Pe mine mă interesează, domnule Ponta!

Domule Prim Ministru Ponta, Doamnă ministru Andronescu,

Pe mine mă interesează cine este plagiator în țara asta.

Pe mine mă interesează ca educația copiilor mei să nu fie făcută de cei care au absolvit Facultatea de Copy-Paste.

Pe mine mă interesează ca olimpicii români să vrea să rămână în România.

Pe mine mă interesează ca știința și renumele științific al cercetătorilor români de pretutindeni să fie prețuit la adevărata valoare, nu tras în mocirlă de către mincinoși.

Pe mine mă interesează ca imaginea României să nu mai fie asociată cu hoți, fie ei cei care se ocupă cu găinării fie cei care se ocupă de furt intelectual.

Pe mine mă interesează ca oamenii care vor să cerceteze în România să aibă parte de respect, fonduri și colaborări de renume cu colegii lor din străinătate, lucruri imposibile când Prim-Ministrul și ministrul Educației sunt acuzați de plagiat.

Pe mine mă interesează ca medicii să nu fie forțați să plece în afară de salariile mici și spitalele subdezvoltate. O țară în care plagiatul e acceptat nu este o țară în care medicii de renume să vrea să profeseze, să-și publice lucrările și să-și facă cercetarea.

Pe mine mă interesează ca liceeni să nu se uite în mass-media și să vă vadă ca și model de urmat în viață, domnule Ponta. Deja copiază și fură, din liceu, într-un sistem care nu îi încurajează să învețe și să muncească pentru notele lor.

Singurul meu interes este creșterea calității educației în condițiile în care 50% dintre liceeni eșuează un examen banal.

Așa că mă interesează când reprezentanții țării mele sunt acuzați de cea mai josnică metodă de pseudo-cercetare științifică.

Mai bine o lucrare de proastă calitate, decât un plagiat.

Nu sunt implicat în nici un partid și consider toți politicienii la fel de incapabili să mă reprezinte. Nu pot tolera însă ascunsul după cireș într-o chestiune de renume și bun simț intelectual.

Nu am calitatea de a judeca validitatea acuzației de plagiat, însă suspiciunea de plagiat este inacceptabilă pentru un ministru al Educației (nici nu mai merită discutat în cazul unui prim ministru). Mai bine era ministru al educației un profesor de liceu din Satu-Mare fără nici un prefix în fața numelui său decât un doctor suspectat de plagiat. Cât despre prim-ministru, dacă ne-a fost președinte un cizmar și-un căpitan de barcă, ne-om descurca și fără un doctor.

Nu este acceptabil să periclităm calitatea educației pentru cine știe câte generații doar ca să mai stea un  politician sau altul la putere. Nu este acceptabil să ne dăm seama doar după cine știe câți ani că un dezastru medical sau științific putea fi evitat dacă vinovatul ar fi învățat cum să lucreze în domeniul lui și să nu fi tras chiulul la examene.

Domule Prim Ministru Ponta, Doamnă ministru Andronescu,

Vă cer demisia din funcțiile pe care le ocupați, nu pentru că mă interesează spectacolul politic, ci pentru că periclitați singura valoare a unei națiuni: calitatea educației ei.

Un popor needucat va avea liderii pe care îi merită și eu nu vreau să cred că suntem atât de lipsiți de educație încât să acceptăm oameni acuzați de furt printre reprezentanții noștri. Destul ne cred alții o nație de hoți! DESTUL!

 

14 comments

    1. Trecutul e trecut. Problema e ca in conditiile curente, faptul ca plagiatorii nu sunt taxati va afecta generatiile urmatoare care vor stii ca pot sa treaca ca gasca prin scoala si sa devina doctori.

      1. Despre ce calitate a invatamantului vorbim? Si cu cine? Cu o madame care sustine ca fara religie in scoala tinerii vor deveni barbari scoliti… Nah, decat atei mai bine plagiatori!
        Ce asteptari mai putem avea de la una ca Ambramburica?

        1. Pai n-aveam multe așteptări dar măcar dna Andronescu e rector bine văzut la Politehnica. Ca nu uita sa bage politica în asta e altceva… Ponta in schimbat nu s-a remarcat prin nimic exceptând plagiatul.

  1. Acelasi ministru al educatie de 20 de ani … nu ma mir ca educatia e la pamant si nu evolueaza tara . Un guvenr incompetent si penal

  2. Corect !!! Dar hai sa ne uitam si intr°o oglinjoara….A aparut de curind o carte f. interesanta :de ce este romania altfel? ” de Lucian Boia , la Humanitas…Citind-o s-ar putea sa descoperiti elemente importante care au dus la situatia de azi.

  3. 1. “ca și model de urmat în viață” – ca model, altfel ne facem de ras si e pacat.
    2. mi se pare totusi ciudat sa dai in Ponta si Antonescu ca si cum Basescu ar fi vreun geniu academic sau ca si cum ar exista academicieni doctori (pe bune) care sa poata misca ceva in mafia politica romaneasca si care sa-i inlocuiasca.
    3. Nn ca n-ar fi o problema plagiatul lui Ponta, chiar este. Nu ca ar fi mare lucru de Ponta, ca nu este. Dar din o mie de motive pentru care sa-i ceri demisia, asta chiar e pe la coada pe undeva. Numai daca ne gandim ca l-a pus la interne pe Rus si mi se face parul maciuca. E ca si cum un violator da iama intr-o gradinita si tu il certi ca a trecut pe rosu. Da, e adevarat, ce ar fi lumea daca toti am trece pe rosu, totusi e ca nuca-n perete articolul tau din motive pe care sper ca le-ai inteles.

    1. De acord ca sunt lucruri mai grave. Și pe Basescu l-am făcut căpitan de barcă.

      Dar mie îmi e rușine pentru demnitatea altora. Scrie în Nature despre plagiat nu în CanCan.

      Demisia ar fi o chestiune de onoare nu de competența.

  4. Mai mai mai…

    A existat inca o suspiciune de plagiat, a dnei Kovesi! Acolo s-a intrunit o singura comisie, cea abilitata sa faca lucrul acesta in astfel de cazuri si s-a luat o decizie, pe care nimeni nu a comentat-o! Aceeasi comisie (dar exact aceeasi!) s-a adunat si in cazul Pontei si a luat o decizie, pe care toti o contestati si acum! Si nu-i corect! Si nu pentru mine sau pentru Ponta (realitatea este si exista indiferent de ce cred eu sau tu sau tu!)! E incorect pentru voi, care va ‘de-frustati’ tipand la orice, si traind pe langa realitate!

    PS: realitatea este ca s-au mai creat inca 2 comisii, fara competente sau motive de a exista decat politice, care au dat ‘verdicte’ favorabile presei (cum care presa? presa care are peste 85% audienta, si nu ma refer la ‘trustul varanului!’). Si tot realitatea este ca, fiind porniti, patimasi, luand o decizie, trebuie sa fim consecventi, (nu-i asa?) si sa respingem apriori orice ne contrazice acest copil al nostru, interior! Si atunci mergem in continuare, cu aceasi idee in cap, incapabili de schimbare, fiind fricosi sa ne asumam ca poate gresim! ne este frica sa aratam celorlalti vreun moment de slabiciune (‘eu, sa gresesc? niciodata!).

    1. În cazul lui ponta s-au putut citi lucrările. Au fost publicate prima data în Nature. Comisia universității București a decis plagiat. Singura comisie care a decis ca nu e plagiat e cea din subordinea ministerului educației. Ceva e putred. Nu avut ca e plagiat sau nu, suspiciunea este suficientă. Și afirmațiile lui ponta în gluma chiar sunt grave.

  5. Poate exista o lipsa de responsabilitate mai mare decat aceea de a recunoaste ca esti un hot, dar sa nu te intereseze ca ocupi o functie cu un asemenea rang ?
    Nu nivelul intelectual sau educational trebuie sa conteze in primul rand ci nivelul asumarii responsabilitatii. S-ar putea vorbi pe aceasta tema mult si bine, dar cu toate astea problema este simpla : responsabilitatea conteaza cel mai mult atunci cand doresti o cariera politica.
    Da, domnul Basescu este lup de balta, vorbeste gura fara el cand are de-a face cu un reprezentant al Rusiei si fura tot ce poate. Domnul Ponta si madam “tartorita” (rectorita) Andronescu & co. aproape l-au dat la o parte, dar sunt la fel de iresponsabili cand plagiaza, fura sau se iau de Angela Merkel cu declaratii la fel de negandite.
    Pe cine cu cine am schimbat pana la urma ? Au plecat “lupii” (hotii) Boc & co. si au venit “lupii” (hotii) Ponta & co. ? Va pleca si “lupul” (hotul) Basescu & co. … Care va fi urmatorul “lup” (hot) ?
    Asta vrea domnul Ponta ? Sa nu mai avem de unde alege decat dintre hoti ca dansul ?

  6. Da ce ai cu Satu-Mare ? 😀
    Intr-o lume civilizata orice suspiciune serioasa de plagiat aduce dupa sine retragerea din viata publica.
    In cazul lui Ponta nu trebuie sa fii cine stie ce specialist sa detectezi plagiatul. Trebuie doar sa stii sa citesti romaneste.

Comments are closed.