Compozitia chiar este eficienta pentru constipatie. Ai putea însă să vezi care este cauza constipatiei consultand un medic (de obicei este un semn al unei alte patologii)

 55. imi pare foart rau domnule admin dar eu nu cred ca acele ierburi sau inpletit singure in mine unele erau de aproape 20 cm nu cred asa ceva oameni buni incercati reteta cristinei si uitativa nu va costa asa mult voi incerca si eu pentru ca nici eu nu imi permit sa dau atitia bani dar am incercat asta este nu am gasit mai devreme reteta asa ca asta este dar sunteti rautacios domnule admin cand spuneti ca aruncam bani in wc oricum banii se duc aiurea incercam orice pentru a fi sanatosi luam o data plasa dar dupa aceea ne anvatam minte gasim un sait ca acesta si alegem variante avem puterea de a alege ce este mai bine pentru noi asa ca oameni buni adevarul are 3 fete adevarul tau adevarul lui adevarul adevarat ancercati orice sanatate multumesc colon help

  1. Maria, eu am încercat să arat adevărul adevărat aici. Aceste proprietăti ale plantelor mentionate de mine sunt cunoscute. In cele mai multe cazuri am oferit si link-uri care sustin ideea.
   Acum, daca tu preferi sa crezi “adevarul tau” sigur ca nu te pot opri, dar asta nu inseamna ca sunt rautacios.
   Pe de alta parte sfatul meu ar fi sa cercetezi ceea ce cumperi inainte de a da banii, nu dupa.
   Nu de alta dar cu siguranta arunci mai putini bani pe termen lung.
   Sigur ca nu se poate aplica in toate cazurile, dar ar trebui sa fi extra atenta cand e vorba de sanatate.

 56. buna eu am luat Colon help si am slabit vreo 15 kg in 2 luni cu ajutorul lui am reusit si cu putin ajutor din partea mea am incercat sa nu mai manc asa de mult si am stabilit anumite ore de a manca si nu dupa ora 6 seara si sport nu am facut am mers pe jos vreo 30 min .sunt foarte bine .multa sanatate la toti..sunt foarte multumit de Colon Help si il recomand cu cea mai mare incredere.

 57. imi pare rau am ramas datoare cu 3 raspunsuri 1acei oameni au grija ce maninca si nu se formeaza acele mucozitati nu stiu 2despre autopsii nici atat sincer 3nici la aceasta nu ma pricep nu sunt medic dar am vazut un reportaj la discovery cu o clinica din turcia unde veneau persoane la detoxifiere spuneau ca le dadeau tot plante si plecau foarte bine de acolo acum eu nu stiu ce plante le dadeau dar erau bune pentru ca au plecat cu totii multumiti am rugato pe sora mea sa intre si ea pe internet sa vada acest produs ea locuieste in spania mia spus ca este cel mai vandut produs pentru slabit iarasi doctor oz de la euforia de la ora10 ne invata atitea lucruri a avut un anceput de cancer de colon a spus ca niciodata nu afacut detoxifiere a spus ca este cea mai mare greseala ca nu ne curatam organismul nu a aratat ce ia dar tot plantele il ajuta eu va intreb toata lumea care consuma acest produs nu avem minte dumneavoastra credeti ca sunteti deasupra zecilor de milioane de oamenii care il consuma zilnic ce va deranjeaza pretul sau ca nu sunt bune aceste plante daca sunteti asa destept faceti alt produs mai bun si vom ancerca si varianta dumneavoastra cat despre adevar eu il am pe al meu pentru ca am vazut ce a iesit din mine adevarul dumneavoastra dar adevarul adevarat este undeva pe acolo depinde de ce crede fiecare.

  1. in concluzie desi ti-am pus niste intrebari pertinente si care ar trebui sa te puna pe ganduri tu te iei dupa reportaje si ce ti-a zis lumea pe strada.

   Daca toti ne-am baza pe standardul de dovezi pe care il folosesti tu lumea ar fi in galeata de mult.

   Iti recomand un articol mult mai mare si mai bun despre ColonHelp poate intelegi despre ce vorbesc.
   Adevarul nu e undeva la mijloc, este acolo unde iti arata datele stiintifice.
   medicologia.info/2012/06/placa-mucoida-cum-ne-detoxifiem-de-ceva-ce-nu-exista/

 58. Felul cum acest articol priveste lucrurile este foarte limitat.Cancerul de colon a explodat ,iar curele de detoxifiere,de orice fel ar fi,sint foarte necesare.Faptul ca este scump,este adevarat,dar nu te obliga nimeni sa cumperi.Este oare autorul acestui articol atit de bine documentat incit sa poata combate asa usor o idee?Argumentele contra le-a copiat de pe acle site-uri,poate la fel de bine documentate.Haideti sa ne documentam cu adevarat si apoi sa combatem,daca avem cu ce.

  1. unde a explodat cancerul de colon? Ai statistici?
   Curele de detoxifiere sunt inutile pentru ca nu stii niciodata de ce anume te detoxifici.
   Arata-mi toxina X din organism care este inevitabila si cum produsul Z de detoxifiere o elimina sau scade pana la nivelul Y.
   Ai asa ceva? N-ai, pentru ca nu exista, pentru ca detoxifierea e o inventie a unor vanzatori abili.

   Poftim alt articol documentat mai bine decat al meu:
   http://medicologia.info/2012/06/placa-mucoida-cum-ne-detoxifiem-de-ceva-ce-nu-exista/

 59. Multumesc mult.
  Chiar miine aveam intentia sa renunt la 1650 ron pt colon help+ ceva pt slabit. Dupa o inteventie chirurgicala majora ,mi-am dat sistemul hormonal peste cap, am luat vreo 10-12 kg, de care nu mai pot sa scap, si care fac ravagii la un sistem osteoarticular cu probleme vechi.

 60. COLON HELP- O MARE TEAPA! AM LUAT SI DEGEABA, SINGURUL EFECT A FOST GOLIREA BUZUNARULUI.

 61. am o colega ,care a folosit colon help ,de fapt chiar doua, dar una din ele a vrut sa slabeasca si a slabit 14 kg in 3 luni si nu numai atat , avea scaun o data pe saptamana ,acum si asta inseamna dupa doi ani ,are in fiecare zi si nu s-a ingrasat la loc.cura se face asa cum scrie pe cutie, se face miscare cel putin 25 min. si se tine un regim cat de cat . ce mai conteaza ca a dat 300 sau 400 cand acum este mai bine si este multumita de rezultat chiar o avere nu a costat…totusi….

  1. Buna ziua. Eu am luat COLONHELP 3 luni, dupa ce am teminat nu am fost multumita de rezultat, am incercat sa-i contactez, m-au respins total cu explicatia ca nu am tinut regim si mult sport. Daca eu am luat cum mi-au recomandat, la sfarsit nu au mai afisat comentariu meu pt ca am spus ca nu s-au vazut rezultate, adica ne am slabit deloc. Ar fi trebuit sa inlocuiesc micul dejun si cina cu colonhelp, deci o sinngura data sa mananc si atunci legume, fructe. Pai asa poti sa slabesti si fara COLONHELP. Sunt nisti SARLATANI.Incercati sa comentati sa vedeti cum va trateaza. Nu posteaza decat laude.

   1. Cornelia, eu nu incerc sa contrazic pe nimeni, chiar il apreciez pe administrator ca a pus spre dezbatere asa un subiect! Eu nu am incercat acest produs, am folosit un alt produs timp de o luna si a fost de trei ori mai scump, pt. ca mai continea si capsule antiparazitare si un ceai. Nu fac public numele produsului, ca sa nu ma acuzati ca fac publicitate acestui produs. Am fost atit de multumit si rezultatele au fost exact asa cum erau descrise in prezentare. Nu ma refer la placa mucoida, care la mine nu a existat, ci la alte lucruri bune care au urmat dupa inceperea tratamentului! Am eliminat si doua formatiuni, care nu stiu nici acum ce puteau sa fie (am poze). Placa mucoida in orice caz nu, mai degraba chiar fragmente dintr-o tumora!!! Cind am incercat sa vad ce contine in interior, am dat de zone cu singe! De aceea tind sa cred ca numai tumora putea sa fie! Mi-am terminat cura si au trecut apoi si vreo citiva ani, fara sa am vreo problema care sa ma alerteze. Am facut chiar si o colonoscopie si totul a fost O.K. Daca nu va plictisesc, v-as zice despre un studiu care s-a facut despre… Logan! Din totalul celor care au denigrat Loganul, ce credeti, doar 5% erau posesori de Logan, restul aveau alte masini sau nu aveau!
    Oare nu exista vreo asemanare intre discutiile de pe acest forum si studiul de care v-am scris? Oricare ar fi adevarul, va doresc tuturor celor care postati pe acest forum, multa sanatate si s-auzim numai de bine!

    1. Wow Ioan. Deci ai făcut analize și era sânge și tumoare? Povestea ta e atât de puțin credibilă…

 62. fratilor…eu ced ca totul tine numai de organismul fiecaruia…cedeti-ma…am probleme mari cu constipatia…si tot timpul am fost tentata sa folosesc laxative…vreau sa va spun ca intr-o perioada am baut ceai vede antiadipos….mama mama ce activitate aveam la baie…chiar credeam ca e produsul minune….(bineinteles ca l-am lasat ca nu e bine sa faci abuz de tot felul de produse minune…ca apoi mai deveme sau mai tarziu se intorc impotriva ta)…bun..l-am lasat….dupa o perioada buna l-am consumat din nou…si degeaba..nu mai avea efect…
  ok…bun…l-am lasat…dupa care din cauza stresului si a anumitor probleme am slabit considerabil….dupa o alta perioada de timp (si cand zic periaode de timp ma refer la luni bune…5-7 luni chiar un an) am baut din nou acest ceai…si surprinzator..isi facea efectul….
  deci ce explicatie aveti sa imi dati la speta asta? nu ca depinde de organismul fiecaruia?
  asa presupun ca e si cu colonhelpul…la unii da roade…la altii mai putin…si altora deloc….denota fiecare organism raspunde in mod diferit la acelasi produs

 63. Orice face colonhelpul cu 480 gr la 70-100-120 lei pe flacon, face si un morcov, un ceai de galbenele, un ceai de seminte de marar, lucruri pe care le poti creste si singur in gradina ta, curat bio, etc. Stim si ca in magazine bio costa mult… de ce? nu este ineteresul nostru si si al … autoritatilor sa fim sanatosi? dar nu, omul de azi este indoctrinat astfel incat sa nu se descurce singur cu mancatul si cu sanatatea. Daca lumea ar fi asa cum trebuie, de unde mai castiga si aia de plimba o oferta si un contract dar nu sunt in stare sa bata un cui….

 64. Probabil ca nu o sa intereseze pe nimeni comentariul meu (si de altfel nici nu imi pasa) ; am citit cu real interes “articolul” crezand (cel putin parea) ca are o documentatie minima , dar totul s-a rupt la : “… e scrisa de un sustinator al mai multor pseudostiinte precum homeopatia, iridiologia, acupunctura și tot asa.” . Din acest moment nu mai sunt interesat pentru ca sa spui cu atata nonsalanta ca homeopatia (asupra celorlalte discipline nu ma pot pronunta) este o pseudostiinta trebuie sa fii de o ignoranta maxima ; as fi curios ce tratate medicale a citit distinsul autor de a ajuns la o astfel de concluzie (lumea medicala nu a putut ajunge la o astfel de concluzie , iar autorul ar trebui sa afle ca aceasta pseudostiinta a homeopatiei se studiaza in facultatile de medicina …) . Autorul daca ar fi avut cunostinte minime de homeopatie ar fi aflat ca aceasta “pseudostiinta” este imposibil de demonstrat folosind principii alopate pentru simplul motiv ca este construita pe alta “temelie” . Asa ca “ingurgitati” minunatele pastile alopate (cu niste preturi exorbitante) , “ajutati” colosii din farma ca au nevoie si ignorati remediile homeopate la aprox. 5lei/flacon (la acest pret de vanzare mi se pare evident ca nici o mare companie farmaceutica nu este interesata pentru ca acolo se invart sume uriase) …

  1. Draga X, dacă te uiți un pic mai în spate în blog o sa vezi discutată și homeopatia împreună cu sursele de documentare de cea mai buna calitate. Desigur dacă nu te interesează realitatea, nu trebuie sa o faci.

   Pe de la parte ceea ce spui e ca homeopatia nu își poate dovedi validitatea dpdv științific, lucru cu care sunt de acord, acesta e și motivul pentru care nu o recomand.

 65. buna , pe mine colonhelp m-a ajutat foarte mult.Dupa nici 2 luni am slabit 8 kg(in urma cu 1an jumate) si m-am mentinut si…..dupa 6 ani de tratamente hormonale , in urma utilizarii acestui produs ,am ramas insarcinata.
  cred ca depinde de organismul fiecaruia si nu sunt deacord ca despre un produs sa se spuna numai partile negative.Atata timp cat se vinde si in farmacii nu poate fi otrava , nu?
  Am impresia ca acest blog are alte interese..nu neaparat protejarea sanatatii consumatorilor ..

  1. Albirem, asocierea dintre colon help și fertilitatea ta e trasa de par rău de tot. Nici măcar producătorii nu spun așa ceva. Cred ca nu am spus numai părțile negative și ca articolul cere dovezile asupra eficienței și validitatii afirmațiilor producătorilor.

   Degeba ma acuzi de interese, dacă le poți proba as fi curios și eu ce interese crezi ca am.

 66. Mi am cumparat taratele de psyllium si am de gand sa iau amestecul, la indemnul unui medic, care si el l a testat pe pielea lui. E adevarat ca medicul e veterinar, dar ma risc si incerc, dat fiind ca am mari probleme cu cunstipatia.

 67. Felicitari pentru cite .Am cumparat si eu Detoxicolon care a costat o gramada de bani dar nu am reusit sa-l iau decat 3 zile pentru ca are un gust oribil.Iti vine sa vomiti nu alta.Toate prostiile astea te fac doar sa arunci niste bani aiurea.Bravo voua pantru ca spuneti adevarul la oameni.felicitari, ce sa zic………………………………….

 68. ceva pareri despre aloe vera?
  daca ar scoate medicamente contra muncii, cred ca romanii ar face coada la ele.

  1. Nu știu multe despre aloe vera, cred ca e buna pentru hidratare, dar cam atât

 69. Foarte bune articolele tale,le-am citit cu mare interes cand cineva mi-a recomandat Colon Help.Eu am ulcer de 3 ani,dar de vreo 4 luni am niste dureri si balonari +diaree cu tot regimul pe care il tin si ceaiurile pe care le beau.Am fost pe la 4 spitale ,cabinete particulare,am facut colonoscopie,endoscopie digestiva,analize peste analize,m-am indopat cu medicamente,am facut farmacie acasa,si tot degeaba.Acum o sa iau si Colon Help,de fapt multumita tie,o sa il prepar eu de la plafar ca ma costa vreo 25 lei.Sper sa mearga asa cum a mers la o prietena care avea aceleasi simpome ca mine.Pana la urma cei care au facut Colon Help tot au facut ceva bun ,ca ne arata cum sa combinam noi acele ingrediente sa avem un rezultat cat mai bun.Nu trebuie sa dam neaparat atatia bani !

 70. M-ar interesa si pe mine cum se face cura cu prune uscate, se manânca zi de zi, cat timp, ce cantitate, etc, poate imi da-ti si mie mai multe detalii. Merci.

  1. Sorry, dar n-am habar.
   1. Cumperi prune,
   2. mananci,
   3. faci caca
   4.???
   5. Profit

 71. Sucul de prune merge cel mai bine la constipatie. De ex. in State se gaseste asa numitul prune jouice de ex. cel de la Sunsweet http://sunsweet.com/products/prune_juice.html Am inteles ca-i facut din prune uscate, nu din prune proaspete, si asa e mai concentrat. E bun la gust si se poate bea usor, un pahar, doua pe zi, cat e nevoie.

 72. Am inteles de pe FB ca producatorul de rahat (pardon …. Colon Help ) vrea sa te dea in judecata. Fiind un cunoscator al legislatiei in domeniu, o sa iti spun cateva amanunte, care va face actiunea lor nula de drept.
  Sa incep:
  1. Produsul este inregistrat la IBA (Inst. de Bioresurse Alimentare) cu Avizul de Notificare 2815/2009. Pe acest Aviz este stipulat, citez: ” Este interzisa inscriptionarea ambalajului si/sau a prospectului cu proprietati de prevenire, tratare sau vindecare a unor boli sau sa se faca referire la asemenea propritati”
  2. Tot ce ai de facut este sa prezinti in instanta un prospect ( pentru a nu fi la vedere pe ambalaj producatorul introduce prospectul in interiorul cutiei, tocmai pentru ca stie ca nu este legal), care contravine avizului
  3. Exista si un regulament al Uniunii Europene – 1924 / 2006 cu privire la mentiunile de sanatate asociate alimentelor. Acesta la unul din puncte, precizeaza: ” Sunt interzise informatiile care: sunt false, ambigue sau inselatoare, (de exemplu sa atribuie produselor alimentare proprietati medicinale, in mod eronat sau fara dovezi stiintifice)”.

 73. Eu toata viata am suferit din cauza constipatiei 🙁 am mancat si prune, am luat pastile, am baut iaurturi pt asta (se stie care) dar degeaba. Am luat colon help, este prima data, nici de o luna nu iau, dar sincera sa fiu…are efect….ma duc zilnic la toaleta si nu ma mai simt atat de balonata…acum nu stiu, sunt oameni si oameni…efecte si efecte. La mine merge!

  1. Vezi și câteva legături prin articole care discuta despre detoxifierea organismului. Acolo e punctul meu de nemulțumire, dacă ar spune doar ca asigura tranzit intestinal ok nu ar fi o dramă.

 74. Colonhelp in topul firmelor de profit din judetul Neamt

  O intrare spectaculoasă în topul profitului a făcut-o firma care vinde un amestec de tărâţe denumit „Colon Help”, SC „Zenyth Pharmaceuticals” SRL Bistriţa, care s-a clasat pe locul 6 cu 7.504.252 lei. Firma Paulinei Ailincăi, care se ocupa anterior descoperirii acestei afaceri doar de distribuţia în judeţ a băuturilor alcoolice de la „Vinia” Iaşi şi care este una dintre puţinele femei cavaler de Malta, a avut un profit de 865.952 lei în 2009 şi pierderi de 18.182 lei în 2008.

  http://www.financiarul.ro/2011/08/31/top-10-cele-mai-profitabile-firme-din-neamt/

 75. Sunt intrutotul de acord cu ceea ce spuneti dv in acest articol. Dealtfel ma simt agresat zilnic de reclame la tot felul de ,,panacee” de care un om snatos (la cap) nu are nevoie. Toata stima si consideratia.

 76. Foarte interesant si util articolul. Totusi, nu m-as grabi prea tare sa calific acupunctura si homeopatia ca pseudostiinte. Cel putin nu inainte ca economia – macar ultramatematizata doctrina neoliberala – nu este calificata oficial in acest fel, de exemplu. Prin infratirea medicilor cu producatorii de medicamente, practica medicala este impinsa incet catre excrocherie, iar eficienta multor medici si medicamente e absolut discutabila. E cumplit de greu sa gasesti un medic bun, medici amabili am mai vazut. Metodele alternative traiesc nu pentru ca oamenii sunt cretini, ci pentru ca unii au constatat pe pielea lor ca i-a ajutat, nu putini ajunsi acolo in disperare de cauza. Medicina alopata are merite indiscutabile, dar si probleme la care nu poate raspunde si uneori costuri doar pentru premianiti. Acum 10 ani se spunea ca e o prostie sa faci cancer de la radiatii. Acum au inceput sa apara studii care arata posibilitatea asta si s-a definit conditia medicală de electrosensibilitate. Acum 50 de ani doctorii recomandau tigarile in reclame… Absenta dovezii nu este dovada absentei….

 77. Doctrina economica cu pricina e deja calificata oficial ca pseudostiinta.
  http://crazyeddiethemotie.blogspot.ro/2011/12/austrian-school-faith-based-economics.html
  Se stie de mult ca radiatiile ionizante provoaca cancer dar pentru cele radio inca nu exista dovezi in acest sens.
  Doctori incompetenti sau corupti nu implica ca asa ar fi intregul domeniu.
  Absenta dovezii nu este nici dovada existentei, iar povara dovezii cade in sarcina celui care sustine acea existenta…

 78. Asa se face afacerea -o adunatura de sarlatani produc un leac babesc care costa 2 lei si il vind cu un milion.Mai apare si un profesor care face comentarii-pentru bani grei si dupa ce trec citiva ani de adunat milioane incep sa apara adevaratele comentarii.Cine e de vina?Alti sarlatani care aproba vinzarea lui pe piata-astia ar trebui impuscati

Comments are closed.