Istoria vaccinării și antivaccinismului – Retrospectivă

Vrei să înțelegi cum, când și de ce au apărut antivacciniștii?

Te-ai confruntat cu opiniile lor și nu mai distingi între realitate și manipulare?

Află detalii istorice care vor explica nedumeririle moderne. Află cum a început mișcarea antivaccin și cum a continuat. Află adevărul din spatele controverselor moderne și cum se înrudesc ele cu alte și alte momente din istoria vaccinării.

Imaginea esențială a primei părți
Imaginea esențială a primei părți

În Partea 1 aflați cum a început vaccinarea ca o rafinare a unei idei străvechi – variolarea. Și cum, cu un pic de noroc și un pic de cercetare Edward Jenner a descoperit cea mai importantă soluție medicală preventivă

Miscarea antivaccin

În Partea a 2-a puteți descoperi primele cărți antivaccin, combinate cu conspirații, metode alternative de tratament (de-a dreptul fantasmagorice) precum și  câteva descoperiri noi în domeniul siguranței vaccinării.

Elvis Presley vaccinat contra polio
Elvis Presley susține vaccinarea

Partea a 3-a e dedicată eliminării poliomielitei precum și conspirațiilor din jurul vaccinului poliomielitic precum faptul că e cauzată de zahăr, toxine, pisici sau înghețată.

rujeolă
Rujeolă

Partea a 4-a discută două dintre cele mai puternice mituri legate de vaccinare respectiv asocierea vaccinului DTP cu probleme neurologice și asocierea vaccinului ROR cu autism.

5 comments

 1. Pentru toti care sustin vaccinurile nu am decat un singur raspuns. Sa o dovedeasca! Aceasta se poate face numai intr-un singur fel: eu voi cumpara din banii mei toate vaccinurile care se gasesc pe piata si cel care le promoveaza le va autoadministra in public in prezenta mea intr-o singura sesiune asa cum fac doctorii din ziua de azi cu copiii care din diverse motive au intarziat cu schema de vaccinare.
  Oricum acest post va fi cenzurat pentru ca toti teoreticienii provaccin sustin aceasta numai pentru altii nu si pentru ei. Toti teoreticienii provaccinisti pe care i-am cunoscut sunt niste indivizi de cea mai joasa speta care nu cred in Dumnezeu ci cred doar in profitul pe care-l pot face prin orice mijloace. Din aceasta categorie de oameni se aleg de obicei doctori tip mengele, calai, tortionari, gardieni de gulaguri, etc.
  Nu-mi ramane decat sa ma rog la Dumnezeu pentru toti acestia enumerati mai sus caci intr-adevar nu stiu ce fac!
  Simeon Crestinul

  1. Întotdeauna îmi place sa confrunt mincinoșii.
   1. Vaccinurile nu se recuperează toate odată ci într-o schemă pre-agreata.
   2. Nimeni nu susține ca vaccinul e trebuie făcute toate o data, doar ca trebuie făcute.
   3. Dacă vorbești serios eu chiar am nevoie de niște vaccinuri, te las chiar sa le cumperi tu dacă îmi dovedești ca le păstrezi la rece.
   Altfel, costa cam 200-250 de euro ce am eu nevoie.

   1. Răspuns domnului Covaciu,
    1+2. Aceasta este raționalitatea pe care o clamați în titulatura site-ului? Injuria? Nu argumentul? Unde este dovada? Doar că spuneți dumneavoastră așa? Eu când vorbesc despre vaccinuri nu pot să vorbesc numai de România sau numai de Japonia. Ci trebuie să vorbesc despre toată planeta din cauza mecanismelor globalizării care sunt în funcțiune într-un stadiu foarte avansat. Crede cineva că această practică, care este în uz în U.S.A. și Franța – ca să dau numai două exemple din țări mai „civilizate“ – nu va ajunge și în țara noastră dacă, nu este cumva și acum? Dacă aveți textul de lege care reglementează recuperarea schemei de vaccinare vă rog să mi-l arătați și mie. Eu nu am reușit să aflu decât că această operație de recuperare este la mila și aprecierea medicului. Dacă se întâmplă ca doctorul respectiv să aibă rate mari la bancă care va fi ritmul de recuperare a vaccinurilor? Eu cunosc personal pe cineva care locuiește și lucrează în Franța. Voind să-și dea copilul la școala primară în Franța i s-a pus condiția să-și vaccineze copilul mai întâi. Pentru că în România copilul a fost în grija bunicilor acesta nu a beneficiat de nici o vaccinare nici chiar la naștere pentru că s-a întâmplat să fie născut acasă. În momentul când s-a prezentat la doctor în Franța pentru operația respectivă a fost întrebat ce vaccinuri a mai făcut. Neavând nicio dovadă scrisă, chiar dacă a mai încercat să-i păcălească verbal pe doctori (nu că știa de ce, ci doar pentru a mai face economie de bani) că ar mai fi făcut niște vaccinuri copilului în România, toți doctorii au susținut că e mai „sigur“ să le refacă decât să le piardă. Și i le-au făcut pe toate. Adică TOATE într-o singură ședință.
    3. Oricum propunerea respectivă era mai mult retorică.
    Se spune că ceea ce gândește omul în inima lui aceea presupune că fac și ceilalți. Se pare că acest lucru l-ați pățit și dumneavoastră. V-ați închipuit oare, chiar și numai pentru o clipă, că eu aș avea inima aceea încât să vreau să vă injectați cu toate otrăvurile acelea care sunt în vaccinuri într-o singură ședință sau măcar unul câte unul? Căci de aceea am postat o replică: ca să nu o faceți. Sau că din cauza zgârceniei nu mi-aș cheltui banii să vă fac rău și în felul acesta puteți induce în eroare cititorii? Și ca să vedeți că nu m-am gândit nici măcar o clipă la așa ceva am să vă spun că dacă am fi căzut de acord să facem testul respectiv aș fi pus mai întâi niște condiții inițiale astfel ca testul să îndeplinească niște criterii minimal științifice. Altfel toată lumea ar fi spus că nu este relevant și aș fi pierdut banii degeaba. Astfel aș fi impus ca substanțele toxice existente în vaccinuri și injectate în corpul dvs. să fie în aceeași concentrație ca aceeași care se injectează în copiii foarte mici care au greutatea medie de trei kg. Adică aceeași cantitate per kilogram corp. Pe urmă aș fi avut pretenția să fiți subnutrit și malnutrit cel puțin șase luni înainte și șase luni după administrarea vaccinurilor respective. Așa ca și copiii aceia din Africa și din altă parte pe care W.H.S., Bill Gate și alți gangsteri îi tot „salvează“ de la moarte prin vaccinare. Bineînțeles că nici chiar așa testul nu ar fi concludent pentru că dvs. sunteți adult și tânăr și mai ales nu se poate aprecia starea de sănătate și rezistență pe care o aveți. Oricum nu vor fi identice cu aceea a unui copil nou născut sau mic. Dacă aveți o formulă genetică bună moștenită de la niște părinți care au fost virtuoși? Dacă ați fost hrănit în perioada de creștere cu mâncare bună, echilibrată, plină de nutrienți și fără alte otrăvuri în ea? Dacă ați trăit într-o zonă nepoluată și aflată în mijlocul vegetației naturale? Poate că ați trece testul cu prea puține efecte adverse ale sănătății vizibile pe termen scurt. Și apoi cum să standardizezi contaminanții aflați în vaccinuri și care pot diferi de la o fiolă la alta? Și câți ani să vă supraveghez ca să vedem ce efecte a avut pe termen lung acest test? Deci testul nu se poate face doar pe o singură persoană într-o zi două ci prin procedee statistice pe loturi mari de populație, la scară foarte mare și pe timp îndelungat. Numai atât se poate: să analizezi ideologia din spatele vaccinării, substanțele care sunt componente în ele, cazuistica din perioada istorică corepsunzătoare, testele independente făcute fără controlul și finanțarea producătorilor și guvernelor, efectele lor, etc. Adică vorbesc de populatii vaccinate și altele nevaccinate. Acum cred că este timpul să-mi arătați un astfel de test făcut cu vaccinuri. Eu nu am fost în stare să-l găsesc.
    Sincer să fiu nu am crezut că veți publica replica mea cum nu cred că veți continua să mai publicați și această replică. Este suficient că m-ați făcut mincinos și gata. Ați publicat-o doar pentru că ați crezut că m-ați prins și e o oportunitate pe care nu puteați să o scăpați. Ați învins! Căci altfel ce vom face în continuare? Vom lansa o bătălie epică care va dura până la sfârșitul lumii (apropo nu vi se pare că e cam aproape acest sfârșit?) în care eu am să vă dau argumente raționale și faptice și dvs. în schimb mă veți apela cu toate insultele pe care le cunoașteți și veți papagalici minciunile vehiculate în mass media oficială? Sau mai bine vom apela la rațiune și vom coborî cu picioarele pe pământ, în realitatea de zi cu zi și vom trage concluzia că toți suntem în mare primejdie? Ce am eu cu dumneavoastră dacă vreți să vă faceți rău cu aceste vaccinuri? Deși mi-e milă de orice ființă nu pot să vă opresc. Deși mult mi-aș dori să vă opresc că nu știți încă ce înseamnă suferința. Am încercat doar ca să vă fac atent. Să nu mai fiți așa sigur. Nu-i spune la site „insula îndoielii“? De ce idealizați așa orice lucru doar pentru că este oficial? Îndoiți-vă și dvs. de ceva! Și mai ales susțineți lucrurile acestea ce vin din partea oficială doar pentru dvs. nu și pentru ceilalți! Mai bine folosiți site-ul acesta pentru a lupta ca fiecare om să aibă libertatea să aleagă. Căci dacă înmulțiți mult adepții dvs. întru adularea Fiarei într-o zi (și nu e prea departe ziua aceea) nu vom mai avea voie nici să gândim altceva diferit de ceea ce ni se spune de „sus“. Și nu numai eu voi fi victimă atunci. Ci și dvs., copiii dvs. și ceilalți. Ce veți folosi din aceasta? Sau poate că văzând că „Fiara“ a învins deja (Noul Testament, Cartea Apocalipsa, cap. XIII) v-ați spus că e timpul să alegeți partea învingătorilor? Dar nu este deloc sigur. Priviți atâtea exemple din istorie! Toate revoluțiile și-au mâncat copiii lor. De unde știți că veți avea parte de un loc călduț atunci când se va termina în curând această revoluție a revoluțiilor: înlocuirea lui Dumnezeu cu statul? Nu-i mai bine să ne unim toți aceștia mici și fără putere și să găsim o soluție bună pentru toată lumea, fie ei atei, sataniști și credincioși?
    Închei aici și mă rog în continuare ca Dumnezeu să vă lumineze. Simeon Creștinul

  2. Domnule, de unde nu-i, va spun serios ca nici Dumnezeu nu cere.
   În cazul în care ați înțeles greșit schema de vaccinare va rog sa va susțineți opiniile cu argumente nu cu sfinți coborâți din calendar, cat despre recuperarea vaccinarii așijderea.
   Ceea ce susțineți dvs e o gândire absolut cretinoida de pe urma căreia ambii mei copii au avut de suferit din cauza unor complicații date de un streptococ rezistent la antibiotic pentru care. … ați ghicit ! exista vaccin.Din momentul în care mi-am vaccinat copiii n-au mai știut cei aia febra pneumonii sau antibiotice. Așa ca , fiind Stan Patitu’ va doresc sa nu ajungeți niciodată sa va îmbolnăviți de la nepoți de vreo boala a copilăriei asta în cazul în care n-ați fost vaccinat.
   Și dacă e sa va mai spun una , v – o zic pe aia cu ” Dumnezeu Îți dă da’ nu-ti baga și în traista” și pe aia cu “ruga de măgar nu se suie la cer”, sa fim în ton cu urările dvs.

Comments are closed.